• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar okudumda benim gibi bebekleri emmeyen yemeyen bi kaç kişi daha varmış ben zorla yediriyorum tükürdükçe veriyorum böyle yapmasam hiç bişey yiyeceği yok dün gecede hiç uyumadı deli etti beni bide sabahın köründe kalktı diş mi çıkarıyo diye bektım daha bi değişiklik yok ne zamana kadar böyle sürerki kızlar 1 dişi çıkıca biraz düzelirmi ki bari bu arada ben daha yoğurt vermedim bebişe bakkalda satılan inek sütünden yapmak istemiyorum taze keçi sütü alıcam ondan mayalıycam keçi sütü anne sütüne en yakın besinmiş

:nazar:ada masal'ımın dişi çıkmış teyzeleri:nazar:
damağında beyzlık vardıı,annem dediki cam bardağıal vur bakalım diş sesi gelicekmi,bende yaptım cık cık cık yapıyooo,dişinin ucu pirinç gibi gelmiş:))

Hayırlı olsun. darısı bizim topiklerin başına inşallah. Diş buğdayı yapıcakmısınız peki :))

canım benim kzıım normalde geceleri hiç uyanmazdı,1 haftadır 2-3 defa uyanıp emmek istedi,bide iştahında azalma oldu özellikle akşamları.

sağol teyzesi,aminn.kızım4 haziran doğumlu yaklaşık 1 hafta sonra 6sını doldurucak.
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
aa benimkinden 9 gün büyük darısı benimkine inş

Hayırlı olsun. darısı bizim topiklerin başına inşallah. Diş buğdayı yapıcakmısınız peki :))
teyzesi yapalım diyorr,ben anlamam kii,buyrun gelin:))
canım benim kzıım normalde geceleri hiç uyanmazdı,1 haftadır 2-3 defa uyanıp emmek istedi,bide iştahında azalma oldu özellikle akşamları.

benim oğlumda 3 haziran doğumlu ama henüz bir belirti yok darısı başıma inşallah:1:
aminn..
aa benimkinden 9 gün büyük darısı benimkine inş

amiinnnn!!!!!!!!!

zasaaaa hayırlı olsun inci dişiniz..

diş bugdayı yapacakmısın???

bu arada kızlar benım bebede gunde 1 kere cok ax olursa ancak meme tutuyor zaten memeler fos bişi yokki..:(

kızlarr süt içinsalep süper oluyor,benakşamlaı içiyorum,sabahakadar emzirdiğim halde göğüsler süt taşıyorr.tavsiyeederim

ben çıkıyorum kızlar,akşama kayınpeder misafir,yemek yapmam gerk.öptüm hepinizi,en çokda bebklerinizii:))

aa ne güzel pastorize sütle oluyomuymuş bende başlayayım ozaman buğün yoğurt yapmaya teşekür ederim canım valla bilmeyen herkes öğreniyo burda bişeyler su bardağına yapıosun dimi yoğurdu

Evet canım su bardağına yapıyorum. Daha önce hiç vermediysen ilk önce 2 kaşıkla ( plastik kaşıkların en küçüğü ) başlaertesi gün 4 kaşığa çıkar sonrada 6 ya çıkar. Ben yarım su bardağından fazla vermiyorum bu ay. &. ayda öğün olarak vermeye başlıycam. Ama yoğurda bayılıyo benimki umarım seninkide sever.

nasıl olur diş buğdayı?neler yapılır?

İnternette bi sitede aşağıdakiler yazıyordu. Diş buğdayının nasıl yapıldığına dair tarifde var. İşine yarar umarım.

Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Dişbuğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle harmanlanıp üzerine nar, ceviz, meyve şekeri gibi süsler konulmasıyla hazırlanır. İçine boncukveya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır.
Yere bir örtü serilir ve üzerine yanyana ; top, defter, tarak,ayna, kitap,fotoğraf mak.,cd,makas,müzik aleti, oyuncak,saat, plastik kaşık, çatal, bıçak bebeğin önüne konulur.Bebeğin bunları seçmesi beklenir. seçtiği objeye meslek yakıştırılarak gelecekteki tercihi bu yönde olacak diyerek diş buğdayı yenmesine geçilir.

Diş Buğdayı Nasıl Yapılır

zasacım hayırlı olsun bebişkonun dişi nasıl çok zorlandımı çok huysuzluk yaptımı ne kadar sürede çıktı galiba benim bebişte çıkarıcak salyaları akıyo her yere saldırıyo kemiriyo sen ek gıdaya basladınmı cnm

İnternette bi sitede aşağıdakiler yazıyordu. Diş buğdayının nasıl yapıldığına dair tarifde var. İşine yarar umarım.

Bebek ilk dişini çıkardığında yakın akrabalar davet edilerek diş buğdayı hazırlanır. Dişbuğdayı, kaynatılmış buğdayın şekerle harmanlanıp üzerine nar, ceviz, meyve şekeri gibi süsler konulmasıyla hazırlanır. İçine boncukveya yüzük gibi bir şey saklanır. Saklanan eşya kime çıkarsa çocuğa çeşitli armağanlar alır.
Yere bir örtü serilir ve üzerine yanyana ; top, defter, tarak,ayna, kitap,fotoğraf mak.,cd,makas,müzik aleti, oyuncak,saat, plastik kaşık, çatal, bıçak bebeğin önüne konulur.Bebeğin bunları seçmesi beklenir. seçtiği objeye meslek yakıştırılarak gelecekteki tercihi bu yönde olacak diyerek diş buğdayı yenmesine geçilir.

ne kadr ilginç ilk defa duydum şimdibizde böyle mi yapcaz ilk dişi çıkınca :emir_bebek:

Evet canım su bardağına yapıyorum. Daha önce hiç vermediysen ilk önce 2 kaşıkla ( plastik kaşıkların en küçüğü ) başlaertesi gün 4 kaşığa çıkar sonrada 6 ya çıkar. Ben yarım su bardağından fazla vermiyorum bu ay. &. ayda öğün olarak vermeye başlıycam. Ama yoğurda bayılıyo benimki umarım seninkide sever.

inş sever cnm gerçi ben pek sevmem yoğurdu ama süte bayılırım inş o ever bana çektiyse yandı

ARAŞTIRMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDRİM ÖNCELİKLE CANIM,bakalım haftaya bişeyler ayarlayalım artık,değişik olur:)

zasacım hayırlı olsun bebişkonun dişi nasıl çok zorlandımı çok huysuzluk yaptımı ne kadar sürede çıktı galiba benim bebişte çıkarıcak salyaları akıyo her yere saldırıyo kemiriyo sen ek gıdaya basladınmı cnm
sağol tatlım.canımbenim kızım3. ayından itibaren çok salya akıtıyoduu,gösğüne ağız mendili koyuyordum hep,kıyafeti hep ıslaktı,eller desen hep ağızda yumruk şeklinde,ama son bir haftadır uyku düzeni bozuldu,geceleri hiçuyanmayan kzıım 2-3 defa uyanmaya başladı,damağı beyzdı,sarıya döndü,bugünde azıcık ucu çıkmıştı,heralde 1 hafta içinde tam bellieder.ben ek gıdaya başlamadım henüz,1 hafta sonra doktora gidicez,6. ayımız dolmuş olucak o zaman başlıcaz.sadece anne sütü alıyor kızım şuan.

ne kadr ilginç ilk defa duydum şimdibizde böyle mi yapcaz ilk dişi çıkınca :emir_bebek:
ilginçç evet ama yapılamaya değer:)

hadi gözün aydın olsun. darısı bizimkilere ihşallah.
sağol canımbenim,inşallah.

:nazar::nazar::nazar:

ARAŞTIRMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDRİM ÖNCELİKLE CANIM,bakalım haftaya bişeyler ayarlayalım artık,değişik olur:)

sağol tatlım.canımbenim kızım3. ayından itibaren çok salya akıtıyoduu,gösğüne ağız mendili koyuyordum hep,kıyafeti hep ıslaktı,eller desen hep ağızda yumruk şeklinde,ama son bir haftadır uyku düzeni bozuldu,geceleri hiçuyanmayan kzıım 2-3 defa uyanmaya başladı,damağı beyzdı,sarıya döndü,bugünde azıcık ucu çıkmıştı,heralde 1 hafta içinde tam bellieder.ben ek gıdaya başlamadım henüz,1 hafta sonra doktora gidicez,6. ayımız dolmuş olucak o zaman başlıcaz.sadece anne sütü alıyor kızım şuan.
aynen benim bebişde öyle elleri hep agzında önünü ıslatıyo parmağını zaten hep emiyodu şimdi yumruğunu ağzına sokmaya çalışıyo bizimkinin damakları dha kırmızı ama

Back
X