- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #100.621
Kerem'e dr geceleri ağlamasına kabus görüyo olabilir demiş ya... Ben bunu Tracy'nin kitabında da okumuştum. Bu aylarda bebeklerde ciddi kabus sorunları olabilirmiş..
Bizimki de babannesiyle halası ne zaman gelse o gece mutlaka 500kere ağlayarak uyanıyo...:26: Çünkü Pelin'i sevicez die aç kurtlar gibi kızın üstüne atlıyolar. Yavrum feryat ediyo, ağlıyo, bana atlıyo ama bana vermiyolar yavrumu.. Ben kucağıma alsam susuyo ama iki dk sonra babası gelip tekrar kucağımdan alıp onlara veriyo...
Gülşancım aileden aileye fark var. Dün anlattım ya bunlar bi garipler..
Bizim de bi ara Adana'ya taşınma durumumuz vardı ama sonra düşündüm ki bunlar bizi yine rahat bırakmıycaklar. Bu sefer de uzun yoldan geldik die bi de Burcu'nun KV gibi yatıya kalacaklar. O zaman ben tümden çıldırıcam...
Hı böylesi çok mu iyi die soracak olursan ona da cvbım yok ..:94:
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık..
Dr bize artık herşeyden tattır ki alışsın dedi. Ben de sordum ya alerji olursa die, artık olmaz. En fazla kividen dili tahriş olur o kadar dedi..
Biz kiviyi sık veriyoruz. Domatesi de çorbalarının içine rendeliyorum. Bi sorun çıkmadı çok şükür.
Gülşan'ın dediği gibi kivinin siyah çekirdeklerini ben de kakada görüyorum. Bi de brokolide oluyo öyle.
ayyyyyyyy benim kocamın aynısı yılbası aksamı görümcemdeydik 12 ye yakın uyandı oglum bende yeni yıla girerken kucagımda benimle olsun istedim hemen kocam aldı kucagımdan 2 dk sonra al halası dedi aklı sıra kardeşinin kucagında sokacak yeni yıla kardeşini sevindircek hemennnnn atladım araya o aglar şimdi dedim aldım kucagıma halası ve babası mosmor oldu tabi ...
haklısın burcu ama ne biliyim etiketlerini cıcığına kadar okuyorum yabancı terimleri netten araştırıorm bende bisküvi 5 tane weriorm günde kahvaltısına katıyorum ekmek yumuşak yumuşak olmaz ki sen nası veriyosun burcu. danino falandamı yok.onlarda war katkı maddesi ama kavanoz mamasında katkı maddedi yok dio konserve usulü annelerin yaptığı gibi yani. katkı ve koruyucu olsa yazmak zorundalar sonuçta. şaştık artık..
Zaten anne kokusunu duyunca tekrar uykuya dalıyo Pelin. Bi de çığlık atarak uyanmasından anlıyorum her zamanki uyanma olmadığını.Doruk bu aralar bütün uykularından ya ağlayarak ya da söylenerek uyanıyor. Demek ki ondanmış. Ben de alıp emziriyorum ya da öpüp sevip sarılıyorum. Demek ki doğru yapıyormuşum...
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Eşim ısrar edelim, buraya taşınsınlar diyor. Bazen çok mantıklı geliyor, bazen de daha beter oluruz diyorum. Kararsızım.
Ben de vereyim o zaman artık kivi. Yine ilk ek gıdalarda olduğu gibi azdan başlamak lazım di mi?
bu arada herkese merhabalar ... anca geldim büroya gittim saclarımı kestirdim cünkü hafif bi depresyondayım herkese herseye sinirlenir oldum en cok kocama ..dün ege yesin diye patates püresi yaptım soguması bekliyodm benim kocam girmiş mutfaga pul biber eklemiş püreye nasıl kızdım ben onu cocuga yaptım diye ayırırsın hiç olmazsa .. cocugu benim kadar düşünmüyo ona bozuluyorum((((
iranlı ne anlar rustan :9
Kerem'e dr geceleri ağlamasına kabus görüyo olabilir demiş ya... Ben bunu Tracy'nin kitabında da okumuştum. Bu aylarda bebeklerde ciddi kabus sorunları olabilirmiş..
Bizimki de babannesiyle halası ne zaman gelse o gece mutlaka 500kere ağlayarak uyanıyo...:26: Çünkü Pelin'i sevicez die aç kurtlar gibi kızın üstüne atlıyolar. Yavrum feryat ediyo, ağlıyo, bana atlıyo ama bana vermiyolar yavrumu.. Ben kucağıma alsam susuyo ama iki dk sonra babası gelip tekrar kucağımdan alıp onlara veriyo...
Biraz da benimkiler mor, kırmızı, kara ne bileyim bi renk olsalar keşke..
Kolay gelsinnn..birazdan mutfağa giricem atanın doğum günü için planladığım kurabiyelerden deneyeceğim kurabiyelerin üstünüde şeker hamuru kaplayacağım çok işim var yani ilk defa yapacağım bir başka günde pastasını deneyeceğim sonucu yazarım size sonrada atayla bıcı bıcı yapıcaz bir süreliğine yokum merak etmeyin beni
Hoşçakal...benden bu günlük bu kadar sanırım işim çok sisi seviyorum öpüyorum şekerler
Bu aralar içimde tutamıyorum . Uzun zamandır sıkıntılıyım zaten de hep sabredicem diyodum. Patladım bi kaç gündür...İlk değil bu Fatmacımbenim başıma gelen olağan durumlardan
Ay Kıymet benim de aklıma yattı kabus oluşu ama bi yandan da diyorum ki 10 aydır kabus görmedi de şimdi 1 haftadır her yarım saatte bi mi görüyor? neyse geceleri bi paranox atıcam 2-3 gece daha böyle sürerse bi daha götürücem.
Hem yatağında hem de yatak odasında Kur'an'da var korusun yavrumu yarabbim
Çok takmışsın bu kv olayını,sakin ol biraz görmezen gel,bize anlat ama sonra rahatla,böyle streslerin acısı seneler sonra çıkar üzülürsün(üz)
Peki verdiğiniz süt hepimizin kullandığı pastörize inek sütü mü? Teşekkür ederim Yasemincim.
Bu kadar özenli bakmaya olsunlar bi zahmet:80:
Benim küpeli TV ye bakıyor mu diye sordu,sadece reklamlara dedim bişey demedi, bi de neden sorduğunu söyleseydi daha yahşi olacaktı.
Fabrikada kadınlı erkekli İran dan gelen bi grup var beni Rus sanmışlar,Yasemin'e duyurulur
bu arada genellikle hepinizi okuyorum alıntı yapıyorum cevap yazmak için ama kimi zaman kafamı toparlayıp bişi yazamıyorum kimi zamanda içimden hiç bişi gelmiyor ama selini bol bol anlatacak durumalrda her şekilde yazıyorum ,,,
hepinizin ayrı bir yeri var bende ,,, kimse alınıp darılmasın bana emi ,,,
bıktıracak kadar yazacağım günlerde gelir :)): )
bu arada selinin yeni bir marifeti daha kardeşimle tv de şu fıkra programalrından birini izlerken adamın biri çok pardon ama osurmuş :) selinde şimdi sürekli puurrrfff purfff yapıp dötüne bakıyor sonra gülmeye başlıyor :))
adam naptı diyince hemen tekrarlıyor ):):
Ben geldiiim..
Geçmişi okumaya niyetlendim ama bu sefer de muhabbeti yakalayamıyorum...
Bi özetleyiverin Kerem'in rahatsızlığına ne dedi doktoru?
Selin kuzunun da bişeyi yok inşallah annesi,içini ferah tut...
Okul kapandı örtmenler online oldu
Grip olanlar parmak kaldırsın...
Yemeklerinde ekmek veriyorum, kahvaltı karışımını da ekmek içiyle hazırlıyorum. Cicibebeyi sadece yoğurtla, çok nadiren de meyve ile veriyorum.
Hazır gıdaların hiç birine, hiç bir markaya güvenim yok Mervecim. Haa, ne kadar koruyabilirim, yarın öbür gün kreşe gidecek, okula gidecek, görecek isteyecek yiyecek, bu kaçınılmaz. Ama taptaze bedenini 1 ay fazla koruyabilsem kardır diye düşünüyorum. Bu kadar genç yaşta bir sürü insanın kronik hastalıkları olmasının nedenini bu koruyucu maddelere, katkı maddelerine dayandırıyor uzmanlar.
Yanlış anlaşılmasın, steril bir anne değilim, hatta arada pasaklı bile olabilirim, ama bu katkı maddelerinin bir çok mikroptan bile daha zararlı olduğunu düşünüyorum.
ben geldim.. hala annemde kalıyorum bi süre daha ordayım.. kartaldaki ewlerini satışa çıkardık cengiz beylerin o bir an önce satılırsa hemen beşiktaşta ew alıp yerleşeceğiz yok satılmazsa üsküdara yerleşeceğim.. bekleyecek değilim yaza kadar satılmasını
sizler nasılsınız???
size bi sorum olacak
biz cerenin içtiği suyu mama suyunu falan kaynamış ılımış sudan kullanıyoruz hep.. normal su wermedik daha siz ne yapıyorsunuz???? pet su weriomusunuz? yada n zamn wericez ben wermeyi düşünmüyorum sulara pek güwenim yok çünkü:18:
kavanoz mamasını ve kaşık mamasını bende veriyorum:26:Evet ya katkı maddesi yok yazıyo.. Ben de ona güvenip alıyodum.. :44:
beni sulu sulu öpebilersiniztosbikime maşallah diyen ballı teyselerine oğluşumdan sulu sulu öpücüklerkabul ederseniz yoksa sileyim akan sularını (iğrençimmm)
akşama misafirim var kıslar az önce gelen bebikin annesi babası abiside gelecek hazırlık yapmam lazımm
bu arada 10 aydır aldığım hiçbir emziği ağzına sokmayan serhan efendi gelen bıcırığın memesine bi yapıştı ağzına sokmadan aldım elinden ve kendi emziklerinden birini verdim eline yarı oyun yarı emme çok çok emmeye başladı akşam babası bu durumdan hiç hoşnut olmayacak
canancım hoş geldin balım ben serhana keçi sütü veriyorum şimdilik
hadi bakalım sonucu bize bildir,olsada kurabiye yesekbirazdan mutfağa giricem atanın doğum günü için planladığım kurabiyelerden deneyeceğim kurabiyelerin üstünüde şeker hamuru kaplayacağım çok işim var yani ilk defa yapacağım bir başka günde pastasını deneyeceğim sonucu yazarım size sonrada atayla bıcı bıcı yapıcaz bir süreliğine yokum merak etmeyin beni
haklısın burcu ama ne biliyim etiketlerini cıcığına kadar okuyorum yabancı terimleri netten araştırıorm bende bisküvi 5 tane weriorm günde kahvaltısına katıyorum ekmek yumuşak yumuşak olmaz ki sen nası veriyosun burcu. danino falandamı yok.onlarda war katkı maddesi ama kavanoz mamasında katkı maddedi yok dio konserve usulü annelerin yaptığı gibi yani. katkı ve koruyucu olsa yazmak zorundalar sonuçta. şaştık artık..
Biraz da benimkiler mor, kırmızı, kara ne bileyim bi renk olsalar keşke..
Köy yumurtasıyla ilgili arkadaşımın bi anısını anlatiim:E Mervecim, bisküvi de yumuşamıyor mu zaten kahvaltısına katınca... Kıvamı bisküvili karışımla aynı olmuyor tabi, bir dene istersen ziyan olmasını göze alarak.
Danino falan yok, hala ev yoğurdu veriyorum, içine ev yapımı ya da kavanoz meyve püresi katıyorum meyveli yedirmek istediğim zaman.
Kavanoz mama ara sıra veriyorum valla, özellikle de meyve pürelerinden. Şeftali ve armut püresi mesela, mevsimi olmadığı için. Ama diğerlerini, mesela üzüm, incir, kayısı, erik, kurularını yediriyorum. Bir de bazen evdeki yemeği beğenmiyor, o zaman sebze püresi de veriyorum, içine et ya da tavuk ekleyerek. Köy sütü ve köy yumurtası getirtiyorum kuzuşa yaw, manyak oldum.
bende aptamilin +1yaş dewam sütünü aldım bi kaç kere werdim zaten benimki uyanıkken içmiyor uyku arası gece falan weriorum..ben bugünlerde 1 yaştan itibaren olanını kullanıyorum şurada 23 günümüz kaldı yaşımıza :)
ceren domatesi elinde dişleyerek yemeyide çok sewiyo, ben weriorum zaten herşeyi kısıtlama yok bizdeDr bize artık herşeyden tattır ki alışsın dedi. Ben de sordum ya alerji olursa die, artık olmaz. En fazla kividen dili tahriş olur o kadar dedi..
Biz kiviyi sık veriyoruz. Domatesi de çorbalarının içine rendeliyorum. Bi sorun çıkmadı çok şükür.
Gülşan'ın dediği gibi kivinin siyah çekirdeklerini ben de kakada görüyorum. Bi de brokolide oluyo öyle.
cerende geceleri ciyak ciyak uyanıyor yaa... we budurum benmiçin çok yıpratıcı olmaya başladı 24ünde 1 yaş olacak hala gecede 3,4 kez ağlıyorKerem'e dr geceleri ağlamasına kabus görüyo olabilir demiş ya... Ben bunu Tracy'nin kitabında da okumuştum. Bu aylarda bebeklerde ciddi kabus sorunları olabilirmiş..
ben dewam sütünü asla sade wermiyorum su gibi, tok tutmayacağı kanaatindeyim..Yemeklerinde ekmek veriyorum, kahvaltı karışımını da ekmek içiyle hazırlıyorum. Cicibebeyi sadece yoğurtla, çok nadiren de meyve ile veriyorum.
Hazır gıdaların hiç birine, hiç bir markaya güvenim yok Mervecim. Haa, ne kadar koruyabilirim, yarın öbür gün kreşe gidecek, okula gidecek, görecek isteyecek yiyecek, bu kaçınılmaz. Ama taptaze bedenini 1 ay fazla koruyabilsem kardır diye düşünüyorum. Bu kadar genç yaşta bir sürü insanın kronik hastalıkları olmasının nedenini bu koruyucu maddelere, katkı maddelerine dayandırıyor uzmanlar.
Yanlış anlaşılmasın, steril bir anne değilim, hatta arada pasaklı bile olabilirim, ama bu katkı maddelerinin bir çok mikroptan bile daha zararlı olduğunu düşünüyorum.
valla ne desen haklısın ozaman,yeni doğum yapmış bir anne okadar üzülmezKolay gelsinnn..
Hoşçakal...
Bu aralar içimde tutamıyorum . Uzun zamandır sıkıntılıyım zaten de hep sabredicem diyodum. Patladım bi kaç gündür...
Seneler sonra da diil zaten bizde çıkacağı kadar çıktı o yüzden böyleyiz.. Pelin yeni doğduğunda görümcem kapıları çarptı gitti...
Kayınvalidem telefondan bana bağırdı.. Kızını evimden kovdum die..
Eşim hiç ağıza alınmayacak, dosta diil düşmana bile söylenmeyecek laflar, küfürler etti bana.
Ben evi terkedip anneme gittim fln...
Neler neler..
Bu benim daha yatışmış halim...
bazı dr lar buyun kaynatılmasına karşı çünkü kaynayınca içindeki minerallerin çoğu yok oluyormuş,güvendiğiniz bir marka varsa ondan alıp güvenle verebilirsiniz diyolar ama ben türkiyede hiçbir su markasına güvenmiyorum ishal olur diye kaynatıyorum yinedeben geldim.. hala annemde kalıyorum bi süre daha ordayım.. kartaldaki ewlerini satışa çıkardık cengiz beylerin o bir an önce satılırsa hemen beşiktaşta ew alıp yerleşeceğiz yok satılmazsa üsküdara yerleşeceğim.. bekleyecek değilim yaza kadar satılmasını
sizler nasılsınız???
size bi sorum olacak
biz cerenin içtiği suyu mama suyunu falan kaynamış ılımış sudan kullanıyoruz hep.. normal su wermedik daha siz ne yapıyorsunuz???? pet su weriomusunuz? yada n zamn wericez ben wermeyi düşünmüyorum sulara pek güwenim yok çünkü:18:
bu arada herkese merhabalar ... anca geldim büroya gittim saclarımı kestirdim cünkü hafif bi depresyondayım herkese herseye sinirlenir oldum en cok kocama ..dün ege yesin diye patates püresi yaptım soguması bekliyodm benim kocam girmiş mutfaga pul biber eklemiş püreye nasıl kızdım ben onu cocuga yaptım diye ayırırsın hiç olmazsa .. cocugu benim kadar düşünmüyo ona bozuluyorum((((
ince düşünen mart annesi burcuE Mervecim, bisküvi de yumuşamıyor mu zaten kahvaltısına katınca... Kıvamı bisküvili karışımla aynı olmuyor tabi, bir dene istersen ziyan olmasını göze alarak.
Danino falan yok, hala ev yoğurdu veriyorum, içine ev yapımı ya da kavanoz meyve püresi katıyorum meyveli yedirmek istediğim zaman.
Kavanoz mama ara sıra veriyorum valla, özellikle de meyve pürelerinden. Şeftali ve armut püresi mesela, mevsimi olmadığı için. Ama diğerlerini, mesela üzüm, incir, kayısı, erik, kurularını yediriyorum. Bir de bazen evdeki yemeği beğenmiyor, o zaman sebze püresi de veriyorum, içine et ya da tavuk ekleyerek. Köy sütü ve köy yumurtası getirtiyorum kuzuşa yaw, manyak oldum.
Köy yumurtasıyla ilgili arkadaşımın bi anısını anlatiim:
Arkadaşım Kayseri'nin bi ilçesinin köyünde mi kasabasında mı bi yerde öğretmenlik yapıyodu. Küçük bebeğine ordan hergün yumurta alıp getiririmiş. Bi çocuk satarmış arkadaşıma yumurtayı..
Bi gün arkadaşım çocuğa sormuş.'bu yumurtayı nerden alıyosun?' die.. Çocuk da marketteeennn demiş!!!!
Arkadaşım o gün bu gündür taaa oralardan buraya yumurta taşımıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?