2010 Nisan Anneleri

günaydın tatlı anneler.
bende tam bır uykucuyum akşam dokuzda yatıyorum sabah sekıze kadar :hulya: kocişede yazık hep yalnız kalıyor akşamları .

günaydın kızlar... ultrasona girdim geldim... bileniniz vardır devlet hast. de kendi dr. çekmiyo ultrasonu.. radyoloji uzmanı çekti.. neyse çekerken bi rahatsızlığınız varmı dedi.. hayır dedim bende ama aklım gitti resmen... neyse bitince herşey normalmi dedim.. evet iyi dedi.. ama bana verilen kağıtta aynen şöyle yazıyo...

intrauterin tek canlı fetus izlenmektedir. CRL ölçümüne göre 10 hft 2 güne uymaktadır. plesanta fundal yerleşimli. amniyon mayi normaldir.

şimdi baktım netten intrauterin... gelişme geriliği demekmiş... çok üzüldüm.. dr. bugün izinli.. yarın göstericem sonucumu...

canım intrauterin uterus içi demek ve uterusta rahim demek korkucak bişey yok lütfen endişelenme olurmu.bu arada günaydın bütün cici annelerimize hepinizi sabah öpücüğüyle kocaman öpüyorum.

kafam çok karıştı benim yaa... 2 hafta önce aynı kişi bakmıştı ultrasona o gün 7+0 haftalık tek canlı gebelik fln. demişti... bugün 9+0 olması gerekirken 10+2 çıktı... doktorum vajinal 1 hafta önden gider ama onlar birbirini yakalar demişti.. dediği de çıktı... ve ultrasonu çeken kişi neden iyi dedi bana... mafoldumben

arkadaşlar lütfen bu yazdığım sonuçtan başka bişey anlayan varmı? plesenta fundal yerleşimli ne demek mesela.. yarın dr. gösterene kadar çatlıcam yoksa.... mafoldumben

allahım bebeğimi sağlıkla bana bağışla :Saruboceq:

kızlar açıköğretim sonuçları açıklanmış
ve eşim geçememiş öyle kötü oldumki askerlik yolu göründü hemde 15 ay

öncelikle hepinize günaydın kızlar;nazcım ya gercekten çok endişe verici bir durum rabbim yardımcınız olsun,inşlh dualrın kabul olur ve erteleme şansınız çıkar,kendini fazla sıkma canım bebişi düşün bol bol dua et bende senin için dua edicem canım......

canım intrauterin uterus içi demek ve uterusta rahim demek korkucak bişey yok lütfen endişelenme olurmu.bu arada günaydın bütün cici annelerimize hepinizi sabah öpücüğüyle kocaman öpüyorum.

öncelikle günaydın canım... allah senden razı olsun güzelim yaa.. valla tek bir cümlenle içimi az da olsa rahatlattın... :sinifsinif: baktım şimdi bir önceki ultrason sonucuma da farklı bi radyoloji uzmanı çekmiş o zaman... acaba kişiden kişiye değişirmi yazılan sonuçta kullanılan terimler? geçenkinde 7 haftalık ve bebeğin boyu 0,97 cm imiş. şimdi ise 10+2 ve bebeğim 3,35 cm.. yani bana gelişim de bir gerileme var gibi gelmemişti ilk etapta ama internette intrauterin yazıp aratınca direk gelişme geriliği ,bebekten kan alınıp testler yapılır fln. çıkınca yıkıldım mafoldumben inşallah dediğin gibidir.. rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın... :Saruboceq:

Günaydın kızlar.

Canım hiç korkma herşeyin normal.İntrauterin demek rahimiçi demek.Fundal yerleşimlide rahimde plesenta(yani bebişin eşi-etene) fundus bölümüne yerleşmiş.a.s.

canım bak endişelenme dün gecede heyecandan miden kötü olmuş okudum şimdi.önce sakin ol.plesenta yavrularımızın içinde bulunduğu su dolu kesecik.onları besleyen ve gebeliğin de devamını sağlayan hormonun salgılandığı yer.aynı zamanda bizim midemizi bulnadıran bu hormon.bu hormonun olması demek gebeliğimizin devam etmesi demek giderek yükseliyor ve bünyemiz buna alışana kadar çeşitli tepküler veriyor.
fundalda dip demek yani plesenta rahimde yapışık bebeğin iyi uterus içine yani rahime tutunmuş tek bebeğin var fetusta zaten bebişlerimizin şimdi hallerinin ismi.
sen bir sakin ol.derin derin nefes al.uzan olmazsa.elini karnına koy ve bebeğinle konuş.dua oku ona dua et.abdest al.bunlar seni rahatlatıcaktır ve Allah (c.c.) izniyle hiç bişey yok tamammı.hepimiz buna inanıyoruz.

canım ya ne güzel tebrik ederim bir erkek bebeğimiz daha oldu ben demiştim ama nisan ayı erkek bebeklerin ayı olacak diye....hayırlısı herseyin ,sağlıkla gelsin yakışıklı....

günaydın güzel anneler ve bebişleri...

Günaydın hoşgeldiniz.

ruzenin , ymer ,tarhan , yosun ve diğerleriii... günaydınlar kızlarrr... lütfen bana fikir verin ve bilginiz varsa lütfen yardım edin bana yaa.. bu çıkan sonuç ne demek?

Kızlar ben o kadar çok uyuyorum ki anlatamam. işten geliyorum hemen uyuyorum. Günde 12 hafta sonları 15 bazen 17 saat
sizde durumlar nasıl?

bende acayip uyuyorum canım anlatamam,eşim artık şikayet ediyor valla,arabaya biniyorum eve gidene kadar bi posta uyukluyorum,sonrada eve gelince hiç kalkamıyorum acayip bi miskinlik var üzerimde,birde ok halsizim elim kolum kalkmıyor,hiç birşeye dokunmuyorum desem yeri var bakalım daha nereye kadar sürecek.....

ruzenin , ymer ,tarhan , yosun ve diğerleriii... günaydınlar kızlarrr... lütfen bana fikir verin ve bilginiz varsa lütfen yardım edin bana yaa.. bu çıkan sonuç ne demek?

canım benim günaydın öncelikle;inan okudum dediklerini ama ben hiç anlamıyorum canım,bence sen kalbini ferah tut,bazen içimizden ne geçirirsek o olur bence iyi şeyler düşün ,sana doktorundan daha iyi kimse yanıt veremez,ama beklemekte yoruyor insanı biliyorum ,başka sorabileceğin kimse yokmu cevrende....

geçmişi okumayı yeni bitirdim günaydın kızlar. canım bence fazla evham yapıyosun tıbbi terimler internetten aramayla insanı yanıltabilir. ultrason görevlisi herşey yolunda demiş işte yarını bekleyemiceksen kendine ve bebişine bugünü zehir etme başka bir doktora gösterip içini rahatlat yarında kendi doktoruna gidersin. boşu boşuna bebişini üzme ben hep şöyle derim: eğer ortada kötü birşey varsa kötü haberi aldıktan sonra nasıl olsa üzüleceksin daha haberi almadan kendi kendine işkence yapmanın ne alemi varki?
merak etme canım eğer kötü bir şey varsa ki bence yok; yarın oturur hep beraber ağlarız şimdiden kendine ve bebişine işkence etme canım lütfenklavapuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…