• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mentos

sen bebeğini emzirmek için saat mi kuruyorsun ben her dk kalkıyorum bakıyorum gece uykusus geçiyor benim gözüne şapka iniyor sargıyı ağzına koyar diye korkudan uyku tutmutyor eşimde kızıyor yat artık diye

sorma nagihan ilk başlarda benimde öyleydi yok kustumu battaniye üstüne geldimi diye bakar dururdum ama şu bi haftadır uyutmuyo velet e tabi sonra kendiside uyuyo benide uyutuyo yoksa kaderine terketmedim yani yavrumu benim ki şapkası gözüne gelse çığlık atar acıktım diye uyanmıyo velet şapkası daha kıymetli kuzumun :1:

zeynepcim sende bebeğine kavuşuyosun az kalmış.inşallah suni sancıya gerek kalmadan kolayca doğurursun.bende beklemedeyim, suni sancı anlatıldıkça korkuyorum, sezeryana mı dönsem diye aklıma gelmiyo değil.

selam kızlar
kız uyurken temizliğimi yaptım uzun zaman sonra ilk kez yanlız temizlik yaptım
rahatladım bi yemek yapmam kaldı
hep eşim yapıyordu temizliği yazık adama 10 aydır pazar günleri zehir oldu

zeynepcim sende bebeğine kavuşuyosun az kalmış.inşallah suni sancıya gerek kalmadan kolayca doğurursun.bende beklemedeyim, suni sancı anlatıldıkça korkuyorum, sezeryana mı dönsem diye aklıma gelmiyo değil.

bende senin gibi çok düşündüm sezeryana dönmeyi ama cesaret edmedim bıçak altına yatmaya korktum epudural olmayı düşünüyorum normal doğuma müsayitken sezeryan olmaya kendimi razı edemedim hayırlısı olsun hakkımızda

yidiğin yemeklere dikkat ediyormusun canım gazlı olmasının sebebi yediklerinden olabilir ben artık hiç birşey yiyemiyorum gaz yapacak diye hele kolaya içim gidiyor karşımda duruyor kola içemiyorum

kolamı ah nerde hayatım kola dondurma cikolata cay pilav fasilye nohut süt,vs.... ac geziyorum su rezene ısırgan humana işte bunalar dimdik ayaktayım. birazyamuldum o ayrı mesele:teselli:

kızlar merhaba ben bebeğimi kucağıma aldım pazartesi sabahı saat 9.16 doğdu oğlum allah sizlerede nasip etsin çok mutkuyum.epidural sezeryan oldum çok güzel bir doğumdu bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum hiç ağrım olmadı ve birkaç saat sonra ayağa kalktım 1 gün sonra oturarak emzirmeye başladım herkese tavsiye ederim

doğum hikayesi hazmak için topigimiz yok sanırım kızlar değilmi?
bende buraya yazayım bari bişeyler :)

beklenen doğum tarihim geçmişti, ve doktorum nst de sancım çıktıgı için bayrama kadar doğumun olur demişti.
yani 9 eylüle kadar. ama bende tık yoktu. sürekli yürümem gerektiğini, bebegin halen yukrıda oldugunu söylüyordu doktorum.
bende yılmadan günlerce yürüdüm. artık dizlerimde derman kalmıyordu. çünki normal doğumu çok istiyordum.
dr um da zaten bu vücutla çok kolay normal doğum olucagını söylüyordu.iri yapılı oldugum için...
herneyse bayram geldi geçti, bende ne sancı nede bebişte inme vardı.
dr da şaşırdı durumuma. geceleri sancım oluyor ama biraz devam ettikten sonra geçiyordu. en son suni sancıya karar verdi dr. ayın 17 si cuma günü gel,
ilerleme yoksa suni sancı takıcaz dedi. o son gece nasıl geçti bilmiyorum. bir yandan dua ediyorum sancılarım başlasın diye,
diğer yandan heyecan basıyordu beni. doğum hiç bilmediğim, hiç yaşamadıgım birşey oldugu için...
derken sabah saat 8 de hastanedeydik. eşimde bir heyecan, yerinde duramıyordu.
annem ve kayınvalidem de vardı yanımda. hemen sancı odasına aldılar. alttan muayene ettiklerinde açılmanın yaklaşık 1-2 cm oldugunu ve bebişin baskı yapmadığını söylediler.
suni sancı takıcaz dediler. kendi geceliğimi götürmüştüm. onu giydim. bir heyecanla serumum takıldı. ardından lavman yapıldı.
agrılı sancılı olacagını düşünüyordm ama hiç hissetmedim desem yeridir. o da rahat geçti şükür.derken odada serumla gezinmeye başladım. daha birkaç hafta evvel nst ye girmek için geldiğim bu odada ellerinde serumla yürüyenlere gülerken, şimdi ben onların yerindeydim. artık dönüş yoktu. kuzum bugün doğacaktı...
benimle beraber 3 kişi daha vardı sancı odasında. benim serumum takıldı 10 dk sonra diğer kızlardan birine takıldı. onun sancılar hemen başladı. açılması 1 cm oldugu halde :S
bende ise tık yoktu. 1 saat oldu 2 saat oldu yandaki kadın kıvranıyor bense gülüyordum :D sancım yok die rahattım tabi. ama az daha sancım gelmezse sezeryana gidicegimi bildiğimden tedirgin de olmuyor değildim tabiiki...dr um geldi. saat 13.00 e kadar beklicez değişme yoksa mecburen sezeryana alıcaz. bebegin aşağı inmiyor riske atamayız dedi.
ama işin garibi, nst de dakikada 1 sancım çıkıyordu. bebişim aşağı baskı yapmadıgı için hissetmiyordum doğal olarak...
eşim sık sık sancı odasının kapısına gelip sancımın olup olmadıgını soruyordu. e haliyle o da sez. olsun istemiyordu. ameliyat sonuçta...
saat 13.00 olmuştu ve benim halen sancım yoktu. yanımda bekleyen 3 kızdan 2 si doğurmuştu bile.serumum bitmiş ve ben doktorumu beklemeye başlamıştım.
dr geldi ve sancımın olmadıgını görünce önce güldü halime :D
millet yarım şişeyle doğuruyor sen 1 taneyi bitirdin hiçbişeyin yok dedi.
artık sezeryana gitme vakti gelmişti. ameliyat önlüğümü giydirdiler. eşimle görüştüm önce. ikimizin de gözleri dolu doluydu. bir yandan beni teselli etmeye çalışıyor, diğer yandan 5 yıllık özlemimizin bitecegini bebeğimizi kucagımıza alacagımızı söyleyerek beni rahatlatıyordu...
ameliyata gideceğim sedyeye yatırdılar beni. sonra sonda takıldı. ama o da hiç acımadı. sadece ufacık bir yanma. derken o uzun koridora girdik. tavanda beyaz ışıklar, aynı televizyonlardaki gibi. başımı kaldırıp geride bıraktığım aileme baktım. eşime el salladım. en son dayanamadı arkasını döndü ağlamaya başladı. bende kötü oldum ama 45 dk sonra odamda olucagımı bilmek rahatlattı beni.
en sonunda ameliyathanedeydim.
ortam çok güzeldi. gülümseyen doktorlar, hemşireler...
beni komple uyuşturun bişey hissetmek istemiyorum çok korkuyorum dedim. korkulacak bişey olmadıgını, hiçbirşey hissetmeyecegimi ve yarım saate odamda olacagımı söylediler.
önüme üst üste örtüler attılar. görmeyeyim diye sanıyorum... sonra buz gibi şeyler sürdüler göbegime. ama ben nasıl telaş yapıyorum :D ben bayılmadan başlamayın diye...
herneyse, serumun takılı oldugu yerden bir ilaç enjekte ettiler ve ben anında bayılmışım...
amelliyathaneye girdiğimden 5 dk sonra bebişimi çıkartmışlar mavi örtülerle...
öğrendim ki beişim kanala kafasını düz sokmadıgı için inememiş aşağıya.
üstüne de 4 saat suni sancı takılı kaldıgı için bebişim mosmor dogmuş :( eşim görür görmez ağlamaya başlamış. hem babalık piskolojisi hemde mor oldugu için korkmuş doğal olarak...
hemen bebek odasına almışlar kuzumuzu... ama camdan izlemişler. bebişimizi güzelce yıkamışlar. zaten anında morlugu geçmiş. güzelce giydirmişler. sağolsun görümsem o anları kamerayla kaydetmiş. eşim nasıl bakıyor bebişe :) yavaş yıkayın canının acıtmayın... ağlatmayınn diyor :D
bebişim çıktıktan 25-30 dk sonra benim dikişler de bitip ayılmam beklenmiş.çok değişik bişeydi...
hem ayılıyorum,hem göbegimse ufak bir sızı,sedyedeym odaya götürülüyorum, eşim elimden tutuyor.
ama ben o an sadece 'bebegimiz doğdumu,iyimi?' diyebiliyorum.
odaya inene kadar az daha uyumuşum. gözlerimi açtıgımda minik paşamı verdiler kucagıma.
o nasıl bişeydir yaa... kapkara boncuk gibi gözler, miniminnacık bişey...
göğsümü verdim hemen emmeye başladı.çok şükür herşey güzel geçti.
akşam oldugunda o ilk ayaga kalkma zordu sadece. sonra sık sık yürüdüm ve hemen toparlandım.
bebişimi ondan sonra hep oturarak emzirdim.
sabah da zaten gazımı hemen çıkarttıgım için hemen taburcu ettiler.
17 eylül cuma günü saat 15,30 da doğumumu gerçekleştirmiş oldum.

bizim hikayemiz de bukadaaar :)

@aggelos. canım çok güzel yazmışsın tşk ederim
bizde hala beklemedeyiz yaa bende sen gibi olacağım sanırım..

@tubilosh:canım çok güzel yazmışsın çok duygulandım

kızlar bizim oğlan neden gelmiyor hala yaa
erken doğum olacak derken uzatmalara kaldık :)

kızlar bugün de doğuramazsam ekim annesi olacağım kafamçokkarıştı

tubişim kendi doğumum gözümün önüne geldi eşimin ağlayışı dayanamadım zaten lohusa senduromu var ağladım valla
allah bebişlerimize sağlık uzun ömür versin analı babalı büyütsün

kolamı ah nerde hayatım kola dondurma cikolata cay pilav fasilye nohut süt,vs.... ac geziyorum su rezene ısırgan humana işte bunalar dimdik ayaktayım. birazyamuldum o ayrı mesele:teselli:

offfffffffffffff biz ne yiyeceğiz yaaaaaaaaaaa artık nepişireceğimi şaşırdım bebeğe zararı olacak diye şimdi komposto yapıyorum kayısıyla sarı üzümle süt olsun diye

ya ben 2 gündür 2 bardak sadece akşamları çay içiyorum dayanamıyorum eşim çok kızıyor ama çayı çok seviyorum ben ama kansızlıktan dolayı korku var içimde offfffffffffffffffmafoldumben

kızlar merhaba ben bebeğimi kucağıma aldım pazartesi sabahı saat 9.16 doğdu oğlum allah sizlerede nasip etsin çok mutkuyum.epidural sezeryan oldum çok güzel bir doğumdu bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum hiç ağrım olmadı ve birkaç saat sonra ayağa kalktım 1 gün sonra oturarak emzirmeye başladım herkese tavsiye ederim

canım allah bağışlasın tebrik ederim uzun ömürlü sağlıklı büyütmek nasip etsin allah

ya elinizden gelse karnımızı kestiler diye takla atacaksınız insan karnındaki kesikten bukadar mutlu olurmu kaydirigubbakcemile3

Küçüğüm zorluklardan bu zamanlara geldik 3 sene sana kavuşabilmek için mis kokuna hasretken Aralık ayında yine söktürücü kullanacakken Senin benimle olduğunu öğrendim ve Senin büyülü cennetindeki 9 aylık hikayen başladı Kınalı kuzum..Kaybediyorum derken sıkı sıkı tutundu daha miniminnacıkken aylarca yattım Yalvardım süt kokunu içime çekeceğim günü bekledim sabırsızlıkla
25 Ağustos Evlilik yıldönümümüzdü ve nst de ilk sancı çıktı Ama hissetmiyordum Doğumhanede Sancı durdurmak için Süreç başladı iki Gün hastanelerde sancım artıyor ilaçlarla azaltıyordu Dr.um kararsız kaldı alıp almamak mevzusunda çünkü henüz küçüçüktü..27 Ağustos Cuma günü tekrar kontroller oldu en azından 1 Eylüle kadar bekletilmesi için ilaçlara başladım ve taburcu oldum hastaneden
28 Ağustos Cumartesi sabah 06.30ta tuvalete kalktığımda nişanım geldi Öyle bir su ki;hep merak edilir ya acaba farkına varılırmı diye cidden çok farklı ..Oğlum geliyordu Annem ve Eşimi kaldırdım ve hala suyum akıyordu Dr.umu aradık Bebeğin hareketlerini Sordu ve sancımı yine hissetmiyordum ve bebeğimi de hissetmiyordum hastane ile evimiz yakın olmasına rağmen dakikalar geçmek bilmedi Hastaneye varır varmaz nst bağladılar sancılar Saniyelere inmiş doğum başlamış Hemen Ameliyat için hazırladılar sondamı taktılar o kadar heyecanlıydımki dakikalar sonra yavruma kavuşacaktım..Ameliyat masasına yattığımda tek düşüncem biranönce ayılmam gerektiğini düşünüyordum çünkü,gebelik şekerimden ötürü bebeğimi hemen emzirmem gerekiyordu..
Saat:08.15te Kınalı kuzum dünyaya geldi öyle bir zamanda dünyaya geldi ki;hem anne karnında kakasını etmiş Yemeden hemde öğleden Sonra Dr.umuz meğer 3 günlük tatil nedeniyle şehir dışına çıkacakmış..
Uyunma odasında kendime geldiğimde başımda bir hemşire yalvarıyordum neolur ben ken kendimdeyim bebeğim nerde iyi mi emzirmem lazım ne olur çıkartın beni dedim ..Hemşıre odama yolladığında beni Bebeğimi Soruyordum ve Küvezde olduğunu dediklerinde biranda içim rahatlamıştı çünkü dr.um şekerden ötürü tedbir amaçlı kalabileceğini daha önceden demişti fakat kakasını ettiği ve erken doğduğu emme güdüsünü kazanamadığı için 15 günlük küvez badirelerimiz başladı Bana göstermiyorlardı içim acıyor sütüm akıyordu Sütümü dahi önce istemediler çünkü,morarıyormış..Dr.um sayesinde Bir dakikalığına akşam 19.00 de yoğun bakıma aldılar beni Küvezde oksijen çadırı ve küçücük ellerinde serumlar Bir annenin canını bu denli acıtabilirlerdi..
Tarih 28 Eylül Urasım kollarımda ve Mis kokusunu içime çekiyorum 1 Aylık olduk Zaman geçiyor ve birlikte büyüyoruz
Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın ..Sağlıkla yavrularınıza kavuşmak Dileğiyle………

Son düzenleme:
tubişim kendi doğumum gözümün önüne geldi eşimin ağlayışı dayanamadım zaten lohusa senduromu var ağladım valla
allah bebişlerimize sağlık uzun ömür versin analı babalı büyütsün

allah razı olsun tatlım benim...
o lohusa sendromu zaten illet bişey...
inan sadece onun için lohusalıgım çabucak bitsin istiyorum kafamçokkarıştı

ya ben 2 gündür 2 bardak sadece akşamları çay içiyorum dayanamıyorum eşim çok kızıyor ama çayı çok seviyorum ben ama kansızlıktan dolayı korku var içimde offfffffffffffffffmafoldumben

çay zararlımıki?
ben hastanedeyken çay ve bisküvi veriyolardı.
zararlı olsa vermezlerdi heralde??

kızlar yarın bende hastaneye yatıyorum, suni sancıyla doğumumu başlatacaklar.ptesiye kadar bekleyelim demişti ama az önce kontrolden geldim yarın doğurtalım dedi.bebeğim 3900 olmuş, büyük değilmi normal doğum için dedim, doğurabilirsin sen dedi.bugün sancılanmazsam eylülü kaçırıp ekim annesi olucam.inşallah kolay bir doğum olur yarın bu zamanlar bebeğimi kucağıma almış olurum.

kızlar yarın bende hastaneye yatıyorum, suni sancıyla doğumumu başlatacaklar.ptesiye kadar bekleyelim demişti ama az önce kontrolden geldim yarın doğurtalım dedi.bebeğim 3900 olmuş, büyük değilmi normal doğum için dedim, doğurabilirsin sen dedi.bugün sancılanmazsam eylülü kaçırıp ekim annesi olucam.inşallah kolay bir doğum olur yarın bu zamanlar bebeğimi kucağıma almış olurum.

canım hayılrısı olsun inş..
bebiş 3900 doğmaz merak etme ...doğumda da Allah yardımcın olsun... sakın korkma ...hast gıdınce zaman bı şekılde gecıyor..bı bakmışsın kucağında :))

bugun sağlık ocağından aradılar...
eve gelmişler bulamamışlar... bişiler anlattılar ... aşısını gel yaptır dedıler bızde c.tesı doktorda yaptıracaz dedım... buraya gelın dedıler onlar tıcarı olmuş ...falan filan.. ama zaten 1 ay muayenesıne gıdeceğiz o arada doktor yapacak dedım ayrıca asşı parası almayacakalr...
siz ne yaptınız 1 aylık aşınızı ayrıca para aldılarmı almamalrı lazım cünkü o aşıyı sağlık bakanlığı karşılıyor....

Back
X