• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım valla annem bu konuda çok marifetli, anem diye söylemiyoru..Yoktan var ediyor....
Tam olarak neyden ne kadar aldığını bimiyorum...
Kapitoneyi topluca aldı, dolapların içine çekmecelere falan da ölçülerine göre dkti...
Saten ve şifonları da parça usulü semt pazarından aldı, 3 liraya 5 liraya....
Sadece cibinlikteki tülü kristal petek tül aldık eminönünden 2 metre metresi 3 liraydı onun, normal petek tüller 1,5 liraydı, kapı süsleri için normal petek tül aldık, cibinlik için kristal tül...

Yatak olarak da altına annem 2 tane eski yün yastıklarını bozup çırpıp havaandırdı, yatağın şekline göre de bir yatak yüzü dikip doldurdu...

Anlayacağın biraz meşakatli bir iş....
Annem zekle yaptı, ama sen uğraşabilirmisin, hele de bu sıcaklarda bilmem... Annenin elinden geliyorsa o yapabilir belki....

AYYY valla super olmuş.. annenın elıne sağlık... çok guzel olmuş... inş. bebişinle guzel gıuzel kullanırsın..bende yaptırıcam galıba:....
bu süslü şeylere bayılırım zaten...bı annecığime danbışayım ne dıyecek

selam kızlar..sabah doktordaydık bebişim 33oo olmuş:nazar:...tarihimizde kesınleşti.30 ağustos kısmetsedelikafadulden

herkese serin saatler diliyorum. zira ben hayatımda ilk defa alnımdan terliyorum. haftasonu düşecekmiş sıcaklıklar. ben yarın temizlik yaptırcam kesin peşine yağmur yağar ve pencerelerim aynı olur.

dün kontrolum vardı. bebeğimin eşinin yaşlanması dışında hiç problemi yok çok şükür. o da şimdilik beslenmesine ve oksijen almasına yetiyormuş. inşallah sonuna kadar da yeter. 3 kg'ı geçmiş, doktorum artık yavaşlaması gerekiyor kilo almasının dedi. tosuncuk olacakmış kaydirigubbakcemile3 bir sorun gördüğümüz gibi alırız dedi doktorum. haftaya perşembe günü bana ameliyat günümü kesin söylicek. hayırlısı bakalım.
bir kaç gündür az hareket ediyordu , galiba benim ruh halimle alakalıydı. bugün ben iyi hissediyorum, bebeğimin de maşallahı var.
bu arada kabızlık problemi yaşamamak için her sabah kahvaltıdan önce ya 1 avuç fındık, ya da 1 şeftali yiyorum çok iyi geliyor. şikayeti olanlara önerebilirim. zaten mide yanması problemim olduğu için şeftaliden başka bir şey yiyesim gelmiyor. az önce geçmişi okurken chokella,nutella filan gördüm de canım çok çekti. eşime sıkı sıkı tembihledim, gelirken getircek. belki bu sayede süt de içebilirim. nefretlik geldi sütten. ayran içiyorum bol bol, acaba yerini tutar mı?
Allah yardımcımız olsun.

senin acı mı oluyo sertleşince:1shok: benimde karnım tahta gibi çok sert oluyo ama ben ağrı hissetmiyorum canım ya e hissetmeden açılmam falan olur mu ki

agrı olmadan açılma olacagını pek sanmıyorum canım. çünki bebiş baskı yapıcak ki açılma olucak...
ben deminden beri fena halde sancı çekiyorum :(
az hareketli olayım dedim, çamaşırları topladım katladım yerleştirdim, evde koşuşturdum. gardrobum yüksek biraz, üst kısımları toparlarken uzandım biraz. ama şimdi acısını çekiyorum işte. dr bana yürü dedi taşınır gibi temizlik yap demediki sempatiksalakcinni

selam kızlar..sabah doktordaydık bebişim 33oo olmuş:nazar:...tarihimizde kesınleşti.30 ağustos kısmetsedelikafadulden

oyy maşallah canmcım...
son 10 günün kaldı he?
hayırlısıyla alırsın kucagına inşallah bebişini opuyorumnanaktan

herkese serin saatler diliyorum. zira ben hayatımda ilk defa alnımdan terliyorum. haftasonu düşecekmiş sıcaklıklar. ben yarın temizlik yaptırcam kesin peşine yağmur yağar ve pencerelerim aynı olur.

dün kontrolum vardı. bebeğimin eşinin yaşlanması dışında hiç problemi yok çok şükür. o da şimdilik beslenmesine ve oksijen almasına yetiyormuş. inşallah sonuna kadar da yeter. 3 kg'ı geçmiş, doktorum artık yavaşlaması gerekiyor kilo almasının dedi. tosuncuk olacakmış kaydirigubbakcemile3 bir sorun gördüğümüz gibi alırız dedi doktorum. haftaya perşembe günü bana ameliyat günümü kesin söylicek. hayırlısı bakalım.
bir kaç gündür az hareket ediyordu , galiba benim ruh halimle alakalıydı. bugün ben iyi hissediyorum, bebeğimin de maşallahı var.
bu arada kabızlık problemi yaşamamak için her sabah kahvaltıdan önce ya 1 avuç fındık, ya da 1 şeftali yiyorum çok iyi geliyor. şikayeti olanlara önerebilirim. zaten mide yanması problemim olduğu için şeftaliden başka bir şey yiyesim gelmiyor. az önce geçmişi okurken chokella,nutella filan gördüm de canım çok çekti. eşime sıkı sıkı tembihledim, gelirken getircek. belki bu sayede süt de içebilirim. nefretlik geldi sütten. ayran içiyorum bol bol, acaba yerini tutar mı?
Allah yardımcımız olsun.

canım süt ve ayran konusunda pek bir bilgim yok ama süt kemikler için daha yararlıymış onu biliyorum. eşin alsın chokella da ye bol bol :)
bebişe enerji olsun :) gör bak o zaman nasıl kolbastı yapio içerde kaydirigubbakcemile3

ayy inşallah şu havalar serinler artık...
sıcak oldugunda hemen sancım oluyor :(

kizlar aptamil sitesine uye olmustum gecen hafta bana bir haftalik balik ve ayrica bir vitamin gondermisler ayrica 1 aylik bebek mamasi icin cek gondermisler bana yakin eczaneden alabilecegim :)

agrı olmadan açılma olacagını pek sanmıyorum canım. çünki bebiş baskı yapıcak ki açılma olucak...
ben deminden beri fena halde sancı çekiyorum :(
az hareketli olayım dedim, çamaşırları topladım katladım yerleştirdim, evde koşuşturdum. gardrobum yüksek biraz, üst kısımları toparlarken uzandım biraz. ama şimdi acısını çekiyorum işte. dr bana yürü dedi taşınır gibi temizlik yap demediki sempatiksalakcinni

oyy maşallah canmcım...
son 10 günün kaldı he?
hayırlısıyla alırsın kucagına inşallah bebişini opuyorumnanaktan

canım süt ve ayran konusunda pek bir bilgim yok ama süt kemikler için daha yararlıymış onu biliyorum. eşin alsın chokella da ye bol bol :)
bebişe enerji olsun :) gör bak o zaman nasıl kolbastı yapio içerde kaydirigubbakcemile3

ayy inşallah şu havalar serinler artık...
sıcak oldugunda hemen sancım oluyor :(

sende kendine dikkat et canım sıcaklardan mıdır nedir bu seneki bebişler özellikle eylül bebişleri galiba sürprizleri çok seviyo..... kaydirigubbakcemile3

sende kendine dikkat et canım sıcaklardan mıdır nedir bu seneki bebişler özellikle eylül bebişleri galiba sürprizleri çok seviyo..... kaydirigubbakcemile3

hele babası gelmeden bir sürpriz yapsıııınnn :oklava:
yha şaka bi yana çok kasılıyor göbeğim. birde sancı çok geliyor :gitme:
inşallah geçer az sonra...
yarın sabah babamız evde olucak allahın izniyle...

slm kızlar.ya az önce okuyunca aklıma geldi bu doğum izni işi.unuttum ben onu.öğretmen olduğum için doğumdan önceki izni yaza geliyor diyee kullanamıyorum.37. haftada bi yazı almalıymışım sadece.ben unuttum onu almayı şuan 39.haftadayım.ne yapmalıyım acaba bilen varmı

ya kızlar hani bebeğimin karın çevresi 3 hafta gerii çıktı ya dr sadece küçük olucak dedi napim sizce başka bir dr gitsem mi ki kilosuda düşük 2300 gelişme geriliği olur diye korkuyorum

bence başka doktora git için rahat etsin bu şekilde aklın hep onda kalacak sağlıklı mı sağlıksızmı diye.her doktor farklı yorumluyo bu ölçütleri.bende kendi doktorumdan farklı birine daha gideyim dedim.acil bi durumda ona ulaşamazsam yedekte biri daha olsun diye.diğeri sadece biraz küçük diyodu.bu okadar şey söylediki anlatamam.yok kafası aşağıda erken doğum olabilir.yok kilosu düşük down sendromu olabilir.yok bilmem ne bilmem ne.neler neler.2 gün boyunca ağladım bi sorun var diye.bi başkasına daha gittim.3. doktora.oda gelişimi 1 hafta geri ama bu sorun değil dedi.eğer ilerleyen haftalarda hiç kilo almazsa sorun olabilir dedi.yavaş yavaş da aldı.yani tek doktora takılma.git bi başkasına içini rahatlat.inş bi sorun olmaz

slm kızlar.ya az önce okuyunca aklıma geldi bu doğum izni işi.unuttum ben onu.öğretmen olduğum için doğumdan önceki izni yaza geliyor diyee kullanamıyorum.37. haftada bi yazı almalıymışım sadece.ben unuttum onu almayı şuan 39.haftadayım.ne yapmalıyım acaba bilen varmı

valla ben emeklı sandığını hiç bilmiyorum ama en yakın devlet hastanesıne gıdıp en azından doğum sonrasını garantı edebılırısın dıye düşünüyorum.... yada öğretmen olan ark. bi danış...

hele babası gelmeden bir sürpriz yapsıııınnn :oklava:
yha şaka bi yana çok kasılıyor göbeğim. birde sancı çok geliyor :gitme:
inşallah geçer az sonra...
yarın sabah babamız evde olucak allahın izniyle...

bol bol dinlen bence şakaya gelmiyo bu ağrılar aman Allah korusun beklesin bebişin haftasını sağlıkla gelsin benimde 1 hafta dr.yok inş benimki de dr.yokken bi yaramazlık yapmaz tabi en önemlisi sağlıklarının yerinde olmasıkaydirigubbakcemile3 bak şimdi karnım o kadar sert ama ağrı hissetmiyom Allah Allah bu kasılma mı şimdi yahu:uhm:

Ah canım yaa, sen de mi? Ben de aynısını yapmışım. 38de bi rapor aldım. Ne kadar işe yarayacak bakalım. Ufff doktorlar neden hatırlatmaz ki. Yaza geldiği için unuttum gitti....

bence başka doktora git için rahat etsin bu şekilde aklın hep onda kalacak sağlıklı mı sağlıksızmı diye.her doktor farklı yorumluyo bu ölçütleri.bende kendi doktorumdan farklı birine daha gideyim dedim.acil bi durumda ona ulaşamazsam yedekte biri daha olsun diye.diğeri sadece biraz küçük diyodu.bu okadar şey söylediki anlatamam.yok kafası aşağıda erken doğum olabilir.yok kilosu düşük down sendromu olabilir.yok bilmem ne bilmem ne.neler neler.2 gün boyunca ağladım bi sorun var diye.bi başkasına daha gittim.3. doktora.oda gelişimi 1 hafta geri ama bu sorun değil dedi.eğer ilerleyen haftalarda hiç kilo almazsa sorun olabilir dedi.yavaş yavaş da aldı.yani tek doktora takılma.git bi başkasına içini rahatlat.inş bi sorun olmaz

ay doğru söylüyosun ya her biri farklı şeyler söylüyoakannehir izmire gidicem yarın randevu aldım başka doktora...inş.bakalım neler söylicek merakla bekliyorum şimdiden dediğin gibi en azından belki biraz içim rahatlar

bol bol dinlen bence şakaya gelmiyo bu ağrılar aman Allah korusun beklesin bebişin haftasını sağlıkla gelsin benimde 1 hafta dr.yok inş benimki de dr.yokken bi yaramazlık yapmaz tabi en önemlisi sağlıklarının yerinde olmasıkaydirigubbakcemile3 bak şimdi karnım o kadar sert ama ağrı hissetmiyom Allah Allah bu kasılma mı şimdi yahu:uhm:

bilmem ki bilmiyorumkismile
demekki ağrı olmadan da kasılma olabiliyormuş...
inşallah bebişlerimiz zamanını beklerler de öyle gelirler...

yha kızlar sizin şu grup msn adresini biri bana da özelden yazsın yaw... ben beceremedim bir türlü... face den katılamıyorum size bari msn den katıliim...

bilmem ki bilmiyorumkismile
demekki ağrı olmadan da kasılma olabiliyormuş...
inşallah bebişlerimiz zamanını beklerler de öyle gelirler...

yha kızlar sizin şu grup msn adresini biri bana da özelden yazsın yaw... ben beceremedim bir türlü... face den katılamıyorum size bari msn den katıliim...
tubilosh ilk 15 e girmeyi hırs yaptın herhalde:):) zorun neydi o kadar çalıştırıyorsun kendini...

ben okul müdürüme danışmışştım, doğum öncesini kullanamıyorsun. doğum yaptığında doğum kağıdını milli eğitime götür demişti. ama bizim 1 eylülde başlamamız gerektiğini göz ardı etti galiba.
milli eğitime gittim. onlar hiç bişey bilmiyordu, bana 37 haftada doğum izin kağıdı al dediler. doktorum da ama sen izindesin zaten şuan,izin kağıdına gerek yok dedi. nasıl olacak bilmiyorum ama.. ben yine izin kağıdı alcam bu hafta

doktorlar daha iyi biliyor bu işi. telefon numarası varsa arayıp öğrenebilirsin.

Back
X