önce kendimden bağımsız bir şey söylemek istiyorum: yani piyasadaki yüzlerce oyuncak, onlarca değişik marka, ve bütünnnn bu uzmanlar yanılıyor diyosun; çünkü bir yaş altı nerdeyse bütüüüüüün oyuncaklar ses çıkartıyor. bunu mu diyorsun yani?
kendi önerilerimle ilgili olarak da: ben de çocuğuma masal okuyorum, oyun oynarken de anlatıyorum budur şudur diye. sen herhangi bir oyuncağı elinde tutup onun ağzından konuşuyormuş gibi yapmıyor musun, mümkün mü? adım gibi eminim bunu yaptığına, oyuncakların konuşmasında da bir sakınca yok o zaman bence. onu geçtim, benim önerdiğim oyuncaklar ya sayı sayıyor, ya alfebeyi, ya da ilk kelimeleri. zaten diğerleri de öyle, konuşup sohbet etmiyorlar heralde çocukla. mesela daireye basıyor, turuncu daire diyor, sen de iddia ediyosun ki bi cocuk bunu duyunca dairenin konuştuğunu düşünür. mümkün mü böle bişi ya. bilinç altına işliomuş bide, kesin rüyalarında turuncu daireler görüolardı bütün gece :))
çocuk herşeyi ağzına götürüyor, gerçek masal kitabını da diyorsun, ee götürüyo diye oyuncak vermeyelim mi. biz kitabımızdan çok memnunuz demir onu sadece yemek için kullanmıyor, ellerının kesılme rıskı olmadan sayfayı da cevırıyor, ortulerını kaldırıp altındakılere de bakıyor.
diyeceğim odur ki, malt içeceğine bile alkol diyen bir zihniyet, bence bu konuda da yanılıyor olabilir, ne dersin