• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kahvaltıyı ayrıntılı anlatabilir misin canım benim oğlan çok katı şekilde yiyemiyor sulandrıyorum meyve suyuyla

Canım sütün yokmu ben şuanda yumurtanın sarısına sadece sütümü sağıyorum eziyorum dedin gibi benimkide katı olunca sevmiyorsütümü bolca sağıyorum cıvık oluyor ve seviyr yani meyve suyuyla hiç denemedim
yanlız canım ben birde akşam maması olarak kırlangıç balığı aldım oda deniz balığı çiftlik balığı değil onu suda haşladım güzelce ezip vermek istedim korktum elime kılçık geldi aslında kılşıklı balık değil ama olsun korktum yine tülbentden süzdümkıvamlı oldu yani balık çorbası gibi içine biraz limon sıktım 2-3damla ve biraz kimyon oğlum bayıldı inşallah sizinkide beğenir :56:

kızlar bırkac gundur bogazm agrıyodu
dun aksam bas agrısı eklendı ve sımıd fena halde usuyorum ve atesı 37.5 oldu
daha oglum tam ıyılesmedı evelsı gun koca hastalandı bugunde sıra bendemı yaaa
napıcam bennn
basımı zo rkaldırıyorum

ben daha balık tavuk et hıc bısey vermedım
benıdme hıc suum yok
sadece cok ac oldugundan tutyor ata
ondada ıkı uc damla ne varsa antıbıyotık nıyetıne emzırıyorum
bızım tum gunumuz ek gıda
gecelerı mama

tesekkur ederım kızlar
bu arada maasallah oglusum bugn benı bır kez dahamutlu ettı
sabah dr gıderken
atayı park yatagına koydum
oyun halısyla oynuyodu
emzıgıde yanındaydı
ataya6 aydır emzık tutturmaya claısıyorum son 1 aydır bırakmıstım
ata emzıgı almıs agzına uymus
mecburen kaldırdım hazırlamk ıcn
drdan gelınce yıne koydum verdım emzıgıde uyudu kendı basına
ınsallah bole devam eder
yoksa yakında bacakalrım kopacak..
maşşallah..

cnm yanlış anlaşıldım galiba havalar soğuyana kadar hergün yıkıyordum ama havalar soğuduktan sonra geçtiğimiz ay boyunca ancak haftada bir yıkayabildim çünkü evin ısısı 18lere kadar düşmüştü ama şimdi kaloriferler yandığı için korkmuyorum yıkamaya
hıım,ben yalnış anlamışımsanırım,ben herzaman haftada 1 yıkıyorum dediğini sandım,evin soğuksa sık yıkamaman normal tabi.
kızlar bırkac gundur bogazm agrıyodu
dun aksam bas agrısı eklendı ve sımıd fena halde usuyorum ve atesı 37.5 oldu
daha oglum tam ıyılesmedı evelsı gun koca hastalandı bugunde sıra bendemı yaaa
napıcam bennn
basımı zo rkaldırıyorum
benimde ağrıyooo valla.

pinky sana da bebeğinede geçmiş olsun canımm

kızlar bide bişiy sorucam size kızımın emziğini değiştrmek istiyorum artık 6 aylık oldu diye 2 noya geçecem ama kızım almıyo inatla nasıl 2 numaraya geçicez bilen varmı veya 2 numarayı kabul etmezse ne olacak hep 1lemi devam edicez sorun olmazmı ağız damak gelişimi açısından??

Canım sütün yokmu ben şuanda yumurtanın sarısına sadece sütümü sağıyorum eziyorum dedin gibi benimkide katı olunca sevmiyorsütümü bolca sağıyorum cıvık oluyor ve seviyr yani meyve suyuyla hiç denemedim
yanlız canım ben birde akşam maması olarak kırlangıç balığı aldım oda deniz balığı çiftlik balığı değil onu suda haşladım güzelce ezip vermek istedim korktum elime kılçık geldi aslında kılşıklı balık değil ama olsun korktum yine tülbentden süzdümkıvamlı oldu yani balık çorbası gibi içine biraz limon sıktım 2-3damla ve biraz kimyon oğlum bayıldı inşallah sizinkide beğenir :56:

canım bunları doktorunmu ver diyor,balığa 9. aydan sonra başlanıyorr,çook erken henüz.ben meyve bile vermiyorum henüzz,balık çok uçlarda.sindirim sistemi henüz çok zayıf,aman dikkat edin.

Benim bebiş aralığın 14de 6aylık olacak bende yavaş yavaş başladım haşlanmış havuç verdim bal kabağı verdim başta keçi sütünden yoğurt yapıp veriyordum haşlanmış havucun içine hergün birşey ekledim birgün patattes birgün kereviz birgün birin birgün çok az mercimek birgün kurbanda kesilmiş etden bir ceviz büyüklüğü kadar suyuna attım eti çıkardım sonra sonraki gün etide bırakıp hepsini rondodan geçirdim soron olsaydı dediğin gibi doktor sölerdi vede bağırsaklarında bir problem olurdu ben verdiklerimin doğal olmasına çok dikkat ediyrum kurbanda kendi kesitiğimiz etten verdim birde bayramda Adanadaydık orda köyleri gezdim inanmazsınız ama okadar dolaştımki köy tavuğu yumurtası ve keçi sütü aradım keçi sütü bulamadım ama tavuk aldım canlı ve arabamın bagajına attım onları çok şaşırıyorum bunları yaptığıma ama napıyım oğlum için sonra onların birini kestik ve onun suyunda haşladım sebzeleri diğer tavuk ise üst üste yumurta verdi 3kere onlarıda haşladım sarısnı verdim hayatımda ilk defa böle şeylerle uğraştım ama markette satılan tavukların hormonla yarım saatde şişip şişerkende terdönüp yürüyemediklerini ve can verdiklerini duydum televizyondada izledim o yüzden oğluşuma naturel beslemeye çalışıyorum elimden geldiği kadar

Süpermiş yaaa. Keşke benimde imkanım olsada oğluşuma verdiğim herşey doğal olabilse. Sadece anne sütüm organik gönül rahatlığıyla veriyorum :))

canım ya işine karışmak gibi olmasın ama sen baya hızlı gitmişsin gibi geldi bana. doktoruna danıştın mı bunları vermeyi.nasıl olsa zamanı geldiğinde hepsinden yiyecekler. çocuğun sindirim sistemini yorma bu kadar. şimdi bir zararı olmasa bile allah korusun sonra olabilir. daha 6. ayını bile doldurmadılar çünkü. et bebek beslenmesinde 7.-8. ayda(kıyma vereceksen 3 defa çekilmiş yağsız ve sinirsiz), yumurta 7. ayda, balık 9.ayda o da belli balıklar. özellikle küçük balıklar(levrek-cupra-iri mezgit-sarı kanat-lüfer gibi).

canım bunları doktorunmu ver diyor,balığa 9. aydan sonra başlanıyorr,çook erken henüz.ben meyve bile vermiyorum henüzz,balık çok uçlarda.sindirim sistemi henüz çok zayıf,aman dikkat edin.

Canım tabiki doktor ver diyor bende başta güvenemedim doktora korktum ama adana da bebeğim hastalanınca ordada doktora gittik ama oda aynı şeyi söledi yoksa bende kalkışmamşimdi zaten benim başından beri sütüm yetersizdi süt +mama verdim şimdi doktor mamayı bırak diyor ve yasak olan vermemem gereken gıdaları söledi bende çocuğun vitamin proteyin omega3 almasını istiyorum doktorlarda sindirim sistemini bozucak olsa uyarırdı heralde bir sorun görmüyorum bu yüzden

kızlar bakın benim doktor bir arkadaşım demiştiki doktorunun önerisine göre beslemezsen bebeği,karaciğerinde leke yapıyormuş,gözle görünmesede ciddi birşeymiş,ben o yüzden tattırmıyorum bile şimdi,zaten kzım tombiş bir bebek,nasıl olsa versem yer,yememezlik yapmaz,sütümde yetiyor neden erkenden geçiyim ki,geçseydim bile kesinlikle doktoruma uyardım.

Canım tabiki doktor ver diyor bende başta güvenemedim doktora korktum ama adana da bebeğim hastalanınca ordada doktora gittik ama oda aynı şeyi söledi yoksa bende kalkışmamşimdi zaten benim başından beri sütüm yetersizdi süt +mama verdim şimdi doktor mamayı bırak diyor ve yasak olan vermemem gereken gıdaları söledi bende çocuğun vitamin proteyin omega3 almasını istiyorum doktorlarda sindirim sistemini bozucak olsa uyarırdı heralde bir sorun görmüyorum bu yüzden

kusura bakma sakın sadece fikrimi söyledim,senin tercihin tabiki,her anne bebeği için en iyisini ister.

Canım bende tabiki doktora danıştım bir doktorla kalmadım bir çok doktora sordum evet birtanesi çok fazla şey verme dedi dediğiniz gibi ama 3tane doktor da herşeyi ver dedi verilmemesi gerekenleri söledi inek sütü bal bakla maydanoz dere otu ve mama tariflerini verdi benim dediğim gibi dikkatettiğim şeyler doğal olması haşlanmış olması ve bende çok fazla vermiyorum tabiki dikkat ediyorum balıktada levrek çıpra deniz balığını bulmak zor çiftlik balığı oluyo genelde evet mezgit olabilir ama oda haşlanmış olarak düşünmedim hiç kırlangıç balığınıda yengem verirdi bebeğine çorbasını yapardı kendisi prof doktor şuanda ondan aldım tarifini kendisi 5aylık olduğunu biliyor bebeğimin sorun olsaydı sölerdi heralde kendisi:emir_bebek:

canım tabi ki herşeyi vereceksin ama yavaş yavaş ve zamanında.sen şanslıymışsın alerjik bir reaksiyon göstermemiş bebeğin. tabi ki seçim senin. işine karışmak kimsenin haddine değil.bebişini sen yetiştirip büyüteceksin. o senin en iyi eserin olacak.

kızlar bakın benim doktor bir arkadaşım demiştiki doktorunun önerisine göre beslemezsen bebeği,karaciğerinde leke yapıyormuş,gözle görünmesede ciddi birşeymiş,ben o yüzden tattırmıyorum bile şimdi,zaten kzım tombiş bir bebek,nasıl olsa versem yer,yememezlik yapmaz,sütümde yetiyor neden erkenden geçiyim ki,geçseydim bile kesinlikle doktoruma uyardım.
Canım ne kusuru bur da birbirimize yardımcı olmak için varız bende keşke sütüm olsada hiçbirşey vermesem sadece sütümle beslesem ozaman ek gıda ver deseler bile vermezdim ama mama vermek istemiyorum ve sadece haşlanmış sebzeylede olmuyor bebeğimin gelişebilmesi için her gıdayı taatması lazım tabiki doktor müsadesi altında ben geçenlerde Adanaya gittiğimde eşim oralı bayramda ziyaret esnasında bebeklerini kendi yedikleri yemekleri verdiklerini gördüm düşünsene bol salçalı yağlı ben en azından bebişime özel mamalar pişiriyorum

dr bana maydonoz ve dereotunu yasak demedı katıyorum corbasına
neden yasakmıs cnm bişi dedımı dr un
Canım mideye veya bağırsağına bir zararı yok ama doktorum nekadar rondodan geçsede tanecikli kalabiliyor ve gırtlak yapıları ince olduğu için yapışabiliyormuş tehlikeli olabiliyormuş hiç görülmiycek şekilde olursa onuda verebilirsin dedi bende daha hiç denemedim

Canım mideye veya bağırsağına bir zararı yok ama doktorum nekadar rondodan geçsede tanecikli kalabiliyor ve gırtlak yapıları ince olduğu için yapışabiliyormuş tehlikeli olabiliyormuş hiç görülmiycek şekilde olursa onuda verebilirsin dedi bende daha hiç denemedim

hımmm anladım canım
bızımkı dere otunu cok sevıyo
rondodan gecııryorum zaten haslanıyo ya yumusuyodur heralde
ama yapısırmıkı gercekten tereddut ettım sımdı

kızlar anadolu yakasında oturanlar bebıslerı dr a nereye goturuyosunuz
bız ozel muayenehneye gıdıyoruz tahlıl faln lazımoldugunda sorun yasıyoruz hastane dr u daha ıyı olur sanırım bole durmlarda
varmı tavsıyenı z?

Back
X