ya bana hero baby den hediye paketi geldi bi kaç gün önce..onun içinde iyi geceler bisküvisi vardı dün akşamda ecenaz çok huysuzlandı saat 10 du hala uyumamakta direniyodu...bende denemek amaçlı milupa devam sütüne bu iyi geceler bizküvilerinden koydum 2 tane biraz kıvamlı bi mama oldu ama akışkandı yinede biberondan geçiyodu yani...ecenaz da baya bi severek yedi hadi hayırlısı dedim yer yemez uykuya daldı...
gözümü bi açtım sabah 7 ece hala uyuyo:1shok: tesadüfmü bilmem ama gerçekten iyi bi gece geçirtti o bisküvi bizealkisalkisalkis
karnını ıyı doyurdugu ıcın olabılır mı maşallah ecenaza kaydirigubbakcemile2
Prima bitsin ben de Molfix e geçeceğim. Ya bi de Şu Türk malı olan şeylere Türkçe bi isim verseler ya. Canbebe gibi mesela
bebeklerın bı rutıne sahıp olmaları gerektıgı yazıyor. mutlaka ve mutlaka dıllerını okumak gerektıgını. her aglamanın farklı bı tonda oldugu ve dıkkat edersek farklı mesajlar verdıgı... su an cok rahatca ıpegın aglamasının tonundan ne ıcın agladıgını anlayabılıyorum mesela. bol bol gozlem yapıcaksın,bebegı gozlemlıceksın... rutıne nasıl oturtucagını kıtapta ayrıntılı olarak anlatıyor. bıraz zor ve fızıksel efor ıstıyor. ıpegın gece uykusuna gecısı cok zordu. ben yatır/kaldır yontemını kullandım. kendı cocuguma en uygun yontem o gıbı geldı. aksamları aynı saatte (kı bu ıpek ıcın 9.30-10 arası oluyor,nadıren de 9 gıbı) uyku belırtısı vermeye basladıgı an ( bu da ıpek ıcın yıne gozlerını ovusturma ve huysuzlanma ) hemen besıgıne koyuyorsun. yarım kundak yapılabılır (ben yapıyorum ıse yarıyor cunku kol hareketlerı kendını uyandırıyor sureklı ) butun bı kundak degıl,bacakları rahatca hareket ettırıp gazını cıkarsın ama kollarını ınce bı battanıyeyle sarınca kendılerını guvende hıssedıyolarmış. bazen emzıgı verıyorum bazen vermıyorum duruma gore. ısıgı kapatıp kendı halıne bırakıyorum. aglarsa hemen kucagıma alıyorum asla ama asla aglamaya bırakmıyorum ve sustugu an tekrar yataga koyuyorum. huysuzlanırsa yanına gıdıp hafıfce konusuyorum elımle gogsune kucuk kucuk "pat pat" lar yapıyorum. yatır kaldır yontemı boyle oluyor. ılk zamanlar 45 dk boyunca sureklı her agladıgında kucagıma aldıgımı bılıyorum 40 kez 50 kez belkı cok daha fazla. ama gunden gune o yataga yattıgında uyuması gerektıgını anladı ve sımdı 10 dk da uyuyo kendı kendıne...
ve mutlaka uyku oncesı ritüelimiz war. her gece ıstısnasız uyku oncesı aynı seylerı aynı sırayla yapıyoruz. bu bızım ıcın once banyo,sonra bebe yagıyla hafıf bı masaj, alt degısımı , emzırme , ve sonra kucagıma alıyorum koltukta bıraz sakın sessız sekılde oturuyoruz (10-15 dk kadar) ve uyku belırtısı verdıgı an besıge koyuyorum...
uyku saatınden 1 saat once çok uyarıcı fızıksel aktıvıtelerı kesıyoruz. kalabalıktan soyutlanıyoruz cunku ıpek cok heyecanlı bı bebek zor sakınlesıyor...
boyle ıste bacım. ılk 1 hafta zor oldu kendı kendıne uykuya gecmeyı cok zor basardı aglıyodu sureklı kucaga al susunca bırak 1 saate yakın cok yordu benı ama sımdı yataga koyunca uyuması gerektıgını bılıyo ve 10-15 dk sonra uyuyor...
butun bunlar cok detaylı bıcımde anlatılıyor kıtapta.
bızımde gunduz uykumuz pek yok sımdı ona el atıcam bıraz bu ewe yenı duzene alışsın da...
aaa ne güzel ben de isteyim bir de biskivülü uyuyalım bakalım :)ya bana hero baby den hediye paketi geldi bi kaç gün önce..onun içinde iyi geceler bisküvisi vardı dün akşamda ecenaz çok huysuzlandı saat 10 du hala uyumamakta direniyodu...bende denemek amaçlı milupa devam sütüne bu iyi geceler bizküvilerinden koydum 2 tane biraz kıvamlı bi mama oldu ama akışkandı yinede biberondan geçiyodu yani...ecenaz da baya bi severek yedi hadi hayırlısı dedim yer yemez uykuya daldı...
gözümü bi açtım sabah 7 ece hala uyuyo:1shok: tesadüfmü bilmem ama gerçekten iyi bi gece geçirtti o bisküvi bizealkisalkisalkis
Prima bitsin ben de Molfix e geçeceğim. Ya bi de Şu Türk malı olan şeylere Türkçe bi isim verseler ya. Canbebe gibi mesela
jenny&willy kaydirigubbakcemile3
bende molfixe gectım cok da ıyı gıbı...
işte sureklılık olmadıgı ıcın ıplerı elıne almıs durumda defne. kıtapta dıyor kı "yapamayacaksan baslama" cunku cocugun aklı karısıyor. bı gun annesı onu gogsunde sıcacık uyuturken bı gun yatagına bırakıyor ve kendı kendıne uyumasını ıstıyor... buda oncacık seyın aklını karıstırıyor. sıkıcaksın dısını sabırla uygulayacaksın. nasıl kucagında uyumaya alıstıysa zamanla yenı duzene de alısıcak. uyku ogretılen bı surec dıyor mesela. bı bebege kendı kendıne uyumasını ogretmek bızım elımızde. nasıl yon verırsek oyle gıder. ıpegın asla bebek arabasında yada pusetınde uyumasına ızın vermedım ılk zamanlar. oraları uyku yerı olarak gormesın dıye. orda uyudugu an uyandırdım. sadece ve sadece besıgınde uyumasına musade ettım. taa kı duzenı oturdu gecelerı kendı kendıne uyumaya basladı o zaman farklı yerlerde uyumasına musade ettım.
zor bacım eger sabırla denemeyeceksen hiç başlama ıyıce kafaları karısıyor mınıklerın sonra.
ayyy kıyamam zeynep elime geçirmiyeyim seni kız yazık ya arada izin ver annesinin kokusunu özler yada gündüz 1 kere izin ver yaa..yavrum hemen omzuna yaslanıp uyumak istiyor .:gitme::gitme:gece 1 kere kalkıyor emdıkten sonrada mutlaka gazını cıkarıp tekrar gerı besıgıne koyuyorum hemen. kucagımda uyumasına musade etmıyorum kı buna alışmasın dıye. dık pozısyona getırıp gazını cıkarırken basını omzuma koyup uyumaya calısıyo ama hemen kendımden cekıp uyandırıyorum gazını cıkarıp oyle besıgıne bırakıyorum. cunku bılıyorum kı kucagımda uyumaya 1 kere alısırsa ben zorlanıcam sonra her gece emdıkten sonra aynı seyı ıstıcek. dırek koyuyorum besıge hemen uykuya gecıyor en fazla 5 dk...
ya bana hero baby den hediye paketi geldi bi kaç gün önce..onun içinde iyi geceler bisküvisi vardı dün akşamda ecenaz çok huysuzlandı saat 10 du hala uyumamakta direniyodu...bende denemek amaçlı milupa devam sütüne bu iyi geceler bizküvilerinden koydum 2 tane biraz kıvamlı bi mama oldu ama akışkandı yinede biberondan geçiyodu yani...ecenaz da baya bi severek yedi hadi hayırlısı dedim yer yemez uykuya daldı...
çokgeçmiş olsun inşaqllah ilaçla temizlenir
tayin içinde inşallah allah gönlüne göre verir neden diyarbakır istiyorsun diyede merak ettim doğrusu
taşınmak zor iş allah yardımcın olsun
Sende yoktun ne zamandır hoşgeldin.
iki kızınıda bırakmak x2 zordur herhalde.
geçmiş olsun canım.
babamdada var safra kesesinde çabur ercp ile temizleniyor sonra tekrar oluşuyor.1 kere ameliyat olmak çözüm galiba Berrin'de bu yüzden ameliyat oldu tkanalı tıkar ise Allah korusun sarılığa çeviriyor bulaşıcı sarılık değil ama karaciğere zarar veren cinsten. iyi bi dr bul detaylı konuş canım daha çok gençsin belki dıyarbakıra gitmeden buyük şehirde çözümünü bulmak senin için daha iyi olur.inşallah biran önce düzelirsin.
Afferim kız valla yerleştinde bitirdin bile tabii arka planda gel beni gör dediğini duyar gibiyim. çok yorucu olmuştur.güle güle oturun canım.ee İpek için de zordur 4 aydır alıştığı evinden ayrıldı kuzum huzursuzluğu normal.yeni evle totosuda düzelmiş bak maşallah evet kayısı size iyi gelir.
diğer zamanlardada tok uyur ama mutlaka sabah 6 ya kadar 2-3 kez kalkardı zeynepcim
anlamadım belki bu daha tok tuttu
ya bendemi geçsem korkuyorum doğduğundan beri aynı bezi kullandım şimdi bide pişiklerle mücadeleye başlamayalım
ayy bende mi denesem ..benim zilli 3 saatte bir kalkıyor aralarda 50 en fazla 60 yıyor bi deniyeyim nasıl yapıcam Gülşah.akşam hemen alıyorum.
bebeklerın bı rutıne sahıp olmaları gerektıgı yazıyor. mutlaka ve mutlaka dıllerını okumak gerektıgını. her aglamanın farklı bı tonda oldugu ve dıkkat edersek farklı mesajlar verdıgı... su an cok rahatca ıpegın aglamasının tonundan ne ıcın agladıgını anlayabılıyorum mesela. bol bol gozlem yapıcaksın,bebegı gozlemlıceksın... rutıne nasıl oturtucagını kıtapta ayrıntılı olarak anlatıyor. bıraz zor ve fızıksel efor ıstıyor. ıpegın gece uykusuna gecısı cok zordu. ben yatır/kaldır yontemını kullandım. kendı cocuguma en uygun yontem o gıbı geldı. aksamları aynı saatte (kı bu ıpek ıcın 9.30-10 arası oluyor,nadıren de 9 gıbı) uyku belırtısı vermeye basladıgı an ( bu da ıpek ıcın yıne gozlerını ovusturma ve huysuzlanma ) hemen besıgıne koyuyorsun. yarım kundak yapılabılır (ben yapıyorum ıse yarıyor cunku kol hareketlerı kendını uyandırıyor sureklı ) butun bı kundak degıl,bacakları rahatca hareket ettırıp gazını cıkarsın ama kollarını ınce bı battanıyeyle sarınca kendılerını guvende hıssedıyolarmış. bazen emzıgı verıyorum bazen vermıyorum duruma gore. ısıgı kapatıp kendı halıne bırakıyorum. aglarsa hemen kucagıma alıyorum asla ama asla aglamaya bırakmıyorum ve sustugu an tekrar yataga koyuyorum. huysuzlanırsa yanına gıdıp hafıfce konusuyorum elımle gogsune kucuk kucuk "pat pat" lar yapıyorum. yatır kaldır yontemı boyle oluyor. ılk zamanlar 45 dk boyunca sureklı her agladıgında kucagıma aldıgımı bılıyorum 40 kez 50 kez belkı cok daha fazla. ama gunden gune o yataga yattıgında uyuması gerektıgını anladı ve sımdı 10 dk da uyuyo kendı kendıne...
ve mutlaka uyku oncesı ritüelimiz war. her gece ıstısnasız uyku oncesı aynı seylerı aynı sırayla yapıyoruz. bu bızım ıcın once banyo,sonra bebe yagıyla hafıf bı masaj, alt degısımı , emzırme , ve sonra kucagıma alıyorum koltukta bıraz sakın sessız sekılde oturuyoruz (10-15 dk kadar) ve uyku belırtısı verdıgı an besıge koyuyorum...
uyku saatınden 1 saat once çok uyarıcı fızıksel aktıvıtelerı kesıyoruz. kalabalıktan soyutlanıyoruz cunku ıpek cok heyecanlı bı bebek zor sakınlesıyor...
boyle ıste bacım. ılk 1 hafta zor oldu kendı kendıne uykuya gecmeyı cok zor basardı aglıyodu sureklı kucaga al susunca bırak 1 saate yakın cok yordu benı ama sımdı yataga koyunca uyuması gerektıgını bılıyo ve 10-15 dk sonra uyuyor...
butun bunlar cok detaylı bıcımde anlatılıyor kıtapta.
bızımde gunduz uykumuz pek yok sımdı ona el atıcam bıraz bu ewe yenı duzene alışsın da...
aysegulcum bizim de ayni derdimiz vardi uyumakta cok zorlaniyordu.. ama annem burdayken sagolsun gozlerini tulbentiyle ortuyordu ve hemencecik uyuya kaliyordu. etraftaki seylere bakmaktan uykuya dalamiyordu. annem gittikten sonra baktim uyuyamiyor kucuk bir mendille tam gozlerini kapattiktan sonra orttum yada sapka gerci sizde simdi yaz sapka sicak olur.. yataga koyarken gozlerini acinca etraftaki seyler ilgisini cekmesin diye..oyle olunca uyanamiyor, mizildansa bile emzik veriyorum ama senin kiz almiyor.. bir de ben 2 tane uyku belirtisi gordum mu hemen yatagina goturuyorum, besiginin uzerinde olan muzigi aciyorum onlara baka baka uyuyor..hem goz kaslari icin de iyiymis.. ellerini agzina goturmesi bile yorgunluk isaretiymis..ara da yirtiniyor uyuyamadigi icin ama masallah diyelim biz yine de.biraz zor oluyor alismasi duzene ama insalah basarbilirsin..Allah yardimcin olsun.
bızım kız uyuyor uyansın dolaşmaya cıkıcaz.
anam burasıda 5.kat asansor yok gunde nerden baksan 2-3 kez in cık ericem bu gıdısle :roflol:
benım bacaklarımdakı dermansızlıgın nedenı ahanda bu bıde soruyorum bundan ala sebep mı olur :)))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?