• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
okuduğum kadarıyla bir çoğumuz gazdan şikayetçiyiz büyük kızımda hiç yaşamadım ne zor birşeymiş meğer neyse allah başka dert vermesin tek sorunumuz gaz olsun kaydirigubbakcemile5

merhaba eylül anneleri :) kısmetse bende ekim annesi olucam..gaz sorunu için nar suyu veren oldumu aranızda hiç merak ettimde iişe yaradımı acaba :)

selam kızlar
dr gittim rahmime baktı rahmin temizlenmiş dedi
ama kanama az az var rahmin temiz normal dedi 15 gün daha geçmezse gel dedi
yumurtalarım hamilelik öncesine dönmüş korunma yöntemlerini anlattı 3 aylık iğne var dedi istersen onu yazıyım dedi ben istemedim

saadet! canim sana bisi sormak istiyorum.benim de bebegimin gaz sancisi oldukca cok.cok uzuluyorum.kahroluyorum.ama elimden bisi gelmiyo.ne doktor veriyo sunu kullan diye.yasakmis.ne de eczanedlerden bulabiliyorum.yasak yasak...hic bir yerde bulamadim.bitkisel ilac satan yerlere baktim yok.sen bahsettigin o ilaci .bildigim NURSE HARVEY'S GRIPE WATER var.ama onu da bulamadim.sen bahsettigin o ilaci nerden aldin.

selam kızlar
dr gittim rahmime baktı rahmin temizlenmiş dedi
ama kanama az az var rahmin temiz normal dedi 15 gün daha geçmezse gel dedi
yumurtalarım hamilelik öncesine dönmüş korunma yöntemlerini anlattı 3 aylık iğne var dedi istersen onu yazıyım dedi ben istemedim
sakın deneme derim iğneyle korunma bende kilo yaptı ama ben aylık iğnelerden yaptırmıştım en iyisi spral bence anam şimdide bu dert var kim gidip taktıracak eyvahedigeldismile

merhaba arkadaşlar ne zamndır belli giremiyorum siteye çünkü ailece grip olduk birde kızım hiç durmuyor
sürekli ağlıyor gazı var diye yapmadığımız almadığımız şey kalmadı ama nafile bebeklerde olan kolik benim kızımdamı var acaba yoksa arsızlığın adını kolik mi koymuşlar bilmiyorum kaydirigubbakcemile4 hiç yatmak istemiyor uyandıktan sonra çığlık çığlığa ağlıyor emmek bile istemiyor sürekli ayakta gezdirmekte istemiyorum alışmasın diye akşam çıldıracaktım şimdi uyuyor akşama hazırlık yapıyor enerji depoluyor eyvahedigeldismile:oklava:

ben bebeklerin ilk 3 ay alışkanlık getirmediğine inanıyorum. inşallah kızım da beni yanıltmaz. çünkü sıkıntısı olmadı mı yatağına koyuuyorum hemen uyuyo. ama sıkıntısı varsa hiçbişe çare etmiyoo

bozocum doğum yaptın demek he
güle güle büyüt bebegini canım
Allah analı babalı büyütsün canım

Son düzenleme:
:)hıımm evet banada tıp merkezinde ki dr iyi söylemişlerdii..Buranın yabancısıyım o yüzden fazla dr bilgim yok seni görmüşken yazayımdedm sağolasın...
şar hosbitalda sezeryan olucam allah izin ederse :)
araştırma hastanesinde demek fototerapi var anladım cnaım allahım inşallah gerek kalmaz..selim bey soyadı kayacı sanırım duymuştum adını :)

doktorun kim, merak ettim.
bende şarda sezeryan oldum çok memnun kaldım. sadece anne sütü anne sütü diye direttikleri için benim çocuğumun aç kaldığını farkedemediler.sarılık oldu. dikkatli ol.
araştırma hastanesinin çocuk polikliniğindeki doktorlar ve hemşireler benle çok ilgilenmişti .ben devamlı ağlak halde olduğum için moral vermeye çalışıyolardı :)

canım ya aynı problemler benim kızımda da var. mama veriyorum. mamanın ısısı bile uygun olmasa gaz yaparmış bileğine damlattığında ne sıcak ne soğuk hissedicekmişsin.artan mamayı saklama. en fazla 1 ölçektir. bebeğimizden kıymetli değil. artan mama 15 dk beklese içinde sütten kaynaklı bişeyler ürüyormuş.herseferinde taze mama yap.taze yaptığın mamayı da 2 saatte yediremezsen onu da dök.
benim kızım da gündüz hiç uyumuyordu bugün değişik bişeyler yaptım ama hangisi iyi geldi de uyudu anlamadım.
1. mamasına 3 damla saf zeytinyağı damlattım
2. 90cc veriyordum, 60cc ye indirdim. kendisi isteyince veriyorum. az ve sık yiyor
3.kolikin şiddetlendiği saate girmeden banyo yaptım.
maşallahı var:nazar:
( bir de gaz sancısı çeken bebeğin emmek istediğini bugün öğrendim. ben habire doymuyor diye mama veriyordum kafamçokkarıştı ne büyük hata etmişim. çocuğun karnını iyice şişiriyormuşum. hazmedemiyormuş küçüğüm. şimdi 60cc , 2saatten önce vermiyorum.zaten verince kusuyor ya da hıçkırıyordu. ben de hem aranıyor hem ksuyor diyordum. tecrübesiz olmak ne kötü

canım benim yanımda allahtan kayınvaldem var,o diyorki ben böle çocuk görmedim,ne yapsak ağlıyor mesela altını ne zaman açsak kıyameti koparıyor,altını değiştirdikten sonrada susuyor,her seferinde aynı sorun yani.mama meselesine gelince ne zaman versek alıyor mamayı ve sancısı gelince bir hırsla daha çok asılıyor biberona,yapabileceğim bşe yok sütüm yeterli değilmiş hatta kesilmek üzere gibi,yapmadığım şeyde kalmadı,mamayı hazırlamaya bile fırsat vermiyor çığlık çığlığa,hele geceleri mama hazırlamak kabus gibi.kayınvaldem diyorki bu bence birazda arsızlığından yapıyor,bu arada kayınvaldem çok seviyor bebişimi yanlış anlaşılmasın.inşallah en kısa zamanda düzelir şuı kolik acaba daha ne kadar sürerki...[/QUOTE]

her istediğinde veriyormsun mamayı.ben saatli veriyorum. çünkü gazı varken sürekli mama istiyor. obez olmasından korkuyorum. kilo almaya çok müsait. ilk veriyordum sonra vermemeye başladım cünkü başedilmiyor. biberon yıka, mama yap,süt sağmaya vaktim olmuyordu.
seninki kakasını yapıyor mu? benimkinde o sıkıntıda var. zeytinyağı iyi geliyor

merhaba kızlar bende eylül annesi oldum 15 eylülde doğdu oğlum ama herkeste olduğu gibi benim miniğimde gaz sancısıyla kıvranıyo ne kendi uyuyo nede beni uyutuyor

canım benim yanımda allahtan kayınvaldem var,o diyorki ben böle çocuk görmedim,ne yapsak ağlıyor mesela altını ne zaman açsak kıyameti koparıyor,altını değiştirdikten sonrada susuyor,her seferinde aynı sorun yani.mama meselesine gelince ne zaman versek alıyor mamayı ve sancısı gelince bir hırsla daha çok asılıyor biberona,yapabileceğim bşe yok sütüm yeterli değilmiş hatta kesilmek üzere gibi,yapmadığım şeyde kalmadı,mamayı hazırlamaya bile fırsat vermiyor çığlık çığlığa,hele geceleri mama hazırlamak kabus gibi.kayınvaldem diyorki bu bence birazda arsızlığından yapıyor,bu arada kayınvaldem çok seviyor bebişimi yanlış anlaşılmasın.inşallah en kısa zamanda düzelir şuı kolik acaba daha ne kadar sürerki...

her istediğinde veriyormsun mamayı.ben saatli veriyorum. çünkü gazı varken sürekli mama istiyor. obez olmasından korkuyorum. kilo almaya çok müsait. ilk veriyordum sonra vermemeye başladım cünkü başedilmiyor. biberon yıka, mama yap,süt sağmaya vaktim olmuyordu.
seninki kakasını yapıyor mu? benimkinde o sıkıntıda var. zeytinyağı iyi geliyor[/QUOTE]

bende hem mama hemde süt sağp onu veriyorum kakasında biraz zorlanıyo galiba 1gün yapıo bi gün yapmıo. doktor 2günde 1 de yapabilir normal demişti ama heralde mamadanda oluyo mamadan nefret ediyorum
Allahım hepimizin sütünü artı bebeklerimizede memelerimizi tutturr :Saruboceq:

yuse maşallah bebeğine. benim oğlum da emzik almıyodu evde kolleksiyon yaptım resmen. geçen arkadaşıma almanyadan gelen bi varmış. onun bebeği almamış ama bizimki hemen kaptı ve şimdi onu alıyo. malzemesi lateks. çok yumuşak ve rahat. yassı ve geniş olanlardan. tavsiye ederim cnm bi dene istersen.
Ben silikon aldım..arada bi emiyo..bakıyo süt gelmiyo bazen farkedip bırakıyo
uğraşsma alıştırırım ama korkuyorum zararı olurmu acaba diye..kararsızım açıkcası

merhaba arkadaşlar ne zamndır belli giremiyorum siteye çünkü ailece grip olduk birde kızım hiç durmuyor
sürekli ağlıyor gazı var diye yapmadığımız almadığımız şey kalmadı ama nafile bebeklerde olan kolik benim kızımdamı var acaba yoksa arsızlığın adını kolik mi koymuşlar bilmiyorum kaydirigubbakcemile4 hiç yatmak istemiyor uyandıktan sonra çığlık çığlığa ağlıyor emmek bile istemiyor sürekli ayakta gezdirmekte istemiyorum alışmasın diye akşam çıldıracaktım şimdi uyuyor akşama hazırlık yapıyor enerji depoluyor eyvahedigeldismile:oklava:
Geçmiş olsun mihri
Her gece belli bi saatte yıkasan... uykusu düzene girse nasıl olur acaba?
yorulur uyur sende rahat edersin

yuse maşallah bebişine canım,seninle aynı gün doğurmuşuz.benimde oğlum 13 eylülde doğdu,2740 gr doğdu,5 gün sonra kontrole gittiğimizde şişleri indiği için 2430 grama düştü,bugün aşımızı olduk ve oğlum 3900 gr olmuş maşallah.yalnız gaz sorunumuz çok var çözemiyoruz,minik yavrum bu gece hiç uyumadı kıpkırmızı ve sabaha kadar bas bas bağırdı,kabız olmuş.sana fitil olarak ne verdiler banada söyler misin canım.gaz için doktoru colinox verdi sonra zinco verdi,ikiside fayda etmedi,acı elma yağı dediler oda fayda etmedi,muskatdediler yaptık oda fayda etmedi,rezene içiyorum oda fayda etmiyor,üstelik yediklerime çok dikkat ediyorum gaz yapan herşeyden kaçıyorum,ne yapacağımızı şaşırdık,kayınvaldemde ben öle bir gaz görmedim diyor,çocuğun gazı olmasa sakin duracak diyor ama gazı gelince çığlık çığlığa kıpkırmızı kesilip avazı çıktığı kadar bağırıyor.doktor kontrolünü yaptı sağlıklı dedi ama gazı var karnı şiş yapacak bşe yok,gazı olacak dedi normalmiş,iyide gelde dayan yavrum mahvoluyor ne yapcaz bilmiyorum,kırkı çıkınca azalır diyor herkes ama inşallah inşallah büyük Allahım sen onun ağrılarını alıp bana ver.....

fitil
4876.jpg

gaz damlası METSİL
bağırsak düzenleyici DEBRİDAT..
maaaşaallahh kilosu güzelmiş :nazar:
ama güzel dua et ki güzellikler gelsin başınıza

yuse gecmisi okuyorum tabiki cnm cok ugrayamasamda yusecigim bebegin aksanli ingilizce ogrenip konusabilmesi icin ilk 1 sene ingilizce dinlenmesi gerektigini soylemissin bens ana dvd gonderiyim burdan surekli dinle :) ben nasil turkce ogretcem onu dusnuyorum simdi ingilizce burda mecbur ogrencek zaten okuldada egitimin yarisi fransizca ama ben turkce ogrenmesini cok isitoyrum yani annemle konusabilmesi icin ilerde annem ingilizce merhaba demeyi bile bilmiyo:( evde onunla surekli turkce konusuyorum eismde yarin turkce kursuna baslicak ins kizimin guzle bir tukcesi olur :)

ünlüler ve sosyetede dil eğitimi şöyle oluyormuş...yıllar önce okumuştum

anne(yada varsa bakıcı) ingilizce ..baba türkçe konuşuyormuş...
çocuk başka dilde konuşamıyormuş anneyle ingilizce dışında..yada babayla türkçe dışında..(örn: hülya avşar)

sende öyle yapabilirsin
sen kızınla türkçe konuşursun..baba ingilizce

Ben yapmak istiyordum....babadan ingilizce/almanca(teyzesinden fransızca) öğrensin diye
ama babası uğraşacağını sanmam...(oturup ders olarak anlatır... ama sadece ingilizce konuş oğlumla desem yapmaz heralde )

0-8 aylık CD ler varmıdır ki saadet? oğlum hayata 1-0 önde başlasın kaydirigubbakcemile5

Yusem neler atlatmışsın kıyamam maşallah sana :nazar:
Analı oğullu gezmelerede gidermiş artık ama üşütme çocuğu havalarda soğudu iyicene ne sıcaklar yaşadık zaman geçiyor valla 1 aylık oldular bile ..

Şükürler olsun bugünümüze ceylan.. :nazar:

Bebek görmeye çok güzel polar bi tulum getirmişler...(Tavsiye ederim alın birer tane..)sıcacık tutuyor..onu giydirdim dün
hem taşıması rahat ...hem bi yeri açılmadı

Back
X