2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya kızlar bişey sorucam aranızda mantar problemi olupta normal doğum yapan varmı bilmiyorumkismile ya korkuyorum doğururken bebeği etkilermi diye bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

bozonunda iltihap vardı dr sezeryan demişti vajinal yolla bebeğede bulaşır yavrunu riske atma dr haber ver ilaç yazar belki birde benim bebiş 2650 doğdu senin kilosu nasıl hurmanın faydası oluyomuş diye duşmuştum

kızlar emzik denedim bugun uykusu var ha bire emmek istiyo e kusuyoda bende emzik verdim başta istemedi sonradan aldı küçük ağzınla cok cok ama sonnra üzüldüm yazık yavrum çekiyo çekiyo bişey gelmiyo birde dudakları beyazladı şişme gibi hani emmeden sonra oluyoya yara olur diye korktum napim ya sizce vermelimiyim damak yapısını bozar diyo bazıları bazıları sonra rahat edersin diyo offf

sorma canım ya bizim oğlanda yerini beğendi sanırım çıkmaya pek niyeti yok
ne ağrım var ne sancım
çok hafif ara ara

hala senin doğum hikayeni bekliyorum kaydirigubbakcemile3

noldu kızın nasıl
4çelik gidecektin ne dediler?

valla mentoscum enson doktorda 3040 tı ama diğer gttiğim doktor daha az doğabilir dedi artık kilosunu takmıyorum canım ya bi doğsun sağ salim hayırlısıyla bakalım ya bide ben doktora söledim mantar var diye çok önemsemedi gibi suyun patlarsa sıkıntı olabilir dedi hemen doğumun olması lazımmış bende şaşırdım kaldım valla

allah ım sana şükürler olsun. bizim zilli 8.5tan beri ayaktaydı daha yeniz zor bela memeyla uyuttum. arasıra huysuzluğu tutuyor. maşallah sabaha kadar 2 saatte bir uyanıyor emiyor gazını cıkarıyor uyuyor. ama gündüzleri bizimki aslan kesiliyor . gözlerinin altı morardı hala dimdik ayatktaydıki. taki pili bitene kadar. suan sokta gibi uyuyor.sen aklımı koru yarabbim. bugün 8. emziği aldık kısmet bakalım bunu alacakmı. :'(

sakın kg takmıyorum deme. benim usgde 3600çıktı. bi dogdu 2640 gram
.küçük bebek daha zor oluyor. boşver doguyorsa bi engelde yoksa 42 haftada dogur. sakın benim gibi acele etme .

Kızlar çoook moralim bozuk yaa....
Bu çocuk niye kilo almıyor...
Bugün 12 günlük olduk.... 3540 doğdu, hastaneden çıkarken 3400dü... Bugün doktora gittik gene 3400
Gayet güzel de emiyor, niye kilo almıyor bu çocuk...
Doktor muayenesinde doktorumuzu çişleyecekti, zor yakaladı annem bezi kapattı...
Doktoe dedi sık çiş yapıyor mu? evet dedik, büyük tuvaleti de az ama sık sık yapıyor dedik...
Bu beslendiğii gösterir aslında dedi...
1 hafta sonra tekrar kontrole gitcez, kilomuza bakacak.. En az 200-300gr. alması azım bu 1 haftada dedi..
12 günde almayan çcuk 1 haftada nasıl alcak yaa... çok üzgüüm... Besleyemiyorum oğlumu....

Çocuk doktoru arıyoruuumm....
Doğum yaptığım hastanenin doktorunu beğenmedim, çok suratsız ve ilgisiz....
BAşka bi doktor önerdiler, bugün gittim... Çok iyi bi doktormuş... Ama sen sormadan hiçbişey söylemiyor.... Ve bulunduğu hastane çoook kalabalık..
Eşim de kızdı... Hiç bişeyi beğenmiyorsun... Kadn doğumcu bulana kadar 3 ay geçti... 3 aylık hamileydin düzenli kontrole başlayabildin... Ama çocuk için bu kadar bekleyemeyiz, bunun hastalığı var aşısı var, bir an önce karar ver diyor...

doğurmayan 5 kişi falan kalmışız.bend bugün 40ı doldurdum.dr haftaya ptesiye kadar bekleyelim olmazsa suni sancı olmazsa sezeryan.ben 42ye kadar beklemem dedi.perşembe tekrar nstye çağırdı.
bende artık telefonlara bakmak istemiyorum, daha bekliyoz daha doğuramadım demekten sıkıntı geldi.dr.da hiç sıkıntı yapma 40 haftayı doldurabilmek iyi bişeydir diyo.bende de sancı falan yok ama nstde sancı var çıkıyo.içimde mi kalcak bu çocuk diyorum :)) Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin

canım benımkıde 3380 gr doğdu hast çıkış 3250 ..eve geldık meme verdım ama benım sutum az gelıyordu... 30 cc mama takvıyesı yaptık.. ama sadece gece verdık..yetmemiş.
10 gunlukken hast gıttık 3000 kg ya düşmüştü ve sarılık 24 olmuştu hemen acıl yatış yapılıp fototerapi verdiler....
sonra düzeldi.. ve bu arada her iki saatte bır önce meme sonrada 60 cc mama verdık ..hala verıyorum .... 2 saat değil ama 4-5 saatte bır verıyorum dun yıne gıttık doktora bebiş 3500 kg olmuştu benımkıde kg almıyor.. doktor alması gerektiğini söylüyor ..mama yı arttır sıklaştır dedı...c.tesı gunune kadar 4 kg yap dedı
sende dıkkat et gerekırse mama ver canım ...ben vermedım aman memeyı bırakır dedım ..az daha bebiş açılıktan ölecektı... doktor cok kızdı..anne sutu tabıkı önemlı ama doymazsa mama takvıyesı şart dedı..korkmayın yedırın bebeğinize dedı...bu arada bebeğim hala emıyor benı hemde ..bırakmadı şükür..
sarılığına da bak..aman ha sararmasın...doymazsa sararabılır..
ara hastanenı sor istersen doktoruna...
ben arayıp soruyorum kafama takılanları.

merhaba arkadaşlar benim bebişim sabah kalkıyor öğlen 12 kadar hiç uyumuyor görseniz rezilliğimizi kucaktan inmek istemiyor kızımı okula hazırllanması sırasında çıldırıyor şimdide uyuyor rezil sabah iki ayağımızı bir pabuca sokuyor

bana hemşireler 1 ay sonra kilo almaya başlar demişlerdi zaten ilk günler şiş oluyor kilo bile veriyorlar:ecrin_bebek:

bende en son götürdüğümde sarılık testi için gerek yok dedi 22 günlük olduk hala biraz sarı gözler ve yüz 1 haftalıkken yaptırmıştık 9 kusur çıkmıştı haftasına gittik dr.teste gerek yok dedi e ya yükselirse bugun 4,5 saat uyudu normal çocuk uyurmu ya sarılığı artmış olmasın Allahım sen koru:Saruboceq: gerçi sabahtan uyumamıştı sürekli meme istemişti ama olsun yinede bu kadar uyumaması lazım dimi kızlar yaaakafamçokkarıştı

canım hayırlısı olsun sağlıklı doğsunda sıkıntı yapma benim gibi :)

valla şekerim şölee kısadan anlatim ben hikayemi :)

perşemde günü ayın 16 sı dr gittik yine bıkmadan usanmadan :) vede umutsuzca şikayetlerimi dinledi nst ye bağlayalım sonra detayları konuşalım dedi .bağlandım hiiçbişi yoktu herzamanki gibi :) Ahmet bey artık 41 hafta doldu daha fazla bekleyemeyiz riskli olur dedi doğum yöntemlerini tavsiyelerini söyledi normal epidural tavsiye etti .sabaha karşı 05.30 giriş yapın yatışınız yapılsın dedi kapsül deniycez önce baktık 2 saatte hiç açılma yok sezeryana geçeriz demişti bana velhasıl o gün çıktık hastaneden eve geldik son hazırlıklarımı yaptım tuhaf bişiler var içimde heyecan korku merak telaş hepsi karıştı o gece hiç uyuyamadım eşimde öyle ,sabah çıktık bende inanılmaz bir baş ağrısı uykusuzluktan dolayı giriş yaptık doğumhaneye çıktık herkes bir anda arkamda kaldı ben içeri girdim bi tek terliklerimi bide kıyafetlerimi koyacağım çanta aldım yanıma odaya girdiğimde sancı çekmekten mahvolmuş deli gibi ağlayan bi kız vardı nutkum tutulmuştu o an bir an sakinleşti Allah kurtarsın dedim kıza oda sağol sendemi doğurcan dedi ben tabi rengim benzim atmış bir vaziyette inşallah dedim.ebe geldi üzerimi çıkarttım önlüğümü giydirdiler lavman yaptı hiç acı falan olmuyo hatta aksine ben lavmanı çok sevdim sölemesi ayıp bağırsaklarım boşalınca acayip rahatlamıştım .lavmandan sonra saniyesine kalmaz wc ye giriyosun çıktıktan sonra biraz yürü tekrar gir dedii ebe bende yaptım ama içim boşalmıştı bile :) sonra başladım beklemeye biraz bekledikten sonra ebe bir adet kapsül soktu vajenden kendimi kastığım için çok acıdı saat oldu 9 bu arada o kız yan odada doğurdu sonunda onun ağlaması feryat figanı moralimi çok bozmuştu ama kızın bebeğinin sesini duyduğumda başladım ağlamaya normal doğum ne mucizevi bişi dedim birkez daha çok dua ettim banada nasip olsun diye ama kısmet değilmiş ... neysse sonra accık sancılarım başladı ama o denli değildi 1 saat daha öle bekledik sonra bi baktım ebe bana suni sancı getirdi damardan vermeye başladı bende dr dediğini söledim bana suni sancı verilmeyecekti dedim oda dr konuştuğunu Ahmet bey öle sölemiş o kapsül sadece rahim açıyomuş ama sancı pek vermezmiş neysee bişi demedim çekeriz artık dedim .tabi dışarda eşim ablam teyzem babam kayınvalidem anam herkes toplanmış (ki hiç istememiştim )
ablamla eşimin sesi geldi bir an ebeyle konuşup durmumu soruyolar oda anlattı ablamda eşimde çok kızdı biz sunisancı verilmeyecek diye konuşmutuk diyolar benim sölediklerimi sölüyolar ebede laf anlatmaya çalışıyor onlara isterseniz dr arayın dedi.sonra yanıma geldi güya muayene edicek karnıma bastırdı çok canım acıdı oooo luiza sen daha karnına dokundurmuyon sen doğuramazsın dedi bana sustum bişi demedim (Allahtan sabır geldi herhalde ) sonra dışarı çıktı luizanın hiç açılmasıda yok 1.30 cm geçmiyo karnına bile dokundurmuyo suni sancı şart luiza normal doğum yapamaz yoksa sizler zaten kendinizi sezeryana alıştırmışsınız dedi . sonra ben sesledim çağırdım yanıma bakın dedim bize dr ne dediyse biz onu söylüyoruz dedim benim normal doğumu ne kadar istediğimi siz tahmin bile edemezsiniz dedim sancıysa sancı neyse ney çekicem ve sonuna kadar direnicem dedim ee tabi bi zahmet karnıma bastırmazsan ii olur dedim birden süt dökmüş kedi gibi oldu gitti.dışarıdan içeridekileri merak edenler var bizimkiler gibi diğer ailelerde salak ebede iyilik yapacağı tutu kalktı kayınvalidem teyzem bide ablamı içeri aldı ayy ben sancı çekiyom yani o sırada görmeyi hiç istemedim şahsiyeti (kayınvalidemi) sen içeri al ayy kalkıp gırtlayacatım o an e geldiler artık bide ben sancı çekerken fotoğraf çektiryo hanımefendi benimle yaa görceksiniz ya sabır dedim onlar gittikten sonra sakın bidaha kimseyi almayın içeri istemiyorum dedim tamam dedi .sancım bir ara 90 buldu hatta 100 bile oldu nst de ama sonra yine düştü .saat 13.00 olmuştu Ahmet bey geldi ebe açılma yok sancı oldu ama açılmıyo normal olmaz dedi Ahmet bey ben bir muayene edeyim dedi çatı muayenesi yaptı yine sonra bana ben senin normal doğum yapacağına inanıyorum dedi ama sancının dozunu artırmamız lazım ama dayanılmaz olur o yüzden epidural öneriyorum dedi bir kaç saat bekler bakarız olmazsa sezeryana geçeriz dedi yada istersen direk sezeryana geçelim dedi .bende peki olasılık ne kadar dedim yani onca sancı çektikten sonra açılma olur mu dedim bilemem dedi yüzde belirtemem dedi öle deyince kararsız kaldım eşimle görüşmem lazım dedim .tamam dedi karar verin bana bildirsinler dedi gitti .eşimi çağırdılar eşim başından beri sancı çekmiyim ben diye elinden geleni yaptı o geldi anda bile sancım vardı çok üzüldü boşver dedi kesin bişi konuşamıyo dedi sabahtan beri yarım cm açılman olmuş ( 1 cm daha önceden vardı ) bende sanmıyom açılma olacağını dedi velhasıl sezeryana karar verdik .karamızı dr iletitler hemen acilen hazırlıklar başladı bana başka önlük giydirler bende inanılmaz bir heyecan ve sancı vardı sedyeye yatırdılar kafama bone taktılar birazdan kapı açılacak ve dışarıda beni bekleyenler o halde görecekti benn başladım ağlamaya kapı açıldı bende inleme ve ağlama asansöre doğru gidiyoruz eşim başımda bide babamı gördüm ağlıyodu en alt kata indik sonra eşimde kayboldu sancımdan vedalaşamadım .ameliyathane buz gibiydi sancılı ameliyata girmek çok zormuş donuyorum ağrım var uytun beni diyorum az kaldı diyolar ama herkeste humalı bir çalışma içerisi erkek kaynıyo damar yolu açılıyo önlükler örtülüyo en kötüsüde erkek dediki şimdi üzerinizi açıcaz ben çırılçıplak çok utandım kadın geldi seni 3 kere boyuycam dedi aman Allah'ım neydi o buz gibi dondum tirtirtitriyodum sonunda ahmet bey geldi uyutun hemen sancısı var dedi ve o an gözlerim kapandı .gözümü açtığımda bir bekleme yerinde sedyedeydim ama aynı sancıyla uyandım ağrı kesici yapın dedim direk kadın olmaz yeni yaptık dedi ağıryo çok kötüyüm diyorum ama zaten az önce morfin vermişler bana ama hiç etkisi olmadı yukarı odama çıkardılar oda 2 kişilikti yan yatakda o normal doğum yapan kız vardı.sanki hiç doğurmamış gibi okadar canlıydıki bense tam 4 saat sancı çektim altan kanamam su gibiydi akşama doğru sonunda çamaşırmı giydim ped verdiler tabi bunları 3 kişinin yardımı ile ancak yaptım ama hergeçen saat ve gün dahada iyileştim çok şükür şimdi iyiyim dikişlerimde alındı ağrılarım bitti .cuma günü ahmet beyin yanındaydık dikişler için gittik adam beni gördü gülmeye başladı o sırıtıyo ben sırıtıyom adam korkarak bakıyo dikişlerime benden dolayı accık nazlı çıktım :) bu arada hakikaten çok iyi dikmiş incecik bişi belli olmuyo o ağrılardan sıkıntılardan kızımın mutluluğunu yaşayamadım ama şimdi şükür yanımda uyuyo dünya tatlısı maşallah rabbim herkese nasip etsin 17 Eylül saat 13:36 3040 kg ve Eylül kızım hayatımda ... kısa yazıcam dedim ama uzadı ki detayada girmedim hani :))::):)
böylee canım buda geçti bir anıdır hayatımda geriye baktığımda değer mi değer tabiii şükürler olsun ...

kızıı dün yine götürdük hastaneye önce sağlık ocağı touk kanı ardından has.damardan an alındı sonuçları bugün getirceke kaynım sarılığımızşükür düşüyo kızımda inanılmaz bir hırıtlı vardı o yüzden gittik gırtla yumuşaklığındna dolayımış zamanla geçermiş accıkta üşütmüşüz şurup yazdı.idrar tahlili istemişti sonunda kızım işedi allahım ne zormuş bebeğin çişini almak :) sonunda oldu baalım sonuçlar henüz gelmedi canım bekliyoruz.yüzündeki kırmızlığıda sarılık tam geçtikten sonra bakılacak .Rabbim şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…