• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğumun Yaklaştığı Nasıl Anlaşılır?
Doğumun yaklaştığını gösteren bazı belirtiler vardır. Anne adayları eğer bu belirtileri yaşıyorsa doğum yaklaşıyor demektir.

Bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi nedeniyle rahim yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum annenin daha rahat nefes alıp vermesine, mide ve bağırsak şikayetlerinin azalmasına neden olur.
Aşağı inen rahim, idrar torbasına baskı yaptığı için de anne daha sık idrara çıkar. Bu durum ilk defa hamile olanlarda doğumdan 1-2 hafta önce, sonraki hamileliklerde doğumdan yaklaşık bir gün önce görülür.
28. haftanın sonuna doğru rahmin doğuma hazırlık için yaptığı kasılmalar sıklaşır. Bu yalancı ağrılar genellikle doğumdan birkaç gün önce başlar, sıklık, şiddet ve süre olarak düzensizdir. Bel, kasık ve karında belirli bir noktada daha fazla hissedilebilecek bu ağrılar anne dolaştığında, dinlendiğinde ya da masajla geçebilir.
Bir diğer belirti doğumdan bir iki gün önce 1-2 kg. kilo kaybının olmasıdır. Bunun sebebi ise hormon düzeylerindeki değişiklikler nedeniyle vücuttan su atılması ve iştahın azalmasıdır.
Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta depo edilen enerjinin bir kısmı açığa çıkar, vücut bu enerjiyi doğumda kullanmak üzere saklamıştır. Bu dönemde anne kendini çok iyi ve zinde hissedebilir.

merhaba arkadaşlar dr geldim moralim çok bozuk bebişimin ac si yani karın çevresi 3 hafta geri çıktı senağlamasenağlamaçok canım sıkkın dr.küçük olucak dedi kilosuda 2300 nerdeyse hiç kilo almamış 1 haftada 100 gr.senağlama neden böyle oluyo ki ya ben 17 kilo aldım hiç biri bebeğime yaramamış dr.bile dalga geçti kendini beslemişsin dedi

canım kaç haftalık şuan.kaç haftalıkken 2300 çıktı yani.benim 37. haftada 2450 çıkmıştı benimkinede düşük demişti kilosu.ben 20 kilo aldım :((

"Eylül Annesi" olarak başladığım bu macerayı hayırlısıyla 24 Ağustos 2010 Salı günü 11:00'da başlayan sezaryen ameliyatıyla, bir "Ağustos Annesi" olarak tamamlayacağım. Darısı sizlere canlarım.

Neden sezaryen diye merak edenler için; plasentanın bir kısmı rahim çıkışını kapattığı için normal doğum çok riskliydi. doktorum kararı bana bıraktı ve bebeğimi riske atmamak için sezaryen tercih ettim.

Salı'dan sonra bebeğimle ilgili tebrikleri Acıbadem Bursa hastanesi'nin bebek tebriği bölümünden gönderebilirsiniz.

canım kaç haftalık şuan.kaç haftalıkken 2300 çıktı yani.benim 37. haftada 2450 çıkmıştı benimkinede düşük demişti kilosu.ben 20 kilo aldım :((

ben şuan 36+0 haftalığım canım kilosu 2300 bana çok az geliyo e birde ultrasondan daha düşük kilolu doğduklarını düşünürsek offf offf:sinifsinif:

selamlar..ben de bugün dr. a gittim. Bebeğim 3100 gr. olmuş..Boyu da 50.4 cm. Doğuma 2,5-3 haftam kaldı, inş. zamanında sağlıklı bir şekilde kavuşuruz yavrularımıza..

"Eylül Annesi" olarak başladığım bu macerayı hayırlısıyla 24 Ağustos 2010 Salı günü 11:00'da başlayan sezaryen ameliyatıyla, bir "Ağustos Annesi" olarak tamamlayacağım. Darısı sizlere canlarım.

Neden sezaryen diye merak edenler için; plasentanın bir kısmı rahim çıkışını kapattığı için normal doğum çok riskliydi. doktorum kararı bana bıraktı ve bebeğimi riske atmamak için sezaryen tercih ettim.

Salı'dan sonra bebeğimle ilgili tebrikleri Acıbadem Bursa hastanesi'nin bebek tebriği bölümünden gönderebilirsiniz.

Allah sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun bebeğine inş. Şimdiden tebrikler..

Doktora gittik geldik, ikinci yanlış alarm!!!! NST'de sancım falan çıkmadı, su gelmesini takip edicekler. hergün akşam gidicez. Cumartesi de rutin muayeneme gidicem. Önümüzdeki hafta içi bigün doğması kuvvetle muhtemel sanırım. Bizde haberler böyle...

melek gecmis olsun canim bende eskiyi okudum endiselendim suyu gelmis dedi icim rahatladi hadi yavas yavas sinyalleri veriyor sen hazirlikli ol insallah canim hayirlisi bir an onc ebebgine saglikla kavus :)

Melek'cim çok geçmiş olsun. En hayırlısı neyse öyle olsun. Sağlıkla sıjjatle kucakla kuzunu :)

canım doktor ne kadar sürede bir kontrole çağırdı

geçen hafta her hafta nst ye gircen demiişti canım ama bana geçen hafta plasentada kireçlenmeler var demişti bu hafta çok fazla değil kireçlenme dedi haftaya tekrar gidicem nst için ama ultrasona giremicem galiba çünkü izinde olucakmış :gitme:

nst de sancı çıkmaması doğuma daha olduğunu gösteriyor demi.yani sancılar biranda artmıyor galiba:uhm:üfff normal doğumu beklemekte zor.her gün acaba bugün mü diye uyanıyorsun sürekli belirsizlik.hayırlısı bakalım.

Butterfly'mden haber var..

Dün biraz kötü geçmiş sancılarla ve ada'mız çok ağlamış bugün sersem gibiymiş Sütü henüz gelmemiş gögüsleri sızlamaya başlamış Kızlar dua edelimde sütü bir an önce gelsin

Doğumun Yaklaştığı Nasıl Anlaşılır?
Doğumun yaklaştığını gösteren bazı belirtiler vardır. Anne adayları eğer bu belirtileri yaşıyorsa doğum yaklaşıyor demektir.

Bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi nedeniyle rahim yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum annenin daha rahat nefes alıp vermesine, mide ve bağırsak şikayetlerinin azalmasına neden olur.
Aşağı inen rahim, idrar torbasına baskı yaptığı için de anne daha sık idrara çıkar. Bu durum ilk defa hamile olanlarda doğumdan 1-2 hafta önce, sonraki hamileliklerde doğumdan yaklaşık bir gün önce görülür.
28. haftanın sonuna doğru rahmin doğuma hazırlık için yaptığı kasılmalar sıklaşır. Bu yalancı ağrılar genellikle doğumdan birkaç gün önce başlar, sıklık, şiddet ve süre olarak düzensizdir. Bel, kasık ve karında belirli bir noktada daha fazla hissedilebilecek bu ağrılar anne dolaştığında, dinlendiğinde ya da masajla geçebilir.
Bir diğer belirti doğumdan bir iki gün önce 1-2 kg. kilo kaybının olmasıdır. Bunun sebebi ise hormon düzeylerindeki değişiklikler nedeniyle vücuttan su atılması ve iştahın azalmasıdır.
Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta depo edilen enerjinin bir kısmı açığa çıkar, vücut bu enerjiyi doğumda kullanmak üzere saklamıştır. Bu dönemde anne kendini çok iyi ve zinde hissedebilir.

Bu belirtilerin çoğu var ohaoldumsmileAz kaldı desenize geiliyorrrr gamyoncuiremsu:teytey:Şuanda böyleyim geldiğinde üçbuçuk atacağım lülülülülülü

Doğumun Yaklaşma Belirtileri

Hamileliğin son dönemlerine yaklaşıldığında Doğumun Habercisi vücudumuzda bazı değişiklikler olmaktadır bu belirtilere kısaca göz atalım,

Gebeligin son aylarinda rahim gögüs kafesine kadar yükselir, yaptigi basinç nedeniyle nefes almak zorlasir, mide ve bagirsak sikâyetleri olur.

Ilk gebeliklerde dogumdan bir – iki hafta önce, sonraki gebeliklerde dogumdan yaklasik birkaç gün önce bebegin basinin dogum kanalina yerlesmesi üzerine rahmin yüksekligi 2-3 cm azalir. Bu durum gebe kadinda rahatlama yaratir. Daha rahat nefes alip verir. Mide ve bagirsak sikayetleri azalir. Bunun yani sira idrar torbasina basinç arttigi için sik idrara çikilir. Gebeligin 28. haftasindan itibaren rahimde zaman zaman kasilmalar, sertlesmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genelde agrisizdir. Bazen agrili oldugunda bunlara yalanci dogum agrisi denir. Rahmin doguma hazirlik yaptigi bu kasilma egzersizleri son haftalarda oldukça siklasir.

Dogumdan bir – iki gün önce hormon düzeyindeki degisiklik nedeniyle vücuttan su atilmasi ve istah azalmasi meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybi görülebilir. Dogumun gerçeklesecegi gün vücutta dogumda kullanilmak üzere kullanilan enerjinin bir kismi açiga çikarilir. Birçok gebe kadin bu enerjiyi dogumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alisveris, gezme gibi islerde kullanir. Bu enerjinin amaci disinda kullanilmasi, gebe kadinin dogumda kolay yorulmasina, dogumun zor ve uzun olmasina neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun dogumun yaklastigini belirten bir belirti oldugunu düsünüp, enerjiyi baska amaçla kullanmalari, aksine istirahat etmeleri ya da hafif islerle oyalanmalari gerekir. Bazi gebelerde dogumdan bir-iki gün önce vücudun bagirsaklari temizleme isleminden dolayi ishal meydana gelebilir.

Dogumun yaklastigini gösteren bu belirtiler her gebe kadinca yasanmayabilir ya da fark edilmeyebilir. Bu da normaldir.

diyor kizlar.bende bu belirtilerin hepsi var.. bakalim hayirlisi

Back
X