2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doruk bu aralar bütün uykularından ya ağlayarak ya da söylenerek uyanıyor. Demek ki ondanmış. Ben de alıp emziriyorum ya da öpüp sevip sarılıyorum. Demek ki doğru yapıyormuşum...

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Eşim ısrar edelim, buraya taşınsınlar diyor. Bazen çok mantıklı geliyor, bazen de daha beter oluruz diyorum. Kararsızım.

Ben de vereyim o zaman artık kivi. Yine ilk ek gıdalarda olduğu gibi azdan başlamak lazım di mi?

Evet ya katkı maddesi yok yazıyo.. Ben de ona güvenip alıyodum.. :44:

bu arada herkese merhabalar ... anca geldim büroya gittim saclarımı kestirdim cünkü hafif bi depresyondayım herkese herseye sinirlenir oldum en cok kocama ..dün ege yesin diye patates püresi yaptım soguması bekliyodm benim kocam girmiş mutfaga pul biber eklemiş püreye nasıl kızdım ben onu cocuga yaptım diye ayırırsın hiç olmazsa .. cocugu benim kadar düşünmüyo ona bozuluyorum ((((

Zaten anne kokusunu duyunca tekrar uykuya dalıyo Pelin. Bi de çığlık atarak uyanmasından anlıyorum her zamanki uyanma olmadığını.
Evet azdan başlıyosun. Bizimki bayılıyo kiviye...

tosbikime maşallah diyen ballı teyselerine oğluşumdan sulu sulu öpücükler kabul ederseniz yoksa sileyim akan sularını (iğrençimmm)

akşama misafirim var kıslar az önce gelen bebikin annesi babası abiside gelecek hazırlık yapmam lazımm
bu arada 10 aydır aldığım hiçbir emziği ağzına sokmayan serhan efendi gelen bıcırığın memesine bi yapıştı ağzına sokmadan aldım elinden ve kendi emziklerinden birini verdim eline yarı oyun yarı emme çok çok emmeye başladı akşam babası bu durumdan hiç hoşnut olmayacak

canancım hoş geldin balım ben serhana keçi sütü veriyorum şimdilik

Son düzenleme:
birazdan mutfağa giricem atanın doğum günü için planladığım kurabiyelerden deneyeceğim kurabiyelerin üstünüde şeker hamuru kaplayacağım çok işim var yani ilk defa yapacağım bir başka günde pastasını deneyeceğim sonucu yazarım size sonrada atayla bıcı bıcı yapıcaz bir süreliğine yokum merak etmeyin beni

Erkeklerin de çocuklardan bi farkı olmuyo çoğu zaman

iranlı ne anlar rustan :9

İlk değil bu Fatmacım benim başıma gelen olağan durumlardan

Ay Kıymet benim de aklıma yattı kabus oluşu ama bi yandan da diyorum ki 10 aydır kabus görmedi de şimdi 1 haftadır her yarım saatte bi mi görüyor? neyse geceleri bi paranox atıcam 2-3 gece daha böyle sürerse bi daha götürücem.
Hem yatağında hem de yatak odasında Kur'an'da var korusun yavrumu yarabbim

Biraz da benimkiler mor, kırmızı, kara ne bileyim bi renk olsalar keşke..

Çok takmışsın bu kv olayını,sakin ol biraz görmezen gel,bize anlat ama sonra rahatla,böyle streslerin acısı seneler sonra çıkar üzülürsün(üz)

Dünürüm Hoşgeldim gözlerimiz yolda kaldı burda seni görmek ne güzel Vuslat'a kaç gün kaldı canım?
Yeni okulunda hayırlı olsun...Damadıma iyi bak annesi....
Öpüyorum sizleri...

ben geldim.. hala annemde kalıyorum bi süre daha ordayım.. kartaldaki ewlerini satışa çıkardık cengiz beylerin o bir an önce satılırsa hemen beşiktaşta ew alıp yerleşeceğiz yok satılmazsa üsküdara yerleşeceğim.. bekleyecek değilim yaza kadar satılmasını
sizler nasılsınız???

size bi sorum olacak
biz cerenin içtiği suyu mama suyunu falan kaynamış ılımış sudan kullanıyoruz hep.. normal su wermedik daha siz ne yapıyorsunuz???? pet su weriomusunuz? yada n zamn wericez ben wermeyi düşünmüyorum sulara pek güwenim yok çünkü:18:

Kolay gelsinnn..
benden bu günlük bu kadar sanırım işim çok sisi seviyorum öpüyorum şekerler
Hoşçakal...
Bu aralar içimde tutamıyorum . Uzun zamandır sıkıntılıyım zaten de hep sabredicem diyodum. Patladım bi kaç gündür...
Seneler sonra da diil zaten bizde çıkacağı kadar çıktı o yüzden böyleyiz.. Pelin yeni doğduğunda görümcem kapıları çarptı gitti...
Kayınvalidem telefondan bana bağırdı.. Kızını evimden kovdum die..
Eşim hiç ağıza alınmayacak, dosta diil düşmana bile söylenmeyecek laflar, küfürler etti bana.
Ben evi terkedip anneme gittim fln...
Neler neler..
Bu benim daha yatışmış halim...

Peki verdiğiniz süt hepimizin kullandığı pastörize inek sütü mü? Teşekkür ederim Yasemincim.

Pastörize inek sütü de verilebilir artık kocaman oldular, 1 yaş sonrası için olan devam sütlerinden bahsettik Canancım, 6-12 aylık olanlar bizim bebeleri kesmez artık kanımca :)))

Hohohoyytt, her gördüğünüz sakallıyı dedeniz mi sanıyonuz siz deseydin :))
Senin gibi ilaç isimlerini ezbere bilen çok bilmiş bir anne nasıl oldu da doktora ''neden sordunuz tv ye bakıyor mu diye'' soramadı, şaşırttın beni Rus görünümlü Aylin...

Selinin totosundan bir ısırık al benim için emi..

Ordan bakınca görünüyormu parmağım, grip oldum bendeee..

Aynen katılıyorum, ne kadar korusak iyidir ama arada mayalanmış yoğurt yoksa evde yada normal yoğurdu reddediyorsa mecburen veriyorum ben ama çok çok nadir yani.. Cici bebe bisküvisini vermeyeli aylar oldu, içinde şeker var diye vermiyorum artık ben, ekmekle idare ediyoz..

Hoşgeldin...
Hayırlısı olsun ev konusunda.
Ben bi hafta öncesine kadar Saka ya da Erikli alıp kaynatıp kullanıyodum. Artık bunları kaynatmadan veriyorum. Bi sorun olmaz inşallah.. Şimdi su olayına en çok vakıf olan kişi de ben sulara güvenmiyorum deyince içime kurt düştü ama!! :26:

burcu kiviyi azdan başlayarak verki alerji yapıp yapmadığını anlayabilesin

Evet ya katkı maddesi yok yazıyo.. Ben de ona güvenip alıyodum.. :44:
kavanoz mamasını ve kaşık mamasını bende veriyorum:26:

beni sulu sulu öpebilersiniz

hadi bakalım sonucu bize bildir,olsada kurabiye yesek

E Mervecim, bisküvi de yumuşamıyor mu zaten kahvaltısına katınca... Kıvamı bisküvili karışımla aynı olmuyor tabi, bir dene istersen ziyan olmasını göze alarak.
Danino falan yok, hala ev yoğurdu veriyorum, içine ev yapımı ya da kavanoz meyve püresi katıyorum meyveli yedirmek istediğim zaman.
Kavanoz mama ara sıra veriyorum valla, özellikle de meyve pürelerinden. Şeftali ve armut püresi mesela, mevsimi olmadığı için. Ama diğerlerini, mesela üzüm, incir, kayısı, erik, kurularını yediriyorum. Bir de bazen evdeki yemeği beğenmiyor, o zaman sebze püresi de veriyorum, içine et ya da tavuk ekleyerek. Köy sütü ve köy yumurtası getirtiyorum kuzuşa yaw, manyak oldum.

Biraz da benimkiler mor, kırmızı, kara ne bileyim bi renk olsalar keşke..

Köy yumurtasıyla ilgili arkadaşımın bi anısını anlatiim:
Arkadaşım Kayseri'nin bi ilçesinin köyünde mi kasabasında mı bi yerde öğretmenlik yapıyodu. Küçük bebeğine ordan hergün yumurta alıp getiririmiş. Bi çocuk satarmış arkadaşıma yumurtayı..
Bi gün arkadaşım çocuğa sormuş.'bu yumurtayı nerden alıyosun?' die.. Çocuk da marketteeennn demiş!!!!
Arkadaşım o gün bu gündür taaa oralardan buraya yumurta taşımıyo.

ben bugünlerde 1 yaştan itibaren olanını kullanıyorum şurada 23 günümüz kaldı yaşımıza :)
bende aptamilin +1yaş dewam sütünü aldım bi kaç kere werdim zaten benimki uyanıkken içmiyor uyku arası gece falan weriorum..
ceren domatesi elinde dişleyerek yemeyide çok sewiyo, ben weriorum zaten herşeyi kısıtlama yok bizde
cerende geceleri ciyak ciyak uyanıyor yaa... we budurum benmiçin çok yıpratıcı olmaya başladı 24ünde 1 yaş olacak hala gecede 3,4 kez ağlıyor(((
we çok yaramaz bazen dayanamayıp sesim yükseliyor sonra Pişman olup ağlıyorum çok zor günler geçiriyorum anlatamam

pelin hanım bnce alışsın bu duruma yapacak bişiy yok
bizimkiler 2 haftadır geldiler köyden daha kızımı görme şerefine nail olamadılar ee adam olsalardı aileme saldırmasalardı her fırsatta gelir insan gibi oturur bi kaç saat çayını çorbasını içer, torununu sewer giderlerdi:94: yaa işte böyle kedileri kaybeder..
şimdi hawanın güzel olmasını bekliolar alıp görümceme geçicem akşam orda görecekler
ben dewam sütünü asla sade wermiyorum su gibi, tok tutmayacağı kanaatindeyim..
120lik yapıyorum we 3 bisküwi atıyorum içine yada 1 ölçek tahıllı mama falan..
yoğurdunuda muzlu we bisküwili werioruz...
portakala suyu ballı werioruz
çorbalarına tam tahıllı buğday ekmeği ufalıyoruz..
gerisi aynı standartta

valla ne desen haklısın ozaman,yeni doğum yapmış bir anne okadar üzülmez

bazı dr lar buyun kaynatılmasına karşı çünkü kaynayınca içindeki minerallerin çoğu yok oluyormuş,güvendiğiniz bir marka varsa ondan alıp güvenle verebilirsiniz diyolar ama ben türkiyede hiçbir su markasına güvenmiyorum ishal olur diye kaynatıyorum yinede

babaya bak sen,anne gibi yar olmaz diye boşa dememişler
ince düşünen mart annesi burcu bende kendim mayalıyorum yoğurdu iki günde bir mayalıyorum taze taze yiyo mertoşum

kayseriiiii kayseriiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…