• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım, eğer toksa parmağını emmez. hani emziriyorum 5 dk sonra uyanıp ağlıyor demiş ya. aç olduğu için uyanıyorsa yeniden emmek ister. benimkine öyle oluyor.

Kızlar bebişin acıktığını nasıl anlıyosunuz siz?

benim bebeğim (ilk günden beri)
2 elini birden..ağzına sokmaya çalışıyo..
yada
kafasını yana yatırıyo..yatırdığı tarafdaki gözünmü kapatıp ağzını yamultuyo..
okadar tatlı oluyoki izlemek için meme vermicem nerdeyse :roflol:
anlatması zor videoya alimde görün

kızıma gündüz ile geceyi ayırt etsin diye odasında akşama kadar radyo dinletiyordum. bugün sabah 6'dan beri ayaktayız. bi derdi yok gibi görünüyor. yatağına koyunca ağlıyor kucakta gezinmek hoşuna gidiyor evi inceliyor. artık sendelemeye başlamıştım. o sırada radyoyu açmak aklıma geldi. açınca bozuk frekans şırıltısı geldi önce ve anında gözleri düştü zillinin. aaaaa demek benim kızım şırıltı dinlemek istiyormuş. ucuz ve sakinleştirici bir yöntem. kolikli bebek annelerine şiddetle tavsiye ederim :)
( elektrik süpürgesinin sesinden eminim komşularıma gına gelmiştir)

Kızlar bebişin acıktığını nasıl anlıyosunuz siz?

benim bebeğim (ilk günden beri)
2 elini birden..ağzına sokmaya çalışıyo..
yada
kafasını yana yatırıyo..yatırdığı tarafdaki gözünmü kapatıp ağzını yamultuyo..
okadar tatlı oluyoki izlemek için meme vermicem nerdeyse :roflol:
anlatması zor videoya alimde görün

tecrübesizlik gerçekten kötü. benimkinin gazı varmış süreklli aranıyor ya , ben de habire mama veriyordum. 3 gündür saatli vermeye başladım. artık sütümü de sağmıyorum. mamayı 1 ölçek azalttım.normalde açken mememi almıyor. gazı olduğu için sürekli aranıyor ya tok karnına bir güzel emiyor ki :dance: mama miktarını azalttığım içinde artık kusmuyor.
mamanın üstünden 2 saatten geçtikten sonra kesik kesik ağlıyor. öyle anlıyorum acıktığını.

doktorun kim, merak ettim.
bende şarda sezeryan oldum çok memnun kaldım. sadece anne sütü anne sütü diye direttikleri için benim çocuğumun aç kaldığını farkedemediler.sarılık oldu. dikkatli ol.
araştırma hastanesinin çocuk polikliniğindeki doktorlar ve hemşireler benle çok ilgilenmişti .ben devamlı ağlak halde olduğum için moral vermeye çalışıyolardı :)

Doktorum bülentttttttt beyyyyy cnm drum benim:)))))) spinalmi genelmi oldun sezeryanı ??:1rolleyes: :) evet illa anne sütü diretiyorlar baktım az geliyor hemen 2. gün azıcık mama ile ve emzirme ile takviye yapıcm inşallahhh...Rabbim sanada banada kolaylık versinnn:Saruboceq:

Doktorum bülentttttttt beyyyyy cnm drum benim:)))))) spinalmi genelmi oldun sezeryanı ??:1rolleyes: :) evet illa anne sütü diretiyorlar baktım az geliyor hemen 2. gün azıcık mama ile ve emzirme ile takviye yapıcm inşallahhh...Rabbim sanada banada kolaylık versinnn:Saruboceq:

bende bülent beyin hastasıyım. her ne kadar doğum sonrası 5 hafta iznimi yesede memnun kaldım. galiba bu aralar sorunları var. spinal oldum

Son düzenleme:
saadet! canim sana bisi sormak istiyorum.benim de bebegimin gaz sancisi oldukca cok.cok uzuluyorum.kahroluyorum.ama elimden bisi gelmiyo.ne doktor veriyo sunu kullan diye.yasakmis.ne de eczanedlerden bulabiliyorum.yasak yasak...hic bir yerde bulamadim.bitkisel ilac satan yerlere baktim yok.sen bahsettigin o ilaci .bildigim NURSE HARVEY'S GRIPE WATER var.ama onu da bulamadim.sen bahsettigin o ilaci nerden aldin.

cnm bende o sorunu yasiyorum yani nurse harveys tum arkadaslar super diyo ama ben irlandada buamiyorum satisi yasakmis gripe water diye bir ilac verdiler iceriginde alkol boya yok iyi geliyo fena degil bunu alabildim doktorun bana verdigi bakalim eger burdan alamiyorum gonderimde sorun olamzsa nurse harveys asiparis vericem kuzum ayni burdada er sey yasak bu ilacta 1 ayligi gecince kullanilabiliyor gunde iki kasik rezene kokuyo raki gibi istersen bakiyim aynisindan gonderiyim sana burdan bebek rahatsiz olmasin yazik cnm ..

ünlüler ve sosyetede dil eğitimi şöyle oluyormuş...yıllar önce okumuştum

anne(yada varsa bakıcı) ingilizce ..baba türkçe konuşuyormuş...
çocuk başka dilde konuşamıyormuş anneyle ingilizce dışında..yada babayla türkçe dışında..(örn: hülya avşar)

sende öyle yapabilirsin
sen kızınla türkçe konuşursun..baba ingilizce

Ben yapmak istiyordum....babadan ingilizce/almanca(teyzesinden fransızca) öğrensin diye
ama babası uğraşacağını sanmam...(oturup ders olarak anlatır... ama sadece ingilizce konuş oğlumla desem yapmaz heralde )

0-8 aylık CD ler varmıdır ki saadet? oğlum hayata 1-0 önde başlasın kaydirigubbakcemile5

bebek sarkilari cd var yusem aliyim mother carede gormustum gonderirim sana adreisn var bende babada turkce ogreniyo dun saka yapiyo bana sen ingiliozce ogret bnen turkce ogreniyim hepsini yairm yamalak ogrensin diyo baktim dalgami geciyosun sen benim ingilizcemle dedim guluyo :)

bende facebookta eylül annelerine üye olmak istiyorum. kim ilgileniyo. teklif göndereli 3 ay oldu

kızlar benımde oglusumda gaz sorunu var ama cok sukur baya azaldı arada yıne sancıları artıyor ama uzun surmuyor oncelıkle bebıse biogai dıye bır damla var onu kullanıyorum bagırsakları acayıp calıstırıyor bıraz pahalı ama degıyor bırde laktazim damla verdı dr bu da sutun kolay parcalanmasını sındırılmesını saglıyormus ıkısınınde hıcbır yan etkısı ve zararı yok arastırdım zaten dr verdı bu ılacları ayrıca banada yovıta kuru kayısı yememı onerdı gunde 1 tane yıyorum sute gecsın dıye ve 2 kasede kayısı kompostosu ıcıyorum ve bebegın ayaklarını sıcak tutuyorum 2 kat corap gıydırıom ancak bu sekılde bas edebıldım gazla bır deneyın derım işe yarıyor :teytey:

slm anneler
ben dgm yapalı 12 gun oldu. 3 gun önce kontrole gitmiştim doktorum rahimde kan birikmiş dedi normalde kasılma ile atması gerekir dedi bir ilac yazdı sarı küçücük bişi adı aklımda degil suan.
zaten doktora gitmeden 2 gun öncede kanamam durmustu. benim sezaryen epidural oldu sonrasındada hiç agrım olmadı ama bu kan birikmesinden oluyor artık, gülerken öksürürken sızlıo çizik.
verdiği ilaçta adet agrısı gibi bel ve bacak agrısı yapıo

böle olan var mı? aynı durumu yasayan?

Son düzenleme:
kızlar benımde oglusumda gaz sorunu var ama cok sukur baya azaldı arada yıne sancıları artıyor ama uzun surmuyor oncelıkle bebıse biogai dıye bır damla var onu kullanıyorum bagırsakları acayıp calıstırıyor bıraz pahalı ama degıyor bırde laktazim damla verdı dr bu da sutun kolay parcalanmasını sındırılmesını saglıyormus ıkısınınde hıcbır yan etkısı ve zararı yok arastırdım zaten dr verdı bu ılacları ayrıca banada yovıta kuru kayısı yememı onerdı gunde 1 tane yıyorum sute gecsın dıye ve 2 kasede kayısı kompostosu ıcıyorum ve bebegın ayaklarını sıcak tutuyorum 2 kat corap gıydırıom ancak bu sekılde bas edebıldım gazla bır deneyın derım işe yarıyor :teytey:

banada biogaia verdi dr bende memnunum etkisini gösteriyo

cnm bende o sorunu yasiyorum yani nurse harveys tum arkadaslar super diyo ama ben irlandada buamiyorum satisi yasakmis gripe water diye bir ilac verdiler iceriginde alkol boya yok iyi geliyo fena degil bunu alabildim doktorun bana verdigi bakalim eger burdan alamiyorum gonderimde sorun olamzsa nurse harveys asiparis vericem kuzum ayni burdada er sey yasak bu ilacta 1 ayligi gecince kullanilabiliyor gunde iki kasik rezene kokuyo raki gibi istersen bakiyim aynisindan gonderiyim sana burdan bebek rahatsiz olmasin yazik cnm ..

cok tesekkur ederim canim.burada doktorlar sadece infacol adinda bi damla veriyorlar.bi cok kisinin de ortak fikri kesinlikle bi ise yaramiyo.en sonunda aradigim ilac olmasa da benzer bi ilac buldum.woodward's gripe water.meger Asda'da tesco da butun marketlerdevarmis.tahminim senin kullandiginda aynisi olsa gerek.henuz 3 haftalik ama ben dun gece kullandim.ve olumlu bi degisiklik olmadi sanki.ya da ben cok aceleciyim.cok ilginctir.Turkiye'de herkes simdiden dvitamini kullanmaya baslarken ben doktordan istedim 6 aylikken veriliyor dedi.bilmiyorum kim dogru kim yanlis.ve moralim cok bozuk sanki bende guatr olustu.arastirdim.dogumdan sonra her 100 kadinda 25 inde oluyormus.

bende bülent beyin hastasıyım. her ne kadar doğum sonrası 5 hafta iznimi yesede memnun kaldım. galiba bu aralar sorunları var. spinal oldum

ayysecım bak sımdı merak ettım ne ki sorunları doğum yapacağım zaman diyodum oructan boyle herhalde belkıde o zamandan vardı bıseyle

ayysecım bak sımdı merak ettım ne ki sorunları doğum yapacağım zaman diyodum oructan boyle herhalde belkıde o zamandan vardı bıseyle

:) valla 2 yıldır gittiğim doktorum benim ilk zamanki gibi değişiklik sezemedim ben :1rolleyes:

Son düzenleme:
bu arada kızlar benım buyuk kız hasta olmustu bebısede gecırdı bugun dr a gıttık burun damlası fılan verdı bırde ılac acaba 45 gunluk bebeğe ılac verılır mı yaa gercı verdım bırz olsun rahatladı yavrum

Back
X