2011 Aralık Anneleri

kızlar oğlum 4 ay bir haftalık ek mamaya henüz başlamadım.. ver diyende var verme anne sütüyetiyorki kiloa lıyor diyende var kafam karışık bu konuda. arada tattırıyorum. o ayrı ama ek mamaya hiç başlamadım başlasamı altıncı ayı beklesemmi. zaten birerona hiç bulaşmadım emmez ne olur olmaz diye. emzik almıyorduda alıştırana kadar canım çıkı. e aloıştırmasaydın keşke diyeniniz belki olur ama ben yanlızım ve hiç yardımcım yok herşey bana bakıyor emzikle rahat ettim. ama alıştırana kadar pekmeze bandırdım. doktora sordum vermesen iyi ama madem kararlısın pekmeze bandır ver dedi:) doktoru bile başdan çıkarttım. 4. ay bitimi 5. ay başlangıcı kontrolünde boy 63.5 kila 7.200 gr nasıl sizce

birde doğumdan sonra göbek ne zaman gider ya.. bende resmen göbek kaldı.. daha acısı yeni yeni dinmeye başadı sporda yapamıuorum.. bu arada sezeryanla doğum yaptım. zaten tedavi süreci sayesinde 72 kiloyla hamile kaldım 96 ile doğum yaptım hastaneden çıktığımda 92 ile çıktım. şimdi 4 ayda hamile kaldığım 72 ye düşmeyi başardım ama göbek durduğu yerde duruyor. hedefim 2 ay sonra 63 düşmek ama göbek kalacak diye aklım çıkıyor. biraz göbek hareketi yapayım diyorum inceden inceye sızlıyor dikişler bırakıyorum. ve bride ben daha hiç adet olmadım... dotroa gideceğim ama bir türlü vakit bulup kendim için gidemedim. hamilelikde dişim kırıldı daha giideceğim ofofof yanlızlık zor ...

Canım, bence bebişin boyu da iyi kilosu da..Bence ek gıdayı ufak ufak tattırsan dahi esas olarak süt vermeye devam et..Madem sütün var, emebildiği kadar emsin..Ben hala öyle yapıyorum..Doktor "6. aya kadar ek gıdayı öğün olarak verme, sadece tattır" dedi çünkü..
Sezeryan sonrası kalan göbek genel bir problem maalesef..Bence gayet iyi kilo vermişsin..4 ayda 20 kilo vermek çok zor birşey bana göre.. Ben 6 ayda 17 kilo verdim..ki doğuma girdiğim kilodan hesaplıyorum bunu..Hastaneden çıktığım kiloya göre 13 kilo vermişim 6 ayda..Göbek bende de var maalesef..Üstelik ben 52 kiloyum..Henüz spor yapmadım..Sadece yürüyüş o kadar..Bu arada adet olunca gerçekten farkediyor, bunu da söyleyeyim yani..
"Yalnızlık zor" dediğine göre çevrende akraban falan yok herhalde..İşin zor canım..Allah kolaylık versin..

Son düzenleme:
peyniri hangi tarife gore yaptin arkadasim, bende yapmak istiyorumda.

günlük sütü üstü kabuk tutacak şekilde ısıt, örn 1 su bardağına yaklaşık 1 yemek kaşığı sirke koy biraz karıştır, sonra 1-2 saat üstü bezle kapalı dilendir, tülbentle süz..
süzme olayına ben başka yol buldum steril gazlı bez paketinde 2 adet çıkıyor onları açtım üst üste koydum kenarlarını da düğüm ettim ipleri sökülmesin diye..
marmelatte arkadaşımıza teşekkür ederiz tarif için :)
ben genelde 1bucuk bardak yaparım bozulmasın diye.. hergün günlük yaparsan tabi ki daha iyi ama ben üşendiğimden bir gün arayla yapıyorum..

günlük sütü üstü kabuk tutacak şekilde ısıt, örn 1 su bardağına yaklaşık 1 yemek kaşığı sirke koy biraz karıştır, sonra 1-2 saat üstü bezle kapalı dilendir, tülbentle süz..
süzme olayına ben başka yol buldum steril gazlı bez paketinde 2 adet çıkıyor onları açtım üst üste koydum kenarlarını da düğüm ettim ipleri sökülmesin diye..
marmelatte arkadaşımıza teşekkür ederiz tarif için :)
ben genelde 1bucuk bardak yaparım bozulmasın diye.. hergün günlük yaparsan tabi ki daha iyi ama ben üşendiğimden bir gün arayla yapıyorum..

cok tsk ederim koprina aynen uygulayacagim.
Bu arada herkesin anneler gunu kutlu olsun:))
sevgiler....

uzun zamandır yazmamıştım buraya.deryam da gelmiş geçmişi biraz okudum da nasılsın deryam nasıl gidiyor uzun zamandır görüşemiyoruz.diğer ark. hep görüştük faceden ama sen yoktun süreci nasıl geçirdin

uzun zamandır yazmamıştım buraya.deryam da gelmiş geçmişi biraz okudum da nasılsın deryam nasıl gidiyor uzun zamandır görüşemiyoruz.diğer ark. hep görüştük faceden ama sen yoktun süreci nasıl geçirdin

kizlarrrr nasilsinizzz bizde hep sorun yaa yaramaz mi yaramaz bi oglum var gezmelere alisti evde duramiyoz artik yemeklerini cok guzel yiyor masslh yanliz parmaklarini isiriyor resmen parmaklarindan ses geliyo yaa oyle eziyo azinda agliyarak isiriyor bazen daha cok minik dis cikarmaz heralde damaklarimi sertlesiyo ki anlamadim ama su 3 gundur cok zoru var damaklarinla anlamis deilim calismaya basladim sabahlari esim bakiyo cok ozluyorum oglumu yaa ben 3 saat ayri kaliyorum bazi anneler tum gun calisiyo nasil dayaniyosunuz siz yaa

kizlarrrr nasilsinizzz bizde hep sorun yaa yaramaz mi yaramaz bi oglum var gezmelere alisti evde duramiyoz artik yemeklerini cok guzel yiyor masslh yanliz parmaklarini isiriyor resmen parmaklarindan ses geliyo yaa oyle eziyo azinda agliyarak isiriyor bazen daha cok minik dis cikarmaz heralde damaklarimi sertlesiyo ki anlamadim ama su 3 gundur cok zoru var damaklarinla anlamis deilim calismaya basladim sabahlari esim bakiyo cok ozluyorum oglumu yaa ben 3 saat ayri kaliyorum bazi anneler tum gun calisiyo nasil dayaniyosunuz siz yaa

Canım, 4,5 aylıkken ilk dişini çıkaran çok bebek var..Belki de diş çıkarması yakındır..Gerçi bizimki de sürekli parmaklarını ısırıyor ama henüz bir diş belirtisi yok..Bakalım artık..:1:

Canım, 4,5 aylıkken ilk dişini çıkaran çok bebek var..Belki de diş çıkarması yakındır..Gerçi bizimki de sürekli parmaklarını ısırıyor ama henüz bir diş belirtisi yok..Bakalım artık..:1:

herkezinki yapiyomu ki nebilim parmaklarini emiyo yaliyo tamamda bazen hirsla isiriyo suanda o artti bazen agliyo iisirirken yumusacik ki damaklari daha ne bilim anlamadim ya dun iki saat zirlandi videoya cektim resmen kandirmaci aglamsi

herkezinki yapiyomu ki nebilim parmaklarini emiyo yaliyo tamamda bazen hirsla isiriyo suanda o artti bazen agliyo iisirirken yumusacik ki damaklari daha ne bilim anlamadim ya dun iki saat zirlandi videoya cektim resmen kandirmaci aglamsi

Canım, hem parmaklarını ısırması, hem de huysuzluk yapması diş çıkarma belirtilerinden..Ama ne zaman çıkarır bilemiyorum tabi..Umalım da çok sıkıntı çekmeden ilk dişlerini çıkarsınlar:nazar:

Canım, hem parmaklarını ısırması, hem de huysuzluk yapması diş çıkarma belirtilerinden..Ama ne zaman çıkarır bilemiyorum tabi..Umalım da çok sıkıntı çekmeden ilk dişlerini çıkarsınlar:nazar:

ay ins canim tam yaz sicaginda hicte iyi olmuycak bu ins bu haziran sonuna kadar ne olursa olsun diyom olmazsa taa eylulde ciksin ayy keske bize gore olsa cunki burasi pek sicak olmuyo ama izmir bunaltici tatile gidicez kismetse 2 Ay piscez oralarda yaa bide huysuzlasirsa tatilden bisi anlamm ben artik biraz gezdirdim bugun keyiflendi altini actim kilotlu corab giydirdim oynuyo oylece biraz hava alsin poposu bide muz verdim azcik lop lop yuttu soyleniyo kendi kendine simdi bana bakarak arada bi an oluyo durmadan ellerini isirip agliyo dun gece ilk defa agliyarak kaldirdi beni

ay ins canim tam yaz sicaginda hicte iyi olmuycak bu ins bu haziran sonuna kadar ne olursa olsun diyom olmazsa taa eylulde ciksin ayy keske bize gore olsa cunki burasi pek sicak olmuyo ama izmir bunaltici tatile gidicez kismetse 2 Ay piscez oralarda yaa bide huysuzlasirsa tatilden bisi anlamm ben artik biraz gezdirdim bugun keyiflendi altini actim kilotlu corab giydirdim oynuyo oylece biraz hava alsin poposu bide muz verdim azcik lop lop yuttu soyleniyo kendi kendine simdi bana bakarak arada bi an oluyo durmadan ellerini isirip agliyo dun gece ilk defa agliyarak kaldirdi beni

Eğer sürekli ellerini ısırıp ağlıyorsa ve ilk defa ağlayarak uyanmışsa bence yakın olabilir diş çıkarması..Umarım tatilde bir sıkıntı yaşamazsınız..Bakarsın bugün, yarın çıkar dişi de huzursuzluğu biter bebişin..:nazar: Altını açıp iyi etmişsin..Bende açıyorum arada havalansın diye ama açar açmaz kısa bir süre sonra mutlaka çişini yapıyor:1:

Eğer sürekli ellerini ısırıp ağlıyorsa ve ilk defa ağlayarak uyanmışsa bence yakın olabilir diş çıkarması..Umarım tatilde bir sıkıntı yaşamazsınız..Bakarsın bugün, yarın çıkar dişi de huzursuzluğu biter bebişin..:nazar: Altını açıp iyi etmişsin..Bende açıyorum arada havalansın diye ama açar açmaz kısa bir süre sonra mutlaka çişini yapıyor:1:

ay sorma isedi zaten sir sir elektirik supurgesi actim isim bitince baktim bide altina battaniye koydum donda giydirdim arkadas o nasi bi iseme tarzidir saci basi sidikti allahtan banyoyu isitmistim yikadim hemencik haha ay ins cikarir ama sanmiyom dis cikcak yerleri duz iki cizgi var beyaz bebisin serce tirna kadar iki tane ama o goruntu normalmis herkezde varmis oyle dedi arkadasim ne bilim anlamadim

günaydın kızlar,

dün oğluma iki küçük kavanoz yoğurt mayaladım. maşşallah taş gibi olmuş:) bir de burada verilen tarifle peynir yaptım..o da güzel oldu. tarfifi veren arkadaşa teşekkür ederim.

ya ben 3 kere yaptım 3 üde fiyasko,ya benim sütüm çok mu şekerli diye tutmuyo,yediklerimizle alakası var mı acaba,neyse bizim cadı benim elimden değil ama çok acıktığı zaman eğer görevdeysem evde değilsem biberonla lıkır lıkır sabahtan sağdığım sütü içiyormuş,böylece hem ağrılı şiş göğüslerle işe gitmemiş oluyom,hem de sütler boşa gitmemiş oluyo,ben gelene kadar uyumuşsa süt kalmışsa ben içiyom,cicibebeyle karıştırıp:1::1::1:yada banyo yaptıracaksak o sütle yıkıyom,ama çok korkuyo banyodan ya kendini parçalıyo resmen,göbek fıtığı vardı ilk aylar hep alt tarafını yıkadık kafasını,koltuk altını vs. köpüklü bezle sildik,sonra da ben grip oldum 2 kez ona geçti,o aralarda az yıkandı,göbeği düzeldi artık ama 1 aydır her yıkamamızda çığlık çığlığa

Merhaba arkadaşlar,

Kızım 21 Aralık doğumlu... 4,5 aylık oldu. Emiyor, o yüzden pek ayrılamıyoruz. Yarın anneme tüm gün bırakmak zorundayım. Ocak ayında buzdolabına derin dondurucuya depoladığım sütler var.. Milkway süt saklama poşetlerine koyup dondurmuştum. Dün bir paket çözdüm.. Görüntü güzel, ancak metal kokusu var... Kötü kokuyor. Bugün bir paket daha çözdüm. Buzdolabının aşağı katına indirdim. Tüm gece çözüldü. Yine aynı koku... Tadına baktım, metalimsi bir tat.... Çok üzüldüm. 30 pakete yakın sütüm var. Bozuk ya da kesilmiş değil, sadece kötü kokuyor. Ne yapmalıyım?

canım tadı çok deşiğişiyo,ben 2-3 gün sonra çözdüğüm sütleri bile içiremedim beğenmedi bizim kız,sabahtan taze sağdığım sütü içerse içiyo o kadar,ben 35-40 kilo dökmüşümdür,4-5 kilo da ben içmişimdir,en iyisi tazesi herzaman,buzluğa konan herşeyin tadı değişiyo,ben buzluğa pek bişet koymam,eti bile en fazla 10 gün içinde tüketiriz,haşlanmış nohut-fasulye 2-3 gün içinde biter,gerçekten herşeyin tadı değişiyo tazesi gibi olmuyo maalesef

nasılsın ne zamandır göremedim15 20 gündür girmedim.. ..Bebişin nasıl.. Nasıl gidiyor annelik.. Oğlum kucağımda saldırıyor sağa sola acele yazıoyorum geçmişede bakamadım..

luveyla,hamileyken ben sadece okuyordum, yazmıyordum..O zamanlar seni, Derya'yı..diğer arkadaşları kader arkadaşlarım gibi görüyordum:9: Ne güzel ikinci kez anne oluyorsun..İnşallah Allah sağlıkla evladına kavuşturur:nazar: Cinsiyeti belli olmamıştır sanırım henüz..

Son düzenleme:
luveyla,hamileyken ben sadece okuyordum, yazmıyordum..O zamanlar seni, Derya'yı..diğer arkadaşları kader arkadaşlarım gibi görüyordum:9: Ne güzel ikinci kez anne oluyorsun..İnşallah Allah sağlıkla evladına kavuşturur:nazar: Cinsiyeti belli olmamıştır sanırım henüz..

Evet kader arkadaşlığı çok güzel bir duygu canım bu sayede çok sevdiğim ve daima görüşeceğim dostlarım olmaya devam ediyor..
İyi dileklerin için çok sağol canım 10 haftalıkken bebeğim karnımda öldü kürtajla almak zorunda kaldılar.. Çizelgemin farkında değilim o zamandan beri yeni girdiğim için forma kaldırmamışım.. 14 haftalık olacakmış:(((

ya ben 3 kere yaptım 3 üde fiyasko,ya benim sütüm çok mu şekerli diye tutmuyo,yediklerimizle alakası var mı acaba,neyse bizim cadı benim elimden değil ama çok acıktığı zaman eğer görevdeysem evde değilsem biberonla lıkır lıkır sabahtan sağdığım sütü içiyormuş,böylece hem ağrılı şiş göğüslerle işe gitmemiş oluyom,hem de sütler boşa gitmemiş oluyo,ben gelene kadar uyumuşsa süt kalmışsa ben içiyom,cicibebeyle karıştırıp:1::1::1:yada banyo yaptıracaksak o sütle yıkıyom,ama çok korkuyo banyodan ya kendini parçalıyo resmen,göbek fıtığı vardı ilk aylar hep alt tarafını yıkadık kafasını,koltuk altını vs. köpüklü bezle sildik,sonra da ben grip oldum 2 kez ona geçti,o aralarda az yıkandı,göbeği düzeldi artık ama 1 aydır her yıkamamızda çığlık çığlığa

kızzzz kızınla süt kardesımı oldun sımdı sen hehe :52::52::9:

Evet kader arkadaşlığı çok güzel bir duygu canım bu sayede çok sevdiğim ve daima görüşeceğim dostlarım olmaya devam ediyor..
İyi dileklerin için çok sağol canım 10 haftalıkken bebeğim karnımda öldü kürtajla almak zorunda kaldılar.. Çizelgemin farkında değilim o zamandan beri yeni girdiğim için forma kaldırmamışım.. 14 haftalık olacakmış:(((

Canım ya, çok özür dilerim..:43: Patavatsızlık etmiş gibi oldum..Kusura bakma lütfen..Bakarsın bir gün ikimizde aynı anneler konusunda oluruz..Mesela 2013 aralık anneleri gibi:21: Allah herşeyin hayırlısını versin..

Back
X