2010 Temmuz Anneleri : )

Ayrıca Benim doktorum .Bulantısı fazla olanların düşük tehlikesinin daha az olduğunu söyledi. Bugün aradım benim bulantım azaldı acaba sorun mu var diye.Dün hiç uyuyamadım çünkü. ıki haftaya kadar tamamen kesilecek. Devam ederse bebeğini beslemekte zorlanırsın doğalı bu dedi. Bunları sizlerin kafasını karıştırmak için değil Sizlerin dr ları neler söylüyor birbirini tutuyormu diye anlatıyorum. Çünkü dr ma güvenmek istiyorum.ılk hamileliğim ve başımda yol gösterecek büyüğüm yok. Dr ne derse onu yapıyorum mecburen.

Komplexciğim,baş ağrısı hamilelikte daha çok artar.Sebeplerinden biri artan kan hacmimizden dolayıdır..
Hamileliğin ilerleyen haftalarında kabız olayı daha fazla artar..Özellikle tedavi ile hamile kalan bir hamileysek ve ek progesterona ihtiyaç duyuyorsak,anemi varsa ve anemi için demir hapları kullanılıyorsa ki belli bir zaman sonra bebişler bizdeki demiri de çektiklerinden ve vücudumuzdaki kan hacmi artacağından kullanmamız kaçılmaz olucak,bu da kabızlığı arttırır..Sitede femalexx diye dr hamile bir arkadaş var.O da yemesine içmesine dikkat etmesine rağmen kabız olmaktan kaçamamıştı ve magnesium diasporal önermişti dr u ona..Benim eşim de dr va akupunturla ilgileniyor.Akupuntur uzun vadede etkili olan bir şey diye biliyorum ben..Kayısı,incir vs de kabızlık için işe yarıyor diyorlar..
ilerleyen günlerde kollarınızdaki damarlara ,göğüs ,göbek ve kalça,basenlerdeki damarlarınıza bakın.Daha çok belirginleştiğini farkedeceksiniz..

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 benim doktorda ilaca kesinlikle karşı kabızım dedim balık yağı iç dedi sonra ama dur içme iştahınıda açar kilo alırsın dedi kaydirigubbakcemile3

Benim Dr. İlk üç ay bebek için son derece önemli dış etkenlere bağlı sakatlık yada düşük riski en yüksek zaman. O yüzden hiçbir şekilde ilaç kullanmayacaksın dedi. Kayısı kompostosu hakikaten iyi geliyor. Bazen üzüm veya erik te atıyorum. Cezvede 15 dakika haşlayıp sıcakken tanesini yiyip sonra suyunu içiyorum. Artık tuvalette ağlamıyorum.Ama bazı dr lar ilaç veriyorlar duyuyorum. Fikir birliği yok aralarında anlaşılan.

Ben yine hatalı buluyorum dr un dediğini..Hamileliği boyunca hiç bulantısı kusması olmayan arkadaşımın ikiz oğulları bu gün 3 yaşında ve çok da sağlıklılar..
Annem bende çok kusmuş,ablam da hiç kusmamış..İkimiz de gayet sağlıklı ve zamanında hem de normal doğumla doğmuşuz..
Düşük tehlikesi hamilenin bulantısına mı bağlıymış ? Garip...

Benim geç düşüğüm oldu..Daha doğrusu erken doğumla geç düşük arası birşey..
Bulantı olmaması değildi sorun,rahim ağzı yetmezliğinin teşhis edilememesiydi..bebeklerin gelişimi de haftasına göre gayet iyiyidi....

Ee artık gitmen gerekiyor yanii...Burda doktora gitmeyen yok sanırım:)

o halde bi tek benim gitmeyen benim doktorumda ultrasona fazla girilmesini doğru bulmuyomuş o yüzden geç çağırdı ve benim ne mide bulantım var ne de başka bişi bebeğim varlığını hissettirmio sadece arada sırada başım dönüo anormallik bendemi acaba.

bulantı için benim dr umda iki haftaya geçer dedi..zaten benim bulantım sürekli olmuyor sadece yemekten tiksindiğim birkaç şeyden oluyor onlarıda çıkartıcaksan hiç yeme daha iyi dedi..bide bende kabızlık yok aşırı derecede gaz sorunum var:kedi:..

evet ilk 3 ay çok önemli..ilk 3 ay düşükleri genellikle genetiğe bağlı durumlardan kaynaklanıyormuş..Ben balık yağı marincap kullanıyorum..Bebeklerin zekası için..Çünkü ilk 3 ay beyin gelişimi oluşuyor..Kilo almaya evet aldım...Bir de bir avuç ceviz yiyorum.e vitamini için..e vitamini de bebeklerin akciğer gelişimi için faydalı...

Benim 14. haftaya dek hiç kabızlığım olmamıştı..14. haftada 45 dak tuvaletten çıkamadım..Yapamadım da...Ikınamıyor insan..Ağlamıştım...mafoldumben

Zaten varya hormonlar yüzünden midir nedir inanılmaz hassaslaştım. Her şeye ağlıyorum . Kafama herşeyi takıyorum. Sabah üretim müdürü odama geldi ve Ek araştırma yapıp raporumu biraz daha kapsamlı yazmamı istedi.Binlerce kez olmuştur. Bazı durumlarda ister. Bayılacaktım ağlamaktan. Zoruma gitti ya resmen. Zor sakinleştirdiler. Mazallah fırça yeseydim ki nadir de olsa olur bu ozaman ne olacaktı acaba ?

"hamile iken ultrason incelemeleri yapılan ve yapılmayan bireyler arasında bu durumların ortaya çıkma oranları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanamamıştır.

Bu veriler ışığında Amerikan Tıpta Ultrason Enstitüsü (The American Institute of Ultrasound in Medicine, AIUM) yayınladığı bildiride kısaca şu görüşü kabul ettiğini bildirmektedir.

"Bugüne kadar hastalar ya da cihazları kullanan kişiler üzerinde, günümüzdeki tipik tanısal ultrason cihazlarına ait dalgalara maruz kalma neticesinde ortaya çıktığı kanıtlanmış biyolojik bir etki bildirilmemiştir. Gelecekte bu tür bir biyolojik etkinin ortaya çıkma olasılığı bulunmakla birlikte eldeki güncel veriler tanısal ultrasonografinin yararının eğer varsa bile zararından daha fazla olduğunu göstermektedir."

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)'de benzer görüşleri savunmaktadır.

Tüm bu bulgular eşliğinde yapılan çok sayıda araştırmadan elde edilen verilere göre hamilelikte ultrason incelemeleri günümüzde güvenli olarak kabul edilmektedir. Ancak her uygulama ve tedavide olduğu gibi ultrason incelemesi de suistimal edilmemeli sadece gerekli durumlarda uygulanmalıdır.

Ultrasonun en önemli zararı tecrübeli ve yetkin olmayan kişilerce yapıldığında elde edilen bulguların yanlış olarak yorumlanması ve bunun neticesinde hatalı kararlar verilmesinden doğan sonuçlardır.
"
alıntı...

arkadaşlar ya genelde ankara izmir bursa dikkatimi çekiyor ist.arkadaşlar yokmu?hangi hast.gidiyorsunuz.ben medical park hast.düşünüyorum ama daha karar veremedim.

canım ben istanbuldanım :) ama malesef iş yoğunluğundan dolayı pek takip edemiyorum.. ilk kontrolümüze kayınvalidemin ısrarı üzerine haznedar meltem hastanesine gittik.. kısmet memnun kalırsam sürekli oraya gitmeyi düşünüyorum.. bu hafta sonu inşallah allahım kısmet ederse bebişimin kalp atışlarını dinliycez:Saruboceq:

Ben de yakın aile dostumuz olması dolayısıyla Bayram Bukan'a gidiyorum canım...

Senin doktorun Balcalı'da mıydı?

İsmini duymuştum...

evet balcalının doktoru bende zaten üniversitede çalıştığım için cüneyt hocayı tercih ettim ben özel muayenehanesine gitcem inş. bu cuma daha ilk randevum. Bayram bukan ismini hiç duymadım o nerenin doktoru.

Hamilelik duygusallığı canım,üzme kendini..:1hug: Hepimizde var...
ben de sanki bahane arıyorum alınganlık yapmak için..:kedi:kaydirigubbakcemile3

Mide yanması olanın hamileliği iyi gidiyordur, yok bulantı varsa düşük tehlikesi yoktur bıdı bıdı bıdı:)))

:)))) Bunları söyleyen doktorlara inanmıyorum napayım, çünkü bilimsel olarak hiçbir şekilde kanıtlanmayan şeyler bunlar:)))

Benim 14. haftaya dek hiç kabızlığım olmamıştı..14. haftada 45 dak tuvaletten çıkamadım..Yapamadım da...Ikınamıyor insan..Ağlamıştım...mafoldumben

ay çok kötü gerçekten..ilk hamileliğimde de kabız olmaştım aslında enterasan haşimoto hipotiroidim olmasına rağmen yine olmadı nedense inşallah ilerleyen aylarda da olmaz:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…