• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet canım haklısın.Bende zaten ne onlar tut dediği için oruç tutyorum n de boz dediği için oruç bozuyorum.Ben bu konuda sadece Allah hesap veririm.Ama çok konuşuyorlar ve canım çok sıkılıyor.Biraz fazla duygusal ve takıntılı olduğum için söylenilen bi kötü söz günlerce aklımdan çıkmıyor.Hdi be sizene diyemiyorum.
Elimden geldiğince kibar olmaya çalışıyorum ama onlar öyle değiller maalesef.

Hadı be size ne diyemezsin tabii tatlım... Tek diyeceğin: Ben hesabını Allah'ıma vericem, siz dert etmeyin....

ya aslında pek bişey söylemedi yani umursamadı ondanda biraz stres oldum canım su var dedi daha sonra 3 lt su iç mutlaka dedi bişey varda söylemiyo mu anlamadım şimdi bir yazı okudum ac gelişme geriliği için çok önemliymiş bencede 3hafta çok büyük bir fark yaa acaba başka bi dr daha mı gitsem ne dersin yoksa kuruntumu yapıyorum ama 3 hafta çok ya bu arada tatlım sanada geçmiş olsun şu bulantı sson aylarda hiç çekilmiyo ara ara bended oluyo fena bişey

CAnım istersen bir doktora daha git için rahat etsin....
Bu tür ölçümler çok şaşabiliyor... Bir milim içten ölçse 1 hafta küçük 1 milim dıştan ölçse 1 hafta büyük çıkıyor..
Bana da ac çok fazla gözleri çok küçük falan demişti... Başka bir doktora gittim.. Perinatolog olan bir doktordan randevu aldım, özellikle bebğin gelişimini izleme konusunda uzmanlık almış olanlardan yani... 2. düzey detaylı ultrason yapmaya yetkisi olan bir doktordu... 2. düzey detaylı yaptırmadım, normal muayene gibi gittim. Ama sanki detaylı ultrason gibi inceledi....
Herşeyi de çk normal çıktı içim rahatladı valla.... Şimdi bu doktorun verdiği 4. boyutlu resme bakıp bakıp çirkin oğlumu seviyorum....

ya aslında pek bişey söylemedi yani umursamadı ondanda biraz stres oldum canım su var dedi daha sonra 3 lt su iç mutlaka dedi bişey varda söylemiyo mu anlamadım şimdi bir yazı okudum ac gelişme geriliği için çok önemliymiş bencede 3hafta çok büyük bir fark yaa acaba başka bi dr daha mı gitsem ne dersin yoksa kuruntumu yapıyorum ama 3 hafta çok ya bu arada tatlım sanada geçmiş olsun şu bulantı sson aylarda hiç çekilmiyo ara ara bended oluyo fena bişey

mentos msn in varmı oraya gel daha hızlı oluyo

Kızlar günaydın bugün kontrolüm vardı... nst ye girdim ilk defa sonuç çok güzel çıktı, ultrasona girdiğimde suyum mükemmelmiş... çünkü ben günlük 4 litre su içiyorum bu zaten benim alışkanlığımdı, kilomuz 3, boyumuz da 50 cm ve 15 eylülde alacağım dedi drumuz... benim şafak allahtan bir aksilik çıkmazsa 15 eylülde.... Ben tam eylül annesi oldum tescillendi:)

ikna etmeye çalışıp da kendi yorma bacım
için rahat ve huzurlu olarak orucunu tutmamaya devam et.
akıl var mantık var. bebeğini akşam 8 e kadar aç bırakabilir misin?
ilaç hiç içmiyor olsan bile bu kadar son aya gelmemiş olsan bile hamile hamile oruç tutup hem kendine hem de bebeğe eziyet etmenin bir alemi yok.
sen bence canını sıkanları duymazdan gel.
30 sene önce onlar cahilmiş, ne 30 sene önce durumdayız ne de sen onlar kadar cahilsin.
bırak 30 seneyi 5 sene önceki hamilelerden bile ne kadar farklıyız artık.

Çok sağol canım,çok doğru şeyler yazmışsın.
Zaten biz onlardan farklı olduğumuz için bizi kabul edemiyorlar ya.
Kendi büyüklerinden ne gördülerse onu doğru biliyorlar.

Çok teşkkür ederim kızlar moral verdiniz bana.
Şimdi içim çok daha rahat.

Son durum

1- Züleyha..............E
2- Lil@ ...................E
3- Mihri..................K
4- Butterfly............K
5- Eliznil................K

6-Sevsevil..............E....................19
7- Achilias..............K....................21
8- Zeynop...............E....................24
9- Şekerpembe.....K...................25

anaaaammmm ilk 10 doluyor. ilk 10 a giremeycem. neyse ilk 15 e inşallah kaydirigubbakcemile3

Kızlar günaydın bugün kontrolüm vardı... nst ye girdim ilk defa sonuç çok güzel çıktı, ultrasona girdiğimde suyum mükemmelmiş... çünkü ben günlük 4 litre su içiyorum bu zaten benim alışkanlığımdı, kilomuz 3, boyumuz da 50 cm ve 15 eylülde alacağım dedi drumuz... benim şafak allahtan bir aksilik çıkmazsa 15 eylülde.... Ben tam eylül annesi oldum tescillendi:)

canım benim hoşgeldin.
maşallah herşey çok güzel çıkmış.
benim de tarihim 9 eylüldü. bakalım eylül anasımı olucam yoksa agustosmu.
doktorum bana da suyumun çok berrak,tertemiz ve bol oldugunu, plasentada kireçlenme felan olmadıgını söylemişti. demekki içtiğim onca sudan olsa gerek. çok içiyorum yaw...

kilo ve boyunuz da maşallah çok güzel. :nazar:
maşallah sizee

Çok sağol canım,çok doğru şeyler yazmışsın.
Zaten biz onlardan farklı olduğumuz için bizi kabul edemiyorlar ya.
Kendi büyüklerinden ne gördülerse onu doğru biliyorlar.

Çok teşkkür ederim kızlar moral verdiniz bana.
Şimdi içim çok daha rahat.

Hamilelikte tutamadığınız oruçları kaza etme niyetinde olmalısınız. Daha sonra bu oruçları kaza etme imkanınız olduğunda tutamadığınız oruçları kaza etmelisiniz. Oruç tutma kudretinde olan kimse fidye vererek bu borçtan kurtulmaz. Bu oruç borcundan ancak oruç tutarak kurtulabilirsiniz. Elinizde olmayan sebeblerden dolayı kazaya kalan oruçaları tutamadığınızda bundan sorumlu olmazsınız. Mesela; Hamilelikte orucunu kazaya bırakıp daha sonra tutma niyetinde olan bir hanım, bu oruçları kaza edemeden vefat etse bundan sorumlu olmaz.

İçin daha rahat etsin diye alıntı yaptım.Fetvalar alimlerin söylediklerine göre verilir.Sen bakma milletin konuştuğuna.Hamilelik oruç konusunda özür sayılır.Kısa günler olsaydı belki tutulabilirdi güç yettirenler için.Ama şimdi zor olur gerçekten.Bu şahsın kendisinin karar vereceği bişey.İçini ferah tut

valla kızlar bende o kadar çok su içiyorumki inanılmaz hep çok içerdim zaten ama geçen kontrolde azlama bşalamış dedi doktorum bol bol su içmeye devam dedi..ama demekki bünyeye göre değişiyor..

canım benim hoşgeldin.
maşallah herşey çok güzel çıkmış.
benim de tarihim 9 eylüldü. bakalım eylül anasımı olucam yoksa agustosmu.
doktorum bana da suyumun çok berrak,tertemiz ve bol oldugunu, plasentada kireçlenme felan olmadıgını söylemişti. demekki içtiğim onca sudan olsa gerek. çok içiyorum yaw...

kilo ve boyunuz da maşallah çok güzel. :nazar:
maşallah sizee[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim canım korka korka gitmiştim korktuğum gibi çıkmadı... İşte çok su içmenin faydalarını görüyoruz.... biz 2 eylülde tekrar gideceğiz... bayrama yakın burda olmayacam dedi drumuz.. o yüzden 15ine gün verdi de o zamana kadar durursa tabi:):):)
senin benden önce olacak allah hepimizin yardımcısı olsun...

DENIZ sepetın cok guzel olmuş yaa. benım ark.da sepet verecektı sırf bu süsleme yüzünden vazgectık..siz ne kadar saten ve kapıtone aldınız bıde yatak olarak altına ne koydunuz..sende görünce imrendım valla...bızde yapabılırız belkı....

Çok teşekkür ederim canım korka korka gitmiştim korktuğum gibi çıkmadı... İşte çok su içmenin faydalarını görüyoruz.... biz 2 eylülde tekrar gideceğiz... bayrama yakın burda olmayacam dedi drumuz.. o yüzden 15ine gün verdi de o zamana kadar durursa tabi:):):)
senin benden önce olacak allah hepimizin yardımcısı olsun...

beni de ayın 3 ünde çağırdı :)
eger ondan önce gelmezsen ayın 3 ünde gel dedi :roflol:
eh artık bugünümüz yarınımız belli değil.
ama boool bol yürücem artık. bugün başlıcam hayırlısıyla :D
günde 4-5 saat yürüsem 1 haftaya doğarmıki sempatiksalakcinni

az önce dr dan geldik bebeğim iyi çok şükür 2,300 gr olmuş.haftamız burada 35 ama usg de 34 yazıyor dr da birşey demedi merak ettim şimdi niye böyle olduki?

Acelecı annelerımız nasıllar
Elıznıle kocaman maşallah:nazar:
Sevsevılden haber varmı telı varmı bari bırınde
Benım gecelerı sancılarım artmaya başladı sanırım gece ansızın gelecek benım urasımm

az önce dr dan geldik bebeğim iyi çok şükür 2,300 gr olmuş.haftamız burada 35 ama usg de 34 yazıyor dr da birşey demedi merak ettim şimdi niye böyle olduki?

Maşallah çok iyi kilosu zaten fazla kilolıu olması rısklı doğum için Şeniz okadar sapma olabılıyor muhtemelen kilosu için 34 çıkmıştır kafana takma

beni de ayın 3 ünde çağırdı :)
eger ondan önce gelmezsen ayın 3 ünde gel dedi :roflol:
eh artık bugünümüz yarınımız belli değil.
ama boool bol yürücem artık. bugün başlıcam hayırlısıyla :D
günde 4-5 saat yürüsem 1 haftaya doğarmıki sempatiksalakcinni

hahaha dayanabiliyorsan yürü ben 500 m zor yürüyorum hemen belim ağrıyor... Belki doğar bir haftaya:):):) acele etmeeeeeeeeeee zamanını bekle az kaldı.

teşekkür ederim canım.gerçi dr herşey ortalamada güzel gidiyor dedi şimdiye kadar hep 4 gün önden gidiyordu o yüzden merak ettim

opuyorumnanaktanCanım guzel çıkmasına çok sevındım tescıllı eylul annesı okadar da heveslenme :1:

Back
X