• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi de milupanın rezenesini ve çörek otu yağı dene. belki onlar işe yarar. canım ya gözümün önüne getirebiliyorum. bende aynı dertten muzdaribim. duydugum herşeyi deniyorum.miupa rezene sanki biraz rahatlatıyo. demeye de korkuyom. her an çığlığı bascak sanki. kulağımda hep bi bebek ağlaması var. işin kötüsü yan komşunn da bebeği var. bizim evde bebek sesi hiç eksik olmuyo. biri susuyo biri başlıyo. talim var.
benimki bozuk radyo frekansı ve sallanma ile (2si 1 arada) rahatlıyo.
bir de biberondan cokmu baloncuk yutuyo acaba seninki? dr browns kullanıyorum. içindeki mekanizma ile köpükler gitmiyo emziğe. yine gazı var tabi o ayrı.

DR BROWNSMU DUR BİDE ONU ALAYIM. BENİM KULLANDIGIMDA HAVA YUITTURMA DİYOR NUKUN AMA BAKAYIM OLMAZSA ONDANDA ALAYIM. HAYATIM MİLÜPANIN REZENESİNİDE ALDIM ODA İÇTİ BENDE. GECEN GÜN ANASON BİLE İÇİRDİM YOK BENİMKİ HALA CİN. BAK ŞİMDİ UYUYOR GECE TALİM YAPACAKYA HANFENDİ. HERGECE BANYO YAPTIRIYORUM GÖZLERİ KIZARIYOR ESNEMEKTEN AGZI AYRILIYOR AMA 1 DAKKA UYUYUP CİN GİBİ OLUYOR. BU NASIL İŞMİŞ:teselli::oklava:

kizlar bu gun ilk asimizi olduk kizimuyuyordu gozleirni acti biraz ses cikardi cnai yaninca geri uyudu sorun yasamadik ama uyaniyo besliyorum geri uyuyo ateside yok bu demektirki bu gece uyumucak cunku saba uyursa gece gece uyursa sabah uyumuyo bebeisim :)

kizlar kaka sorunu bizdede var bazen 3 gun yapamiyo esimin ablasi hemsire anne sutu alan bebekelrde 10 gune kadar yapmayabilir saglik sorunu degil bu dedi ama hafta sonu o kadar cani yandiki bebisimin ikiniyo ikiniyo zeytinyagi ile durttum agizdan verdim masaj yaotim banyo yaptirdim iki gun ugrasti ancak cikardi esime doktora gidelim diyorum doktor ne yapicak hafta sonu bir sey yapamaz dedikce eismle kavga ettim bebisim cidden cok ama cok zor yapti kakasini cok ugrasiyo kipkirmizi oluyor :(
off benimki yapamıyo çok üzülüyorum..kabız olduğunu düşünüyordum..şimdi kayısı elma hoşafı içiyodum iğğğrenerek

ben okadar su içiyorum ki anlatamam artık alışkanlık olmuş emerken kesin su içmem gerekiyor

ben mama verdim veriyorum da haftada 1 kere felan babası doymuıyor diye kalkıp yapıyor ağlamasına dayanamıyor
nankörde yiyor mamayı cadııı:emir_bebek:
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

bana doğum yaptığım hastanede 1 aylıkken yaptıracaksın dediler hatta not tututlar yaptır diye 1ay sonra diye yazmışlar işitme tesi 3 ay sonra diye yazmışlar

bozo kafam karıştı ateş düşürücüyü verelimmi vermiyelimmikafamçokkarıştı
işitme testi 15 gün içinde dediler bizde öle yaptık

Son düzenleme:
yuse benimki kaldiriyor yani 40 cikmasina az kaldi ama yaklaisk iki haftadir falan rahaty kaldiriyordu ..banyo videomuzu izleidnmi yagmurun son halini gorurusn ama ogluna gostermeeeeeeeeeeeee :P:P

hemde nasıl kaldırıyo. öylede sert dimdik tutuyoki zor zaptediyorum :)

Benim kız kafayı göğsümden de kaldırıyor,yattığı yerde de göğsünden itibaren ellerinin üzerinde kalkıyor.Doğduğu günden beri böyle,ilk kızım da öyleydi.Doktor kemik ve kas gelişimiyle ilgili dedi.Ama normalde herhalde 1.aydan önce yapamazlar.
:nazar:

benimki doğduğu günden beri kaldırıyo kafayı..ben bilmediğimden normal geliyodu..annem garipsedi...kafayı tutamazmış yeni bebekler..acaba sizinkilerdemi öle merak ettim

gitti gidiyorun cok ilginc bir sistemi var yurtdisina gondeirm yapiliyor yaziyor ama yurtdisindan odeme almiyor yani turkiyeden biri odicek parayi kargo parasinida ama kargoyu yurtdisina godneriyor turkiyeden ben kimi buliyim surekli aliyim odesin ne sacma sistem insan yurtdisina satis yapilir diyorsa odemeyide yapabilmem gerekir herhalde ama kabul etmiyo ilginc :)
(ben 5-6 kez alışveriş yaptım)

süper siteymiiişşş... alışverişinizi yapın ama sizden para kabul edemem..zaten yurdunuzdan uzakta gurbetçisniz diyolar sanırım...ne düşünceli site laelaelaelaelae

bi de milupanın rezenesini ve çörek otu yağı dene. belki onlar işe yarar. canım ya gözümün önüne getirebiliyorum. bende aynı dertten muzdaribim. duydugum herşeyi deniyorum.miupa rezene sanki biraz rahatlatıyo. demeye de korkuyom. her an çığlığı bascak sanki. kulağımda hep bi bebek ağlaması var. işin kötüsü yan komşunn da bebeği var. bizim evde bebek sesi hiç eksik olmuyo. biri susuyo biri başlıyo. talim var.
benimki bozuk radyo frekansı ve sallanma ile (2si 1 arada) rahatlıyo.
bir de biberondan cokmu baloncuk yutuyo acaba seninki? dr browns kullanıyorum. içindeki mekanizma ile köpükler gitmiyo emziğe. yine gazı var tabi o ayrı.

Ağlarken kucakta sıkı sıkı sarılıp saç kurutma makinesini son seste çalıştırmayı bir denesen.Bu sırada da kulağına rahatlatacak birşeyler söyle sürekli ve dolaş odada.İnşallah işe yarar.Mutfakta aspiratör sesi de rahatlatabilir.

Ağlarken kucakta sıkı sıkı sarılıp saç kurutma makinesini son seste çalıştırmayı bir denesen.Bu sırada da kulağına rahatlatacak birşeyler söyle sürekli ve dolaş odada.İnşallah işe yarar.Mutfakta aspiratör sesi de rahatlatabilir.

onları heep denedim, artık yutmuyo. kocaa elektirik süpürgesi vız geliyor. dün elektrik spürgesi yere düştü çatladı, o bile dayanamadı yani halimize.
şimdi kanguru iyi geliyo. titreyerek geziyorum, şarkılar söylüyorum. mayışıyo. bakalım çay molası verdim. kaç dk sürcek!! inşallah kanguru etkisini kaybetmez.
benimki bozuk radyo frekasnsını seviyor. duydugu an gözler gidiyyor. :kahve:
benim uykum geliyor o seslere de kendi nasıl dayanıyor anlamış değilim. şu gaz sanıcısı ne fena bişeymiş

günaydınn

dün doktora gittik paşanın boyu 53 cm kilosu 4550 olmuş maşallah,
3250 doğdu şişlik gidince 3050 idi hastaneden çıktığımız gün, boyuda 49 du

iloşta 15 kg olmuş, ize ayrıldığımda 13 kd dı 2 kg aldırmışım, çocuk nerdeyse 1 senedir 13 ün üzerini görmemişti

metehanın gözlerinden ağlayınca göz yaşı geliyrdu normal değilmiş 2 aylık olana kdr gelmemesi gerekiyormuş bir damla verdi birde göz masajı gösterdi onları yapıcam,

birde bağırsakları anne sütünü kolay hazmetsin diye laktizm damla verdi faydasını görmeye başladım daha kolay tata yapıyo

Son düzenleme:
günaydınn

dün doktora gittik paşanın boyu 53 cm kilosu 4550 olmuş maşallah,
3250 doğdu şişlik gidince 3050 idi hastaneden çıktığımız gün, boyuda 49 du

iloşta 15 kg olmuş, ize ayrıldığımda 13 kd dı 2 kg aldırmışım, çocuk nerdeyse 1 senedir 13 ün üzerini görmemişti

metehanın gözlerinden ağlayınca göz yaşı geliyrdu normal değilmiş 2 aylık olana kdr gelmemesi gerekiyormuş bir damla verdi birde göz masajı gösterdi onları yapıcam,

birde bağırsakları anne sütünü kolay hazmetsin diye laktizm damla verdi faydasını görmeye başladım daha kolay tata yapıyo

günaydın
maşallah iyi büyümüş bebeğin. :nazar: anne sütümü veriyordun mamamı? benmki mama ile 4100 g gelmişti 1.ayda. şimdi 5 kgi geçmiştir diye düşünüyorum
gözyaşını bende merak ediyodum. bi de o var. 2.aydan sonra akmazsa tıkanıklık olabiliyormuş.. gazla bitmiyoki derdimiz

damlanın adını yanlış yazmışım laktazim ismi, çok işime yaradı dünden beri tatasını ağlamadan yapıyor, bu gaz damlası değil, anne sütündeki maddeleri bağırsaklarda sindirimine yardımcı oluyo metehan dünden beri ağlamadın ıkınarak kaka yapıyor maşallah,

günaydın
maşallah iyi büyümüş bebeğin. :nazar: anne sütümü veriyordun mamamı? benmki mama ile 4100 g gelmişti 1.ayda. şimdi 5 kgi geçmiştir diye düşünüyorum
gözyaşını bende merak ediyodum. bi de o var. 2.aydan sonra akmazsa tıkanıklık olabiliyormuş.. gazla bitmiyoki derdimiz

evet bu tıkanıklık tedbiri alınmazsa 1 yaşında ameliyatla tıkanıklığı açmaya kadar gidebiliyormuş.
ben sadece anne sütü veriyorum mama hiç kullanmadım, benim sütüm yağlı olduğu için daha fazla yarıyo, seninki kaç kg doğdu, biz birde 27 günlükken gitmiş olduk,cumada aşıya gidicez, doğan büyüyo tüm hızıyla

Son düzenleme:
selam kızlar...
bende ekim annesiyim ama oğlum 19 eylül de 37 haftalıkken geldi...bizim kızlar daha yeni doğurdu...o yüzden sizin topiği daha çok okuyorum...dün işitme testi yapıldı...1 kulağından ölçüm alınamadı.10 gün sonra.tekrar yapcaz dedi...endişelendim bende...bugün başka doktora götrücem bugün..sizde var mı böyle bir durum yaşayan??

evet bu tıkanıklık tedbiri alınmazsa 1 yaşında ameliyatla tıkanıklığı açmaya kadar gidebiliyormuş.
ben sadece anne sütü veriyorum mama hiç kullanmadım, benim sütüm yağlı olduğu için daha fazla yarıyo, seninki kaç kg doğdu, biz birde 27 günlükken gitmiş olduk,cumada aşıya gidicez, doğan büyüyo tüm hızıyla

benimki 3400 doğdu ama sarılık oldu 2900e kadar düştü. 1 aylıkken kontrolde 4100 çıktı. ilk ay çok düzensiz beslendi bizim acemiliğimizden. bu ay 5 kg filan gelir diye düşnüyorum yarın kontrolumuz var

selam kızlar...
bende ekim annesiyim ama oğlum 19 eylül de 37 haftalıkken geldi...bizim kızlar daha yeni doğurdu...o yüzden sizin topiği daha çok okuyorum...dün işitme testi yapıldı...1 kulağından ölçüm alınamadı.10 gün sonra.tekrar yapcaz dedi...endişelendim bende...bugün başka doktora götrücem bugün..sizde var mı böyle bir durum yaşayan??

bebeğin hayırlı uğurlu olsun. benim kızımda da ilk testte sol kulaktan sonuç alınamamıştı. sarılık da olmuştu. herşey üstüste gelmişti. doğumsuyu kaçmış olabilir dendi. 10 gün sonra 2. testte çok şükür 2 kulaktanda sonuç alındı.
biz evde kulağına şşt yapıyoduk,sol kulağına sesleniyoduk bakalım duyuyomu diye. çok endişelenmiştim bende

selamlar..
oğlum 39 günlük oldu..emzik vermiyorum..emzik veren arkadaşlar oğlunuzun acıktığını nasıl anlıyorsunuz..ben ağlamasa da elini falan emmeye çalıştığında emziriyorum..bebeğim maaşallah iyi kilo aldı, doktorları mama vermediğime zor inandırıyorum belki bu yüzdendir sık sık emziriyorum acaba emzik versem bebişim daha mı az emer..emziğin yararlar var mı..ben huysuzluğundan değil de battaniyesini falan emmeye çalışıyor bazen o yüzden acaba emzik vermem gerekiyor mu diye düşünüyorum..
emzik kullanmayan var mı aramızda..

selamlar..
oğlum 39 günlük oldu..emzik vermiyorum..emzik veren arkadaşlar oğlunuzun acıktığını nasıl anlıyorsunuz..ben ağlamasa da elini falan emmeye çalıştığında emziriyorum..bebeğim maaşallah iyi kilo aldı, doktorları mama vermediğime zor inandırıyorum belki bu yüzdendir sık sık emziriyorum acaba emzik versem bebişim daha mı az emer..emziğin yararlar var mı..ben huysuzluğundan değil de battaniyesini falan emmeye çalışıyor bazen o yüzden acaba emzik vermem gerekiyor mu diye düşünüyorum..
emzik kullanmayan var mı aramızda..

emzik vermeyen birini bulduguma cok sevindim ya hihoyyyt ben de vermiyorum. ayni senin dedigin gibi oglum elini falan emmeye basladiginda hemen ve aciktigini anladigimda emziyorum. istedigi her seferinde emzirdim ve ayda 1200 gram aldi. dr-m da cok iyi dedi. emzik konusunda anneleri rahatlatmasina ragmen bebeislerimize hic iyi degil diye dusuuyorum. bos emmek gaz falan yapiyormus bir cok kotu sonuclari oldugunu okudum. yani biraz geri kalmis gibi gorunebilirim ama Allah bebisimize emsin die memeyi yaratmis emzigi degil -tatlicadiarzu- onun icin de bebislerimiz o meme emme zevkinden mahrum birakmamak lazim diye dusunuyorum. opuyorumnanaktan

bebeğin hayırlı uğurlu olsun. benim kızımda da ilk testte sol kulaktan sonuç alınamamıştı. sarılık da olmuştu. herşey üstüste gelmişti. doğumsuyu kaçmış olabilir dendi. 10 gün sonra 2. testte çok şükür 2 kulaktanda sonuç alındı.
biz evde kulağına şşt yapıyoduk,sol kulağına sesleniyoduk bakalım duyuyomu diye. çok endişelenmiştim bende

ohh ya saol..oluyo demek ki böle şeyler...inşallah bizde mutlu döneriz kontrolden...

Back
X