alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkisbende melis doğduğundan beri hep prima kullanıyordum. dün eşime molfiks aldırdım akşamdan beri deniyorum. çok şükür pişik olmadı... bundan sonra dikkat edicem valla öyle israil malı falan yok artık.....
dün kızımın açlıklarına dayanamadık sma aldık fransa malı mıymış. mamada herhalde bir hero var onu da kızım beğenmedi mafoldumben sma yı beğendi ama yiyor.canım ben bebelac kullanıyorum.isveç 'in canım.
sma bize acı geldi
hero bayb de kabız yaptı.
3 aydır bebelac kullanıyorum ama bizim dr içeriği hepsinin aynı tadını beğenmesi önemli dedi.
Ama maximen sana özellikle aptamil dedim hemen hemen her bebek sever gibi tatlımsı bize dr tatlı diye verme demişti.ama ilki için aptamil başla demişti.
komili ülkerin canım. onun dışında bilmiyorum ama hayat kimya ve evyapın şampuanı varsa bir araştır. biz komili kullandık çok memnun kaldık.ayyyyyyy maaşaallah ya
duyarlı annişlerle dolmuş burası...
israil malına hayııııııır
kızlar bu arda şampuanların hangisi israil malı değil
ipek hariç..çok kepek yapıyo bana
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkiselimdeki paket bitsin bende bezini değiştirem, molfix alacam inş.pişik yapmaz..
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkisbende hep prima kullanıyordum ne yalan söyleyim memnundumda :kedi:biz hep kipadan alırız primada acayip indirimler vardı almadım gittim molfiks aldım oda ikili paketleri baya indirimli yapmıştı eşim pişik olursa dedi olmaz protesto ediyorum almayacağım dedim daha molfiksi kullanmaya başlamadım elimdekiler çok az kaldı yarın falan başlarım herhalde
mama araştırıyorum milupa almıştım pek yemedi ecenaz zaten yesede artık almıcam protesto ediyoruzz..
sma,bebelac ve hero baby arasında seçim yapmalıyım
sma fransanın galiba
hero baby de türk
bebelac neki?
içeriklerinede baktım hepsinde farklı yorum bebeklere göre değişiyo
aynen vala bizimkide yapıyo
evet..sütüm birikir belkihmm bak bu yönü düşünmedimdi çok mantıuklı m
olabilir doğru..ya buarada sizin orda saat kaç şimdi:)
23.11 cnm saat yakinda yatarim bende zaten..
bende aynı durumdayım. baslıcam ılaca vıtamıne ya...
okudugum kıtapta bunun cozumunu cok guzel sekılde anlatmış. ama sayfalar dolusu ve uzunca o yuzden yazamıyorum buraya...
uyku sorunu ceken ve bebegını bı rutıne oturtmaya zorlanan annelere tavsıye ederım. o kıtap sayesınde ıpek her gece 9.30-en gec 10 gıbı besıgınde kendı kendıne uyuyor. cok ama cok faydasını gordum. gece de sadece 1 kere kalkıp sabah 7.30-8 e kadar yatıyor. gecelerımızı duzene soktuk. sımdı sıra gunduzlere geldı. ona da bı el atıcam...
bana ıyı etmedık gıbı gelıyo ya... sonucta emzırıyoruz baska bı bedenı daha beslıyoruz extradan vıtamın takvıyesıne ıhtıyacımız olabılır...
sana da aynı kaynagı tavsıye ederım bacım...
...
yok canım emmeye devamm.sütüm var ama tüm güne yetmiyo demekki.ek gıdaya başladık biz.4 ayımız dolduyaa.doktor geçelim bakalım bu ay nasıl olacak dedi..yarasın ne diyeyim..
bebeklerın bı rutıne sahıp olmaları gerektıgı yazıyor. mutlaka ve mutlaka dıllerını okumak gerektıgını. her aglamanın farklı bı tonda oldugu ve dıkkat edersek farklı mesajlar verdıgı... su an cok rahatca ıpegın aglamasının tonundan ne ıcın agladıgını anlayabılıyorum mesela. bol bol gozlem yapıcaksın,bebegı gozlemlıceksın... rutıne nasıl oturtucagını kıtapta ayrıntılı olarak anlatıyor. bıraz zor ve fızıksel efor ıstıyor. ıpegın gece uykusuna gecısı cok zordu. ben yatır/kaldır yontemını kullandım. kendı cocuguma en uygun yontem o gıbı geldı. aksamları aynı saatte (kı bu ıpek ıcın 9.30-10 arası oluyor,nadıren de 9 gıbı) uyku belırtısı vermeye basladıgı an ( bu da ıpek ıcın yıne gozlerını ovusturma ve huysuzlanma ) hemen besıgıne koyuyorsun. yarım kundak yapılabılır (ben yapıyorum ıse yarıyor cunku kol hareketlerı kendını uyandırıyor sureklı ) butun bı kundak degıl,bacakları rahatca hareket ettırıp gazını cıkarsın ama kollarını ınce bı battanıyeyle sarınca kendılerını guvende hıssedıyolarmış. bazen emzıgı verıyorum bazen vermıyorum duruma gore. ısıgı kapatıp kendı halıne bırakıyorum. aglarsa hemen kucagıma alıyorum asla ama asla aglamaya bırakmıyorum ve sustugu an tekrar yataga koyuyorum. huysuzlanırsa yanına gıdıp hafıfce konusuyorum elımle gogsune kucuk kucuk "pat pat" lar yapıyorum. yatır kaldır yontemı boyle oluyor. ılk zamanlar 45 dk boyunca sureklı her agladıgında kucagıma aldıgımı bılıyorum 40 kez 50 kez belkı cok daha fazla. ama gunden gune o yataga yattıgında uyuması gerektıgını anladı ve sımdı 10 dk da uyuyo kendı kendıne...
ve mutlaka uyku oncesı ritüelimiz war. her gece ıstısnasız uyku oncesı aynı seylerı aynı sırayla yapıyoruz. bu bızım ıcın once banyo,sonra bebe yagıyla hafıf bı masaj, alt degısımı , emzırme , ve sonra kucagıma alıyorum koltukta bıraz sakın sessız sekılde oturuyoruz (10-15 dk kadar) ve uyku belırtısı verdıgı an besıge koyuyorum...
uyku saatınden 1 saat once çok uyarıcı fızıksel aktıvıtelerı kesıyoruz. kalabalıktan soyutlanıyoruz cunku ıpek cok heyecanlı bı bebek zor sakınlesıyor...
boyle ıste bacım. ılk 1 hafta zor oldu kendı kendıne uykuya gecmeyı cok zor basardı aglıyodu sureklı kucaga al susunca bırak 1 saate yakın cok yordu benı ama sımdı yataga koyunca uyuması gerektıgını bılıyo ve 10-15 dk sonra uyuyor...
butun bunlar cok detaylı bıcımde anlatılıyor kıtapta.
bızımde gunduz uykumuz pek yok sımdı ona el atıcam bıraz bu ewe yenı duzene alışsın da...
ya bana hero baby den hediye paketi geldi bi kaç gün önce..onun içinde iyi geceler bisküvisi vardı dün akşamda ecenaz çok huysuzlandı saat 10 du hala uyumamakta direniyodu...bende denemek amaçlı milupa devam sütüne bu iyi geceler bizküvilerinden koydum 2 tane biraz kıvamlı bi mama oldu ama akışkandı yinede biberondan geçiyodu yani...ecenaz da baya bi severek yedi hadi hayırlısı dedim yer yemez uykuya daldı...
gözümü bi açtım sabah 7 ece hala uyuyo:1shok: tesadüfmü bilmem ama gerçekten iyi bi gece geçirtti o bisküvi bizealkisalkisalkis
mama araştırıyorum milupa almıştım pek yemedi ecenaz zaten yesede artık almıcam protesto ediyoruzz..
sma,bebelac ve hero baby arasında seçim yapmalıyım
sma fransanın galiba
hero baby de türk
bebelac neki?
içeriklerinede baktım hepsinde farklı yorum bebeklere göre değişiyo
23.11 cnm saat yakinda yatarim bende zaten..
Merhaba kızlar bugun sağlık ocağına gittik oğlusumla karma ve pnomokok asılarımızı yaptırdık sesi bıle cıkmadı aksine ebeye bakıp gülücükler atmaya basladı ebede şaşırdı babası da kollarını tutuyordu oglusum oyun zannettı galıba nasıl gülüyor yavrum sonra benım tetonoz 3 . doz asım oldu daha once hıc boyle acımamısdı diğer iki aşıda anlamadım bende şimdide çok ağrıyor gece ateş oğluşda değil bende olacak galiba :)
maşallah.yarasın aşıları kuzuyaa..benim kızda bakındı hiç aglamadı..
kız uyurken açtım gene selam verip kaçıyorum..
lunapark kurulu burda, geçerken izledi naz deli oldu kamikaze balerina falan varya ışıklı cistak cistak müzik neye bakacağını şaşırdı kuzum. ayy ne inceledi ne inceledi bayıldıııı kaydirigubbakcemile3
sağol teyzesi, aferın prensese de akıllı bızım kuzucuklar
canım benım oglanda ışıklı seylere hayran bayılıyor sürekli bır hareket olcak ışıklar olcak mest oluyor paşamız kaydirigubbakcemile3
KIZLAAAR BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜMMMM :kedi:
KIZLAAAR BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜMMMM :kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?