• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mrb kizlar :) ben geldim ..
sac boyatmadan bahsetmissiniz ben dogumdan bir hafta sonra kuafore gittim cunku babasi izinliydi hanoi o evdeyken uyurken gittim sacimi actirdim boyattim gerci kuafor sacimi mahfetti bir hafta bekleidm evde bir daha koyu renge boyadim sinirlenip esimin ablasi hemsire onada danistim hic bir sorun olmaz merak etme dedi bende boyadim yani psikolojim duzelsin diye kuafor sayeisnde daha kotu oldu o baska mesele..

yuse gecmisi okuyorum tabiki cnm cok ugrayamasamda yusecigim bebegin aksanli ingilizce ogrenip konusabilmesi icin ilk 1 sene ingilizce dinlenmesi gerektigini soylemissin bens ana dvd gonderiyim burdan surekli dinle :) ben nasil turkce ogretcem onu dusnuyorum simdi ingilizce burda mecbur ogrencek zaten okuldada egitimin yarisi fransizca ama ben turkce ogrenmesini cok isitoyrum yani annemle konusabilmesi icin ilerde annem ingilizce merhaba demeyi bile bilmiyo:( evde onunla surekli turkce konusuyorum eismde yarin turkce kursuna baslicak ins kizimin guzle bir tukcesi olur :)

mrb kizlar :) ben geldim ..
sac boyatmadan bahsetmissiniz ben dogumdan bir hafta sonra kuafore gittim cunku babasi izinliydi hanoi o evdeyken uyurken gittim sacimi actirdim boyattim gerci kuafor sacimi mahfetti bir hafta bekleidm evde bir daha koyu renge boyadim sinirlenip esimin ablasi hemsire onada danistim hic bir sorun olmaz merak etme dedi bende boyadim yani psikolojim duzelsin diye kuafor sayeisnde daha kotu oldu o baska mesele..

saadet çocuk dr sordum boyamayın boyanızı erteleyin süte geçtiği için bebeğinize zararlı dedi kaldım böyle :(

aa iyi ben bir ay filan sürüyor sanmıştım ama güzel 16 günde sonuncu düşürmüşsün
bende 3 tane var sanırım sanki içten dikmiş dıştan çok belli olmuyor
o biokadın batticonla aynı onu bende kullanıyorum ama başka bişey vermedi bana
bide parol ağrı kesici ama onu kullanmıyorum bebeğe boşa geçmesin diye
çok nadir
bana antibiyotik vermedi ki !!! normalde veriliyor mu :sm_confused:

verılıyor canım ben oyle bılıyorum hatta mutlaka verılmesı gerekıyor. yaranın ıltıhaplanmaması için...parolu bende kulanmadım

saadet çocuk dr sordum boyamayın boyanızı erteleyin süte geçtiği için bebeğinize zararlı dedi kaldım böyle :(

hepsi ayri sey diyo ya anlamiyorum bende sorudm sorun yokd ediler yani beklicektim farkli bir sey dese baktim sorun yok dedi bende hemen eism iziniyken gidiyim yaptiriyim deidm gerci cikolata kahve siteidm uc renk kizil yapti igrencti geri koyu yaptim artik turkiyeye gelince eski kuaforume gider soyle guzel bir renk bakim yaptiririm:(

yuse maşallah bebişine canım,seninle aynı gün doğurmuşuz.benimde oğlum 13 eylülde doğdu,2740 gr doğdu,5 gün sonra kontrole gittiğimizde şişleri indiği için 2430 grama düştü,bugün aşımızı olduk ve oğlum 3900 gr olmuş maşallah.yalnız gaz sorunumuz çok var çözemiyoruz,minik yavrum bu gece hiç uyumadı kıpkırmızı ve sabaha kadar bas bas bağırdı,kabız olmuş.sana fitil olarak ne verdiler banada söyler misin canım.gaz için doktoru colinox verdi sonra zinco verdi,ikiside fayda etmedi,acı elma yağı dediler oda fayda etmedi,muskatdediler yaptık oda fayda etmedi,rezene içiyorum oda fayda etmiyor,üstelik yediklerime çok dikkat ediyorum gaz yapan herşeyden kaçıyorum,ne yapacağımızı şaşırdık,kayınvaldemde ben öle bir gaz görmedim diyor,çocuğun gazı olmasa sakin duracak diyor ama gazı gelince çığlık çığlığa kıpkırmızı kesilip avazı çıktığı kadar bağırıyor.doktor kontrolünü yaptı sağlıklı dedi ama gazı var karnı şiş yapacak bşe yok,gazı olacak dedi normalmiş,iyide gelde dayan yavrum mahvoluyor ne yapcaz bilmiyorum,kırkı çıkınca azalır diyor herkes ama inşallah inşallah büyük Allahım sen onun ağrılarını alıp bana ver.....

cnm anladığım kadarıyla bebeğinde normal gaz sancısı yok kolik var, yapman gereken en önemli şey bebeğini saat tutup emzirmek kilosundan da anladığım kadarıyla çok sık emziriyorsun aynı sorun kızımda da vardı çocuğa til koyarak tata yaptırıyodum, hatta bazen kulak çöpünün ucuyla totosunu uyararak, çok çektim, saat tut ve en azs 2 saat aralıkla emzir sende bebeğinde rahatlarsınız inş.

QUOTE=gulbe_seker;15633569]arkadaşlar sütüm yeterli olmadığı için vede bebeğim düşük kilolu doğduğu için doktorum mama vermemi şart koştu.ben yinede hem sağıp veriyorum sütümü hemde mama aptamil 1 veriyorum.size sormak istediğim mamayı hazırlıyorum bazen 60 cc içiyor bazende 80 cc felan,e kalan mamayı ne yapmam gerekiyor,hastanede demişlerdiki 4 saat dolunca mamayı döküyoruz diye ama bugün nette okuduğum kadarıyla 1 saat sonra dökün diyorlar.ben bu işi anlayamadım ne yapayım,mamayı hazırladım kalan mamayı buzdolabına koyup içeceği zamanda ısıtmam mı gerekiyor,eğer ısıtırsam bu işlemi en fazla bir kere mi yapmam gerekiyor,hani olduya belki o mamadanda artacak onuda buzdolabına tekrar mı koymam gerekecek ne olur bilgisi olanlar yardım etsin.bebeğimin gazı çok fazla acaba mama kalıyordu ama ben buzdolabına koymuyordum bundan dolayıda gazı çok oluyor olabilir mi,ama hastanede öle dedikleri için ben buzdolabına koymadım hiç.birde gazı için yapmadığımız şey kalmadı kayınvaldeyle ama olmuyor,doktor zinco verdi,zironox kullandık olmadı,zinco olmadı,muskat cevizi kullandık olmadı,acı elma yağını hem ayaklarına hemde karnına masaj yaptık olmadı,rezene içtim olmadı,sürekli ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyoruz ama bu gaz geçmiyor.üstelik bebişim gazını kendi kendine alttan süreklide çıkarıyor ama iki büklüm oluyor,birden çıklık atarak ağlıyor,ne yapacağımızı şaşırdık,ne gündüz doğru dürüst uyuyor nede gece.doktora kontrole götürdüğümüzde hep söylüyoruz olacak erkek çocuklarında olur yapacak bşe yok karnı şiş gazı var diyor.o kadar zor bir durum ki saatlerce susmadığını biliyorum.yarın bir ayımız doluyor,40 çıkınca düzelir diyenler var hep ama 3-4 ay sürer diyenlerde var,düşündükçe kahroluyorum valla[/QUOTE]

canım ya aynı problemler benim kızımda da var. mama veriyorum. mamanın ısısı bile uygun olmasa gaz yaparmış bileğine damlattığında ne sıcak ne soğuk hissedicekmişsin.artan mamayı saklama. en fazla 1 ölçektir. bebeğimizden kıymetli değil. artan mama 15 dk beklese içinde sütten kaynaklı bişeyler ürüyormuş.herseferinde taze mama yap.taze yaptığın mamayı da 2 saatte yediremezsen onu da dök.
benim kızım da gündüz hiç uyumuyordu bugün değişik bişeyler yaptım ama hangisi iyi geldi de uyudu anlamadım.
1. mamasına 3 damla saf zeytinyağı damlattım
2. 90cc veriyordum, 60cc ye indirdim. kendisi isteyince veriyorum. az ve sık yiyor
3.kolikin şiddetlendiği saate girmeden banyo yaptım.
maşallahı var:nazar:
( bir de gaz sancısı çeken bebeğin emmek istediğini bugün öğrendim. ben habire doymuyor diye mama veriyordum kafamçokkarıştı ne büyük hata etmişim. çocuğun karnını iyice şişiriyormuşum. hazmedemiyormuş küçüğüm. şimdi 60cc , 2saatten önce vermiyorum.zaten verince kusuyor ya da hıçkırıyordu. ben de hem aranıyor hem ksuyor diyordum. tecrübesiz olmak ne kötü

Mamadan yada anne sütünden sonra hıçkıran bebek tok anlamına geliyormuş..

kızlar rüzgar kremi diye bir krem varmış bebeklerin gazı için hiç duydunuzmu
yurtdışında oluyormuş bebeğin karrrnınamı göğsünemi n e sürülüyormuş tam bilmiyorum ama çok etkiliymiş diye duydum bilgisi olan varmı?

Kremin adı windsalbe.Almanya'da üretiliyor.Burada da var,eczanelerde bulabilirsin.İçeriğinde kimyon yağı ve vazelin var.Bebeğin karnına masajla yediriyorsun gaz için.Bizde pek işe yaramadı,bir de ben vazelin petrol bazlı ürün olduğu için pek sürmek de istemedim.Fiyatı 30 TL civarı.

Herkes uyuyor galiba.Benim bebeğimle mesaim şimdi bitti daha(inşallah bitmiştir,yeni koydum yatağa).Gündüz ya hiç uyumuyor ya da çok az uyuyor.Bugün sabahtan beri aşırı gazı vardı.40'ı çıkınca düzelecek demişlerdi,bizimki 40ına kadar daha iyiydi,sonrasında bozuldu.Uyutmak da çok zor,saatlerce uğraşıyorum.Bebeği koyunca kendisi uyuyan var mı?Benim ilk kızımda da uyuyamama sorunu vardı,ikinci çocuk tersi oluyor dediler,gayet düzü oldu.Anlamadım ben bu işi!!!İlk kızım 8 yaşında,daha bir kere uykusu gelip uyuyakalmadı,bebekken de bir defa dahi kendiliğinden uyumadı,gecede beş kere kalkar,her kalkıştada 1-2 saatte dalardı tekrar..Uykularımız defolu!Allah sağlık versin canlarımıza da uyumasınlar ne yapalım.

slm ayse nev :) sanırım rizedesin..Bende rizedeyim doguma az kaldı merak ettimde :)) çocuk doktoru kime gidiyorsunn..şar hosbitaldaki ahmet beyemi yoksa tıp merkezindeki dr laramı

slm ayse nev :) sanırım rizedesin..Bende rizedeyim doguma az kaldı merak ettimde :)) çocuk doktoru kime gidiyorsunn..şar hosbitaldaki ahmet beyemi yoksa tıp merkezindeki dr laramı

şar da Ahmet beye gidiyorum ama tıp merkezinde dr. tellioğlu için iyi şeyler söylediler. fırsat bulursam bir de ona gideceğim.
nerde doğum yapacaksın? araştırma hastanesinde de SElim bey var. bebeğim sarılık olduğunda orda fototerapi gördü, güzel ilgilenmişti.

şar da Ahmet beye gidiyorum ama tıp merkezinde dr. tellioğlu için iyi şeyler söylediler. fırsat bulursam bir de ona gideceğim.
nerde doğum yapacaksın? araştırma hastanesinde de SElim bey var. bebeğim sarılık olduğunda orda fototerapi gördü, güzel ilgilenmişti.

:)hıımm evet banada tıp merkezinde ki dr iyi söylemişlerdii..Buranın yabancısıyım o yüzden fazla dr bilgim yok seni görmüşken yazayımdedm sağolasın...
şar hosbitalda sezeryan olucam allah izin ederse :)
araştırma hastanesinde demek fototerapi var anladım cnaım allahım inşallah gerek kalmaz..selim bey soyadı kayacı sanırım duymuştum adını :)

QUOTE=gulbe_seker;15633569]arkadaşlar sütüm yeterli olmadığı için vede bebeğim düşük kilolu doğduğu için doktorum mama vermemi şart koştu.ben yinede hem sağıp veriyorum sütümü hemde mama aptamil 1 veriyorum.size sormak istediğim mamayı hazırlıyorum bazen 60 cc içiyor bazende 80 cc felan,e kalan mamayı ne yapmam gerekiyor,hastanede demişlerdiki 4 saat dolunca mamayı döküyoruz diye ama bugün nette okuduğum kadarıyla 1 saat sonra dökün diyorlar.ben bu işi anlayamadım ne yapayım,mamayı hazırladım kalan mamayı buzdolabına koyup içeceği zamanda ısıtmam mı gerekiyor,eğer ısıtırsam bu işlemi en fazla bir kere mi yapmam gerekiyor,hani olduya belki o mamadanda artacak onuda buzdolabına tekrar mı koymam gerekecek ne olur bilgisi olanlar yardım etsin.bebeğimin gazı çok fazla acaba mama kalıyordu ama ben buzdolabına koymuyordum bundan dolayıda gazı çok oluyor olabilir mi,ama hastanede öle dedikleri için ben buzdolabına koymadım hiç.birde gazı için yapmadığımız şey kalmadı kayınvaldeyle ama olmuyor,doktor zinco verdi,zironox kullandık olmadı,zinco olmadı,muskat cevizi kullandık olmadı,acı elma yağını hem ayaklarına hemde karnına masaj yaptık olmadı,rezene içtim olmadı,sürekli ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyoruz ama bu gaz geçmiyor.üstelik bebişim gazını kendi kendine alttan süreklide çıkarıyor ama iki büklüm oluyor,birden çıklık atarak ağlıyor,ne yapacağımızı şaşırdık,ne gündüz doğru dürüst uyuyor nede gece.doktora kontrole götürdüğümüzde hep söylüyoruz olacak erkek çocuklarında olur yapacak bşe yok karnı şiş gazı var diyor.o kadar zor bir durum ki saatlerce susmadığını biliyorum.yarın bir ayımız doluyor,40 çıkınca düzelir diyenler var hep ama 3-4 ay sürer diyenlerde var,düşündükçe kahroluyorum valla

canım ya aynı problemler benim kızımda da var. mama veriyorum. mamanın ısısı bile uygun olmasa gaz yaparmış bileğine damlattığında ne sıcak ne soğuk hissedicekmişsin.artan mamayı saklama. en fazla 1 ölçektir. bebeğimizden kıymetli değil. artan mama 15 dk beklese içinde sütten kaynaklı bişeyler ürüyormuş.herseferinde taze mama yap.taze yaptığın mamayı da 2 saatte yediremezsen onu da dök.
benim kızım da gündüz hiç uyumuyordu bugün değişik bişeyler yaptım ama hangisi iyi geldi de uyudu anlamadım.
2. 90cc veriyordum, 60cc ye indirdim. kendisi isteyince veriyorum. az ve sık yiyor
( bir de gaz sancısı çeken bebeğin emmek istediğini bugün öğrendim. ben habire doymuyor diye mama veriyordum kafamçokkarıştı ne büyük hata etmişim. çocuğun karnını iyice şişiriyormuşum. hazmedemiyormuş küçüğüm. şimdi 60cc , 2saatten önce vermiyorum.zaten verince kusuyor ya da hıçkırıyordu. ben de hem aranıyor hem ksuyor diyordum. tecrübesiz olmak ne kötü[/QUOTE]

canım benim yanımda allahtan kayınvaldem var,o diyorki ben böle çocuk görmedim,ne yapsak ağlıyor mesela altını ne zaman açsak kıyameti koparıyor,altını değiştirdikten sonrada susuyor,her seferinde aynı sorun yani.mama meselesine gelince ne zaman versek alıyor mamayı ve sancısı gelince bir hırsla daha çok asılıyor biberona,yapabileceğim bşe yok sütüm yeterli değilmiş hatta kesilmek üzere gibi,yapmadığım şeyde kalmadı,mamayı hazırlamaya bile fırsat vermiyor çığlık çığlığa,hele geceleri mama hazırlamak kabus gibi.kayınvaldem diyorki bu bence birazda arsızlığından yapıyor,bu arada kayınvaldem çok seviyor bebişimi yanlış anlaşılmasın.inşallah en kısa zamanda düzelir şuı kolik acaba daha ne kadar sürerki...

QUOTE=gulbe_seker;15633569]arkadaşlar sütüm yeterli olmadığı için vede bebeğim düşük kilolu doğduğu için doktorum mama vermemi şart koştu.ben yinede hem sağıp veriyorum sütümü hemde mama aptamil 1 veriyorum.size sormak istediğim mamayı hazırlıyorum bazen 60 cc içiyor bazende 80 cc felan,e kalan mamayı ne yapmam gerekiyor,hastanede demişlerdiki 4 saat dolunca mamayı döküyoruz diye ama bugün nette okuduğum kadarıyla 1 saat sonra dökün diyorlar.ben bu işi anlayamadım ne yapayım,mamayı hazırladım kalan mamayı buzdolabına koyup içeceği zamanda ısıtmam mı gerekiyor,eğer ısıtırsam bu işlemi en fazla bir kere mi yapmam gerekiyor,hani olduya belki o mamadanda artacak onuda buzdolabına tekrar mı koymam gerekecek ne olur bilgisi olanlar yardım etsin.bebeğimin gazı çok fazla acaba mama kalıyordu ama ben buzdolabına koymuyordum bundan dolayıda gazı çok oluyor olabilir mi,ama hastanede öle dedikleri için ben buzdolabına koymadım hiç.birde gazı için yapmadığımız şey kalmadı kayınvaldeyle ama olmuyor,doktor zinco verdi,zironox kullandık olmadı,zinco olmadı,muskat cevizi kullandık olmadı,acı elma yağını hem ayaklarına hemde karnına masaj yaptık olmadı,rezene içtim olmadı,sürekli ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyoruz ama bu gaz geçmiyor.üstelik bebişim gazını kendi kendine alttan süreklide çıkarıyor ama iki büklüm oluyor,birden çıklık atarak ağlıyor,ne yapacağımızı şaşırdık,ne gündüz doğru dürüst uyuyor nede gece.doktora kontrole götürdüğümüzde hep söylüyoruz olacak erkek çocuklarında olur yapacak bşe yok karnı şiş gazı var diyor.o kadar zor bir durum ki saatlerce susmadığını biliyorum.yarın bir ayımız doluyor,40 çıkınca düzelir diyenler var hep ama 3-4 ay sürer diyenlerde var,düşündükçe kahroluyorum valla

( bir de gaz sancısı çeken bebeğin emmek istediğini bugün öğrendim. ben habire doymuyor diye mama veriyordum kafamçokkarıştı ne büyük hata etmişim. çocuğun karnını iyice şişiriyormuşum. hazmedemiyormuş küçüğüm. şimdi 60cc , 2saatten önce vermiyorum.zaten verince kusuyor ya da hıçkırıyordu. ben de hem aranıyor hem ksuyor diyordum. tecrübesiz olmak ne kötü[/QUOTE]

cnm mamayi bir saat sonra dokmen gerekiyor bana hem doktorum hemde hemsirem ayni seyi soyledi uzeirndede yaziyor zaten ben mama vermiyorum ama ilk bir hafta sutum gelmedi takviye yapmistim bir saateten sonra mamanin vitamin degerleri oluyor diye biliyorum..

kizlar benim bebegiminde gaz prioblmi var agliyo yazik icim gidiyo o aglarken biz gripe water kullaniyoruz ama halenvar masaj yapiyorum ise yaramiyor kucagimda iyi yataga koyuyorum daha huzursuzlaniyo birde cok sut iciyo sanirim iki saate bir 125 cc iciyor sagip vermeklede hatami yapiyorum bimiyorum bir haftadir sadece sagip sagip iciriyorum memeyi unutmasin?

merhaba arkadaşlar ne zamndır belli giremiyorum siteye çünkü ailece grip olduk birde kızım hiç durmuyor
sürekli ağlıyor gazı var diye yapmadığımız almadığımız şey kalmadı ama nafile bebeklerde olan kolik benim kızımdamı var acaba yoksa arsızlığın adını kolik mi koymuşlar bilmiyorum kaydirigubbakcemile4 hiç yatmak istemiyor uyandıktan sonra çığlık çığlığa ağlıyor emmek bile istemiyor sürekli ayakta gezdirmekte istemiyorum alışmasın diye akşam çıldıracaktım şimdi uyuyor akşama hazırlık yapıyor enerji depoluyor eyvahedigeldismile:oklava:

Back
X