2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

editten ordan gelişmiş düzen var ordan ordan ekletiyi ekle butonunu seçiğorum orda eklenti oluyo sonra orda sil var sildim kaydettim tmm

kızlar yaa şimdi okudumda zuzu yaa zeytinyağlı pilav parlar ışıl ışıl, ayrıca zeytinyağı çabuk yanan bir yağdır şehriyeleri veya boş yapılacaksa pirinci kavurana kadar o yağ yanmış ve kansorejen özelliğe geçmiş olur. zeytinyağlı yemeklerdede yağ bu yüzden önceden koyulmaz ve yemek pişip altını kapadıktan sonra üzerine yağı dökülür.
hangi aşçıya sorarsanız sorun bunu böyle açıklar, ve pilavı tereyağıyla yapar,ama şöyle trabzon tereyağı olursa.ama bizler için çok ağır.

yani:uhm:

hayatım yani zeytinyağını atıyorum soğanı pembeleştirirken,pirinç veya şehriyeyi pembeleştirirken gibi kavurma işlemlerinde kullanılmaz, çünkü zeytinyağı yanar,mesela görmüşsündür çelik tencere kullanıyosan böyle zeytinyağı koyulup soğan falan kavurduğunda veya işte herneyse, tencerenin kenarı yapış yapış bir maddeyle kaplanır. işte o zeytinyağından olur

evet arse oluyor öyle ben sürekli karıştırıyorm şehriyeyi fazlada tıutmam zaten ama ben öyle yapyırum

tereyağının kokusuna tahammülüm yok:sinifsinif:

canım biz egeliler yıllardır zeytinyağını her yemeğe kullanırız, öyle ki kızartmaları bile o yağla yaparız. bildiğim kadarıyla z.yağının yanma noktası yüksek olduğu için tavsiye edilir. o kadar z.yağlı sebzeler falan dünyaca ünlüdü. hepsi de üstten dökülmüyor o yağın. eminim tv,pc, gsm operaörünün yayadığı radyasyon kadar etkili değildir. etkili olsa da kanser yapacağını sanmıyorum... her yemeğin tarifinde z.yağ biraz ısıtlır öyle yemek yapılır... paylaşmak istedim kızlar, en yararlı yağın da bu yüzden kullanılmamasına üzülürüm... özelikle balık kızartan aşçılara sorun, z.yağı ,kanola yağı ve soya yağı önerirler ki yanma noktası en yüksek yağlarıdr. sonra ayçiçek yağı önerilir karıştırılırsa iyi olur hatta. en az önerilen tereyağdır, sık sık kullanmadıkça onun da bi zararı yoktur... afiyet olsun herkese...

hayatım egeliysen mutlakaki biliyosundur,ben asla öğretici falan değilim sadece bana hacoların öğrettiği bilgileri paylaşıyorum sadece o kadar. ege de insanlar sızma saf zeytinyağı kullanır ve evet zararları diğer yağlara göre daha azdır, ama marketlerden alınan rafine edilmiş yağlar zararlıdır. sızma zeytinyağı bu yüzden pahalıdır,
bizim ege yemeklerinden sorumlu hocamız zeytinyağlıların hep üzerine sızma zeytinyağı kullanırdı vekavurmazdı.
herkes deneyebilir aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…