Canım, ben de çok kararsız kalmıştım, hepsine baktım. Unibaby aslında çok iyi, katkı maddesi, parfüm falan içermiyor, ama kokusu çok kötü parfümsüz olduğu için. Sebamed de iyi gibi görünüyor, ama ben Nivea aldım, kendim hep Nivea ürünleri kullanırım, bana iyi gibi geliyor. Ablam da onu kullanmıştı, yeğenim 5 yaşına geldi hala nivea kullanıyor, o çok memnun. O yüzden ben de onu tercih ettim.
ama kasılmalar herkeste var:44:..bende de sürekli oluyor..bu tehlikeli olanı nasıl ayırt edices ben hala anlamş değilim ..ama dün ilk kez adet ağrısı gibi ağrım başladı 10-15 dkka sürdü ve mide bulantımda oldu:18:..spekulum o aletle ilk tanışmam geçen sene ağustos ayında kimyasal gebelk yaşamştım devlet hastanesine gittim genç bir erkek doktor makasa çıkardı hayatımda ilk kez alttan muayene olacaktım çok korkuyordum ..o aleti çıkardı demirdi ve canım çok yandı bende çığlk gibi ses çıkardm canım acıdığı için bide bana kızmaz mı her gün 150 hastam geliyorsa senın gibi yapan 5 kişidir diye. . hamile kaldıktan sonra ondan sonra bu doktorum bayan olan oda muayene edecekti dedim bu alet benım çok canımı yakmştı diye tamam o zaman tatlım en küçük olanla bakarız demişti ve hiç canım yanmamıştı ..bu erkek doktorlar hiç halden anlamıyorlar sanırım ne kadar canımı yakmştı o gün..
bana da hep erkek doktorlar daha anlayışılı olur kadınlarla yapamam gibi gelirdi..şuan ki doktorum kadın ve ben acayip güveniyorum ilk 22 hafta erkekti doktorum herkesin hayran olduğu koşa koşa gittiği biriydi ama ben hiç ısınamadım değiştirdim sonra doktorumu..o aletle tanışmasak olmaz mı yaaa??martta bir arkadaşım doğum yaptı 38 haftalıkken geldi bebeği hiç muayene olmadı onun demesiyle o hafta olcakmış ama bebek erken davranmış normal doğum yaptı 3300 doğdu bebeği ve 4 dikiş vardı!!ama yarım saat içinde olmuş doğum hiç anlamamı
Eki Görüntüle 216416 Eki Görüntüle 216415
http://www.lohusashop.com/shop/urun_detay.asp?urun_id=23:)
buda benimki, narçiçeği 16, tanıdık geliyor mu:) sdhkn ve narçiçeği, üçümüzüde tebrik ediyorum, doğumda üçümüzde aynı gecelik takımları giyecez:) baren birbirimizin geceleklerini beğenelim
bende cossy by aqua'nın başka bir pijamasını beğendim ama ellerinde bana göre bedenleri yoktu. büyük ihtimal pijama takımlarınıda aynı beğenmişizdirbu arada, benim gecelikte 85, sabahlık 90dı ama indirimle toplam 150ye geldi.
yok, o akşam yemeği için sormuştum ama ne yazık ki gidememişsin. geçmiş olsun. neyse doğumdan sonra bebişlerle bol bol gezeriz:)
bende çatı muayenesini merak ediyorum. cumayı bekleriz artık. belki yaparlar
sebamed aldım. ama niveayla sebamed çok önerildi. dalini ise sevmeyen çok kişi oldu. unibaby hakkında hiçbir fikrim yok
Yok canım, çok şükür açılma değil, rahim ağzı uzunluğu 3 cm civarıydı. Benim de rahim ağzı kapalı. Şimdilik doktoruma göre durum iyi, uzunluğu normal, 3 cm'in altına inerse endişelenmeye başlarız, 2'nin altına inerse o zaman sürekli yatman gerekebilir gibi bişiler söyledi.
Bebeğin kilosu da iyi çok şükür 2,5 kilo civarı şu anda. İri bebek olacak diye korkarken, şimdi doktor 2,5 kiloyu geçen bebeğin doğması beni korkutmuyor diyor. O yüzden biraz daha rahatım, doğsa bile küvezde çok kalmazmış. bir-iki hafta daha dursun, ciğerlerinde de sorun kalmaz diyor. Bakalım inşallah sağlıkla doğar hepsi, Allah üzüntülerini göstermesin...
Canım, evet haklısın kasılma olması çok normal, rahim kendini hazırlıyor, ama düzensizse sorun yok. Eğer kasılmalar düzenli gelmeye başlamışsa o zaman tehlike işareti oluyor. Ben acile gittiğimde 1 saat içinde 10 kere falan düzenli olarak kasılmaya başlamıştım. yani 5-6 dakikada bir şiddetli kasılmalar vardı ama ağrısızdı. her zaman da ağrılı olacak diye bir şart yok dedi doktor, ağrı eşiğin yüksektir, ağrı hissetmiyor da olabilirmişsin. O yüzden kasılma hissettiğinizde ne kadar sürde bir kasıldığınıza mutlaka bakın, tehlike habercisi olabilir canım.
cnm benimde ayni iste 3,3 cm falan ve bu uzunlugun gayet iyi oldugunu söyledi ama problem olan kasilmalar neden oldugunu bilmiyolar benimde bi kac kez düzenli oldu iste o yüzden de yatmam gerektigini söyledi doktor. benim bebis 10 haziranda 1805 gr di simdi nekadardir bilmiyorum ama haftasina göre 11 gün önden gidiyo demisti en son kontrolde ama yine de 4 hafta daha dayanman lazim dedi bana ayrica hastanede kaldigim sürede cigerleri gelismesi icin igne de yaptilar ama yine de korkuyorum yatmaktan da belim sirtim her tarafim tutuldu valla insallah saglikla zamaninda kucagimiza aliriz bebeklerimizi...
Kızlar selam,
bugün ilk defa yazıyorum.Sabah çalışabilir raporumu almaya gittim. 13 Temmuzda izne ayrılıyorum... Çok zor bu bürokrasi ile uğraşmak...
12 Temmuzda gidip iş göremezlik belgesi almam gerekiyormuş. Birde kendi doktoruma gitmedim, SSK ile anlaşması yok hastanenin. O yüzden SSK ya gittim. Doktorda bana demez mi, bizi niye tercih etmiyosun da özele gidiyosun. Şaşırdım kaldım... Çalışıyorum, hafta içi vaktim yok dedim...
Artık evde yatıp dinlenicem inş...
Bu arada,
Bende henüz çantamı hazırlamadım... Üşengeçlik işte...
Kızlar birde perde baktık dün, çok beğendim bitanesni ama 450 TL tuttu. Karar veremiyorum, çok pahalı geldi.Ama çok hoşuma gitti...
peppermintcim, nice mutlu seneler dilerim sana,eşinle ve minişinle...
Evet canım aynı durumdayız, benim de rahim ağzı şimdilik iyi, ama kasılmalar ilaç kullanmama rağmen devam ediyor, allahtan şimdi düzenli değil. Ben de aynen senin gibi eve tıkıldım kaldım, her gün işe giden ben, sürekli evde kalmaya başlayınca çok bunaldım. Allahtan bebeğin alışverişini önceden tamamlamıştım, sıcaklarda zor olur diye:)
Canım bence senin de bebeğin 2,5 kiloya yaklaşmıştır çünkü bu dönemde haftada 200 gra yakın alırlar dedi doktor. benim bebiş de biraz iriymiş, 2 hafta kadar önden gidiyormuş. Bana ciğer geliştirici iğne yapılmadı sanırım.
Ben erken doğum riski olduğu için her hafta kontrole gitmeye başladım, sen ayda bir gitmeye devam mı ediyorsun?
selam herkese ya beni bağışlayın kızlar ama kasılma nasıl oluyo anlatabilirmisiniz ben daha yaşamadım sanırım öle bişey
bende de oluyo kasilmalar özellikle geceleri ama ben sadece magnezyum kullaniyorum bende simdi her hafta gidiyorum yarin gidicem iste bakalim ne dicek umarim iyi seyler söyler de biraz moral olur bana. ayrica o nts den nefret ediyorum ve kizim da sevmiyo cünkü tam o yuvarlak seylerin altina altina vuruyo bagladiklari zaman onu bagladiklarinda stresten cikiyo sanki kasilma
bu arada benim göbisin resmini ekledim az önce cekildi sizce nasil asagida gibi mi duruyo dün bi arkadas göbegin cok asagida duruyo diyerek moralimi bozdu da(
Eki Görüntüle 216453
bende de oluyo kasilmalar özellikle geceleri ama ben sadece magnezyum kullaniyorum bende simdi her hafta gidiyorum yarin gidicem iste bakalim ne dicek umarim iyi seyler söyler de biraz moral olur bana. ayrica o nts den nefret ediyorum ve kizim da sevmiyo cünkü tam o yuvarlak seylerin altina altina vuruyo bagladiklari zaman onu bagladiklarinda stresten cikiyo sanki kasilma
bu arada benim göbisin resmini ekledim az önce cekildi sizce nasil asagida gibi mi duruyo dün bi arkadas göbegin cok asagida duruyo diyerek moralimi bozdu da(
Eki Görüntüle 216453
Eki Görüntüle 216453
Eki Görüntüle 216453
halt etmiş arkadaşın gayet normal görünüyor karnın moralini bozma
bence normal gözüküyo benimde öyle..
fıstık gibisin valla.. benim göbişte ööle.. sen moralini bozma bna da ööle dedikleri oluyo. birinin dediğini diğeri tutmuyo.. her diyeni dinlesek ohoooo...
bu arada kızlar bi haftadır bebiş bi orda bi burda. göbeğin üzerinde yer değiştiriyo gibi görüyorum .. biraz canım da yanıyo bebek hareketleri diye düşünüyorum ama kasılma değil de mi kızlar elimin altında kayma gibi.. hıçkırık da hissediyorum ama tekme falan yok...
Ya ben çok anlayamadım, biraz aşağıdan çekilmiş sanırım resim, çok belli olmuyor o yüzden. Ama moralini bozma, aşağıda da olsa erken doğacak demek değil, kasılmalar aşağı itmiş olabilir bebeği, ama rahim ağzı çok kısalmadıkça sorun yok, sen rahat ol. Ki 35'ten sonra doğsa da sorun yok, bir kaç hafta daha sabret, aynı durumdayız.
çok pahalı geldi bana canım ya..Kızlar selam,
bugün ilk defa yazıyorum.Sabah çalışabilir raporumu almaya gittim. 13 Temmuzda izne ayrılıyorum... Çok zor bu bürokrasi ile uğraşmak...
12 Temmuzda gidip iş göremezlik belgesi almam gerekiyormuş. Birde kendi doktoruma gitmedim, SSK ile anlaşması yok hastanenin. O yüzden SSK ya gittim. Doktorda bana demez mi, bizi niye tercih etmiyosun da özele gidiyosun. Şaşırdım kaldım... Çalışıyorum, hafta içi vaktim yok dedim...
Artık evde yatıp dinlenicem inş...
Bu arada,
Bende henüz çantamı hazırlamadım... Üşengeçlik işte...
Kızlar birde perde baktık dün, çok beğendim bitanesni ama 450 TL tuttu. Karar veremiyorum, çok pahalı geldi.Ama çok hoşuma gitti...
peppermintcim, nice mutlu seneler dilerim sana,eşinle ve minişinle...
Eki Görüntüle 216453
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?