gozunaydin canim herseyin yolunda olmasina sevindim.
sağol tatlım19-22 hafta = 5 aylık hamilelik
23-26 hafta = 6 aylık hamilelik
27-31 hafta = 7 aylık hamilelik
32-35 hafta = 8 aylık hamilelik
36-40 hafta = 9 aylık hamilelik
ben hugiese karar verdim kime sorsam aynı seyı soyledıben de öyle düşündüm sonuçta fonksiyon aynı fonksiyon.Bebefonu kesinlikle görüntülü alcam ama.Dün akşam markete gittik gitmişken bi paket bez aldım:)))))) siftahı yaptım bebek beziyle:) her çıktığımda bir paket alcam bozulmaz etmez:)Huggies aldım ama prima mı daha iyi acaba bugün de bu tür şeyleri araştırmaya girmem lazım.Çevremdeki bebekliler kesinlikle huggies diyorlar.prima sızdırıyomuş artık ne kadar doğruysa:)
premium olan %100pamuk diyor ama ...primanın bir de premium care var çevremdekiler onu kullanıyor. yeni bebek beziyle arasında ne fark var acaba?
sebamed ne dolsa az da olsa ilaç var içinde.ama yine bebekten bebeğe değişiyor bazıları alerji yapabiliyormus. bende chicco ve komili alıcam galibabende sebametin yenidoğan setlerinden almayı düşünyorum.ama halam kullanmış sebameti bırkıp daline geçtiğinde çok kötü oluyo.doğar doğmaz dalin kullan dedi.ne edicemi şaşırdım.sizler ne kullanıcaksınız ilk şampuanını vücuk kremini felan
oy maşallah öyle olursa aldıklarımız elimizde patlarben dun bebek gormeye gittim, tosun gibiydi masallah.. iki aylik ama annesi 6 ayliklari giydirebiliyo. biraz buyuk geliyo ama kaldiriyo cocuk akannehir masallah, bizimkiler de mi oyle olucak :)
gözün aydın canım çok sevindim
enfeksiyonada ben 4 litre su içtim girip çıkıp atlattım şükür bide çamaşırını 2 kere hatta 3 kere değiştir yüksek ısıda biraz çamaşır suyu koyarak yıkansın makinede üşenmezsen ağını ütüle kullandığın tuvaletide hergün temizle bak bidaha yaklaşıyormu enfeksiyon sana ben öyle yaptım enfeksiyon çok riskli dikkat et aman
sıcaktan midem bulanıyor artık bu na yaaaa(
evet bugün burasıda çok sıcak birazdaha terliyim duş alıp klimayı açıcam artık
günaydın herkeze gerçi öğlen oldu dün kontrolümüz vardı gördük bebişimizi gayet iyiydi sağlıklı bir bebek dedi elleri kolları oynuyordu yüzünü bize göstermedi ama yüzünü göremedik çok tatlıydııı :)
bugünde şeker yüklememizi yaptırdık sonuç iyi çıktı bir problem yokk onuda atlattık şdrar yollarımada baktı o da temiz çıktı allahahıma şükürrr biras enfeksiyon var onun içinde ilaç yazmıyorumm bol su içeceksin dedi öyle iştee
ayyy şiştim sıcaktan.. belkı cevahır e gıderım dıodum ama valla odlmuşa nası atladıgımı bılemedım.. spor salonu super tabı klımalar fln calısıo sıcagı anlamıorum ama dısarı bı cıkıorum bı de spor sonrası ısınmıs oluo vucut tam işkence..
ben sımdıden 7. aydayım dıorum bafo :) ama ısın dogrusu sen 7. ayını bıtırmıssın dun artık 8. ayın ıcıne grmıssın, hayırlı ugurlu olsun..
nalannn... gecmısı okumadım noldu dıyet ağla bakalım azıcık bize :))
nalannn seni bekliyordum ne dedi toktur.
gözünaydın cnm, her şeyin ii geçmesine sevindim...
Herkese tünaydın bu arada...
evet nihayet sevgili diyetisyenimle olan buluşmamız gerçekleşti..
çok tatlı bi bayandı, beni uzun uzun dinledi ve uzun uzun her şeyi detaylı bi şekilde anlattı, anlattığı şeylerde bana mantıklı ve uygulanabilir geldi, sevdim hatunu, hatunu sevdiğim için diyet listemide sevdim herhalde...
günde 6 öğün toplamda yemem gerekiyo, gün içerisinde yemekler ve salatalar dahil 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ kullanabiliyorum,
her çeşit meyve suyu yasak, tatlı ve reçeller yasak, şeker yasak, hamur işi yasak, makarna ve pilav yasak ama bulgur yiyebiliyorum, dondurma yasak...
günde 3 porsiyon meyve artı 3 kere süt ya da yoğurt mecburi
toplamda günde 10 dilim ekmek, ekmekler etimek büyüklüğünde ve kalınlığında olacak ve sadece tam buğday ekmeği, diğer ekmekler yasak..
bi porsiyon et bi dilim ekmek yerine geçiyo, ya da çeyreksimit 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş..
eğer öğünlerde çorba tüketmek istersem, 1 kepçe çorba 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş yani ekmek sayısını ona göre azaltmam gerekiyormuş..
hafta 2-3 gün haşlanmış yumurta ya da omlet yicekmişim, o zamanda 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir yemem gerekiyormuş..
su ve her türlü yeşillik sınırsız, meyvelerin porsiyonları var onlarıda o porsiyonlara göre tüketcem, karpuz ve kavun serbest ama günde 1 dilim sadece..
her öğün mutlaka 4-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ve salata olacak ve günde 1 öğün bir avuç büyüklüğünde mutlaka tavuk ya da balık mecburi, kırmızı et hafta bir olacak...
şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, tartıldım 91.5 kg olmuşum, yani aslında kilo alımı normal ama kilo çok, geçen seferki kontrolümden bu yana 1 kg almışım, bundan sonra en fazla 3-5 kg daha alacaksın dedi, yani toplamda 12-13 kg la doğuma gidersin dedi...
veeeeeee aynı kadın doğumcumun dediği gibi doğumdan sonra hemen endokrine gitmen lazım dedi, ama doğumdan sonra 2 ay diyet felan yokmuş sonra başlicakmışız öle diyo kendisi, bakalım nolecek...
güle güle kuşllan canım ne marka ve ne kadara aldın bende kendi yatak odama almak istiyorum ilk bir kaç ay benimle kalacağı için sepet almak istemiyorum ama .. tavsiye eder misin
valla şansımıza ne kötü geçiyor bu yazmilli eğitime bi gitmem gerek bugün nasıl çıkıcam dışarı onu düşünüyorum canım ya evde kendimden geçtim dışarıyı düşünemiyorum...
Nalannn.. çok da katı degıl yanı ben normalde yıyıom oyle zaten :) bı tek tatlıları hamur ısını kesmıs ıste.. cok super.. cıdden 3 aycık uygulanmıyacak bı dıyet degıl cok zorlu bısı degıl yanı halledersın sen..
günaydın kızlar nasılsınız.dün akşam iş çıkışı profiloya kaçtım.park yatağını aldım.ve birsürü ıvır zıvır aldım :))acayyip keyifli bişey ya bebeğe alışveriş yapmak .kendime alsam bukadar çok mutlu olmazdım herhalde :)))
gözünaydın cnm, her şeyin ii geçmesine sevindim...
Herkese tünaydın bu arada...
evet nihayet sevgili diyetisyenimle olan buluşmamız gerçekleşti..
çok tatlı bi bayandı, beni uzun uzun dinledi ve uzun uzun her şeyi detaylı bi şekilde anlattı, anlattığı şeylerde bana mantıklı ve uygulanabilir geldi, sevdim hatunu, hatunu sevdiğim için diyet listemide sevdim herhalde...
günde 6 öğün toplamda yemem gerekiyo, gün içerisinde yemekler ve salatalar dahil 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada zeytinyağ kullanabiliyorum,
her çeşit meyve suyu yasak, tatlı ve reçeller yasak, şeker yasak, hamur işi yasak, makarna ve pilav yasak ama bulgur yiyebiliyorum, dondurma yasak...
günde 3 porsiyon meyve artı 3 kere süt ya da yoğurt mecburi
toplamda günde 10 dilim ekmek, ekmekler etimek büyüklüğünde ve kalınlığında olacak ve sadece tam buğday ekmeği, diğer ekmekler yasak..
bi porsiyon et bi dilim ekmek yerine geçiyo, ya da çeyreksimit 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş..
eğer öğünlerde çorba tüketmek istersem, 1 kepçe çorba 1 dilim ekmek yerine geçiyormuş yani ekmek sayısını ona göre azaltmam gerekiyormuş..
hafta 2-3 gün haşlanmış yumurta ya da omlet yicekmişim, o zamanda 2 dilim peynir yerine 1 dilim peynir yemem gerekiyormuş..
su ve her türlü yeşillik sınırsız, meyvelerin porsiyonları var onlarıda o porsiyonlara göre tüketcem, karpuz ve kavun serbest ama günde 1 dilim sadece..
her öğün mutlaka 4-6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği ve salata olacak ve günde 1 öğün bir avuç büyüklüğünde mutlaka tavuk ya da balık mecburi, kırmızı et hafta bir olacak...
şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar, tartıldım 91.5 kg olmuşum, yani aslında kilo alımı normal ama kilo çok, geçen seferki kontrolümden bu yana 1 kg almışım, bundan sonra en fazla 3-5 kg daha alacaksın dedi, yani toplamda 12-13 kg la doğuma gidersin dedi...
veeeeeee aynı kadın doğumcumun dediği gibi doğumdan sonra hemen endokrine gitmen lazım dedi, ama doğumdan sonra 2 ay diyet felan yokmuş sonra başlicakmışız öle diyo kendisi, bakalım nolecek...
hadi hayırlısı olsun nalancım 3 ay boyunca yapılamayacak bi diyet değil yaparsın rahat rahat ideal kiloylada bitiirmiş olacaksın hamileliği...
Selam kızlara.s.
Nalan listen iyiymiş,ekmek hele doyurur seni..Bu tür diyetlerde az ve sık yemek önemliymiş.
Tatlı neyse de dondurmanın yasak olması fena yaa,ben bayılırım dondurmaya
Dilemma ne guzel destek oluosun :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?