• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar benıim sütüm yeterli olmadığı için hatta kesilmek üzere,doktorum günde 8-9 defa mama vereceksin dedi,yoksa aç kalır şekeri düşer ve zayıflar dedi.bende mecburen mama veriyorum ama yoksa bu mamalar mı gaz yapıyor,kafam iyice karıştı,biz hastandeyken hero babynin mamasından vermişlerdi,sonra çocuk doktoruna gittik biz hero babyninkini bulamamıştık aptamil 1 almıştık,doktora söyledim oda çok farketmez ikisinide kullanabilirsiniz dedi.sonraki hafta doktora gittiğimizde başka doktor vardı bizimkinin yerinde oda aptamil 1 i önerdi bizde aldık,ama netten okuduğum kadarıyla bazı gazlı erkek çocuklarına iyi gelmiyormuş daha da gaz yapıyormuş,aptamilin gazlı çocuklar için conformili varmış ama onunda tadı biraz acıymış o yüzden her bebek içmezmiş o mamayı.ben şimdi ne yapacağımı şaşırdım,bugün yine hero babyninkinialdım.satıştaki kız da dediki denemeniz gerek bence her marka mamayı deneyin hangisi iyi geliyor siz karar verin dedi,çünkü bazı doktorlar hangi ilaç firmasıyla anlaşmışsa onun ürünlerini tavsiye edermiş dedi.ya bu mamalar gaz yapıyorsa yandık valla,ne yapacağımı şaşırdım,yardım lütfen....

kızım kabızda değil ama kakasını yaparken çok zorlanıyor ıkınıyor kıvranıyor kızarıyor çok üzülüyorum onu öyle görünce :( neden oluyor acaba?

kızlar benımde oglusumda gaz sorunu var ama cok sukur baya azaldı arada yıne sancıları artıyor ama uzun surmuyor oncelıkle bebıse biogai dıye bır damla var onu kullanıyorum bagırsakları acayıp calıstırıyor bıraz pahalı ama degıyor bırde laktazim damla verdı dr bu da sutun kolay parcalanmasını sındırılmesını saglıyormus ıkısınınde hıcbır yan etkısı ve zararı yok arastırdım zaten dr verdı bu ılacları ayrıca banada yovıta kuru kayısı yememı onerdı gunde 1 tane yıyorum sute gecsın dıye ve 2 kasede kayısı kompostosu ıcıyorum ve bebegın ayaklarını sıcak tutuyorum 2 kat corap gıydırıom ancak bu sekılde bas edebıldım gazla bır deneyın derım işe yarıyor :teytey:

banada biogaia verdi dr bende memnunum etkisini gösteriyo
ya siz demeseniz farketmiytcektiim a.s.
evde bu markanın bisürü promosyonu var..ama kendisi yok!!

kardeşim getirecem demişti...hala getirmedi..madem bukadar iyi baskı yapayımda hemen getirsin rahatlasın bebeğim

yuse dogum yapanalrin listesi vardios ende bana gondersene cnm o listeyi :)

1- Züleyha...........................................E 2- Lila...................................................E
3- Ayşe.20...........................................K
4- Mihri................................................K
5- Butterfly..........................................K
6- Eliznil...............................................K
7- Burcum24.......................................E
8- Sevsevil..........................................E
9- Achilias...........................................K
10- Tugen...........................................E................Normal
11- Pinkaya87....................................K...............Normal
12- Melekboz......................................K...............Normal
13- Zeynop..........................................E
14- Şekerpembe.................................K.................Normal
15- Srncr..............................................K
16- Yaren38.........................................E
17- Atk..................................................E
18- iipekk.............................................E
19- Dilek1971......................................K
20- Ceylan...........................................E
21- Mopsy...........................................K
22- Saltanat........................................E..................Normal
23- Nazarboncugum........................K...................Normal
24- Boden...........................................K
25- Bozo85.........................................K
26- Ayse_nev53.................................K
27- Gullesu.........................................K
28- Sevecen1.....................................E
29- Nevin.............................................K
30- Flam..............................................E
31- Gamzekelebek............................K
32- Hndcyln........................................K
33- Artemisiaa....................................K
34- Heroine.........................................K..........3Eylul............Normal
35- oslm82..........................................K
36- Angel53.........................................K
37- İngilizceci......................................K
38- Kısmet...........................................K
39- Cornelia35....................................K
40- Suray.............................................E
41- Mentos..........................................K
42- Aleyna_83....................................K
43- Mavi1000......................................E
44- Sevcan..........................................K
45- Oslm82..........................................K..........3Eylul
46- Prenses_......................................E..........4Eylul
47- Pinar5............................................E..........7Eylul
48- Sabaa.............................................E..........7Eylul
49- Aleyna_83.....................................K..........7Eylul
50- ipekyol51.......................................K..........7Eylul...................Normal
51- Mavi1000.......................................E..........7Eylul
52- A&S.................................................E..........8Eylul
53- Babyboy........................................K..........8Eylul
54- Dadlummm....................................E..........9Eylul
55- Melos97.........................................K.........10Eylul
56- Sanal..............................................E.........10Eylul
57- Saadet81.......................................K.........11Eylul
58- Emntncy.......................................K.........11Eylul
59- Peny..............................................E.........11Eylul
60- Gulbe_seker................................E.........12Eylul
61- Yuse..............................................E.........12Eylul...................Normal :ecrin_bebek:
62- Setup.............................................E.........13Eylul
63- Sleepy80......................................E.........14Eylul
64- Seda3458.....................................K.........15Eylul
65- Nagihan........................................K.........15Eylul
66- Aak.................................................E.........15Eylul...................Normal
67- Denizbaris.....................................E.........16Eylul
68- Badeze...........................................K.........16Eylul...................Normal
69- Ozlem147......................................E.........17Eylul
70- Aggelos.........................................K.........17Eylul
71- Tubiloshh.....................................E.........17Eylul
72- Makcakara ..................................K.........20Eylul
73- Cikolata86....................................E.........22Eylul
74- Demet_yaren...............................K.........22Eylul
75- Afilli................................................K.........23Eylul
76- Yarim01 ........................................K.........25Eylul
77- Zeyneparzu...................................K.........26Eylul
:nazar::nazar::nazar::nazar:

cok tesekkur ederim canim.burada doktorlar sadece infacol adinda bi damla veriyorlar.bi cok kisinin de ortak fikri kesinlikle bi ise yaramiyo.en sonunda aradigim ilac olmasa da benzer bi ilac buldum.woodward's gripe water.meger Asda'da tesco da butun marketlerdevarmis.tahminim senin kullandiginda aynisi olsa gerek.henuz 3 haftalik ama ben dun gece kullandim.ve olumlu bi degisiklik olmadi sanki.ya da ben cok aceleciyim.cok ilginctir.Turkiye'de herkes simdiden dvitamini kullanmaya baslarken ben doktordan istedim 6 aylikken veriliyor dedi.bilmiyorum kim dogru kim yanlis.ve moralim cok bozuk sanki bende guatr olustu.arastirdim.dogumdan sonra her 100 kadinda 25 inde oluyormus.

canim bende gripe water kullaniyorum gerci bende cok etkili oldugunu dusunmuyorum facebook grubunda nurse harveys diye bir ilac var kizlar cok tavsiye ediyor uretim yeri ingiltere fakat irlandada satisi yasakmis bende bunlari anlamakta bazen cidden zorlaniyorum eger internetten siparis verebilirsem onu denicem ..
d vitamini ilede cok ilginc ben biliyorsun irlandadayim yani ingiltereden farkli bir ulke degil tum yasaalri saglik sistemi ayni sayilir doktor bebeigm dogar dogmaz aldirdi her gun ikid amla kullaniyoruz ozellik gunesin cok olmadigi ulkelerde bebegin kemiklerinin guclu olmasi icin verdi doktor istersen bir daha sor doktora yani burda saglik ocakalrinda bile brosurler var var d vitamini ile ilgili cok ilginc..

cok tesekkur ederim canim.burada doktorlar sadece infacol adinda bi damla veriyorlar.bi cok kisinin de ortak fikri kesinlikle bi ise yaramiyo.en sonunda aradigim ilac olmasa da benzer bi ilac buldum.woodward's gripe water.meger Asda'da tesco da butun marketlerdevarmis.tahminim senin kullandiginda aynisi olsa gerek.henuz 3 haftalik ama ben dun gece kullandim.ve olumlu bi degisiklik olmadi sanki.ya da ben cok aceleciyim.cok ilginctir.Turkiye'de herkes simdiden dvitamini kullanmaya baslarken ben doktordan istedim 6 aylikken veriliyor dedi.bilmiyorum kim dogru kim yanlis.ve moralim cok bozuk sanki bende guatr olustu.arastirdim.dogumdan sonra her 100 kadinda 25 inde oluyormus.

canim bende guatr olmadi ama benide gebelik alerjisi bulmustu yani 100 5 kaidn falan yakalaniyormus geldi beni buldu hamieligim 7.ayinda basladi tum vucudum kirmizi kirmizi kabardi inanilmaz kasinti gecdimi diye sorarsan hala gecmedi kolarimda inanilmaz iz kaldi kasimaktan yara izleri dotor hormonlarin duzene girince gecicek bir iki hafta daha sik dedi disini geceelri kaisnti basladimi balkona cikiyorum soguk iyi geliyo diye ins sifayi kapmadan gecer benide bu buldu suku yien tabi sanada cok gecmis osln sekerm ..

canim bende guatr olmadi ama benide gebelik alerjisi bulmustu yani 100 5 kaidn falan yakalaniyormus geldi beni buldu hamieligim 7.ayinda basladi tum vucudum kirmizi kirmizi kabardi inanilmaz kasinti gecdimi diye sorarsan hala gecmedi kolarimda inanilmaz iz kaldi kasimaktan yara izleri dotor hormonlarin duzene girince gecicek bir iki hafta daha sik dedi disini geceelri kaisnti basladimi balkona cikiyorum soguk iyi geliyo diye ins sifayi kapmadan gecer benide bu buldu suku yien tabi sanada cok gecmis osln sekerm ..

canim kasinti bende de var.ama senin ki kada r degil sanirim.cok kasiniyorum.biraz gecti gibi.ben su d vitamini isini bi daha soriyim.bi de su var bu gripe water senin bebeginde uyku yapiyormu.benimki sanki ondan olsa gerek dun sersemdi baya.o kadar ki ememedi bile.bu sabah iyiama.dun endiselendim.sen de oyle oluyormu bilmiyorum.cok uyudugu zaman endiseleniyorum ve cok sakin durdugu zamanda.

canim benim ki de bazen yapiyo.onemsememistim.icindeki gazla birlesince hava kabarciklari yani kopuk olusturmustur diye dusunmustum.gercekten onemli bisi olabilirmi acaba

aynı sorun benm bebeğimdede oluyo ben götürdüm doktora normal dedi.korkulcak bişey yok yani içiniz rahat olsun kızlar.

aynı sorun benm bebeğimdede oluyo ben götürdüm doktora normal dedi.korkulcak bişey yok yani içiniz rahat olsun kızlar.

biz anneler.. kakasını yapınca rengini,görüntüsünü irdeleriz. yapamayınca da niye yapamadı diye kara kara düşünürüz. şu an benimki 2 gündür yapamıyor mesela. denemediğim şey kalmadı. oluruna bıraktım biraz. şükredin kakasını yapıyor bebekleriniz. yapamasa daha zor. ıkınarak ağlamasını seyretmeye dayanamıyorum senağlama

biz anneler.. kakasını yapınca rengini,görüntüsünü irdeleriz. yapamayınca da niye yapamadı diye kara kara düşünürüz. şu an benimki 2 gündür yapamıyor mesela. denemediğim şey kalmadı. oluruna bıraktım biraz. şükredin kakasını yapıyor bebekleriniz. yapamasa daha zor. ıkınarak ağlamasını seyretmeye dayanamıyorum
biz haftadan fazladır kabızlık sorunu yaşıyoruz
senağlama fitil sabun zeytinyağı

biz haftadan fazladır kabızlık sorunu yaşıyoruz
senağlama fitil sabun zeytinyağı

mama kullanıyormuydun? ben artık her sabah mamasına bir çay kaşığı saf zeytinyağı koyuyorum. çok şükür Allahım, düzene giriyor yavaş yavaş.
bir de dün akşam zinkoyu karnına döktüm ve onunla masaj yaptım. çok keyif aldı, iyi geldi sankim :)
her yolu deniyorum ben de

(bir de poposundan uyarılmasının bağırsaklarda tembellik yaptığını, böyle alışabileceğini ve ilerki yaşlarda cinsel sorunlara yol açabileceğini okudum. bütün hemşireler bu yolu öneriyor ama ben vazgeçtim.)

Son düzenleme:
kızlar benıim sütüm yeterli olmadığı için hatta kesilmek üzere,doktorum günde 8-9 defa mama vereceksin dedi,yoksa aç kalır şekeri düşer ve zayıflar dedi.bende mecburen mama veriyorum ama yoksa bu mamalar mı gaz yapıyor,kafam iyice karıştı,biz hastandeyken hero babynin mamasından vermişlerdi,sonra çocuk doktoruna gittik biz hero babyninkini bulamamıştık aptamil 1 almıştık,doktora söyledim oda çok farketmez ikisinide kullanabilirsiniz dedi.sonraki hafta doktora gittiğimizde başka doktor vardı bizimkinin yerinde oda aptamil 1 i önerdi bizde aldık,ama netten okuduğum kadarıyla bazı gazlı erkek çocuklarına iyi gelmiyormuş daha da gaz yapıyormuş,aptamilin gazlı çocuklar için conformili varmış ama onunda tadı biraz acıymış o yüzden her bebek içmezmiş o mamayı.ben şimdi ne yapacağımı şaşırdım,bugün yine hero babyninkinialdım.satıştaki kız da dediki denemeniz gerek bence her marka mamayı deneyin hangisi iyi geliyor siz karar verin dedi,çünkü bazı doktorlar hangi ilaç firmasıyla anlaşmışsa onun ürünlerini tavsiye edermiş dedi.ya bu mamalar gaz yapıyorsa yandık valla,ne yapacağımı şaşırdım,yardım lütfen....

merhaba..aynı sorun bende de var.. bebeğim çok gazlı ve kakasını yapamıyor...benımde sut az ve gunde 5-6 kez mama verıyorum...hastane HİPP kullanıyordu bızde ona devam ettık sonra doktorumuz senın dediğin gibi.conformil i önerdı onu kullanıyoruz..evet tadı daha acı ve bıraz daha sıvı ..normal mamalar daha kıvamlı ama bişey farkettımı hayır farketmedı hala cok gazımız var.... aniden ağlamaya başlıyor ...bilemıyorum ben bu mamaya devam edıyorum şimdilik...

Back
X