2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
saltanat aynen ben de senin gibi düşünüyorum çok haklısın hem eskiden emzik mi vardı, doğal olanı yaratılışı unutmamak lazım her zaman doğalı düşünmek lazım..sağol ya sevindim böyle düşünmene emzik vermemeye devam edecem ben de..bu arada oğlun çok yakışıklı gözler falan harika maaşallah..Allah nazarlardan saklasın..

amin canim sagol! modern dunyanin getirdigi kolayliklari kullanmaktan yanayim ama bebegim icin yaraliysa :kedi: bebegim aglayip emmek istediginde emzik istemiyordur, emem istiyordur diye dusunuyordum. ama gecen meme uclarim yara oldugunda dayanamadim aglayinca emzik verdim ama daha da beter olmustu. cunku cocuk emzikten sonra memeyi daha da yanlis emmeye basladi ve meme uclarim daha beter yara oldu iyilesemedi kafamçokkarıştı o zaman bi daha emzik kullanmicagima karar verdim. kayin validem de cocuk kucagindan dusmuyorr. hic bir is yaptirmiyor emzige alistir dedi. ben de ev isleri biraz bekleyebilir en onemlisi oglumun iyiligi dedim. Cunku bebekler 3 aya kadar annesini hissetmek icin meme istiyormus cunku onlar daha annesinden baska hic bisi bilmiyor. o yuzden de sadece aciktiginda degil anne sicakligini aradiginda da meme istiyormus. 3aydan sonra zaten baska seyler ilgisini cekmeye baslayinca memeyi fazla aramicak, sadece beslenmek icin memeyi isteyecekmis. o yuzden bebegim beni ararken niye agizini emzikle tikayayim ki diye dusundum.

Kızlar çarşemba doktoruma kontrole gidicem.. Bu arada hangi doğum kontrol yöntemini kulanacağına karar ver demişti.. Biz daha hala karar veremedik...
Hap yada implant emzirdiğim sürece kulanamazmışım, bunu baştan söyledi zaten..Geriye 2 yöntem kalıyor spiral yada condom..
Kararını ver spirale karar verirsen geldiğinde takalım demişti...
Ama ben hala karar veremedim...
Doğumdan korkmadım, bndan korkuyorum ( spiral tecrübesi olan varmı nasıl takılıyor, can acıtıyormu??? Kullanımı rahat mı??

canim spiral taktiranlar hic mi hic acimadigini soyliyorlar. bence tek bir secenegimiz var. spiral... her defasinda condom satin almaya kosamicaz ki kaydirigubbakcemile3 ben spiral taktiracam.

Slm kızlar herkes iyi maşallah.Bizde büyüyoruz.Yarın dr.randevum var.41.gün adet oldum ben ya.Önce korktum.Dr aradım olabilir sorun yok dedi.Yarında vajinal ultrasyonla bakacaktı.Planıma göre bugün ağdaya gidecektim ama şimdi adetim,kaldı benim ağda işi. Kötü yakalandım.Karnımdan bakmasını rica edicem bakalım ne diycek.Rezil olcam yoksa kadına.Bebeğim kaç kilo olmuş merak ediyorum.

Şu rotavirüs(ishal) aşısını düşündünüzmü kızlar.Yaptırcakmısınız?

canim spiral taktiranlar hic mi hic acimadigini soyliyorlar. bence tek bir secenegimiz var. spiral... her defasinda condom satin almaya kosamicaz ki kaydirigubbakcemile3 ben spiral taktiracam.

geçen bende gittim dr.uma, 1 ay sonra kontrole gelceksin ozaman konuşalım dedi.bende spiral düşünüyorum ama internette biraz araştırdım, korktum.zaten doğum masası fobim oluştu, ağrılı bişiy değilmiş 2-3 dakika sürüyomuş ama ben o masaya çıkınca çok geriliyorum.bide 3 aylık iğneler varmış korunmak için, onuda sorucam gittiğimde.
bu arada normal doğum yapıpta kontrole giden oldumu, yine alttan mı muayene ediyor?

şu anda bende emzik kullanmıyorum, bebek için alışveriş yaparken emzik almıştım, alma gerekçemde anne memesini emzik gibi kullanırsa verecektim.bugün yarı kırkımız çıktı vermedim, çünkü ihtiyacı olunca emiyo, doyunca kendiliğinden bırakıyor.acıkıncada dediğin gibi ellerini emmeye başlıyor.ama bu ara versemmi diye düşünmeye başladım çünkü genellikle emerken uyuyor, karnı tok ve uyumamışsa gece saatlerce ayakta kalıyor, tekrar emzirincide kusuyor. acaba emzik çözüm olurmu diye düşünüyorum, hoş bebekler ilk başta emzikten pek hoşlanmıyolar alıp almıycağınıda bilmiyorum ama.birde işe başlayınca bu kadar sık ememeyecek, ondan da kaygılanıyorum.

selam kızlar uzun bir aradan sonra nihayet buraya girebildim. ben annemlerde kalıyorum doğum iznim boyunca. burada da internet bağlantısı yok. ablamlara geldim ve hemen bilgisayar başına geçip sizlere yazmak istedim. hepinizi çok özlemişim.. ben ve oğlumuz çok iyiyiz Allaha şükür. umarım siz de iyisinizdir. hepinizi çok öpüyorum..

18 Eylül 2010 tarihinde normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. kırkımızın çıkmasını bekliyoruz. sizde haberler nedir. nereden ulaşabilirim sizin doğum bilgilerinize. hepinizi çok merak ediyorum..

bende normal dogum yaptım canım ..15 gun sonra gıttım ılk muayeneye dıkışlerime baktı sadece alttan..bişey yoktu yanı bende cok kasarak gıtmıstımkendımı acaba nolcak dıye...

ben normal dogum yaprim ve bugune kdr da bir kac kere alttan muayene oldum. basta cok korktum ama fazla acimadi. dikislerim biraz gerildi acimak istedi ama korktugum gibi olmadi. alttan muayeneyi atlattim simdi kocisle ilk iliskiyi bir atlatsam... :kedi: 51 gun oldu adami hala yaklastirmadim zavalli sapik sapik dolasyor etrafimda hahaha naniknanik

doğumdan sonraki alttan muayenede sadece dikişlerinemi baktılar, yoksa doğumdaki gibi elle içeriyide muayene ettilermi?

ben daha önce 3 defa taktırıp çıkarttım ohaoldumsmileyani baya tecrübe kazandım 3,4 dakika sürüyor tabi biraz canın acıyor taktırırken 1,2 ay adet gördüğün zaman sancı yapıyor tabi bu bünyeden bünyeye değişir bazı kimselerde aşırı kanama yapıyor ama ben o yönden rahattım
şuda bir gerçekki en rahat korunma yolu 5 ,10 belki acı duyarsın ama spralin ömrü 10 yıl rahat edersin önemli olan o çatala yatmak o korkumu yenebilsem gidecem ama çok korkuyorum büyük bir ihtimalle haftaya gidecem eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Şu rotavirüs(ishal) aşısını düşündünüzmü kızlar.Yaptırcakmısınız?
düşünmüyorum
o aşıyı vurulunca hiç isal olmuyomu bebekler :uhm:
isal olunca bebekler zaten çaresi var çok aşırı olursa serumla felan geçen birşey yeni bilmediğim aşıyı neden yaptırim bebeğimi

ayyyyyyy ne güzel gene kalabalık sitemiz ama ben birazdan çıkmak zorundayım kızım okuldan gelecek bayanssulusmile
dün 2, aşısını olmuştu kuzum hala kolunu fazla kıpratamıyor bizde dokunmuyoruz

cnm mrb benımde oglumun ılk testınde olcum olmadı 2. ye cagırdı
2.de zar zor da olsa olcum alındı
(olcum yaparken agladgı ıcın olculemedı uyuttuk 3 saat ugrastık uyuyo test sırasında kulagına uc yerlestırırken basıyordu cıglıgı)

bende ılk olcum yapılamayınca endıselendım

kuzenım meslegı odyometrıst yanı o da ısıtme testı yapıyr bana endıselenme 3 defa teste

cagrılır yıne olculmezse fakulteye sevk yapılır dedı

mesela ben 60 hastayı fakulteye sevk edersem genelde 2 yada 3 ısıtme kaybı olan

cocuk cıkıyor dedı...saglıcakla kal...

cnm bende emzık vermeyenlerdenım

1.5 - 2 saatte bır emzırıyorum.. benım de oglusum hamd olsun kı kkılosu ıyı..

ayrıca benım de oglumun ısmı ömer erdem:) yarı adaş:) olcaklar

saglıklı omurler dılıyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…