2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

melodicim bence sen bıraz daha fazla vermeye calıs derım
bızımkı dedıgım gıbı nerdeyse pure seklınde yıyor 400 cc
öle cok ıhtahlı ve kıloluda degıl

canım soğan ve domates de koyuyor musun çorbalara? ben hiç koymadım daha. nasıl ekliyorsun onları? bir de başka hangi çorbaları yapıyorsun çeşit olarak? ben bugün ne yapsam diye düşünüyorum....
canım hergun patates ve havucun yanına farklı sebzeler eklıyorum..

kerevız maydanoz domates taze sogan dereotu kabak ıspanak gıbı mevsım sebzelerınden
ama patates ve havuc hergun var mutlaka
ocaktan alamdan 5 dk oncede ırmık eklıyorum 1 cay kasıgı
hepsını dograyım sonra rondodan gecırıyorum
corba gıbı degılde cıvık pure gıbı oluyo

inşallah yerde daha fazla veririm doktor bana rondodan geçirme iri delikli süzgeçten geçir yada patates eziciyle ez püre gibi olsun sıvı olmasın ki pütürlü şeylere alışsın dedi.

oğlum üşüttü galiba sabah 5 te uyandı ishal olmuştu saat 6 da yattı 10 da uyandı.sonra 12:15 te bi yattı hala uyanmadı.bende tabimrk ettim ama bakalım ne zaman uyanıcak bağırsakları düzelmişmi.umarım iyi kalkar.

pinkycim ozaman ben devam sütü vermiyim ek gıdaya devam ama pirinç unu yapıyorum aksamları onun içine devam sütü koyuyorum ama ben biberonda süt gübi içmesini istiyodum ama biberonu tutmadı vermek gerekseydi tutana kadar biberonu uğrasıcaktım öğreticektim

insallah cnm geçmiş olsun ishal için mamalar var tam adını hatırlayamadım onlardan ver geçmezse

Canım benim dr da aynı sebzelerle aynı miktarda başlattı. Meyvelerde aynı. Bizimkide başta hiç sevmedi ama sonradan alışıyolar merak etme. Ben başlayalı 1 hafta oldu. ikili çorba yapıyorum ben. Kabak havuç, kabak patates,patates havuç,Şimdilerde içine azıcıkda pirinç atıyorum. Yemediği zamanda yoğurdudan içine karıştırıyorum o zaman daha kolay yiyor. Alışır merak etme sen

cnm pirinç içinde pütürlü kalıyomu bende yapmıştım içine pirinçte koymuştu blendrdan gecirmeme ragmen yine pütürlü kalıyo pirinç taneleri seninde böyle oluyomu yada tam nasıl püre yapıyosunki.......

arzucan80 inşallah alışır bakalım bugün daha ilk günüydü birazda keyifsizdi
month umarım dediğin gibi olur uykusunu alır ve iyi uyanır.

cnm dr bana 1 kaşık pirinçte koy dedi ben blendırdanda geçirmedim süzgeçten geçirdim dr zaten çok sıvı olmasın demişti pek parça kalmadı ama bende yiyebildi oğlum

kızlar önceki yazışmaları okudum ve şu sebze çorbası konusu benim baya kafa mı karıştırdı. biz şimdi sadece muhallebi, yoğurt ve meyve suyu alıyoruz. ama yarın doktor kontrolümüz var ve büyük ihtimalle sebze çorbasına başlayacağız. o yüzden sebze çorbasının yapılışını anlatmanız mümkün mü? aslında kafama takılan şey şu: sebzeleri haşladığımız suyun tamamını kullanıpta mı süzgeçten geçiriyoru- suyun bir kısmınımı kullanıyoruz yoksa sadece sebzeleri mi alıp püre yapıyoruz.

Son düzenleme:
kızlarrr yoruldum yaa benim sıpa çok hareketlendi ve devamlı oyun istiyo maşlaah iştahı sağlığı çok yerinde ama şimdi de durmuyoruz yerimizde.artık yere battaniye serdim yatırdım.sırtüstünden yüzüstüne,yüzüstünden sırtüstüne.akşama kadar oyunlar oynuyoruz.biz de dün yoğurda başladık.daha çorbalara falan başlamadık.emiyo benimki daha,günde 1 kez kaşık maması 1 kez de biberon maması veriyorum.yetiyo.sadece yabancılık çeksin istemiyorum.kafam karıştı?

Canım ben çatalla eziyorum zaten diğer sebzelerde tam ezilmiyo ama oğluşum öyle yiyebiliyor. Dr bana ez ver alışsın dedi. Gerçektende şimdi hiç zorlanmadan yutuyo pütürlü olanlarıda damağıyla eziyor. Ben mesela, havuçla patatesi küçük küçük doğruyorym sonra içine biraz pirinç atıyorum üstüne kaynamış su koyup onlar iyice yumuşuyana kadar pişiriyorum zaten suyunu çekiyo sonrada çatalla eziyorum verirkende bir tatlı kaşığı saf zeytinyağı koyuyorum karıştırıp yediriyorum. Bir sorun olmadı şimdiye kadar.

cnm benim bebiş pütürlü kalınca yemiyo zeytinyağ bende koyuyorum ben şimdi pirinç yerine irmik koyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…