bu aralar sanki fazla gibi ama su gibi mi farkedemiyorum sanki çamaşırlarım ıslanıyo gibi pijamam falan ama eşime dokundurtuyorum o hissetmiyo
bu su nasıl geliyo kızlar nerden anlıcaz biz bunu ya nasıl azaldı benim suyum ben anlamadım mesela
cok gecmis olsun suyu azalan anneler bise sorucam cahilligimi bagislayin suyunuzun miktarina nasil bakiyorlar doktorlariniz, ultrasyonlami. malum burda ben sadece mahalle doktoruna kontrole gidiyorum her 2-3 haftada bir, eliyle olcuyo karnimi elliyo tansiyonuma bakiyo okadar bide her gittigimde soylemesi ayip idaririmi goturuyorum hemen orda birseyle kontol ediyo ama hic sormadim idrarda neyi kontrol ediyo diye. acaba idrardanmi anlasiliyo su orani.
ben gunluk ped kullaniyorum akintim oluyo hergun degistiriyorum ama normal geliyo bana.
icinizi , gonlunuzu ferah tutun annecikler. ne guzel bakin kontrollerinizde daha bilgilisiniz en azindan ne eksik ne fazla biliyosunuz,ona gore davraniyosunuz.
suyu bebek dengeliyor diye biliyorum.
Amniyos sıvısı miktarı bebeğin böbrekleri tam olarak işlev görmeye başladığı andan itibaren belli sınırlar içinde bebeğin bulunduğu gebelik haftasına göre değişen miktarlarda sabit tutulmaya çalışılır: Bebek idrar yoluyla düzenli olarak çıkardığı sıvıyı yine düzenli olarak yutar. Amniyos sıvısının bir kısmı da akciğerleri ve cildi yoluyla emilerek tekrar bebeğin dolaşımına geçer. Böylece denge sağlanmış olur. gebelik.org
yani içiyor sonra idrar olarak tekrar atıyor.Biraz ona biraz bize bağlı...Öyle kaçak şeklinde akıntı gibi geldiğini duymadım hiç benama bunu anlamak için turnasol kağıtları varmış onları dene istersen.
cok gecmis olsun suyu azalan anneler bise sorucam cahilligimi bagislayin suyunuzun miktarina nasil bakiyorlar doktorlariniz, ultrasyonlami. malum burda ben sadece mahalle doktoruna kontrole gidiyorum her 2-3 haftada bir, eliyle olcuyo karnimi elliyo tansiyonuma bakiyo okadar bide her gittigimde soylemesi ayip idaririmi goturuyorum hemen orda birseyle kontol ediyo ama hic sormadim idrarda neyi kontrol ediyo diye. acaba idrardanmi anlasiliyo su orani.
ben gunluk ped kullaniyorum akintim oluyo hergun degistiriyorum ama normal geliyo bana.
icinizi , gonlunuzu ferah tutun annecikler. ne guzel bakin kontrollerinizde daha bilgilisiniz en azindan ne eksik ne fazla biliyosunuz,ona gore davraniyosunuz.
Canım sen niye sadece mahalle doktoruna gidiyorsun?
Ultrasonla bakmadı mı hiç doktor?
Bu arada suyu ultrasonla ölçüyorlar...
canim ya ben yurtdisinda ingilterede yasiyorum burda sadece 12. haftada bide 20. haftada ultrasyona koyuyorlar birdahada girdirtmiyorlar. ben enson 26. haftada arastirip ozel 3boyutlu ultrasyona girdim ama cok uzakti herzaman gidebilecegim yerdegil londraya yakinda degiliz londrada olsak orda var ozel doktorlar.
26. haftada gittigimde hersey iyiydi insallah halada iyidir
Anladım canım. Yurt dışında ultrasonla pek bakmıyorlar. Benimde arkadaşım ingilterede, bir dönem Londrada kalmışlardı ama şimdi nerdeler tam bilmiyorum...
Senin en iyi kontrol yöntemin bebeğin hareketleri olacak artık... Hareketlere dikkat edeceksin. Zaten 35. haftadasın, bişeyde kalmamış
evet canim haklisin haraketleriyle iyimi bebisim anliyorum. bu arada kontrollerimde kucuk bi aletle bebisin kalp atislarinida dinletiyorlar, Allahtan onu dinletiyorlar :) yoksa en son 26. haftada gordum oglusumu cokta ozledim vede merak icindeyim boyu, kilosu nekadar diye.
evet, o mesajı bu hafta içinde bende görmüştüm. ama tabi insan sonra birden böyle bir şey beklemiyor. zaten ilk başta hangi zeynebin olduğunu çözemedim sonra okudukça tam kimden bahsedildiğini anladım. valla, analı babalı büyüsün. bakıyom bebekler yavaş yavaş gelmeye başladı:) bu arada, benimde bebek şekerim henüz hazır deği:18:işte zeynebin doğumdan önceki son mesajıçizelgesine göre 35+2 de doğmuş bahar
hoşgeldin bahar kuzusu hoşgeldin güzel melek
sağlıkla annenle babanla büyü inşallah
allah, kolaylık versin. o dertleri bilmezmiyiz:):) sen yine çok yormamaya çalış kendini.selam kızlar nasılsınız. vallahı ben pek ıyı değilim bu gunlerde. malum kaynana görümce işleri. neysekı 5 gun sonra dönüyorlarda bende kafamı dınlerım. bu 5 gunde stresten doğurmasam ıyıdır yanı.
eşimde cok uzuluyor benım üzüntülerime. oda resti çekti benım yuzumden.
neyse bende dun aksam eşim mesaiye kalınca canımında sıkıntısı gecsın dıye, kızıma 3 takım hazırladım hastane için , kendi geceliklerim falan. yanı hastane cantamıza ne konulacaksa onları yıkadım, nasıl mutlu oldum o küçücük çorapları bodyleri asarken anlatamam:))) birden moralim düzeldi. ama bu gun yıne aynı dertlerdeyım.
neyse 5 gun sonra bıtıyor ınsallah sorunlarım :))) sizler nasılsınız?
canım, şekerini çok beğendim. bende şimdi bakacam. baya baya güzel yapmışlarkızlar kargom az önce geldi, ay cok sevındırık oldum, 25 tl ye boyle guzel beklemıyordum acıkcası.
gg dan balbebekdünyası satıcı adıyla arama yaptırabılırsınız. ben küçücük bir kelebek kondurup gonderıverırler sanmıstım ama zaten ellerınde kucuk boy kelebek kalmamıs,o yuzden buyuk boy kelebeği aynı fiyata yapıyorlar.. 5cm boyutlarında gayet gosterişli bir kelebek. lavantalı ve mıknatıslı. hem pembe hem mavı yapıyorlar. hemen kutudan bırtane çıkarttım buzdolabıma yapıştırdım. :)))
he bu arada netten sipariş verirken mutlaka bebek sekerının uzerınde artık ne fugur varsa ölçüsünü sorun ki hayal kırıklığı yaşamayın gelınce. ben şimdi acaba bi 0 tane dahamı sıpariş versem diye düşünüyorum. eşim ve babam fabrıkada dağıtmak isteyecekler gibime geliyor:)))
Eki Görüntüle 218011
işte şeker bu kızlar. üstünede Hoşgeldin miraç nefes bebek yazdırdım ama dediğim gibi kelebeği daha buyuk.
oh, maşallah. biz venus 43, kids_go ve vermidon dan erken olurmu olmaz mı düşünürken, zynptnc daha hızlı çıktı. ama iyiki bebek sağlıklıymış. umarım hepde öyle olur.zynptnc doğum yaptı 35. haftasında dünyaya gözlerini açtı bahar bebek:)) 48 cm 2500 kilosudasezeryanla doğum yaptı.
duyunca bende çok heyecanlandım az kaldı artık bizimde:))
inanırmısın, bende şu an çok heyecanlıyım. eşimle kararlaştırdık eşimle yarın tüm eksikleri kesin bitirip valizi toparlayacaz:) bu arada, sende baya halletmişsin. ben o kaynatma olayına daha geçemedim:18:şimdi mi başlasam:18:merhaba arkadaslar,
zeynepin dogumundan sonra bakiyorum da herkes canta hazirliklarina hiz verms; ben de dahil))
bugun esimle herseyi paketşnden cikardik, renkleri ayirdik; 3 makine oldu yikadik. bir kismi kurudu katladim, bir kismi hala kurutma makinesinin icinde.
hepsi kurusun katlicam.
annem h.ici gelirim utuye dedi ama pek firsat bulacagini sanmiyorum, dinlene dinlene kendim utulicem artik
sonra da valizimizi hazirlariz.
hala bikac eksigim var gerci, ornegin kac ayakkabici gezdim duzgun bi terlik bulamadim; hep parmak arasi plaj terlikleri var magazalarda; siz terliginizi nerden aldiniz;
bir de pecete, kolonya, havlu, dis fircasi, macun gibi ufak tefek seyler alicam.
neyse onlar kolay da once utu isini bi halletsem
biberonlari, emzikleri, gogus pompasinin aparatlarini falan kaynattim bir de bugun.
kizimin taragini, fircasini, tirnak makasini, oyuncaklarini da sicak su
beyaz sabunla yikayip kuruttum
byag panik oldum, su hazirliklarim bitse rahatlicam ya
adresi paylaşmıssın yeni gördüm daha ...90C si yok canım..ben en alltaki siyahımı alsam acaba şu 10 tl olan..o bana olur ancabu arada sütyende tel yada sünger varmı? ve kullnasan bakalım dantelleri kaşındırıyormu?
kızlar, kargo ile birlikte toplam 25 tuttu. gelişimci 90C buğün mağazada vardı ama bana baya büyük geldi. sütyende tel ve sünger yok. ama iki katlı yumuşak bir kumaş koymuşlar. dün gece üstümde denerken kullanışlı geldimişti, üstüne hastaneye giyecem geceliğide giydim, gögüs ucu hiç belli olmuyor. zaten emzirirken hep gögüs pedi kullacağımız için gögüs ucunun belli olması imkansız. özet olarak, bana çok rahat geldi, kendiside güzel duruyor. ama gelişimci kalıbın 95 ise bencede alma küçük gelebilir. onun yerine deneyerek alsan daha iyi olur.güle güle kullan hem güzel hem de uygun fiyatlıymış.kargo ne kadar tuttu aceba?Ben e-bebekten almıştım bir tane ,önceden kullanmaya başladım ama hiç sevmedimBunlardan alabilirim ya da mağazaya gidip normaller arasından elastik bişeyler seçebilirim.Bir arkadaşım öyle yaptı.Rahatım diyor ya???bir de seye takılıyorum ben,kıyafetlerden çamaşı belli oluyor mu.Benim aldığım ya kendisini ya beni afişe ediyor
hayırlısı olsun, benim annemde 18 temmuzda rusyadan gelecek. iple çekiyorum:) zaten sonra burda 3 ay kadar kalması için vizeyi uzatacaz. mevlüttede yardım edip gidecekmiş. bu arada, ne annem nede ben mevlüt nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. artık sizden büyük ihtimal ögrenecemselam guzel anneler,
cok mutluyum anneme bilet aldik 26 Temmuzda yanima geliyo bi aksilik olmazsa.( ben yurtdisindayimda). 2 ay kalicak. beklenen dogum tarihim 9 Agustos. insallah oglusum zamaninda dogarda anneannemiz kirkimizi cikarip oyle gider. ayyy ya anne olmak cok zor cocuk buyudukce dertler buyuyo galiba 27 yasindayim hala annem ugrasiyo benle baksaniza. kadincagizda nereye yetisecegini sasirmis durumda babam anjio olmus kalp damarindan bi yandan ona bakiyo banada daha yeni soylediler. abimde yurtdisinda bu pazarteside o gidip sinuzitten ameliyat olcak ona bakicak bi yandan ayyy sonrada ben. kendisi desen boyun fitigi agrisi bi yandan, romatizma agrilari bi yandan ama yinede sesini cikaramiyo annelik boyle bise galiba kendini hep ikinci planda tutuyosun.
bu arada hazir annem geliyoken bi cay varmis sutu cogaltan ismi felan nedir kizlar yazabilirmisiniz? soyliyimde alsin. simdiden lohusa sekeri al dedim serbet yapariz diye :) gerci fazla kisi yok bizbize icicez artik :)
bugun markete gittim cok komiktim ya resmen penguen gibi yuruyorum artik. sapsalligimda ustumdeydi yere raflardan biseyler dusuruyodum geri almak ne mumkun , sagolsun yasli bi amca gulerek yardim etti.
canım, inşallah, suyun dahada azalmaz. ama zaten 34 haftayı bitiriyon. bak zeynep 35te doğurdu ve maşallah sağlam. yani canını çok sıkma. herşey çok güzel olur. sen sadece kendinle ilgili arada haber ver.Arkadaslar Merhaba,
Umarim herkes cokkk iyidir.
Bizde durumlar pek parlak degil maalesef!!! TR'ye gelmeden once amniyon sivisi %90 idi ve siki takip edin dediler, o gun Pazartesiydi, Buraya geldik, bebegin hareketlerini hissedemeyince ertesi gun hemen doktora gittik. Buradaki ultrasona gore de sonuc Persembe gunu %70 cikti ve doktor azalma devam ederse haftaya alabiliriz gibi bir laf etti ki benim gozlerim yuvalarindan uctu ve bebegim daha cok kucuk dedigimi hatirliyorum. Dun ikinci kontrol vardi, su miktari ayni cok sukur, bir haftadir genelde soluma yatiyorum, en az 2 litre su iciyorum ve bu sekilde de devam edecegim. Doktorun hemsiresi benimle ilgili notlari bilgisayardan okurken KD diye bir sey dedi, diger her seyi anladim ama bunu anlamadim, KD ne demek dedim. Doktor da biz genelde hastalara telas olmasin diye soylemiyoruz, bebeginizin kordonu dolanmis dedi ama nasil ne sekilde dolandigini bilemiyoruz ve su an donecek yeri olmadigi icin de bu doguma kadar bu sekilde devam edecek dedi! Bu sekilde dogan bir cok bebegin oldugunu tek riskin bebek asagi indiginde sikinti yaratabilecegini, o yuzden kisa araliklarla kontrollerin ve bebegin hareketlerinin cok onemli oldugunu vurguladi. Bu sabah kabuslarla uyandim!!! Yeni doktoruma gore 36 haftayi tamamlarsak super,hatta dogum erken baslarsa hic mudahale etmeden aliriz dedi. Ben de 38'i hedeflemistim ama hakkimizda hayirlisi diyorum. Buradaki ozel hastaneyi begendik, ilgiyi de cok begendik, odalar filan Memorial gibi, doktor da ne yaptigini bilen tecrubeli bir doktor. Durumumuz bu kadar kritik olunca bu hastanenin 20 dk.uzaklikta olmasi da bizim icin buyuk bir avanataj olacak umarim.
Genelde yatar vaziyetteyim, cok sik yazamasam da arada yazacagim arkadaslar.
Son ozeti bana biri yazarsa sevinirim, yarin tekrar okumaya calisirim, herkese sevgiler, opucukler.
canım, çok çok geçmiş olsun. umarım herşey güzel olacak. zaten az kaldı, biraz daha sabredelim:)kızlar bendede durumlar çok parlak değil daha öncede demiştim su sınırda çıktı bugün annem geldi günboyu yattım sancılarım var 36 ya kadar sabretmem gerek annem salı gidicek zati dualarınızı bekliyorum pazartesi tekrar doktora gidicem bakalım durum ne
oh, şimdi her saniyede bir oda takımına da bakıyorsunuzdurSizlere söylemeyi unuttum bugün oda takımımız geldi. Hala boya kokuyor. Odayı havalandırıyoruz şimdilik.
Çok güzel oldu odamız. Gerçi daha eksikler var.Tamamlayınca resmini gönderirim size de.
Benim çok uykum geldi kızlar. Yatıcam artık...
Yarın görüşürüzzzz
lansinosh %20
sony %10
walla boo %20
mycey %20
braun %10
vicks %10
cybex ve buggster travel set ve ana kucaklarında indirim.
kayde değer bi indirim yok canım yaa...sıradan şeyler...
evet, o mesajı bu hafta içinde bende görmüştüm. ama tabi insan sonra birden böyle bir şey beklemiyor. zaten ilk başta hangi zeynebin olduğunu çözemedim sonra okudukça tam kimden bahsedildiğini anladım. valla, analı babalı büyüsün. bakıyom bebekler yavaş yavaş gelmeye başladı:) bu arada, benimde bebek şekerim henüz hazır deği:18:
allah, kolaylık versin. o dertleri bilmezmiyiz:):) sen yine çok yormamaya çalış kendini.
canım, şekerini çok beğendim. bende şimdi bakacam. baya baya güzel yapmışlar
oh, maşallah. biz venus 43, kids_go ve vermidon dan erken olurmu olmaz mı düşünürken, zynptnc daha hızlı çıktı. ama iyiki bebek sağlıklıymış. umarım hepde öyle olur.
inanırmısın, bende şu an çok heyecanlıyım. eşimle kararlaştırdık eşimle yarın tüm eksikleri kesin bitirip valizi toparlayacaz:) bu arada, sende baya halletmişsin. ben o kaynatma olayına daha geçemedim:18:şimdi mi başlasam:18:
ben relax mode'tan 20 liraya kumaşlı parmak arası terlik aldım. çokda güzel duruyor ve yumuşacık. ordanda bakabilirsin. bide benim gecelik aldığım cossy by aqua da 15-20liraya aynı tarz terliklerden var. onlarada bakabilrisin (ben aldıktan sonra fark ettim)
kızlar, kargo ile birlikte toplam 25 tuttu. gelişimci 90C buğün mağazada vardı ama bana baya büyük geldi. sütyende tel ve sünger yok. ama iki katlı yumuşak bir kumaş koymuşlar. dün gece üstümde denerken kullanışlı geldimişti, üstüne hastaneye giyecem geceliğide giydim, gögüs ucu hiç belli olmuyor. zaten emzirirken hep gögüs pedi kullacağımız için gögüs ucunun belli olması imkansız. özet olarak, bana çok rahat geldi, kendiside güzel duruyor. ama gelişimci kalıbın 95 ise bencede alma küçük gelebilir. onun yerine deneyerek alsan daha iyi olur.
hayırlısı olsun, benim annemde 18 temmuzda rusyadan gelecek. iple çekiyorum:) zaten sonra burda 3 ay kadar kalması için vizeyi uzatacaz. mevlüttede yardım edip gidecekmiş. bu arada, ne annem nede ben mevlüt nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. artık sizden büyük ihtimal ögrenecemtabi 8 yıl boyunca, insan bir öğrenir derseniz ama ne yapalım hiç mevlüte çağırılmadım:):)
canım, inşallah, suyun dahada azalmaz. ama zaten 34 haftayı bitiriyon. bak zeynep 35te doğurdu ve maşallah sağlam. yani canını çok sıkma. herşey çok güzel olur. sen sadece kendinle ilgili arada haber ver.
canım, çok çok geçmiş olsun. umarım herşey güzel olacak. zaten az kaldı, biraz daha sabredelim:)
yuh sanki araba veriyorlar..hatta gecen hangi arkadaştı bilmiyorum..hediyeyi vermemişler bile..kazandığınıza dair formunuzu getirin demişler
canım bende ortalama 3 takım koydum ama ilk doğduktan sonra giyeceklerini bi poşete koydum...diğerlerinin hepsi aynı poşette tek tek hepsini poşetlemedim..hemşireye vereceğim sadece ayrı poşette...ayrıca bu poşeti nezman veriyoruz? kendimizmi veriyoruz yoksa biz doğuma girince yakınlarımızmı veriyor acaba?
canim ya ben yurtdisinda ingilterede yasiyorum burda sadece 12. haftada bide 20. haftada ultrasyona koyuyorlar birdahada girdirtmiyorlar. ben enson 26. haftada arastirip ozel 3boyutlu ultrasyona girdim ama cok uzakti herzaman gidebilecegim yerdegil londraya yakinda degiliz londrada olsak orda var ozel doktorlar.
26. haftada gittigimde hersey iyiydi insallah halada iyidir
lansinosh %20
sony %10
walla boo %20
mycey %20
braun %10
vicks %10
cybex ve buggster travel set ve ana kucaklarında indirim.
kayde değer bi indirim yok canım yaa...sıradan şeyler...
canım banada arkadaş veriyorda..ama biberonu yok... Eczaneye sordum her biberon olabilir dedi...sana şunu sorcaktım..elinde başka biberon varsa bi deneyebilirmisin oluyormu gerçekten? Yada mutlaka medela biberonmu bulmam gerek?
canim cayin adi still tee milupa ve humana da var eczanede annen bulabilir rahatlikla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?