kızlar ben kaçıyorum artık hepinize ii akşamlar yarın görüşürüz
düşünüyorum aklınıza gelen bişey olursa söyleyin biraz arasın
ya ben cips yemeyi çok seviyorum annemde kızıyo tuzlu tuzlu şeyleri yeme diye:)) nolur ki annem hamilelikte tuz vücutta şişlik yapar diye kızıyo onun haricinde bebek için bi zararı varmıdır acaba??
ya ben cips yemeyi çok seviyorum annemde kızıyo tuzlu tuzlu şeyleri yeme diye:)) nolur ki annem hamilelikte tuz vücutta şişlik yapar diye kızıyo onun haricinde bebek için bi zararı varmıdır acaba??
bende geldim kızlar iyi akşamlarr
Aynı şekilde benimde canım sürekli istiyor ama yüksek ısıda kızartılmış ve fırınlanmış yiyecekler bebeğin zihinsel gelişimini etkiliyormuş.
yaa ben patates kızartmasını çok yedim ama ne olacak ve çok seviyorum kahvaltımdada muhakkak ararım olmasını isterim şimdi zararlımı yani ama ne yiyeceğiz o zamn:çok üzgünüm:Yüksek sıcaklıkta pişirilmiş nişastalı gıdalarda oluşan “akrilamid” maddesi hamilelerde fetüse veya emzikli annelerde bebeğe geçebiliyor. Bu kanserojen maddeden korunmak için uzak durmanız gereken gıdalar şunlar…
Patates, mısır, un içeren nişastalı gıdalar 120C ve üzerindeki yüksek sıcaklıklarda işlem gördüğünde kanserojen “akrilamid (acrylamide)” maddesi ortaya çıkabiliyor. Yüksek sıcaklıkta ne kadar uzun süre kalırsa, akrilamid oranı o kadar yüksek oluyor.
Health Canada tarafından verilen bilgiye göre her yaştan, her kesimden insanın akrilamid içeren herhangi bir gıdayı yemesi sakıncalı. Gebe ve emzikli kadınlarda, bebeklerine geçirebilecekleri için daha da tehlikeli…
Bazı plastik çeşitlerinin yapımında kullanılan akrilamid’in yiyeceklerde de bulunabildiğini ilk kez 2002 yılında İsveç Ulusal Gıda Merkezi ispatlamıştı.
Hayvanlar üzerinde yapılmış olan deneylerle, akrilamid’in kansere sebep olabildiği de biliniyor.
Akrilamid riski yüksek yiyecekler
• Yüksek sıcaklıkta (120C ve üstü) kızartılmış patates
• Patates cipsi
• Mısır gevreği ve diğer kahvaltılık gevrekler
• Bisküvi
• Kraker
• Hazır (granül) kahve
• Kavrulmuş fındık-fıstık
• Tost edilmiş ekmek
En yüksek oranda akrilamid patates kızartması ve patates cipsinde bulunuyor.
Yüksek sıcaklıkta pişirilmiş nişastalı gıdalarda oluşan “akrilamid” maddesi hamilelerde fetüse veya emzikli annelerde bebeğe geçebiliyor. Bu kanserojen maddeden korunmak için uzak durmanız gereken gıdalar şunlar…
Patates, mısır, un içeren nişastalı gıdalar 120C ve üzerindeki yüksek sıcaklıklarda işlem gördüğünde kanserojen “akrilamid (acrylamide)” maddesi ortaya çıkabiliyor. Yüksek sıcaklıkta ne kadar uzun süre kalırsa, akrilamid oranı o kadar yüksek oluyor.
Health Canada tarafından verilen bilgiye göre her yaştan, her kesimden insanın akrilamid içeren herhangi bir gıdayı yemesi sakıncalı. Gebe ve emzikli kadınlarda, bebeklerine geçirebilecekleri için daha da tehlikeli…
Bazı plastik çeşitlerinin yapımında kullanılan akrilamid’in yiyeceklerde de bulunabildiğini ilk kez 2002 yılında İsveç Ulusal Gıda Merkezi ispatlamıştı.
Hayvanlar üzerinde yapılmış olan deneylerle, akrilamid’in kansere sebep olabildiği de biliniyor.
Akrilamid riski yüksek yiyecekler
• Yüksek sıcaklıkta (120C ve üstü) kızartılmış patates
• Patates cipsi
• Mısır gevreği ve diğer kahvaltılık gevrekler
• Bisküvi
• Kraker
• Hazır (granül) kahve
• Kavrulmuş fındık-fıstık
• Tost edilmiş ekmek
En yüksek oranda akrilamid patates kızartması ve patates cipsinde bulunuyor.
merhaba ezgi ben 36 haftalık hamileyim sorunu görünce cevap vermek istedim.... tuzu ne az kullanmak lazım nede çok.... dengelemek lazım eğer çok tuzlu yersen albüm olursun yani ayakların ve ellerin şuanki halinden 2 katı daha büyük olur şişer ayagına ayakkabı sığmaz valla:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?