• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada bizim ilk disimiz geldi :) unutmusum yazmayi 2 gun oldu.
simdi altta sagdakini 2ciyi cikariyor diye huzursuzzz dun hic uyumadi.uykudan aglayarak uyaniyor.insallah o da patlar rahatlar biraz.

hayırlı olsun incileriniz leylacım :nazar: bizimde 3 gün önce biri cıktı ertesi gün tekrar baktım ikinciside cıkmış bir gün ara ile cıktı ama hala huzursuz bizimki senin ki nasıl ?

hayırlı olsun incileriniz leylacım :nazar: bizimde 3 gün önce biri cıktı ertesi gün tekrar baktım ikinciside cıkmış bir gün ara ile cıktı ama hala huzursuz bizimki senin ki nasıl ?
evet canim huysuz ben disi patlayinca rahatlar biliyordum ama disi ciktigi gunun gecesi nerdeyse hic uyumadik

Maşallah canım kızına.Benim oğlumunda lttan dişi patladı.Çok tatlı oldu:nazar:
evettt cok sivriii bide :)))
masallh bebişine:nazar: benim oğluşunda çıkmadı daha bu arada cnm senin kızınmı var oğlunmu
tesekkurler canim,kizim var benim

ya kizlar bide ben dun dr-la gorustum yogurt yapmagi ogrenmek icin ama dr bana normal inek sutunden bahsetti hem sut hem yogurt icin.bisey demedim ama vermeyi dusunmuyorum.siz mamayla yogurdu nasil yapiyorsunuz?yapan var mi?

şenaycım ben şapka takmıyorum üşüdüklerini düşünüyosan çarşafın altına polar ser canım direk serme çok terletiyo bi dene istersen terletiyomu dikkat et ama

uşumuyordur sanırım sırtına bakıyorum sıcak ama ellerı burnu buz gibi carşafın üstüne polar serdim direkt canım terlemıyor benım oglum

ya kizlar bide ben dun dr-la gorustum yogurt yapmagi ogrenmek icin ama dr bana normal inek sutunden bahsetti hem sut hem yogurt icin.bisey demedim ama vermeyi dusunmuyorum.siz mamayla yogurdu nasil yapiyorsunuz?yapan var mi?

cnm bak benım doktorumda ınek sutunden yap dedı alerjık ozellıgı gıdıyor yogurt olunca ama senın bebegın emmedıgı ıcın mamadanda yapabılırsın tabi ama bı zaarı yok en azından ben oglumda denedım dırekt ınek sutunu vermede yogurdu olabılır yada kecı sutunden yap

canım bence denemelerini aç karnına yap. bana doktorun tavsiyesi oydu çünkü ben de öyle yaptım .. açken kabul ediyorlar ancak tokken beğenmiyorlar tabi süt daha tatlı geliyor... alışmasını istiyorsan eğer bence açken ver.. sonuçta şu an alışma döneminde ama 1 ay sonra falan anne sütü artık 2. planda olcak. mesela biz 5. ayda çorbalara ve kahvaltıya başladık .. dün gittiğimizde doktor artık anne sütü 2. planda önce mamalar dedi.. sen de önce mamalrdan tattır sonra üztünü anne sütü ile tamamla.. tabiii bu benim sana tavsiyem sonuçta senin de doktorun bahsetmiştir sana.. ... bu arada yukarda bahsetmiştim ya bir arkadaşımdan o da önce emziriyordu önce sonra vermeye çalışıyordu eee işte şimdi çocuk istahsız oldu.. çünkü anne sütüne güveniyorlar hep...
herkese kolay gelsin bu ek gıdalara geçiş gerçekten çok zor....
evet cn çok doğru söylüyorsun bende bunu düşünüyorum fakat,bişeyler verdiğim zaman azda olsa sonra emmek istemiyor,en azından 1 yaşına kadar anne sütünü ilk planda tutalım dedi doktorumuz.arta kalan zamanlarda bakalım naparız.

zasa, ecubukcu sizleri ekledim kızlar face e... maşallah ufaklıklara :emir_bebek:
:))seninkinede maşşallah!
semracığım tumurta sarırını çay kaşığının ucuylamı veriyosun...?
ya ben çok veriyorum galiba bütün yumurta sarısı veriyorum 3 tane cicibebe çok az peynir yarım çay kaşığıda pekmez ve devam sütü
diyiceğim şu yumurtayı çok veriyorum acaba zararı olurmu
bende senin gibi emzirdikten sonra veriyorum ki ikisindende faydalansın diye
karnı tokken bile nekadar verirsem veriym yiyo maşallah
canım 1 yumurta sarısı çook fazla ama sizde alşerjik reaksiyon göstermemiş çok şükür.devam et böyle,yavaş yavaş arttırılıyor ben öyle yapıcam ama seninkinde olmadığına göre 1 yumurta sarısıyla devamet.sen emziriyormusun tatlım??

kızlar gece bebegınızın başına şapka falan takıyormusunuz ellerıne ne yapıyorsunuz benımkı elerını dışarıya cıkarıyo buz gibi oluyooo
canım kalorifer yanıyosa çok soğuk olmaz merak etme.kafasına şapka eline elşdiven taksam hayatta yatmaz benimki,ayrıca çıkarıp ağzına sokar boğulur,benimki 2 aylıkken çıkarıp ağzına sokuyodu,kaldıkii şimdi.

bu arada bizim ilk disimiz geldi :) unutmusum yazmayi 2 gun oldu.
simdi altta sagdakini 2ciyi cikariyor diye huzursuzzz dun hic uyumadi.uykudan aglayarak uyaniyor.insallah o da patlar rahatlar biraz.
maşşallaahh nilay'aaaa.bizimde 2 pirincimiz var,çıktılar çok şükür,bizim 2 hafta arayla çıktı,çok güzeller,ama çok acı veriyor.
canım keçi sütüyle yap,benim doktorum keçi sütünü önerdi,yoğurt için.hemde besin değeri çok yüksek,anne sütü gibi.

:nazar::nazar::nazar:benim kızım dışarı falan çıktığımızda hava soğukken uff ufffffff yapıyoo,soğuk olduğunu anlaıyoo,çok komik:):nazar::nazar::nazar:

zasacım bız klımayla ısınıyoruz artı elektrik sobası kalorifer var ama kat kaloriferi merkezi değil o yuzden kalorifer kullanmıyoruz uyku tulumu gıydırıyorum ben battanıye ve yorgan vucudu uşumuyordur eınım ama burnuyla ellerı buz gibi ellerını cıkarıyor dışarıya neye bulcam bı cozum benımkıde yoruldumuuu buyuk ınsanlar gibi ayyyyhhhh diyooo cok guluyoruzzz :52:sofrayı dagıtıyorrrr bu arada bızımkıde emekledı emeklıcek nerdeyse popoyu havaya dıkmeye basladı nefes nefese kalıyorrr bıde cıft bez baglı oldugu ıcın zavvallım yoruluyor done done surune surune fıldır fıldır yer değiştiriyor

zasacım bız klımayla ısınıyoruz artı elektrik sobası kalorifer var ama kat kaloriferi merkezi değil o yuzden kalorifer kullanmıyoruz uyku tulumu gıydırıyorum ben battanıye ve yorgan vucudu uşumuyordur eınım ama burnuyla ellerı buz gibi ellerını cıkarıyor dışarıya neye bulcam bı cozum benımkıde yoruldumuuu buyuk ınsanlar gibi ayyyyhhhh diyooo cok guluyoruzzz :52:sofrayı dagıtıyorrrr bu arada bızımkıde emekledı emeklıcek nerdeyse popoyu havaya dıkmeye basladı nefes nefese kalıyorrr bıde cıft bez baglı oldugu ıcın zavvallım yoruluyor done done surune surune fıldır fıldır yer değiştiriyor
anladım cnm,uyku tulumu giyerse üşümer,yatarken haraketsiz old.için elleri yüzü soğuk olur.üşümüyordur o merak etme,dışardada astronot mont giydir ben öyle yapıyorum.bizimki1 aydır poposunu havaya kaldırıyor,evi turluyor ama henüz emeklemedi,koltuklardan tutunuyor,kalkmak için kendini çekiyor ama kalkamıyor,debeleniyor şuan bileyerde.

kızlar günaydın.oğlum hasta öksürüyor burnu akıyor.ıhlamur veriyorum başka ne yapabilirim.

geçmiş olsun canım...doktora da git bence havalar çok fena herkes hasta ..inşallah hafif bir soğuk algınlığıdır ama ihmal etme yine de daha da ilerlemesin. bir de diş çıkardıkları için de çok hassas bünyeleri çok dikkat etmemiz lazım..

anladım cnm,uyku tulumu giyerse üşümer,yatarken haraketsiz old.için elleri yüzü soğuk olur.üşümüyordur o merak etme,dışardada astronot mont giydir ben öyle yapıyorum.bizimki1 aydır poposunu havaya kaldırıyor,evi turluyor ama henüz emeklemedi,koltuklardan tutunuyor,kalkmak için kendini çekiyor ama kalkamıyor,debeleniyor şuan bileyerde.

evet cnm mont gıydırıyorum kalın pantolonları var onu gıydırıyorum cok şukur bu zaamana kadar ıyı korudum hasta olmadı hiççç bundan sonrada daha dıkkatlı olmak gerek hava cok soguk evet bızımkıde ayaga kalkmak ıstıyor adım atmaya calışıyor 25 gun falan oldu popo havada cok komık oluyo:52:cok fenalar yaaaaa

kızlar kanal d de dişlerden bahsediliyor. bebeklerden de bahsediyor... bebeklerinin dişi çıkan anneler süt ya da mamadan sonra dişler temiz bir tülbentle temizlenmesi gerekiyormuş... bunlar diğer dişlerin temeli olduğu için çok iyi korumak gerekiyormuş...

kızlar kanal d de dişlerden bahsediliyor. bebeklerden de bahsediyor... bebeklerinin dişi çıkan anneler süt ya da mamadan sonra dişler temiz bir tülbentle temizlenmesi gerekiyormuş... bunlar diğer dişlerin temeli olduğu için çok iyi korumak gerekiyormuş...

aaa ılk defa duydummm

kızlar tecrübeli anneler bilir kızım bugün 4.kez kakasını yapıyo huzursuz birde pişik olmuş kızarıklık var poposunda diş belirtisi midir dr diş etleri kabarmış demişti...sizdede oldumu bu ya??

Kızllarrr bende 2010 haziran annesiyim bebişim 6 aylık kilosu 8,900 boyu 66 cm ya kilosu ii ama sanki boy biraz kısa gibi geldi yaa =(=( sizin fındıkların boyları ne durumda:6:

kızlar tecrübeli anneler bilir kızım bugün 4.kez kakasını yapıyo huzursuz birde pişik olmuş kızarıklık var poposunda diş belirtisi midir dr diş etleri kabarmış demişti...sizdede oldumu bu ya??
canım evet dişi çıkıyor,sık kaka yapar,kakasıda çok pişirir.benim kzıımın ilk dişinde çok olmadıda,şimdi 2.si çıktı,aynen seninki gibi.
Kızllarrr bende 2010 haziran annesiyim bebişim 6 aylık kilosu 8,900 boyu 66 cm ya kilosu ii ama sanki boy biraz kısa gibi geldi yaa =(=( sizin fındıkların boyları ne durumda:6:
canım kilonuzda boyunuzda maşşallah iyi.benim kızımda kilosu aynıs eninkiyle boyumuz 68,5du.normal.2cm falan önemli değil.bide boy genetikdir.bazı ay 1cm bazı ay 2-3cm uzar bizimki buay 1cm uzamıştı.:nazar:

Back
X