2011 Aralık Anneleri

Ben senin yazılarını okumayı seviyorum..Mutlaka işime yarayacak bir bilgi ediniyorum çünkü..Benim de ilk bebeğim..Ne yalan söyleyeyim doğumdan önce çok fazla araştırdım, okudum diyemem Şimdi burda çok fazla şey öğreniyorum sizlerden

Hepimiz bebeğimizi en sağlıklı biçimde büyütmek isteriz muhakkak ki..Ama bunun en önemli yollarından biri "benim dediğim doğrudur" dememek bana sorarsan..

Sonuç olarak, yazılarının takipçisiyim canım

Ya koprina sen biilrsin o zaman, oğlum 66.5 cm,7.5 kilo. Bu zamana dek hep huggies kullandık ama iki gündür bezin etiket kısımlarının değdiği yerler pütür pütür kabardı ve cildi de kıpkırmızı oldu. 4 maxi kullanıyoruz. Bezden midir sence?

kucuk geliyosa sikmistir canim arada baya bosluk kaliyomu bende 4 kullaniyorum tam geliyo keske 5 Alsaydim ama ben pampers kullaniyom turkiyee prima diye geciyo ablamda evy babymi ne varmis ondan memnunum dedi prima pali dedi dene istersen aelrjide olabilir ben dogdugundan beri degistirmedim hic kampanya olunca aliyom bi koli pampers gecen kampantadan 96 tne 19 euroya aldim 4 numarayi mesela yokmu orda boyle kampanyalar bide 4 paket pampers 38 euro her numara hemde yokmu boyle kampanyalar normalde tanei 14 ero ama 54 ten 38 e dusuyo 4 paketi

kizlar ayni soruyu sordummu bilmiyorum ama oglusun goz rengi hala belli deil benim ya doktor 1 Yasina kadar sabret dyoooooooo

6. aydan sonra bebisin goz rengi degismiyor diye biliyorum.6 aya kadar degisti degisti degismezse o renk kaliyor. Benim kizimin dogdugunda griydi suan kahverengi tam oturdu yani.

6. aydan sonra bebisin goz rengi degismiyor diye biliyorum.6 aya kadar degisti degisti degismezse o renk kaliyor. Benim kizimin dogdugunda griydi suan kahverengi tam oturdu yani.

benim kızında gri-yeşil gibi bişeydi koyu değişik bi renkti,şimdi kahverengi oldu,döneceğini sanmıyom artık,babası yeşil gözlü galiba anasına çekti bizim kız

evy babyde esnek yan yok ya..cok sınır bozucu keske koysalarmıs cok begendım oysa arkadasta gormustum..

bızım kızın da gozlerı mavı gıbıydı dogunca sımdı yeşil..yeşil olarak kaldı bakalım

oğlumun doğduğundan beri gözleri maviş :) şimdi de cam gibi mavi oldular rengi oturdu sanırım... babası kılıklı benimki :) ben,m gözler kahve..
ama annemin mavi :)

arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza daha doğrusu kayıt olalı oldu baya ama henüz vakit bulup yazıyorum oğlum 23 aralıkta dünyaya geldi yani 4,5 aylığız. oğlum 3 aylık olunca mecburen çalışmaya başladım ve süt sağıp bırakıyordum annemde biberonla içiriyodu zamanla biberonun kolaylığına alışan beyfendi anneyi beğenmez oldu şimdi beni sadece derin uyursa emiyo aksi halde çıldırıyo emmiyo bunun için bi önerisi olan var mı tekrar memeye alıştırabilir miyim çünkü emmediği içinde sütüm azalmaya başladı kaşıkla vermeyi de denedik o zaman doyduğunu farketmiyo sürekli yiyo sonra da kusuyo . ayrıca bu aralar oldukça hırçınlaştı yatıp sakince uyumuyo kucakta sallanmak istiyo o bile bazen kar etmiyo çatlıyacakmış gibi ağlıyo ne yapabilirim aynı sorunları yaşamış olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim :)

canım bebeğin şu günlerde anladığım kadarıyla büyüme atağı geçiriyor..
çalıştığın için mecburen biberon vermek zorunda kalmışsınız.. benim oğlum da 3buçuk aylıkken redetti emmeyi.. gerçi sütüm de azdı sütü getirene kadar sinirden çatlıyordu..
sonuç artık emmiyor.. pompayla sütüm gelmiyordu.. 5günlükken başlamıştık mamaya.. mecbur biberonla içiriyorduk kaşıkla dediğin gibi doyduğunu farketmiyor ve de hep ziyan olurdu.. dökülürdü yutmayınca.. 3.ay bitince aklı kesmeye başladı.. hıı biberondan çekince hemen geliyor napim senin memeleri der gibi bıraktı 1 günde.. önce solu 1 hafta sonra sağı da bıraktı emmeye...
sen ne yap ne et bıraktırmamaya çalış.. gece sık sık emzir .. eve gelince de fazla inat etmemesine gayret ederek emzir.. baktın yay gibi geriliyor atıyor kendisini emmiyor.. 20dk sonra tekrar dene.. elbet acıkacak ve emmek zorunda kalacak.. varolan sütün de gitmesine izin verme..

Koprina ocak sayfası neden kapatıldı bilgin var mı?

merhabaa

katkısız şekersiz pirinç unu buldum. kenton un.. bir kaç gündür sadece suyla onu pişirip içine bir parça muz eziyorum. çok güzel bir muhallebi oluyor. hem de içinde şeker yok. oğlum sevdi galiba..

gündüz emmiyordu o da geçti şükür.. keyfimiz yerinde:)

bez denemelerim son hız sürüyor...

evet prima premium care çok güzeldi ama başka bezler de denemek istedim. aktif bebe çok emdiği bir gece çişi sızdırdı... zaten kakayı da beline çıkarıyordu. can bebe aldım, ekonomik paketmiş 84 tane bez, 2 ıslak mendil 1 bakım örtüsü 20 tl falandı..ama o da sızdırıyor. üstüne başına çıkmasın diye yeni doğan gibi 2-3 saatte bir değiştiriyorum.

bir de çok güvendiğim dalan roxy deterjan ek gıdaya geçince kakayı çıkarmaz oldu, elma suyunu ise omo matik bile çıkarmadı..

çözüm önerisi olan??????????

canım iyiyiz bizde bebişinin emmesine çok çok sevindim..
bezde aktif bebek kullanıyorum.. malesef daha okadar iyi bir bez çıkmamış sanırım.. yan yatırınca çıkıyor çiş.. özellikle erkek olunca bebek... pipi ne tarafa çiş yapacaği belli olmuyor.. hareket halindeler hep.. uyuduğunda da açıp bakamazsın ya :) yan yatırınca pipi de o tarafta ise.. vışş.. 1kez çiş yapmak yetiyor çıkması için.. birde popomuz hassas başka markayı denemeye cesaret edemedim açıkçası..
hacı şakir kaka lekesini çıkarıyor ama elmaya ne yaparsan yap çıkmaz :))
vişne dut kiraz fln bunların da lekesi çıkmaz.. ancak belki çamaşır suyu paklar ama onu da bebek kıyafetinde kullanamayız

aynı badileri önce 30 derecede dalan la yıkadım. çıkmadı, 40 derecede uzun yıkama...çıkmadı omo matikle 60 derece...gene çıkmadı((( renkleri soldu resmen...

bir annenin temizliği bebek ek gıdaya başlayınca belli olurmuş...sadece emen bebeğin kıyafetleri hep tertemiz..milletin çocuğunun üstü lekeli görünce içimden kınardım: "insan bi değiştirir.."diye.

yetişmiyor anacım. değiştirsen de lekeler çıkmıyor.

bir de velet önlüğünü çıkarmaya çalışıyor, hem boğulacak Allah göstermesin, hem de ağzındaki üstüne bulaşıyor önlük kayınca...ya da iki eliyle önlüğ tutup ağzına tepmeye çalışıyor...

kızlar var ya markaların kurbanı mı oluyoruz ne? mesela canbebeyle prima aktif bebe arasında aman aman bir fark yok...karacanın dediği gibi pipi ne taraftaysa oradan çıkıyor...ama şu da var ki can bebe kokuyu daha bir aşikar ediyor. çiş yapsa bile odayı çiş kokusu sarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…