2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu aralar sanki fazla gibi ama su gibi mi farkedemiyorum sanki çamaşırlarım ıslanıyo gibi pijamam falan ama eşime dokundurtuyorum o hissetmiyo

Canım sen fark etmemişsindir bence.

Neyse sen gönlünü ferah tut... Bebişin sağlıkla dünyaya gelecek. Belki biraz erken olur ama sağlıklı olur...
Bak zeynebin son güne kadar şikayeti yokmuş. Bir anda olmuş...

Herşey olacağına varır canım, en azından 32. haftayı tamamladık ya, ona da şükür....

bu su nasıl geliyo kızlar nerden anlıcaz biz bunu ya nasıl azaldı benim suyum ben anlamadım mesela

suyu bebek dengeliyor diye biliyorum.

Amniyos sıvısı miktarı bebeğin böbrekleri tam olarak işlev görmeye başladığı andan itibaren belli sınırlar içinde bebeğin bulunduğu gebelik haftasına göre değişen miktarlarda sabit tutulmaya çalışılır: Bebek idrar yoluyla düzenli olarak çıkardığı sıvıyı yine düzenli olarak yutar. Amniyos sıvısının bir kısmı da akciğerleri ve cildi yoluyla emilerek tekrar bebeğin dolaşımına geçer. Böylece denge sağlanmış olur. gebelik.org

yani içiyor sonra idrar olarak tekrar atıyor.Biraz ona biraz bize bağlı...Öyle kaçak şeklinde akıntı gibi geldiğini duymadım hiç ben ama bunu anlamak için turnasol kağıtları varmış onları dene istersen.

Canım sen niye sadece mahalle doktoruna gidiyorsun?

Ultrasonla bakmadı mı hiç doktor?

Bu arada suyu ultrasonla ölçüyorlar...

Canım kaçak olarak da geliyor.
Benim arkadaşımın öyle oluyordu. Az az akıntı gibi geliyordu...

ultrasonda bakılıyor,rahmin dört ayrı noktasından ölçüm alıyorlar işaretleyip.Ve 4ünü toplayıp değere bakıyorlar haftasına göre.İdrarda protein ve enfeksiyöz hücre bakıyorlardır.

Son düzenleme:
Canım sen niye sadece mahalle doktoruna gidiyorsun?

Ultrasonla bakmadı mı hiç doktor?

Bu arada suyu ultrasonla ölçüyorlar...

canim ya ben yurtdisinda ingilterede yasiyorum burda sadece 12. haftada bide 20. haftada ultrasyona koyuyorlar birdahada girdirtmiyorlar. ben enson 26. haftada arastirip ozel 3boyutlu ultrasyona girdim ama cok uzakti herzaman gidebilecegim yerdegil londraya yakinda degiliz londrada olsak orda var ozel doktorlar.

26. haftada gittigimde hersey iyiydi insallah halada iyidir

Anladım canım. Yurt dışında ultrasonla pek bakmıyorlar. Benimde arkadaşım ingilterede, bir dönem Londrada kalmışlardı ama şimdi nerdeler tam bilmiyorum...

Senin en iyi kontrol yöntemin bebeğin hareketleri olacak artık... Hareketlere dikkat edeceksin. Zaten 35. haftadasın, bişeyde kalmamış

evet canim haklisin haraketleriyle iyimi bebisim anliyorum. bu arada kontrollerimde kucuk bi aletle bebisin kalp atislarinida dinletiyorlar, Allahtan onu dinletiyorlar :) yoksa en son 26. haftada gordum oglusumu cokta ozledim vede merak icindeyim boyu, kilosu nekadar diye.

Bende sağlık ocağına kontrole gittiğimde küçük bir aletle kalp sesine bakıyorlar.Aynı alet olsa gerek...

İyidir bebişin canım merak etme... Kocamman delikanlı olmuştur artık

Sizlere söylemeyi unuttum bugün oda takımımız geldi. Hala boya kokuyor. Odayı havalandırıyoruz şimdilik.

Çok güzel oldu odamız. Gerçi daha eksikler var.Tamamlayınca resmini gönderirim size de.

Benim çok uykum geldi kızlar. Yatıcam artık...

Yarın görüşürüzzzz

işte zeynebin doğumdan önceki son mesajı çizelgesine göre 35+2 de doğmuş bahar
hoşgeldin bahar kuzusu hoşgeldin güzel melek
sağlıkla annenle babanla büyü inşallah
evet, o mesajı bu hafta içinde bende görmüştüm. ama tabi insan sonra birden böyle bir şey beklemiyor. zaten ilk başta hangi zeynebin olduğunu çözemedim sonra okudukça tam kimden bahsedildiğini anladım. valla, analı babalı büyüsün. bakıyom bebekler yavaş yavaş gelmeye başladı:) bu arada, benimde bebek şekerim henüz hazır deği:18:

allah, kolaylık versin. o dertleri bilmezmiyiz:):) sen yine çok yormamaya çalış kendini.

canım, şekerini çok beğendim. bende şimdi bakacam. baya baya güzel yapmışlar

zynptnc doğum yaptı 35. haftasında dünyaya gözlerini açtı bahar bebek:)) 48 cm 2500 kilosudasezeryanla doğum yaptı.
duyunca bende çok heyecanlandım az kaldı artık bizimde:))
oh, maşallah. biz venus 43, kids_go ve vermidon dan erken olurmu olmaz mı düşünürken, zynptnc daha hızlı çıktı. ama iyiki bebek sağlıklıymış. umarım hepde öyle olur.

inanırmısın, bende şu an çok heyecanlıyım. eşimle kararlaştırdık eşimle yarın tüm eksikleri kesin bitirip valizi toparlayacaz:) bu arada, sende baya halletmişsin. ben o kaynatma olayına daha geçemedim:18:şimdi mi başlasam:18:

ben relax mode'tan 20 liraya kumaşlı parmak arası terlik aldım. çokda güzel duruyor ve yumuşacık. ordanda bakabilirsin. bide benim gecelik aldığım cossy by aqua da 15-20liraya aynı tarz terliklerden var. onlarada bakabilrisin (ben aldıktan sonra fark ettim)

kızlar, kargo ile birlikte toplam 25 tuttu. gelişimci 90C buğün mağazada vardı ama bana baya büyük geldi. sütyende tel ve sünger yok. ama iki katlı yumuşak bir kumaş koymuşlar. dün gece üstümde denerken kullanışlı geldimişti, üstüne hastaneye giyecem geceliğide giydim, gögüs ucu hiç belli olmuyor. zaten emzirirken hep gögüs pedi kullacağımız için gögüs ucunun belli olması imkansız. özet olarak, bana çok rahat geldi, kendiside güzel duruyor. ama gelişimci kalıbın 95 ise bencede alma küçük gelebilir. onun yerine deneyerek alsan daha iyi olur.

hayırlısı olsun, benim annemde 18 temmuzda rusyadan gelecek. iple çekiyorum:) zaten sonra burda 3 ay kadar kalması için vizeyi uzatacaz. mevlüttede yardım edip gidecekmiş. bu arada, ne annem nede ben mevlüt nasıl bir şey olduğunu bilmiyoruz. artık sizden büyük ihtimal ögrenecem tabi 8 yıl boyunca, insan bir öğrenir derseniz ama ne yapalım hiç mevlüte çağırılmadım:):)

canım, inşallah, suyun dahada azalmaz. ama zaten 34 haftayı bitiriyon. bak zeynep 35te doğurdu ve maşallah sağlam. yani canını çok sıkma. herşey çok güzel olur. sen sadece kendinle ilgili arada haber ver.
canım, çok çok geçmiş olsun. umarım herşey güzel olacak. zaten az kaldı, biraz daha sabredelim:)

oh, şimdi her saniyede bir oda takımına da bakıyorsunuzdur hayırlısı olsun. bebeğin güle güle kullanır inş. umarım bebeğin odasında hep sağlıklı ve mutlu olur. sizde öyle

bu arada, bizde dün doktordaydık. kızımız uzun süre sonra gördüm. kızımın kilosu 1798 boyuda 44cm. herşeyi gayet güzel, amnio sıvısı da iyiymiş. ilk defa NSTye girdim, ordada herhangi bir sorun çıkmadı. doktor ama bebeğin NSTye göre çok hareketli olduğunu söyledi, doğumdan sonra yanacakmışız:)
ama asıl güzel haber vereyim, kızımız dönmüş. yani normal doğum olacakmış:) en çok buna sevindim.

bide doktoru beklerken bizim ağustos annelerden birisiyle tanışmış oldum, tesadüfe bak:)
neyse, ben şimdi kaçayım. size hepinize iyi geceler. aman yaramazlık yapmayın. kendinize çok çok iyi bakın:)

Son düzenleme:
lansinosh %20
sony %10
walla boo %20
mycey %20
braun %10
vicks %10
cybex ve buggster travel set ve ana kucaklarında indirim.
kayde değer bi indirim yok canım yaa...sıradan şeyler...

pehhhh bunlarmışmı indirim

canım nettekinde 90 c yok b var neyse ben almayayım...hayal kırıklığına uğrayabilirim

ilk doğumumda beni ameliyathaneye götürdükten sonra istemişler kıyafetleri
dediğim gibi ben 3 takım götürmüştüm hepsini de ayrı ayrı battaniyelerin içine bohça gibi yapmıştım
battaniyenin içindekilere bakmış hemşire tamam deyip almış
hepsini ayrı ayrı koyunca belki benim istediğim gibi takım giydirmezler
farklı takımı farklı battaniyeye sararlar diye düşünmüştüm bir de çantamı dağıtmalarını istemediğim için böyle yapmıştım
sonrasında bebeğin üzerini biz değiştirirken de çantanın içinde tek tek body, çorap vs aramaktansa böylesi daha pratik olmuştu.

Lemon'cum bende sneinle ayni durumdayim,Amerika'dayim bende
burda da hamileligimden beri 2 kez ultrasona girdim.Ilki keseyi gormek icin,2.si ayrintili ultrason.Yani 5.aydan beri ultrasona girmedim.
Bebegimin ne kilosunu, ne de boyunu biliyorum.Umarim hersey yolundadir.Saglik sistemi oldukca farkli Turkiye'ye gore.Yasadigimiz sehirdeki en iyi hastane ve ozel sigorta olmasina ragmen boyle.
Umarim vaktinde,saglikla gelir kizim

günaydın arkadaşlar...Topicte geçmiş yazıları okudum da şimdi,suların azalması hakkında konuşmuşsunuz.Suyu azalan bütün annelerimize geçmiş olsun diyorum. bu su konusunda ben bişey sormak istiyorum sizlere.Her doktora gittiğimde soruyorum;suyum azalmış mı,siz anlıyorsunuz değil mi,ne durumda,bakıyormusunuz diyorum.O da hep iyi bi sorun yok diyor. Ama benim akıntım hep suluiç çamaşırımda ıslanıyor.Sabahları oluyor genelde bu sulu akıntı.hemde akıntının geldiğini ben anlıyorm,kanama olurken anlar ya insan tıpkı onun gibi. Sizce bu durum normal mi?
Bunu doktora da söylemedim,suyun normal dediği için.Yinede doktora söylemeliyim ama değil mi?Artık korkmaya başladım:18:

lansinosh %20
sony %10
walla boo %20
mycey %20
braun %10
vicks %10
cybex ve buggster travel set ve ana kucaklarında indirim.
kayde değer bi indirim yok canım yaa...sıradan şeyler...

Biz henüz bebek arabası almadık; geçenlerde e-bebek'te kraftın matrix modelini beğendik onu alalım diyoruz,indirim kuponu konusu olunca bekleyelim dedim eşime ama mademki yok bugün gidip bakalım bari

canım banada arkadaş veriyorda..ama biberonu yok... Eczaneye sordum her biberon olabilir dedi...sana şunu sorcaktım..elinde başka biberon varsa bi deneyebilirmisin oluyormu gerçekten? Yada mutlaka medela biberonmu bulmam gerek?

elimde olan biberonlarda medelanın yedek biberonları 10tane süt saklamak için hepsi olur bence olmsa sende medela biberon al

herkese iyi pazarlarrrrrrrrrr:)
sabah 8de uyandık biz kuzumla...eşimle modaya brunch'a gittik ...muhtemelen bade'miz gelmeden yaptığımız son atraksiyondu hehe:)
sizlere bir merhaba diyelim sonra da biraz keyif yapalım dedik...sizlerde de keyifler iyidir umarım...öperiz sevgiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…