2011 Aralık Anneleri

Oglusum 26 ayni doldurdu 22 sinde subatin 16.100 92 boyu balik yagi ve d vitamini veriyorum balik yagi kendi istegim d vitamini doktor istegi 6 yasina kadar burda gunes cok acmiyo o yuzden oglum kendi isteklerini soyliyebiliyo tek wcde sorunluyuz bi turlu istemiyo yapmak kaka tolete olmaf diyo s soyliyemiyo kusmalar devam yagli sute gec dedi doktor gectim 1 aydir kusma geri dondu bu beni cok yoruyor ve uzuyor kusuyor gene yediriyorim bu yuzden kilo kaybetmiyor doktorda arastirmiyor ev halki gripten kirildi ama onda tik yok mslh ogluma gelelim ikincime 3 ayimiz doldu 19 unda cok tompik ve hareketli bi bebek cok acc ama grip olduk bi hafta hastanede yattik ama antibiyotik vs almadik ates yukseldi ilac bile vermeden takip ettiler kendilinden dustu sukur 8 gunde toplandi ama emmedi sise icmedi 500 gram kaybetti 8 kilo suan 63 boy cok sohbetci ama isine gelene guluyo biraz ciddi abimiz hic kiskanmiyor belki bilincli hareket ettimiz icin kiskanmiyo cunki gecen temizlikcimiz kucana aldi gezdiriyordu goturme diye agladi birak o benm diye feryat etti hep pesinde gezdi yuru otur dedi hep benden babasindan hic kiskanmiyo zarar vermiyo aglayinca tmm tmm gectiii tmmmm diyo salliiyo meme veriyo altlni deistiriken bezini islak mendilini getiriyo bezini cope atiyo supeerrrrr iyki dogurmusimmmm
 
Slm kızlar.. Nasılsınız kuzular nasıl ??

yazamasamda arada foruma girip okuyorum neler oluyor diye :)

bu arada oğlum abi oluyor.. sürpriz oldu bizede.. mide bulantıları ve kokularla bu aralar uğraşıyorum..

ikincileri olan arkadaşlarıda tebrik ederim.. ALLAHIM sağlık versin hepsine..

kendinize ve kuzularınıza iyi bakın..
 
Ikincileri pek cok annemiz dizdi siraya masallah. Sizlere ozenmemek mumkun degil. Kucagina alanlara saglikli uzun omurler, gobusunde tasiyanlara kolayliklar diliyorum.

Bizde hersey yolunda sukur. Hepinizi opuyoruuuuzz


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
evetttt yıllar geçmiş, uzun zaman olmuş hiç mesaj yazmamışızz.. bugün kuzular artık 3 yaşlarında ve zaman hızlıca ilerlemeye devam ediyor.. Allah hep güzel günlerini görebilmemizi nasip etsin inşallah.. herkesin çoook iyi olduğunu umuyorum.. kocaman öpüldünüzzzz
 
BENİM TEST SONUCUNA :klebsiella pneumoniaeİ YAZILMIŞ
NETTE AÇIKLAMASIDA BUNLAR ŞAŞIRDIM NE YA ŞİMDİ BU
:44:, kısa, uçları yuvarlak, 1-2 mikrometre boy ve 0.5-0.8 mikrometre eninde hareketsiz, sporsuz bir bakteridir. uç uca ikişer ikişer kısa zincirler halinde veya tek tek bulunurlar. çevrelerinde ise polisakkarit yapısında bir kapsül bulunur. gram negatif olup* bakteriyolojik boyalarla iyi boyanırlar. kapsül, sadece hastalık evresinde görülebilir, serumda normal şartlarda görünmez.
Asil Turk - klebsiella pneumoniae nedir ?
genel kullanım besiyerlerinde diğer tüm bağırsak bakterileri gibi üreyebilirler. en uygun 37 santigrat derecede ve ph 7'de iyi ürerler. aerob veya gerektiğinde (fakültatif) anaerobturlar.
hemen hemen bütün şekerleri asit ve gaz halinde parçalarlar. özellikle nişastayı 4 günde parçalayabilmeleri, diğer bağırsak bakterilerinden ayırt edilmeleri için en önemli özelliktir.
imvic test sonuçları --++'dır. yani indol ve metil kırmızısı testi olumsuz, voges proskauer ve sitrat testleri olumludur. (escherichia coli'nin tam tersi olmaktadır bu test)
klebsiella'lar, kuru ortamlarda çok dayanıklı olup, sıcak ortamlarda (55 derece civarında) hemen ölürler. oda sıcaklığında ise haftalarca canlı kalabilir. kemoterapötik maddelere (kanseri engelleyicilere) karşı da çok direnç gösterirler.

klebsiella pneumoniae bakterileri, üst solunum ve dışkı florasında, bulunduğu yerlerde uygun koşulların oluşması veya yer değiştirip diğer sistemlere sıçraması halinde öncelikle pnömoniye sebep olur. hastalık şiddetli ağrılar, titreme ve ateşin yükselmesi ile başlar. ardından öksürükler kanlı ve irinli, balgamlı olur. tedavisiz olgularda yüzde 60-70 ölüm görülebilir. bu zatürre hastalığından başka, sinüzit, menenjit, anjin gibi bir çok hastalığa sebep olabilirler.
Kurtulabildiniz mi bu bakteriden acaba?
 
kızlar doktordan geldim.bugün tam 37 hafta bitti 38 e başlayacağız Allah nasip ederse....36 haftalıkken 3 kilo olan bebeğim 37 haftalıkken 2.8 kilo çıktı bu birinci şok...bebeğinde bağırsak genişlemesi var bu bebek anne karnında kakasını yapamadığı için oluşurmuş,sezeryanda hatırlat bebek doğar doğmaz bi uzmana gösterelim dedi bu da 2.şok...bu ne şimdi yani moral sıfır...ya bu neyden kaynaklanır ki yazık benim miniğime,nedir sebebi?doktorda bi kaç gün sonra gel de tekrara bakalım demedi ya da şöyle şöyle yap demedi...aman yaaaaaaaaaaa!!!!!
Merhabalar. Mesajınızin üzerinden çok zaman geçmiş ama ben de şu an sizin yasadiginizi yaşıyorum. 33 haftalık hamileyim ve bağırsak genislemesi var denildi. Sizde durum nasıl ilerledi. Bağırsaklar düzeldi mi yoksa doğumdan sonra çocuğunuz rahatsızlık yaşadı mı? Cevaplayarak yardımcı olursanız çok sevinirim
 
X