2011 Aralık Anneleri

ben de çok korkuyorum normal doğumdan üstelik doktorum geçen ay bir ay boyunca iyice düşün demişti (kendisi normal doğum yapmamı istiyor) şimdi cumartesi kontrolüm var ve karar vermem lazım ona göre izin tarihi belirleyecek ama ben hala kararsızım
bu arada bir madde de ben ekleyeyim ama gülmeyin lütfen
6.lavman yapılıyor ama yine de ya ıkınırken başka şeyler olursa (ayyy en çok bundan çekiniyorum)

bende bundan aldım 3 lüsü 9 tl ama 1 paket yeter mi gerçi içinde 3 tane var ilk zamanlar teni hassas die bunu tavsiye ettiler aldım sen kaç tane aldın cnm

canım ilk 3lü paketini aldım sonra alışveriş merkezinde indirime girmişti oradan da sadece tek bir paket aldım tabiki bu yetmez bize sonrasında bitince yine alırız zaten

canım ilk 3lü paketini aldım sonra alışveriş merkezinde indirime girmişti oradan da sadece tek bir paket aldım tabiki bu yetmez bize sonrasında bitince yine alırız zaten

ya kaç aylık olana kadar bunları kullanmamız gerekiyo ona göre stok yapıcam hazır indirimdeyken onun için sordum

canım senin dediğini anladım zaten işin zor kısmı lavman onu yaptıklarında senin söylediğin hiç olmayacaktır

ya kaç aylık olana kadar bunları kullanmamız gerekiyo ona göre stok yapıcam hazır indirimdeyken onun için sordum

canım bu yenidoğan bebekler için ama bence ilk 3 ayına kadar kullanmakta sakınca yok
ben uzun süreli kullanmayı düşünüyorum

kızlar lavman nedır dogum hakkında pek bılgı edınmedım daha cok korkmayayım dıe epıduralda belden ıgne dogum sonrsaı agrı olmamısı ıcın dıe bılıorum ama lavmannı merak ettım :26:

kızlar lavman nedır dogum hakkında pek bılgı edınmedım daha cok korkmayayım dıe epıduralda belden ıgne dogum sonrsaı agrı olmamısı ıcın dıe bılıorum ama lavmannı merak ettım :26:

Canım normal doğumdada var evet ama senin dediğin 10 cm ne anlamadım lavman sadece bir şişe ucunda boru gibi birşey var ben kendim yaptım heralde herkes kendi yapıyor sıvıyı içine boşaltıyosun şişeyi sıkarak.sonra bağırsakların gürül gürül boşalıyor:) doğum sırasında rahat olasın diye korkulacak hiçbişey yk en ufak acısı yok çünkü kolay doğumlar diliyorum

ALINTIDIR

ya yemin ederim bende en çok bundan korkuyorum..
geçenlerde eşime söyledim bana bi saat güldü..
sonra rüyamda da gördüm
kabusum bu işte.. :18::18::18::18:

lavmanı pamuk açıklamış, zaten sezeryanda da normal doğumda da var o.. yapcak bişey yok...
epiduralde omurganın kuyruk sokumuna yakın bi yerinden iğne yapılıyor, belden aşağıyı uyuşturuyor, kasılmaları hissetmeden ıkınıyosun.. yani doğum sırasında ağrıları durduruyor, senin söylediğin gibi doğum sonrası değil yani, bildiğim kadarıyla hissetmeden ıkındığın için yırtılma fazla olabiliyormuş sonrasında daha fazla ağrın oluyormuş yani..
bide iğnenin yapıldığı yer açısından riskli biraz.. eğer dayanabileceksen hiç yaptırmamak lazım bence.. umarım dayanabilirim ben istemiyorum çünkü epidural..

KIZLAR normal doğumda illaki çatala çıkmakmı gerekir bunuda yeni duyuyorum çataldamı doğum yapılıyor

herkese ii akşamalr..sevgili kocacığım internet faturasını ödemeyi unttuğu için netimiz kesikti kaç gündür.haftasonuda girince tabi anca...nasılsınz bakalım?herşey yolundadır inşallah??ben kısaca anlatayım haftasonumu,,ctesi az temzlk yaptım,akşamına amcamlara minik kuzenimi sevmeye gittik,,öyle tatlı bi oğlu varki..maşşalah 41 kere,,onu sewdikçe sabırsızlandım günler çabucak geçsin oğluşuma kavuşayım diye...pazar ise fatihe gittik,ağırlaşmadan son gezmelerimi yapayım istiyrm :)) ama öyle yorulmşum ki anlatamam,,gelelim bu günee..oğluşun mobilyaları geldi sonunda :)) okuldan büyük bi heyecanla geldim ama kurmamışlar,,tabi ben foss....hafta sonu kurulum yapıyolarmış,,beklicem bakalım..benden haberler bu kaaa..şimdi geçmişi okuyayım bakalım,,öpüldünz şekerler :))

canımmm..sen neden nöbet tutuyosun ki??son 3 yasal olarak hakkımız zaten...idarenle görüşbnce tutma artık,,çok yorar seni,,zaman ilerledikçe tehlikelide olabilir Allah koruusn..

cnm korkuların bunlar olsun ne güzel korkular bunlar
1.çatı muaynesi işin en kolay tarafı bunu hiç düşünme bile
2.lavman da öyle zor bişey deil
3.süreklı alt tarafın acık beklemıyorsun cnm üzerinde hastane önlüğü oluyor yanı kımse bı yerını görmuyor sadece muayne esnasında bakıyorlar ara ara onun dısında acıkta deilsin merak etme
4.o konuda bi tecrubem yok bışey diyemiyecem:44:
5.dogum sonrası illa dikiş olacak diye bir şey yok benim ılk dogumumda vardı ama ıkıncısınde hıc dıkışsız dogum yaptım dikiş olsa bile emin ol sezeryan dikişleri kadar acı vermez

ıslak mendılı ılk dogdugu zamanlarda kullanmayın derim ben en güzeli suyla temizlemek cildi ilk günlerde cok hassas oluyor çunku..tasa ılık su yapıp pamukla silmek daha güzel

cnm ıkınırken olmaz başka seyler merak etme cunku öncesinde lavman yapıldıgı için cıkacak bişeyde kalmıyor içinde

KIZLAR normal doğumda illaki çatala çıkmakmı gerekir bunuda yeni duyuyorum çataldamı doğum yapılıyor

çatala cıkılıyor cnm genelde orda dogum yapılıyor farklı dogurtturanlar var mı bılmıyorum:44::44:

cnm hoşgeldin gözün aydın mobılyaların gelmiş ama haftasonunu beklemek zor olacaktır eminim insan heyecan duyuyor bıran önce kurulsun istiyor
güle güle kullanmak nasip olsun inş bebişin dogdugunda resimlerinide beklıyoruz unutma

destinacım yine geldin rahatlattın içimi çok tşk ederim ama bu çataldan korktum ya görünümü bile korkunç :))))

canımmm..sen neden nöbet tutuyosun ki??son 3 yasal olarak hakkımız zaten...idarenle görüşbnce tutma artık,,çok yorar seni,,zaman ilerledikçe tehlikelide olabilir Allah koruusn..

canım müdürüm belge götürmediğim için nöbet yazdı ben de haftasonu doktorumdan alacam son 3 ayıma girdiğime dair belgemi böylece artık nöbet tutmayacam
aslında her müdür belge istemiyor ama bizimki istedi işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…