• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

HERESE GÜNAYDINNN!!!
Meraba kızlar kahvaltılara başlamışsınızda tereyağı ağır gelmez mi küçücük bebeğe beni yanlış anlamayın ama.Bana bile dokunur yani
tatlım bana doktorumuzun verdiği notlarda kahvaltının içine fındık kadar tereyağ koyun yazıyor,bende koyuyorum.ağır gelmez merak etme.

hmm ozaman ben hiç kullanamam çünkü hep zorla yediriyorum çıkardıkça ben veriyorum vazgeçtim almıyı ozaman
bencede,zor giyen bebek hiç kullanmaz.
cnm hafif paztörize tereyağı veriyoruz diger dediğin %100 gercek olan tabikiçok ağır olur
canım bana annemler balıksirden satınalıp gönderiyorlar,paztörize değil,organik,gayette güzel yediriyorum ağır gelmez verin.

Meraba kızlar tereyağı ile ilgili geçmişi okudum demek dr verbelirsiniz dedei çok şaşırdım.Bizimde haftaya 6. aymız doluyor dr kontrolümüz var bize ne diyecek bakalım.

minik bebişlere ve annelerine günaydın.kahvaltıda benim gibi ev yapımı lor peyniri veren var mı..

minik bebişlere ve annelerine günaydın.kahvaltıda benim gibi ev yapımı lor peyniri veren var mı..

bande veriyorum canım çok seviyo kahvaltı karışımını
dünde yayla çorbası yaptım öğle yemeyinde yedi pirinçlerini bile yiyo resmen çiğniyo
o kadar şirin ki çiğnerken

bence süper olur!hem tuzsuz,hemde evde yaptığın daha iyi.bilmiyorumama lor peyniri kaynayarak oluyor dimi,normal peynirler kaynamamış sütten oluyor,daha sağlıklı.

Meraba kızlar tereyağı ile ilgili geçmişi okudum demek dr verbelirsiniz dedei çok şaşırdım.Bizimde haftaya 6. aymız doluyor dr kontrolümüz var bize ne diyecek bakalım.
canım biz 6. ayımızı dolduğumuzda başladık ekbesine,o zman doktorumun verdiği dosyada yazıyor.

bande veriyorum canım çok seviyo kahvaltı karışımını
dünde yayla çorbası yaptım öğle yemeyinde yedi pirinçlerini bile yiyo resmen çiğniyo
o kadar şirin ki çiğnerken

oyy yerim ben onun ağzını.afferim zümra'cığıma.

bende bugün kahvaltısını kendi sütümle yaptım,mamayla yaptım önceden ama bugün daha iyisevdi.mama sevmiyor beni kzım.bundan sonra sabahları sağıp kahvaltısını sütümle yapıcam.

kızlar lor peynirini nasıl yapıyorsunuz.

güzelim ben iki bardak günlük pastörize sütü iyice ısınana kadar ocakta tutuyorum.bir yandan da evde yaptığım 1 çay bardağı yoğurdu iyice çırparak karıştırıp sütün içine ekliyorum.devamlı karıştırarak topaklanmasını bekliyorum.topaklanıp süt kesilince altını kısıp 3-4 dakika düşük ısıda kaynatıyorum.temiz bir tülbent ya da metal olmayan bir süzgeçte çok sıkmadan 10 dakika süzüp sabahına bebişime afiyetle yediriyorum.3 günde 1 yenisini yapıyorum.kalan olursa böreğe ,poğaçaya koyabilirsiniz.

güzelim ben iki bardak günlük pastörize sütü iyice ısınana kadar ocakta tutuyorum.bir yandan da evde yaptığım 1 çay bardağı yoğurdu iyice çırparak karıştırıp sütün içine ekliyorum.devamlı karıştırarak topaklanmasını bekliyorum.topaklanıp süt kesilince altını kısıp 3-4 dakika düşük ısıda kaynatıyorum.temiz bir tülbent ya da metal olmayan bir süzgeçte çok sıkmadan 10 dakika süzüp sabahına bebişime afiyetle yediriyorum.3 günde 1 yenisini yapıyorum.kalan olursa böreğe ,poğaçaya koyabilirsiniz.

teşekkür ederim cnm.denicem yapmayı

banucum süpersin valla...
biz varya biz köy kadınlarına taş çıkartırız taşşşş:9::52:

banucum süpersin valla....

biz varya biz köylü kadınlarına taş çıkartırız taşşşş:9::52:

kızlar bebişlerinize aşure yediriyormusunuz
ben 3 gündür yediriyorum tabi suyundan,çok sevdi
içinde her vitamin var tabi şekerde var ama olsun okadarlık canım

slm arkadaslar,teyzeleri kizima sebze corbasi yapiyorum,sebzeleri sirkeli suda azicik bekletip öyle yikasam olurmu.ispanak,havuc,brokoli,biraz maydonoz kabak,patates ve kirmizi mercimekten olusan bir sebze corbasi.

Son düzenleme:
teşekkürederiz canım bende denicem.
kızlar bebişlerinize aşure yediriyormusunuz
ben 3 gündür yediriyorum tabi suyundan,çok sevdi
içinde her vitamin var tabi şekerde var ama olsun okadarlık canım
canım ben yedirmiyorum,seninki maşşallah herşey yiyor:))

slm arkadaslar,teyzeleri kizima sebze corbasi yapiyorum,sebzeleri sirkeli suda azicik bekletip öyle yikasam olurmu.ispanak,havuc,brokoli,biraz maydonoz kabak,patates ve kirmizi mercimekten olusan bir sebze corbasi.

beklet canım,bende bekletiyorum,normaldede yeşilliklerimi bekletmeden asla yemem.kızımınkileride mutlaka yarım saat bekletiyorum.sebze çorbanız süpermiş,bide hergün yiyoruz aynısını yalnız kabbak yerine kereviz koyuyorum,pirinç koyuyorum,bazen bulgur koyuyorum,işte çeşitlendiriyorum..

kızlar bebeişlerinize nasıl oyuncaklar alıyosunuz?ben daha oyuncak almadım halası almanyadan dişlik çıngırak falan göndermiş,onları oynadı hep.ama artık sıkıldı..farklı şeyler istiyo.siz nerden alıyosunuz oyuncakları.bizim burda çeşit olmadığı için internetten bakıorum.varmı tavsiye edeceğniz oyuncaklar?:55::55:

Back
X