• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

tabiki oluyoruz, çok çeldirici bir soru bu. Uygurların çinlilerle ilişkisi vardı, Uygurlar Çinlilere karşı Müslümanların tarafında olmuş talas savaşıyla ve orta asyanın çinlileşmesini engellemiştir.

Bu yuzden 3 yok , Çünkü bu Göktürklerin değil uygurların ulus bilincini gösteriyor

M.kemal Erzurum'dan aldığı davet ile kongreye geçiyor.Kazım Karabekir 'in Erzurumdaki varlığıyla kongre toplanmıştır.

Mkemal kongreye katılmış canım sonrada.

kızlar Erzurum kongresi m. Kemal tarafından düzenlenmemiş diyor, kafam karıştı? yani katılmış ama başkaları mı düzenlemiş:umursamaz:
ya bu konuyu hıc calısmadığım ıcın bılmıyorum ama nette bı arastırma yaptım ve her yerde davetlı olarak gıttığınden bahsedıyo,bunlar bı kaç alıntı belkı sen de bısıler cağrıstırır ben konu ıle ılgılı hıc bısı bılmedığım ıcın cağrısım yok ben de:))
toplanacak Erzurum Kongresi'ne M. Kemal Paşa, Cemiyet ve Kazım Karabekir Paşa tarafından davet edildi.
Mustafa Kemal'in davetli olarak katıldığı bu kongreye asil üye olabilmesi için, Erzurum delegesi Cevat Dursunoğlu istifa ederek, kendi yerine Mustafa Kemal'in seçilmesini sağladı.

piko bu arada Talas savaşı Karluklar zamanında yapılmış.

Orta Asya'nın çinlileşmesini engelleyen devlet Karluklar olarak geçiyor tarihte.

Uygurlar da yardım etmiş ama Tarihte Karluklar olarak geçiyor sanırım o yuzden 3 yok.

Dersaneye gitmemenin acısı taşıyorum, soracak coğrafya hocam yok üff

kızlar su soruya bakarmısın bı

Karadeniz bölg.üretımınde Dünyada ve Türkıyede birincı sırda yer aldgı ürün hangısıdır? cevap FINDIK . ben çay yaptım

pikocumm o soruyu eşime sordum;orta asyanın çinlileşmesini önleme mücadelesi içinde tabi ki göktürklerde var ancak;mücadelenin nedeni ulus bilinciyle açıklanamaz çinlilerle mücadele ipek yolu hakimiyeti içindir.bu yüzden 1 ve 2 oluyor cevap.yani bölgeyi türkleştirmek amacı yok.
erzurum kongresi şark vilayetleri müdafaai hukuk cemiyeti tarafından düzenlenmiştir.M.kemal sonradan katılmıştır.

başakçım;gülsucummm dün 10 da yattım yazamadım size:))
nasılsınız?

Karadeniz bölg.üretımınde Dünyada ve Türkıyede birincı sırda yer aldgı ürün hangısıdır? cevap FINDIK . ben çay yaptım
canım biz çayı dışardan alıyoruz;yetmiyor;seylan çayı vs..
dünyaya fındık ihraç ediyoruz ama;umarım anlabilmişimdir;nasılsınnn bu arada??

gülşah cnm karluklar orta asyanın çinlileşmesini önlemiş ama değil mi? öyle yazıyor tarihte..karluklularda ulusal bilinç yok mu burada da? rica etsem öğrenebilir misin. kafam karıştı benim çok fazla. Ulusal bilinç yoksa peki neden çinlileşmesini engelliyorlar.

ekonomik anlamda çinlileşmesini mi engelliyor burada üff

şöyle söyleyim canım karluklar;Abbasilerle birleşerek talas savasında çinlileri yenilgiye ugratmış;karluklar devlet degil topluluktur.burdaki amaçta çinlileri ortaasyadan uzaklaştırmaktır ancak;uzaklaştırırken mücadelenin nedenine bakmak gereklidir.göktürkler çinlilerle mücadele ederken ipek yolu hakimiyetini ele geçirmek istiyor fakat karluklar orta asyada varlık yokluk mücadelesine girmiştir.

ya arkadaşlar bende girmek istiyorum kpss ye ama matematikten iç anlamıyorum :(
ben almanyada okudum ama böyle matematik hiç görmedim.. Geçenlerde 5. sınıf çocuğun dersine baktım :D ve ne yazıkki bunu demeye utanıyorum ANLAMADIM...
Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri varmı?

canım fındık hem türkiyede hemde dünyada karadeniz birinci,çay ise sadece türkiyede birinci dünyada değil,güney asyamı neydi asıl yeri orasıdır:kedi:

arkadaşlarım yine beni uyku bastı;Sanırım uyucam;az önce şu ana kadar ne yaptım bakayım diye çalışma odasına girdim ve ne var ne yok kitaplarımı yıgdım masaya;bir de ne göreyim;6 7 yada daha fazla soru bankası çöz beni diye bekliyor;yine geç kaldım arkadaslar..pes etmedim yine de;açtım yöntem teknikleri 150 soru çözdüm;şimdi bi duş alıp uzancamm
bana cesaret verin yetişir mi??

merhaba kızlar... vala bakıyorum da bomba gibisiniz... ben günlerdir çalışamıyorum ya :( resmen başımı dik tutamıyorum...
bugün de hastanede geçti tüm günüm... yarın da gidicem umarım bugünkü gibi uzun sürmez işim.
az önce online matematik dersi bitti, biraz dinleneyim problem çalışıcam... yaş problemlerine bakıcam bu akşam...
çook öpüyorum hepinizi

kızlar selam kolay gelsin ztv den haberiniz varmı bilmiyorum topici takip etmiyorum ama görünce yazayım dedim.
ben netten dinliyorum ztv nin internetten ders anlatımları var çok faydasını görüyorum sınıf ortamı gibi..istedigin dersi seciyosun..özellikle tarihte cok yardımcı oldu bana malum dogumda yaklaştı kulaklıgımı takıp uzanıp dinliyorum,
sizede tavsiye ederim kolay gelsin

bugün karışık 500 tane soru çözdüm,zaman boşa geçmiş gibi hissediyorum moralim bozuldu,tarihten ilk konulara bakarken son konuları unutmuşum gibi geliyor canım çok sıkkın:çok üzgünüm:vatandaşlığıda hiç yapamayacakmışım gibi hisseddiyorum göz atayım dedim bişey anlamadım herşey eksik gibi geliyor:a015:

bugün karışık 500 tane soru çözdüm,zaman boşa geçmiş gibi hissediyorum moralim bozuldu,tarihten ilk konulara bakarken son konuları unutmuşum gibi geliyor canım çok sıkkın:çok üzgünüm:vatandaşlığıda hiç yapamayacakmışım gibi hisseddiyorum göz atayım dedim bişey anlamadım herşey eksik gibi geliyor:a015:

ececik canım kendine boşuna eziyet ettiğinin farkında mısın ? günde 500 soru diyosun canım yaa. biraz rahatlamaya çalış. bence harika bi sonuç alacaksın...

farbetter teşekkür ederiz. sana da kolay gelsin ::)

Back
X