walla cnm öle bşy olursa kafayı yerim herh önceleri banada öle geliyodu sanada demiştim ya hattaa içime erkek gibi geliyo diye ama dr kesin kız dedi bnde foruma bi konu açmıştım yanılma payı nedir fln diye
neler yazmışlar ya 30. haftaya kdr kız deyip 31. hafta erkek denmiş daha neler neleer
bnmkilerde öle olmasııııın
Teyzesi yir onları yir
Benimde içimden geçmiyor değil valla, renkli ultrasonda da gördü ama olabilir mi acaba
travel system benım ıstedıklerım hep ama çook pahalı..bıde agırlıgı sadece 12 kg yazıo..azmı 12 kılo:26:
tünaydın cnmmm açılır wallaa:)günyadı hanımlar.
benim pek günaydınlık halim kalmamış saat 12 olmuş ama ancak oturdum pc başına.
naz seninkiler erkek olursa aradaki afarkı iice açarız.
Valla benim içimede öyle doğuyor, naz bir gün gelecek....... kızlar benimkiler erkekmiş diyecek
arkadasların bebekleri ile kıyaslıyorum normal kilolu olsa 10-11 aylık yapıyor
ama şişkolarlarsa daha az...
6aylık 10 kilo bebek biliom ben:)
günaydın canımGünaydın güzel hamişler
anaaaaaa ben gelin beklerken bide maç yapmasınlar beraber :2:walla cnm öle bşy olursa kafayı yerim herh önceleri banada öle geliyodu sanada demiştim ya hattaa içime erkek gibi geliyo diye ama dr kesin kız dedi bnde foruma bi konu açmıştım yanılma payı nedir fln diye
neler yazmışlar ya 30. haftaya kdr kız deyip 31. hafta erkek denmiş daha neler neleer
bnmkilerde öle olmasııııın
canım ben ilk başta bebek yaza doğacak 40 cıkana kadar sonbahar olur arabayla gezilmes diyordum... yani araba almayacaktım... ama alışveriş mrk vb. yerler gezerkende kollarımızın ağrıması durumu olcaktı... basit kolay bişi katlanır araba alacağım. tek baktığım özellik iki yönlü olması... yani uyurken ben bebeke bakacağım şekilde cevireceğim. gezerken bebem dışarı baksın!!!
bize araba koltuğu hediye edildi ama 9kg için onuda 6aylıkken oturtur bağlarım... zaten ilçedeyim ceza vb olmaz... arabayada cok binmeyiz. sadece gezmelere doktora...
bide o araba koltuğu olanlar 1 yşa kadar diye biliyorum... ama ben baktım hafif... sallananları var. bebe arabasına monte edilenler var. yatış pozisyonu alanlar var.
sonra bi araba koltuğu daha almak lazım...
ama bana pek dar geldi... bebelerimiz şişkolarsa sığmaz...
sonuç: ben portbebe ve anakucağı alcam
tünaydın cnmmm açılır wallaa:)
olurmu olur wallaa ama olcaksada en yakın zmnda olsunda bn dayanamayıp bşler alıyom çnküüüü
demi amaaaa:)))ay öyle bişey olmasın naz'ınkiler kızdır ya topikte kız nufüsu malum bide ikiz kızlar ne sevilir bıcır bıcır
tünaydın cnmmm açılır wallaa:)
olurmu olur wallaa ama olcaksada en yakın zmnda olsunda bn dayanamayıp bşler alıyom çnküüüü
kızlar ufacık bebek arabaya konurmu hiç kemikleri felan batar annem öyle dedi 6 aydan önce konmaz dedi bende ana kucağı almayı düşünüyorum ilk başta hem arabayada başlanıyor gezmeye felan giderken iyi olur
aslında annemin dediğininden de pek emin değilim canım altına güzel bir minder felan koyunca bişi olmaz gibide geliyo ama ilk ana kucağı alcam
gördüm cnm ya dümedüzdü pıtışlarıı :)))
Altına yımışacık minderler koyarız bişicik olmaz
mrb kızlar,
2 gün tartışma mevzusu olan konuda diyanete soru sorduğumu söylemiştim. konuyu uzatmak niyetinde değilim. sadece bazı arkadaşlarımız kaynak istemişti ve bende bu konuyu kesin kaynaklardan öğrenmeyi isteyenlerden biriydim. ülkemizde müslümanlar için din işleri kurumu diyanetin verdiği cevabı paylaşmak istiyorum:
Sorunuz:
hamileyim ve hamile bayanların ortak paylaşımlarının olduğu bir internet sayfasında arkadaşımızın görüşü şöyle : ''hamilelik çoğalmak çocuk doğurmak ALlah katında da çok güzel başka bir şey. ayrı mucizeleri Allah katında sevapları var. ancak göbek meselesine değinmek istiyorum. bu mesele tesettür olarak algılanmamalı tesettürle alakalı gibi görünsede farklı bir şey. sadece saygı duyan kimseler olabilir die bir vazife olarak paylaşmak istiyorum. göbeğimi belirgin şekilde özellikle de yaz zamanına gelecek doğumumuz dolaşacağız çoğumuz. ne kadar güzel örtersek o kadar faydası var doğacak bebeğimizin hayrı ve daha az günaha girmek için. bebek taşıyan rahmin karnın dışarıdan belirgin şekilde görünmesi durumunda bebeğimizin zina günahında elbette günahı alan bebek değil biziz, bu günahla doğma gibi durumları var. ayrıntılı ve itinalı bir dinimiz var. dikkate almak isteyenler bu konuda itinalı davranılar belki diye biraz da çekingen yazdım. çünkü anne olmanın gururu ile karnımızı göstererek gezeceğiz çoğumuz böyle anneleri de çok gördüğüm için yazmak istedim. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsn.''
bu görüşe kesinlikle karşı değilim ama diğer arkadaşları ikna edebilmek için bir ayet ve ya hadis vb. kaynak bulmak istiyorum. özellikle zina günahı konusunda çok tepkiler var. vereceğiniz cevap sadece beni ve yavrumu değil birçok anneyi ilgilendiriyor. bizi aydınlatmanızı rica ederim.
Cevap:
Bir kadının dinen görünmemesi gereken yerlerini örten elbise, vucut hatlarını göstermeyecek genişlikte olmalı ve şeffaf olmamalıdır. Hamile bir bayanın hamile olduğu belli bir aydan sonra her halükarda belli olmaktadır. Yukardaki şartlara dikkat edildikten sonra, hamile bir bayanın bu elbise ile dışarı çıkmasında dinen mahzur yoktur. Bu tarz giyimin göz zinası olarak nitelenmesi mümkün değildir. Kadınlar birbirlerinin yanında-avrete dikkat etmek koşulu ile- istediği gibi giyinebilirler.pardüsü altına pantolun türü birşey giymek sünnette övülen bir davranıştır.
ama yeni doğan araba koltukları-ana kucağı olanlar-çok minik battaniyeye sarıp bebeki içine koyamayız. sığmaz. zaten kışın mecbur sarıcaz. ben pek kullanışlı bulmadım...
Evet doğru söylüyorsun, kışın sarınca falan pek sığmaz, bir de minder olursa hiç sığmaz..
Bu koltuk ünitesi çıkıp portbebe şeklinde kullanılanlar geniş epey, onlar olabilir ama iyi inceleyip almak lazım :44: Ya da en önemli bakmamız gereken özellikler tam yatması ve çift yönlü olması heralde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?