2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
19-22 hafta = 5 aylık hamilelik
23-26 hafta = 6 aylık hamilelik
27-31 hafta = 7 aylık hamilelik
32-35 hafta = 8 aylık hamilelik
36-40 hafta = 9 aylık hamilelik
sağol tatlım

ben hugiese karar verdim kime sorsam aynı seyı soyledı

primanın bir de premium care var çevremdekiler onu kullanıyor. yeni bebek beziyle arasında ne fark var acaba?
premium olan %100pamuk diyor ama ...

sebamed ne dolsa az da olsa ilaç var içinde.ama yine bebekten bebeğe değişiyor bazıları alerji yapabiliyormus. bende chicco ve komili alıcam galiba

ben dun bebek gormeye gittim, tosun gibiydi masallah.. iki aylik ama annesi 6 ayliklari giydirebiliyo. biraz buyuk geliyo ama kaldiriyo cocuk akannehir masallah, bizimkiler de mi oyle olucak :)
oy maşallah öyle olursa aldıklarımız elimizde patlar

sağol canım :)evet bende öyle yapıyorum çok su içiyorum su içmeğe devam ben çalıştığım için iç çamaşırımı çok sık değiştiremiyorum ama bu aralar çok sıcak oluyor terliyorum ıslanıyor çamaşırım evden getiriyorum yedekkk

gözünaydın cnm, her şeyin ii geçmesine sevindim...

nalannn seni bekliyordum ne dedi toktur.

Herkese tünaydın bu arada...

evet nihayet sevgili diyetisyenimle olan buluşmamız gerçekleşti..

çok tatlı bi bayandı, beni uzun uzun dinledi ve uzun uzun her şeyi detaylı bi şekilde anlattı, anlattığı şeylerde bana mantıklı ve uygulanabilir geldi, sevdim hatunu, hatunu sevdiğim için diyet listemide sevdim herhalde...

günde 6 öğün toplamda yemem gerekiyo, gün içerisinde yemekler ve salatalar dahil 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ kullanabiliyorum,

her çeşit meyve suyu yasak, tatlı ve reçeller yasak, şeker yasak, hamur işi yasak, makarna ve pilav yasak ama bulgur yiyebiliyorum, dondurma yasak...

günde 3 porsiyon meyve artı 3 kere süt ya da yoğurt mecburi

toplamda günde 10 dilim ekmek, ekmekler etimek büyüklüğünde ve kalınlığında olacak ve sadece tam buğday ekmeği, diğer ekmekler yasak..

bi porsiyon et bi dilim ekmek yerine geçiyo, ya da çeyreksimit 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş..

eğer öğünlerde çorba tüketmek istersem, 1 kepçe çorba 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş yani ekmek sayısını ona göre azaltmam gerekiyormuş..

hafta 2-3 gün haşlanmış yumurta ya da omlet yicekmişim, o zamanda 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir yemem gerekiyormuş..

su ve her türlü yeşillik sınırsız, meyvelerin porsiyonları var onlarıda o porsiyonlara göre tüketcem, karpuz ve kavun serbest ama günde 1 dilim sadece..

her öğün mutlaka 4-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ve salata olacak ve günde 1 öğün bir avuç büyüklüğünde mutlaka tavuk ya da balık mecburi, kırmızı et hafta bir olacak...

şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, tartıldım 91.5 kg olmuşum, yani aslında kilo alımı normal ama kilo çok, geçen seferki kontrolümden bu yana 1 kg almışım, bundan sonra en fazla 3-5 kg daha alacaksın dedi, yani toplamda 12-13 kg la doğuma gidersin dedi...

veeeeeee aynı kadın doğumcumun dediği gibi doğumdan sonra hemen endokrine gitmen lazım dedi, ama doğumdan sonra 2 ay diyet felan yokmuş sonra başlicakmışız öle diyo kendisi, bakalım nolecek...

hadi hayırlısı olsun nalancım 3 ay boyunca yapılamayacak bi diyet değil yaparsın rahat rahat ideal kiloylada bitiirmiş olacaksın hamileliği...

güle güle kuşllan canım ne marka ve ne kadara aldın bende kendi yatak odama almak istiyorum ilk bir kaç ay benimle kalacağı için sepet almak istemiyorum ama .. tavsiye eder misin

cnm bende aynı durmdayım sadece 6 ay felan kullanıcam sonra kendi odasına gidicek.o yüzden şimdi park yatak aldım.kullananlkar çok memnun bende memnun kalcamı düşünüyorum. hem kullanışlı hem güzel hemde rahat.çok hafif istedğin gibi çevir taşı kolaylık yani.ben profilo alışveriş merkezinden elit bebe var ordan aldım.200 tl ye

evet ya gerçekten bu yaz değişik bi sıcak valla işlerin için ya sabah erkenden çık yada öğleden sonra 3-4 gibi artık kapanmadan halledersin allah hepimizin yardımcısı olsun

Nalannn.. çok da katı degıl yanı ben normalde yıyıom oyle zaten :) bı tek tatlıları hamur ısını kesmıs ıste.. cok super.. cıdden 3 aycık uygulanmıyacak bı dıyet degıl cok zorlu bısı degıl yanı halledersın sen..

dr.dan çıkışta kocamla hemen alışverişe gittik, buzdolabını önceden boşaltmıştım zaten nerdeyse, sebze ve meyve aldık tam buğdau ekmeği aldık, tavuk aldık, kahvaltımı biraz geç yaptım ama olsun tam buğday ekmeğimle domates salatalık maydonoz ve biber eşliğinde çok güzel sağlıklı bir kahvaltı yaptım, birazdan kalkıp öğlen yemeğimi hazırlicam...

ay diyet listemi kocamın arabasında unuttum ya ama neyse nasıl yapmam gerektiğini biliyorum zaten, bide ceviz badem felanda yazdıda onlar listede bakalım onların mikatrı neymiş akşam bakar sizede yazarım.

he bide bi kağıt verdi bana bundan sonra her öğünde neyden ne kadar yiyiyorsam onları listeye yazıcam ve giderken ona götürüp göstercekmişim

bu c.tesi bi uğricam bakıcaz diyetin nasıl gittiğine, cep numarasını felan verdi bi şi olrsa zorlanırsan ara değişiklik yaparız dedi, ay çok rahatlattı beni bu hatun ya...

Selam kızlara.s.

Nalan listen iyiymiş,ekmek hele doyurur seni..Bu tür diyetlerde az ve sık yemek önemliymiş.
Tatlı neyse de dondurmanın yasak olması fena yaa,ben bayılırım dondurmaya

hastanede kan verirken bir bebek geldi daha 3 ,4 günlük küçücüktü sarılık var mı diğe kan alacaklarmış bebeğe o iğneyi nasıl batırdı çocuk nasıl ağlıyor kıyamam ayy çok kötü olduk minnacık dahaaa ben vurulurken yanında olamazdım heraldeee anneside bakamıyordu yazzık hemşirede alırken zorlandı tabeee ama aldılar gene çok acı çektirmeden sonra hemen sustu canım benimmmm

biz napcaz bakalım iğne vurulurkennn babası ben girmem öyle diyor sen girersinn

ama ben internette okumuştum iğne vurdurmaya annesiyle gitmiycekmiş annesine olan güvenini kaybediyormuş annesi yanındayken acı çektiği için babayla gidilmesi gerekiyormuş

he valla çok normal bi diyet, zaten kadın bunu diyet diye düşünme dedi, bu benim sağlıklı yaşama şeklim olacak diye düşün dedi, diyet diye düşünürsen bu seni kasar dedi, bunu hayat tarzı haline getirirsen çok rahat edersin dedi..

ben ideal kiloma inene kadar devam edecem bu teyzeye herhalde, zaten tatlılar felan şimdilik yasak yani şekerim normale döndüğü anda liste değişecek zaten, 2 hafta sonra tahliller yenilenecek herhalde...

Nalancım diyetin gayet güzel ben diyetisyene cuma gidicem kan testleri istedi aç karnına yaptırıldığı için yaptıramamıştım neyse. Yasak olan herhangi bir meyve var mı? ve haftada bir sütlü tatlıya izin veriyor mu yoksa tamamen mi yasak. Açıkçası sormak istediğim asla yemememiz gerekenler neler? zahmet olmazsa beni de bilgilendirirmisin?

hadi hayırlısı olsun nalancım 3 ay boyunca yapılamayacak bi diyet değil yaparsın rahat rahat ideal kiloylada bitiirmiş olacaksın hamileliği...

Selam kızlara.s.

Nalan listen iyiymiş,ekmek hele doyurur seni..Bu tür diyetlerde az ve sık yemek önemliymiş.
Tatlı neyse de dondurmanın yasak olması fena yaa,ben bayılırım dondurmaya

evet kızlar listem gayet ii, ilerde şekerim kontrol altına alınınca zaten tatlıya izin verecekmiş ama şimdilik maalesef tatlı yasak...

eğer şekerim kontrol altına alınamazsa insülin kullanmam gerekirmiş, öle dedi diyetisyen abla..

ya bende şeker cıkmadıgı halde tatlıyı yasakladı kadın.. gereksız kılo alıosun dedı.. sız de dayanıverın azıcık aaaaaaa.... ben mesela haftada bır dondurma yıcem işte, agustos sonunda da bı kere güllaç yaparım dıyorum baska da tatlı yemıcem işaaaaalllaaaaaaaaaaahhhhh :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…