• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben 8 damla veriyordum,doktorumuz 9 damlaya çıkardı,1 seferde aç karnına,ardından 1 saat sonra bişey vermiyorum,devit3de değiştirdik multitabsa döndük bu ay 1ml ölçüsüne kadar çekip veriyorum.

bendeee bendeee:1:

:) bizde vıtamıne gecıcez verdi bizede divit ben 6 damla verıyordum şimdi vıtamın 10 damla dıvıd 3 damla olacak

şenaycım nasıl oldu türkerin kalçası??

cnm buyutulecek bışey yok gibi doktor dedı 1 ay sonra toparlar erkek cocukları cabuk toparlıyor dedı d vıtamınını duzenlı kullan gecer dedı işte cift bez baglıyoruz prımayı bıraktık huggies daha kalın diye ona gectık o freşkayıda kullanmayın eger gelışme olmazsa kullanıcaz dedi ama yuzde 95 gecıcek dedi

cnm buyutulecek bışey yok gibi doktor dedı 1 ay sonra toparlar erkek cocukları cabuk toparlıyor dedı d vıtamınını duzenlı kullan gecer dedı işte cift bez baglıyoruz prımayı bıraktık huggies daha kalın diye ona gectık o freşkayıda kullanmayın eger gelışme olmazsa kullanıcaz dedi ama yuzde 95 gecıcek dedi

canim bizde usg cektirmistik bize cift bez degil de bezin uzerinden kalin bisey koymami soyledi ve onun da uzerine body-sini giydiriyordum.rahatti oyle de.cok kalin olmayan kucuk havluyu ikiye katlayip bacak arasina koyuyordum.1 aydan cok kullandim.yardim etti gecti cok sukur.

meraba kızlar..uzun zamandır girmiyorum buraya..tanımadığım da baya arkadaş var :17:
öncelikle hamilelik ve çocuk aldırma konusunu okudum da..ben de pinkynin yerinde olsam düşünürdüm açıkçası..ama kesinlikle bebeğe bakmakta zorlanırım diye kendimi düşündüğüm için değil..sonuçta insanlar ikiz üçüz bebekler büyütüyolar Allah kolaylığını veriyo onun..
ama daha oğluşu 6 aylık..onun ilgisine fazlasıyla muhtaç..uzmanların söylediğine göre bi çocuğa kardeş getirmek için en uygun yaş 3 yaş..3 yaşına kadar bebek anneye bağımlı olduğu için ilginin kendinden başka bebeğe kaymasından psikolojik olarak fazla etkilenebiliyomuş..sağlıklı biçimde olması gereken anneye bağlanma duygusu zedelenebiliyo ve bu temel güven duygusunu azaltarak ilerde bi yetişkin olduğundaki ilişkilerini ve kişiliğini bile etkiliyo..bu bakımdan çok önemli bi karar..
bilmiyorum belki ben de kıyıp aldıramazdım ama pinkycim iyi düşünmelisin..istersen bi çocuk psikoloğuna da danış bu konuda..Allah yardımcın olsun en doğru kararı vermek konusunda..
şimdi gelelim benim derdime :68:
kızlar benim oğluş 6,5 aylık oldu..2 hafta önce de işe başladım bebişe annem bakıyo..yannız bizim sıpa ne ben işe giderken bi üzülme belirtisi gösteriyo ne ben işten geldim diye seviniyo..hiç öyle özel bi tepkisi yok..üzülüyorum bu duruma ama emin de olamıyorum acaba bu tür tepkiler vermesi için erken mi diye? yoksa bana yeterince bağlanmadı mı? fena bi anne de değilim ama ?? :12:
sizin bebişleriniz ne yapıyo sizin varlığınıza yokluğunuza nasıl tepki veriyo?ha bi de benimki babasıyla anneannesine daha çok gülüyo tepki veriyo :22: :22: :9:

ayyyyyy evet ya bende de oyle...ben de bakiciya birakiyorum,eve gelince bana gulmuyor fazla bile.bakiciyi gorunce uzerine atliycak ama beni gorunce tepki yok.sinirleniyorum ama yaaa bakiciyi benden cok seviyor diyeeee puuufff

canim bizde usg cektirmistik bize cift bez degil de bezin uzerinden kalin bisey koymami soyledi ve onun da uzerine body-sini giydiriyordum.rahatti oyle de.cok kalin olmayan kucuk havluyu ikiye katlayip bacak arasina koyuyordum.1 aydan cok kullandim.yardim etti gecti cok sukur.

ben dedım canım havlu koyayım mı dedım gectı artık dedı d vıtamını ver o gececektır dedı canım bızımkının cınsıyetının erkek olması avantaj erkekler cabuk toparlanıyormuş ve bızımkınde cok hafıf belırtı var gecer dedıler bende cıft bez baglıyorum bacagı biraz acık vazıyette oluyor

ayy hadi inşallah.neysekisorun küçük,yoksa zor bişey bi komşumun çocuğuda öyleydi,o çok çekti.amasen şükret.

ayyyyyy evet ya bende de oyle...ben de bakiciya birakiyorum,eve gelince bana gulmuyor fazla bile.bakiciyi gorunce uzerine atliycak ama beni gorunce tepki yok.sinirleniyorum ama yaaa bakiciyi benden cok seviyor diyeeee puuufff
bence sevinmelisin leylacım,negüzeliştee,ya sevmese bakıcısını,ağlasa onla kalırken...seni daha çok hatta en çoksenis seviyodur takma senn.

pinky tatlım merak ediyorum seni fac.dede yazdım görmedin sanırım.inşallah iyisindir.

herkese iyigeceler.yatalım bizz.:40:

memenin teki sarkicak o zaman :))))

ekleri bende veriyorum,gunde 1-2 kere mamasini iciyor zar zor artik.bugun kayinvalidem ben evde yokken pisirdigi yemekten vermis kizima yaaa.gerci patatesini vermis ama yemegi tereyagiyla yapmis patates yagli,tuzlu,baharatliiiiii offf cok sinirlendim.ben hic tuz vermiyorum ki kizima bana da sormamis,ben ona sut ver dedim,vermemis yaaaaa herzaman yanlis veriyor yemeklerini gecen de mama yerine suya kasik mamasi koyup biberonla kizima icirmeye calismisssss anlatiyorum ne ver diye ama kafasina estigini yapiyorrr :19:

ay benimki de öyle canım ya ben kendim bakıyorum Allah tan ama işim çıksa güvenip de bırakamam gibi geliyor zaten o da hiç çocuk bakmamış sadece oynar bebişimle .. dün yemek yiyorduk birlikte bir baktım turşuyu yıkamış musklukta ağzına vercek napıyon sen dedik eşimle ee baksın tadına diyor olduu dedim ben hiç tuz bile atmıyorum yemeklerine sen turşu vereceksin..:) ne olacak bilmem böyle şu 6 ay geçse de rahatlasak :D

kızlar bir de bişey soracağım size..
benim arkadaşım da bebişine canı çeker diye herşeyden tattırıyor türk kahvesi içiyorsa bir damla ondan.. dışarıda mesela kır pidesi yemiştik ayıptır söylemesi ondan tattırıyor ki bn bile zor yiyorum kim bilir nasıl yapıyorlar kıymalı birşey sonuçta.. misafirlikte falan keklerden börekelrden yani bizim yediğimiz herşeyden veriyor.. bana yanlış geliyor ama o da diyor ki kokar... ne alaka? :S ben doktorların tavsiyelerine göre vermemiz gereken şeyleri veriyorum onun dışına çıkmıyorum sonucta çok küçükler sindirim sistemleri yeni gelişiyor . ayrıca bizim yediklerimizden verince onlara özel hazırladıklarımızı yemezler hiç..çünkü tuz, salça, baharat bunlar lezzet verici maddeler ve onlarıın da damak tatları var . ben böyle düşünüyorum...
bu arada bahseetiğim arkadaşımın oğlu da ona hazırlanan bebek yemeklerini yemiyor hiç ama diğerlerini gayet güzel yiyor.. nutella ,halley.. düşünün artık..
siz ne diyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
canım biz burda bikaçkişi fac.de birbirimizi ekledik:))istersen sende ekleyebilirisn,ismimi gönderirim özelden.

Tamam canım göndersene özelden.. sitede sorun olunca en azından face den sorarım :8:

bu arada herkes damlalardan bahsetmiş bizim doktorumuz hiçbirşey vermedi.. ne kan damlası ne de vitamin... buradakilere hiç böyle şeyler vermiyorlar çok kafam karıştı şimdi...

ay benimki de öyle canım ya ben kendim bakıyorum Allah tan ama işim çıksa güvenip de bırakamam gibi geliyor zaten o da hiç çocuk bakmamış sadece oynar bebişimle .. dün yemek yiyorduk birlikte bir baktım turşuyu yıkamış musklukta ağzına vercek napıyon sen dedik eşimle ee baksın tadına diyor olduu dedim ben hiç tuz bile atmıyorum yemeklerine sen turşu vereceksin..:) ne olacak bilmem böyle şu 6 ay geçse de rahatlasak :D

kızlar bir de bişey soracağım size..
benim arkadaşım da bebişine canı çeker diye herşeyden tattırıyor türk kahvesi içiyorsa bir damla ondan.. dışarıda mesela kır pidesi yemiştik ayıptır söylemesi ondan tattırıyor ki bn bile zor yiyorum kim bilir nasıl yapıyorlar kıymalı birşey sonuçta.. misafirlikte falan keklerden börekelrden yani bizim yediğimiz herşeyden veriyor.. bana yanlış geliyor ama o da diyor ki kokar... ne alaka? :S ben doktorların tavsiyelerine göre vermemiz gereken şeyleri veriyorum onun dışına çıkmıyorum sonucta çok küçükler sindirim sistemleri yeni gelişiyor . ayrıca bizim yediklerimizden verince onlara özel hazırladıklarımızı yemezler hiç..çünkü tuz, salça, baharat bunlar lezzet verici maddeler ve onlarıın da damak tatları var . ben böyle düşünüyorum...
bu arada bahseetiğim arkadaşımın oğlu da ona hazırlanan bebek yemeklerini yemiyor hiç ama diğerlerini gayet güzel yiyor.. nutella ,halley.. düşünün artık..
siz ne diyorsunuz bu konuda?

cnm bende tattırıyorum ama oyle baharatlı tuzlu şeyleri degil tabiki

canım biz burda bikaçkişi fac.de birbirimizi ekledik:))istersen sende ekleyebilirisn,ismimi gönderirim özelden.

Tamam canım göndersene özelden.. sitede sorun olunca en azından face den sorarım :8:

bu arada herkes damlalardan bahsetmiş bizim doktorumuz hiçbirşey vermedi.. ne kan damlası ne de vitamin... buradakilere hiç böyle şeyler vermiyorlar çok kafam karıştı şimdi...

tamam canım,gönderdim.canım sen yurtdışındaydın dimi?belki orda faklı olabilir.leylacımda yurt dışında ona verdimi doktoru acaba??

kıızma bugün kahvaltı vedim,2 ölçek mama yaptım,içine 1 tatlı kaşığı labne peynir,3 cicibebe,1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi,çay kaşığının ucu ile yumurta sarısı,yine ay kaşığını ucu ile tereyağı.yedirdim,pek sevmedi çünkü karnı toktu,emzirmiştim.ama yedi.:nazar::nazar::nazar:

cnm
zaten yurutecı kız cocuklarına dııl erkek cocuklarına önermiyorlar cnmmm
suzmnda dııl ama ıelrde cok fazla oturtuldugndaa problem yaratabılıyor.
benmde oglum var belkı bende alıcm ama cok fazla oturtmam ztn cocuklarda fazla oturnca sıkılıyorlarr=)
yürüteç aldım ama günde 2 dakikadan fazla koymuyorum.daha 6 ayımızın dolmasına 1 hafta var çünkü.ama benim kızım hızlı gelişen bir bebek.herşeyi erken yapma telaşında.2-3 hafta sonra 5 dakika civarında bindirebilirim.şimdi aman çok zararlı şöyle böyle yap diyecek çiçeği burnunda annelere şimdiden söyleyeyim ilk çocuğum değil.şimdi gelelim bebekleri diş çıkaran annelere .aranızda doktoru flor tableti ya da damlası öneren var mı.yurtdışında sıklıkla öneriyorlar.burada ise annenin kararına bırakıyorlar.

kıızma bugün kahvaltı vedim,2 ölçek mama yaptım,içine 1 tatlı kaşığı labne peynir,3 cicibebe,1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi,çay kaşığının ucu ile yumurta sarısı,yine ay kaşığını ucu ile tereyağı.yedirdim,pek sevmedi çünkü karnı toktu,emzirmiştim.ama yedi.:nazar::nazar::nazar:

ekledim canım seni.. maşallah kızına.. inşallah ben de böyle yedii günleri görürüm bir gün..

ben evet yurt dışındayım ama neden acaba bize birşey demedi doktor.. bugün bir sorayım o zaman...

kızlar buarada gunaydın herkesee nasılsınızz ben yıne uykusz kaldım oglumn huyu degstı geceelrı cok sık uyanp aglamaya baslıyorrr acmı dısımı karnımı cozemıyorm olayı:(

Back
X