• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim içmem gerekiyor ama dr bişey demedi ona şaşırdım kan sayımımın yükselmesi için sonunda 39 çıktık inşallah dahada çıkar

canim sen 42. haftana mi giriyorsun?? akannehir niye bugune kadar bekletti ki?? suyun, bebegin kilosu iyi oldugu icindir dm? Allah yardimcin olsun canim :Saruboceq:

canım ticker 1 hafta önde.40+4 oluyorum yarın.suyu biraz azalmış ama normal sorun kanala girememesi.onu bekliyoruz.giremezse cumartesi sezaryan:(

canım sen sağlıkcımısın
benimde kan ilaçlarını içmem gerekiyormuş dr demedi sağlık ocağındakiler dedi evde vardı çoktu kutuda ama şimdi bulamıyorum dr yazdırmadım evde var diye of nerden bulacaksam şimdi kim gidip çocukla yazdıracak ilacı eşiminde fırsatı yok

HAYATIM MALTOFER YAZDIR. NORMALDE DOĞUM YAPAN HER BAYANIN İLK 6 AY KANI İYİ OLSADA KAN İLACI İÇİP DEPOLARII DOLDURMASI GEREKİYOR.BU ARADA BEN EBEYİM:>:> AMA NERDEYSE SEZERYANIN NASIL OLDUGUNU UNUTUP BURDAKİLERE SORACAK KADAR İLK GEBELİĞİNİ YASAYIP TÜM BhihoyyytİLGİ,LERİNİ UNUTAN Bİ EBE. AMA BASKASINA PROFOSYENELİM.

Hayatım sağlık ocagında yaptır asını neden diyeceksin. Artık özel aşıların hepsi sağlık ocagına ücretsiz geldi.tabi rota su ciceği hepatit a falan değil. Yapılması gereken tüm asılar sağlık ocagında yapılıyor. Ve ücretsizzzz.ve bi rahatsızlığı yoksa keisnlikle bebeğinize özel aşıları yaptırmayın. Benden tavsiye. Boşuna mikrop verip bagısıklık kazanmasına neden olmayın.

1 bebek doğar doğmaz hepetit b yaılır. 1. Ayı bitiminde hepatit 2 yapılır. 2.ay bitiminde kolundan verem,bacalarından zatürre ve karma(difteri boğmaca tetanoz) aşısı yapılır. Bu aşıya götütrürken bebeğinize banyo yaptırın.verem asısı yapılınca bebek 3 gün yıkanmaz cünkü.4.ayında zatürrenin 2.dozu ve karamanında 2.dozu yapılır. 6.ayında hepetit 3 karma 3 ve zatürre 3.dozu yapılır. Bu aşılar hep bacaktan yapılır. Eğer şişlik olursa soguk uygulama yapın gecer. 1 yasında kollarından mmr(kızamık kızamıkçık kabakulak yani) ve zatürrenin son dozu yapılır. Birde 18 aylıkken karmanın son dozu yapılır.ç bu arada 6.ayında ve 18.ayında polis( cocuk felci ) agızdan damlatılan ası yapılır.önemli olan ateş düşürücünüz evinizde daima bulunsun ve birde lütfen ası yapılırken bebeklerinizi sıkı tutun. Oynamazsa kolu bacagı emin olun bişeycik olmuyor. özellikle 2.ay bitiminde yapılacak olan verem asısında güzel tutun. Ve verem asııs genelde ateş yapar. 1 hafta huzursuzluğu olur.allah yardımzımız olsun. Ben nasıl yapacagım kızıma aşı onu düşünüyorum. Baskasına güvenemem en iyisi topuk kanını aldıgım gibi ağlaya ağlaya asısınıda yaparım artıkın

ayyy bizim aşımız yarın
ben korkuyorum çok ağlıycak diye offf benim şimdiden gözlerim doluyor
sıkı tutun demişsin
ben kan aldıkları zaman bakamadım bile annem tuttu
yarın yanlız gidicem :((((

dkaderli: canım seninle günümüz aynıydı ama baksana sen hayırlısıyla alacaksın yavrunu kucağına bana da ptesi ye kadar bekleyelim dedi senin gibi ara kontröle çağırmadı :(

artık resmen ekim annesi olduk :))

hayırlısıyla gelsinlerde eylül ekim hiç umrumda değil..

canım ticker 1 hafta önde.40+4 oluyorum yarın.suyu biraz azalmış ama normal sorun kanala girememesi.onu bekliyoruz.giremezse cumartesi sezaryan:(

hayırlısı canım en sona ben kalıyorum sanırım :)
bizi ptesi çağırdı gelmezse o zaman müdahele edilecekmiş..

hayırlısı canım en sona ben kalıyorum sanırım :)
bizi ptesi çağırdı gelmezse o zaman müdahele edilecekmiş..

kendi dr.um pazartesiye kdr bekleyip suni sancı veririz deyince ben prof a göründüm.oda bu çocuk normal yoldan doğmaz zorlama riskli dedi.yoksa bizimkininde gelesi yok.artık hayırlısı olsun.onlar zamanlarını tamamladılar sağlıkla kavuşuruz inş.

hamıle kızlar bol bol lkameraya alın kendınızı ben cok pişmanım hiç çekmedımmmmm:((

ben artık çekmek istemiyorum.1 aydır resim bile çektirmiyorum.bu şişko hallerimi hatırlamasam daha iyi.ama göbeğimi aldım kameraya bebeğimin hareketlerini.hihoyyyt

karma aşı yaptırmayın yararı yok hatta zararlı beyin hasarına yol açabiliyormuş diyorlar..

karma aşı yaptırmayın yararı yok hatta zararlı beyin hasarına yol açabiliyormuş diyorlar..

yavvv ne alaka kim diyor onu. her duydugunuza inanmayın arkadaslar . bu karma ası normalde dısarda özelde vurduruyordu herkes 200tl ye. şimdi bakanlık ücretsizyapıyor. sağlık konusunzda ki söz konusu bebekse her duydugunuza inanmayın. bozocugum onun bacagında ne var. tut dizlerinden dümdüz tamam . demesi kolay demi. bencede:ecrin_bebek:

aşımızı olduk geldik
uyuyorduk iğne batınca çığlık attık şok olduk çok ağlamadık şükür

kızlar çaydanlıklarınıza pozçöz dökmeyin kireç için limon tuzu acayip temizliyo pratik bilgi hemde doğal:1:

kızlar çaydanlıklarınıza pozçöz dökmeyin kireç için limon tuzu acayip temizliyo pratik bilgi hemde doğal:1:

bende sirke kullanıyorum canım
kettel ayna gibi parlıyor kireç mireç bişey kalmıyor
biraz su biraz sirke basıyorum kaynatmaya ohhh misler gibi
(çeşme kenarlarındaki kireçlere de selpak ıslatıyorum sirkeyle ayna gibi oluyor kaydirigubbakcemile2)

ama limon tuzu da deneyeyim bakalım nasıl kullanıyorsun tuzu??

kendi dr.um pazartesiye kdr bekleyip suni sancı veririz deyince ben prof a göründüm.oda bu çocuk normal yoldan doğmaz zorlama riskli dedi.yoksa bizimkininde gelesi yok.artık hayırlısı olsun.onlar zamanlarını tamamladılar sağlıkla kavuşuruz inş.

hayırlısıyla alırsın inşallah yavrunu kucağına darısı ben gibi bekleyenlerin başına dicem
pek kimse de kalmadı gerçi ama kaydirigubbakcemile3

bende evin içinde boyna yürüyorum belki faydası olur diye napim

bende sirke kullanıyorum canım
kettel ayna gibi parlıyor kireç mireç bişey kalmıyor
biraz su biraz sirke basıyorum kaynatmaya ohhh misler gibi
(çeşme kenarlarındaki kireçlere de selpak ıslatıyorum sirkeyle ayna gibi oluyor kaydirigubbakcemile2)

ama limon tuzu da deneyeyim bakalım nasıl kullanıyorsun tuzu??

dene canım süper oluyo bende şimdi yaptım çaydanlığım falan süper oldu hemen paylaşım dedimsempatiksalakcinni

slm kızlar....nıhayet bende oğluma kavuştum....26 eylul pazar gunu 10:30 da normal doğumla gözlerını açtı yavrum dunyamıza...acayıp muhteşem bır duygu allahım ısteyene yaşatsın.şimdi yanımda ve uyuyoo mınığım...

şu an tek sıkıntım dıkışlerım yuzunden pek fazla rahat değilim ama onlardaa gececek bılıyorum ..

doğuramayan arkadaşlarım allah yardımcınız olusn..daha dune kadar bende ne zaman doğrcamm dıyodum herseyın vaktı zamanı vrmışşş demkkıı...

doğum hıkaymı en kısa surede anlatırım ayrıntılarıyla ...ama çok şükür kısa surdu doğumum.sabah 6 da hastaneye gırdım 10 : 30 da geldı kuzum...kendi sancım yoğun olduğu için son yarım saat sunı sancı verıldı ...allahım herkesın yardımcısı olsun...

Back
X