Canım ne desem, şaşırdım kaldım valla..
750 ml çok fazla sanki.. Doktor bana günde 300 ml içse veya süt türevi birşeyler yese yeterli olur demişti..
Ama bu çocuklar hiç doktor tavsiyeleriyle bir gitmiyorlar..
Benim kızım da gündüz deli gibi su içiyor.. Bir çiş yapıyor ki aklın hayalin durur..
Hergün düzenli kakasını yapıyor.. Sabah kalktıktan sonra ve ikindi vakti..
Hatta bazen bu kaka işi çok nadir de olsa günde 3'e bile çıkıyor.. Bazen de bir kere yapıyor..
İki suluğunu da doldurup salonda görünür yerlere koyuyorum..
Birde mutfaktan ekmek aşırmaya falan başladı..
Mutfak kapısının kolu üzerinde asılı olan ekmek poşetini taciz ediyor sürekli
Bisküvi poşetini elimde görünce kıyamet kopuyor, illa vermem lazım..
Şeftaliyi ve inciri çok seviyor.. Ama süt içiyor mu dersen, asla ağzına bile sürmüyor..
Biraz önce ben içiyordum, önce koşa koşa yanıma geldi, bardağa uzandı verdim eline,
bir baktı ki içinde süt var, gerisin geri elime tutuşturdu bardağı.. Alem bu kız ya..
Daha öncede bahsettim..
Benim kız süt ve benzeri ürünler olarak,
günde bir kibrit kutusu kadar labne, 100 ml yoğurt, 5-6 ölçek aptamil muhallebi (yaklaşık 200-250 ml) ve gecede 4-5 gibi 180 ml +1 yaş maması tüketiyor..
Günde bazen 2 bazen de 3 çeşit meyve yiyor.. Eğer meyve öğününü atladıysak muhakkak yoğurt öğünümüzle beraber veriyorum..
Bu gece alt açma konusuna gelince arkadaşım ben gece Zeyno'nun altını açıyorum..
Önce mamasını içiriyorum, sonra altını açıp memesini verip tekrar yatırıyorum..
Bu arada zaten biz yatakta 3 kişi yatıyoruz.. Bu yüzden dalması sorun olmuyor..
15. aydaki gelişimi beklenen derecede olursa bu gece öğününü kaldırmayı planlıyorum..
Onun yerine sabah kalkar kalkmaz veya 6.30-7.00 sularına kaydırmayı düşünüyorum..
Zaten kahvaltısını da 9.00-10.00 gibi yapıyor..
Benim içinde uykumun bölünmesi zor oluyor.. Sonra tekrar dal sabah erkenden uyan, zaten hamilelik de bir taraftan dinlenemiyorum, zor oluyor arkadaşım..
Bakalım hayırlısı olsun.. Sanada Allah kolaylıklar versin..
arkadaşım bana da doktor gece öğünlerini kaldır artık demişti. işin garip tarafı biz bu kadar süt içtikten sonra birde sabah sekizde kahvaltı yapıyoruz. porsiyonlşarım mı az çözemedim.
hacersenol arkadaşım bende akşamları muhallebi pişirip veriyorum buna rağmen gece kalkıyor. şükür bu gece iki kere kalktı 500 ml içti yattı.
bizim günlük yemek listemiz şöyle.
sabah saat 8 de 7-8 bebe bisküvisi bir kaşık labne içine yumurta süt.
saat 11 bir adet muz yanına evde angi meyve varsa.
saat 2 bir kase çorba.sebze yayla tarhana hangisi varsa.
saat 5 bir su bardağı yoğurt.
akşam saat 8 200 ml süte yapılmış muhallebi. ben gogly pişirilen pirinç unu kullanıyorum şu ara.
gece de allah ne verdiyse süt.