sildiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim kaydirigubbakcemile5
kızlar yaa şimdi okudumda zuzu yaa zeytinyağlı pilav parlar ışıl ışıl, ayrıca zeytinyağı çabuk yanan bir yağdır şehriyeleri veya boş yapılacaksa pirinci kavurana kadar o yağ yanmış ve kansorejen özelliğe geçmiş olur. zeytinyağlı yemeklerdede yağ bu yüzden önceden koyulmaz ve yemek pişip altını kapadıktan sonra üzerine yağı dökülür.
hangi aşçıya sorarsanız sorun bunu böyle açıklar, ve pilavı tereyağıyla yapar,ama şöyle trabzon tereyağı olursa.ama bizler için çok ağır.
hayatım yani zeytinyağını atıyorum soğanı pembeleştirirken,pirinç veya şehriyeyi pembeleştirirken gibi kavurma işlemlerinde kullanılmaz, çünkü zeytinyağı yanar,mesela görmüşsündür çelik tencere kullanıyosan böyle zeytinyağı koyulup soğan falan kavurduğunda veya işte herneyse, tencerenin kenarı yapış yapış bir maddeyle kaplanır. işte o zeytinyağından olur
coda günaydınnn
tanışsak artk hep aşağıdasın yukarlara gell:mymeka:
Günaydın asya
coda evli çoçuklu bir bayan daha önce konuştuk biz:sm_confused:
hee bilmiyodum hep aşağıda görüyorum okuyoo
merak ettimyerimseniben
canım biz egeliler yıllardır zeytinyağını her yemeğe kullanırız, öyle ki kızartmaları bile o yağla yaparız. bildiğim kadarıyla z.yağının yanma noktası yüksek olduğu için tavsiye edilir. o kadar z.yağlı sebzeler falan dünyaca ünlüdü. hepsi de üstten dökülmüyor o yağın. eminim tv,pc, gsm operaörünün yayadığı radyasyon kadar etkili değildir. etkili olsa da kanser yapacağını sanmıyorum... her yemeğin tarifinde z.yağ biraz ısıtlır öyle yemek yapılır... paylaşmak istedim kızlar, en yararlı yağın da bu yüzden kullanılmamasına üzülürüm... özelikle balık kızartan aşçılara sorun, z.yağı ,kanola yağı ve soya yağı önerirler ki yanma noktası en yüksek yağlarıdr. sonra ayçiçek yağı önerilir karıştırılırsa iyi olur hatta. en az önerilen tereyağdır, sık sık kullanmadıkça onun da bi zararı yoktur... afiyet olsun herkese...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?