- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #61.981
şebnemcim geçmiş olsun önce ılık bir duş aldır sonra şurup yada yarım fitil ver.calpol kullanmanın bir sakıncası olduğunu sanmıyorum bana doktoru verdi.kötü bişey olsa verir mi adam.
şimdi eşimle konuştum şebnemcim eşim cumartesi de olur hem sizi ben alırım daha iyi olur diyor sana uyar mı canım böylesi benim içinde iyi olur.buralarda hiçbiryer yokki şebnemcim hep açık çaybahçesi benim alp i emzirmem problem olur altlarını açmamız falanda zor.ben gelmeyi isterim ama annene rahatsızlık vermeyelim hem olmadı çıkar oralarda turlarız belki.bidahakinede sen gelirsin olmaz mı?yerimseniben
aaa ebruu yanlışın war.. önce calpol düşmezse en son fitil!!!! sanırım yanlış yazdın.. fitile gerek olursa atın diyo benim gittiğim 2 doktorda.... aşıdakilerde hep öyle diyo yarım kaşık calpol düşmezse yarım fitil diyorlar... fitil son çarekızzzz hoşgeldin.bende seni merak ediyordum...maşallah kızına iyi olmanıza çok sevindim..adıda çok güzelmiş adıyla yaşasın..bizde seni çok özledik valla...
ben küçük bebekken eraya 6 ayına kadar hiç calpol kullanmadım..gerek kalmamıştı ,paranox fitil kullanmıştım ateş için...ama 6 aydan sonra ihtiyaç oldukça hep kullandım.bir zararınıda görmedim...hala daha kullanıyorum gerektikçe...emirhan içinde fitil verd,i drmiz..fitil düşürmezse calpol kullanırsın demişti...ama inşallah bundada gerek kalmaz...
neden çıkarki ateşi alla alla? önce ılık duş canım..kızlar atanın ateşi 37.5 yükselicek gibi görünüyo çok gözleri baygın bakıyo ve sürekli ağlıyo uykudan ağlıyarak uyandı yükselmeye devam ederse önce fitilmi vereyim yoksa suyamı sokayım ne yapayım
ne süreceğğiz peki hiç bişey mi? i sorayım bnde..cnm bizim dr kesinlikle bebe yağını sürmeyin gerek yok demişti ve ben banyodan sonra hiç bir şey sürmüyorum normalde de sürmüyorum cildide hiç kurumuyo dr yağ cildini kurutur demişti
ben hiç bişey yapmıyorum geçiyo kendiiliğinden bazen emzirmeye çalışıyorum ama emmeyince bırakıyorum... zaten suyu hiç sewmiyor içmiyor benim kızkızlar berrayı az önce emzirdim şimdi hıçkırık oldu su versemde almaz siz napıyonuz bekliyormusunuz kendiliğinden gecmesini yoksa bişey veriyormusunuz
yaa öznur şu medyum nerde nasıl kim dedik..fisfisfisbi medyumuma gideyim bakayim ne diyecek kaydirigubbakcemile3
uykusuz ve yorgun gecen bir gecenin sabahından günaydın ....
ata gece ateşlendi 38.4 e kadar çıktı ateşi yarım fitil verdim ıslak bez koydum kasıklarına kollarına alnına sabaha kadar uyumadık zavallı bebeğim baygın baygın bakıyo hali yok şuan ateşi 37.5 ara ara yükseliyo bir süre daha böyle devam ederse doktora götürücem tabii ben paranoyak oldum 5 dakikada bir ateş ölçüyorum
cnm ben iş yeriyle konuştum istersem 3 ay ücretsiz izinde kullanabileceğim ama imkanlar buna elvermiyecek ayrıca sanırım bende artık istemiyorum çok sıkıldım kızımdan asla ama bazı olaylar beni çok yıprattı çok cnm sıkkın aslında
cnm mediumun kim ve ne kadar geçen akşamda yazmıştın sorucaktım araya bir şey girdi
ata gece ateşlendi 38.4 e kadar çıktı ateşi yarım fitil verdim ıslak bez koydum kasıklarına kollarına alnına sabaha kadar uyumadık zavallı bebeğim baygın baygın bakıyo hali yok şuan ateşi 37.5 ara ara yükseliyo bir süre daha böyle devam ederse doktora götürücem tabii ben paranoyak oldum 5 dakikada bir ateş ölçüyorum
Ateş ve tedavisi
İnsanoğlu asırlar boyunca ateşli hastalıklardan korkmuştur. Bu korkunun altında yatan ana sebep, bazı çocukların ateş ve havaleden sonra sakat kalmaları veya ölmeleridir. Ölüme ve sakatlığa sebep olan hastalıkların belli başlıları, Menenjit, Sıtma ve Tifo’dur. Kızamık gibi bazı döküntülü hastalıklarda ölüm daha ziyade yanlış tedavi ile olmaktadır. Zaten bu hastalıklardan ölümlerde, aşılar ve etkili tedaviler ile en aza indirilmiştir.
Hastalıkların tarihçesine bakıldığında, Hipokrat’ın ortaya koyduğu dört esas madde olan; ateş, su, toprak ve hava ile hastalıkların oluşumu ve tedavilerinin yapılmasına çalışıldığı görülür. Hala bu görüşler kaybolmuş değildir. Sıcak çarpması ve hastalık sonucu ateşin çıkması aynı hastalıkmış gibi sunulmuş ve tedavi edilmeye çalışılmıştır. Sıcak çarpmasında hayat kurtarıcı olan soğuk tatbiki, ateş tedavisinde kullanıldığında zararlı olabilmektedir. Bizde ateşli çocuklara soğuk tatbiki ve sirke sürülmesi yaygın olarak yapılan işlerdir.
ATEŞLİ HASTAYA NİÇİN SİRKE SÜRÜLÜR?
Eski çağlarda Avrupa’da şehirleşme ve nüfus yoğunluğunun artması ile içme suları aşırı derecede kirleniyordu. Bunun da sebebi, bu ülkelerde bırakın kanalizasyonu, evlerde ve saraylarda tuvalet dahi yoktu. Halk ve saray erkanı ihtiyaçlarını bir kabın (oturak) içine yapar ve pencereden dışarı dökerlerdi. Buralarda yaygın olarak beslenen domuzlarda bunları yiyerek biraz temizlik sağlarlardı! Sıvı atıkların su kaynaklarına sızması ile içme suları kirlendiğinden, insanlar bu suların içilmesi ile hastalıklar arasında bir bağlantı olduğunu, içinde alkol olduğundan mikrop barındırmayan bira, şarap gibi fermentasyon ürünlerinden ise hasta olmadıklarını fark ettiler. Ayrıca su şarap ile karıştırılınca da su hastalık yapmıyordu. Bunun sonucu şarapta iyi bir “ruh” olduğunu ve sudaki kötü ruhu kovduğunu zannettiler. Bu yüzden fermentasyonlu içeceklere genel olarak “spirit” adını verdiler. (Bizim dilimize “ispirto” olarak geçti.) İçinde böyle iyi bir ruh barındıran şarap acaba hastalıkları (bilhassa ateşi) da tedavi edebilir mi idi? Bu düşünce ile hastaların cildine şarap sürüldüğünde çok etkili ateş düşürdüğünü gördüler. Alkol sudan daha hızlı bir şekilde buharlaşıyor ve ciltten ısı söküyordu. Bu yeni buluş hemen yeryüzüne yayıldı. İslam alemi de bu yeni buluşu çok sevdi, fakat bir problem vardı, o da şarabın haram bir madde olması idi. Bu güçlük de şarap şişeleri üzerine “Ateş sirkesi” yazarak aşıldı ve hastalara şarap bu şekilde kullanıldı. Zamanla işin aslını bilmeyenler, bu sirke lafına aldanıp hastalarına sirke sürmeye başladı.Günümüzde hala bazıları hastalarına sirke tatbik etmektedirler. Sirke, şaraptaki alkolün parçalanarak Asetik asit şeklini alması ile oluşur ve ateş düşürmekte ancak su kadar etkisi vardır, kötü kokusu da işin cabasıdır.
ATEŞ NASIL DÜŞER? GEREKLİ MİDİR?
Ateş, vücudun bünyesine giren mikroorganizma veya toksik maddelere karşı gösterdiği bir tepkidir. 36’den yüksek ısılarda mikropların yaşamları zorlaşır, dokuların metabolizması artar, bağışıklık sistemleri aktive olur. Vücudumuz zaman içinde dış uyaranlara karşı ateşi yükseltmenin bir avantaj olduğunu öğrenmiştir. Ateşi düşürmekle hiçbir hastalık iyileşmez. Ateş bir hastalık değil, bir arazdır ve mühim olan hastalığın teşhisidir.
YA HAVALE GELİRSE!
Bunun için önce havale niye olur, onu anlamamız gereklidir. Mikrop veya toksik maddelerin beyindeki astrositleri uyarması ile beta-3 adrenerjik reseptörlerin, vücudumuzdaki kahverengi yağ dokusundaki mitokondrilere tesiri ile ısı oluşur. Vücutta ısının yükselmesi ile bütün dokuların oksijen ihtiyacı çok artar. Bunu karşılayabilmek için kalbin ve solunumun hızlanması gereklidir. Ayrıca ilave kanı önemli organlara göndermek için el, ayak, yüz gibi organlarda vazokonstriksiyon yapar. Kalp hızının normalden fazla olduğu altı aylıktan küçük çocuklarda bu sebeple havale görülmez. Altı ay ile dört yaş, çocuklarda havalenin en sık görüldüğü devredir. Bu yaşlarda ateşin yükselmesi ile vücudun ısınarak kalbi ve solunumu hızlandırması gereklidir. Eğer ateş hızlı yükselir ve vücut buna ayak uydurarak kalbi ve solunumu hızlandıramaz ise beyin, gelen oksijeni yeterli görmeyerek, tasarruflu çalışmak ve fazla oksijen tüketmemek için vücut ile olan irtibatı keser (benzer durum aşırı ağrı uyarısı ile de olur, şahıs bayılır). İrtibatın kesilmesi ile vücut, deserebrasyon durumuna geçer. Spinal uyaranlarla kasılmalar ve havale dediğimiz tablo ortaya çıkar. Bunun sonucunda kalp ve solunumun hızlanması ile, beyine yeterli oksijen gelmeye başlar ve beyin eski fonksiyonlarına geri döner. Ateş yavaş yükselir ve vücuda ısınması için zaman tanırsa, havale gelmez.Yani ateşi 40’a çıkmış bir çocukta havale beklemek boşunadır. Böyle bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbik edilirse ve dış ısı düşürülerek kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale gelebilir. Bu sebeple ateşli çocuklarda soğuk tatbiki gereksiz ve zararlıdır
uz. dok. Kadir Tuğcu
sitesinden alıntıdır
aaa ebruu yanlışın war.. önce calpol düşmezse en son fitil!!!! sanırım yanlış yazdın.. fitile gerek olursa atın diyo benim gittiğim 2 doktorda.... aşıdakilerde hep öyle diyo yarım kaşık calpol düşmezse yarım fitil diyorlar... fitil son çarelmaz:
neden çıkarki ateşi alla alla? önce ılık duş canım..
ne süreceğğiz peki hiç bişey mi? i sorayım bnde..
ben hiç bişey yapmıyorum geçiyo kendiiliğinden bazen emzirmeye çalışıyorum ama emmeyince bırakıyorum... zaten suyu hiç sewmiyor içmiyor benim kız
yaa öznur şu medyum nerde nasıl kim dedik..fisfisfis
neden ateşlendi acaba ya sebebi ne...
çok sevinirim yazgıcım ctesi bekliyorum sizi o zaman hiç sorun olmaz rahat ol canım aderesi mesaj atarım sana
hasretcigim anadolu yakasinda.ben 3 yildir gidiyorum.bana ne dediyse oldu kocam dan tut ogluma kadar :))) is durumlarini vs hatta ikitelliden arkadaslarimi da goturdum once inanmadi kiz ama merak da ediyordu.gittik.tum detaylari verdi bizim hatun yine inanmadi.1 ay sonra yine gidelim dedi dusun yani,
günaydın herkese uykusuz bir gecenin ardından:çok üzgünüm:
Alp beni mahvetti huysuzluğu bitmiyor gece 4 kere kalktı sabahkinide sayarsak 5.geç uyudu zaten offfff ya off uykum varrrrrrrrklava:
benide götüüüüüüürrr:smiley-cool:
alla alla nesi varki ? bisey mi oldu hasta mi ?
gotureyim bitanem.bulusmada detayli anlatirim isteyenide gotururum.
Geri iade edicem valla doktoruna!!!bu pelinde ne huysuz çıktı yaw:) ayaklarını sıcak tut cnm sıcak su torbası falan hazırla istersen:sm_confused:
İnşallah sadece huysuzluktur canım.. Geçmiş olsun..günaydın herkese uykusuz bir gecenin ardından:çok üzgünüm:
Alp beni mahvetti huysuzluğu bitmiyor gece 4 kere kalktı sabahkinide sayarsak 5.geç uyudu zaten offfff ya off uykum varrrrrrrrklava:
herkese merhaba.ben de sabah 8.30 da kızımı aşıya götürdüm.of 3 aşı birden yaptılar kızıma.ama çok şükür korktuğum kadar ağlamadı yavrum sadece aşı yapıldığı sırada biraz ağladı,sonrasında hiç ağlamadı.şimdi de ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdim uyuyor.ya kızlar benim kız hergün yeni bi icat çıkarıyor,sizinkilerde öyle mi?gece uykumuzda bir sıkıntı yoktu aksam 9 da uyuyup sabah 4 te kalkıyordu(gece 11 de uyandırmadan besliyorum) ve karnını doyurup altını temizleyince yatağına koyuyordum ve hemen uyuyordu.2 gecedir kurulu saat gibi 3.30 da kalkıyor karnını doyuruyorum altını temizliyorum ve 5.30 a kadar uyumuyor.gülücükler atıp aguluyor resmen oyun oynamak istiyor.halbuki ben gece hiç oynamıyorum onunla hatta hiç konuşmuyorum.bu huy nerden çıktı anlamadım.insallah böyle devam etmez 2 gündür hortlak gibi işe gidiyorum valla.
kızlar,şurdaki süt izni konusundki yaşanan hikayeyi okuyun.çok sinirlendim,o müdürü var ya ben naparımalsanaalsanasmile
İşte Emzirme Reformu bu yüzden gerekli Blogcu Anne
[QUOTE Aaa sen işe başladın mı? Ne çabuk bitti iznin??
herkese merhaba.ben de sabah 8.30 da kızımı aşıya götürdüm.of 3 aşı birden yaptılar kızıma.ama çok şükür korktuğum kadar ağlamadı yavrum sadece aşı yapıldığı sırada biraz ağladı,sonrasında hiç ağlamadı.şimdi de ağrı kesici ateş düşürücü şurup verdim uyuyor.ya kızlar benim kız hergün yeni bi icat çıkarıyor,sizinkilerde öyle mi?gece uykumuzda bir sıkıntı yoktu aksam 9 da uyuyup sabah 4 te kalkıyordu(gece 11 de uyandırmadan besliyorum) ve karnını doyurup altını temizleyince yatağına koyuyordum ve hemen uyuyordu.2 gecedir kurulu saat gibi 3.30 da kalkıyor karnını doyuruyorum altını temizliyorum ve 5.30 a kadar uyumuyor.gülücükler atıp aguluyor resmen oyun oynamak istiyor.halbuki ben gece hiç oynamıyorum onunla hatta hiç konuşmuyorum.bu huy nerden çıktı anlamadım.insallah böyle devam etmez 2 gündür hortlak gibi işe gidiyorum valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?