2011 Ekim Anneleri

canım teşekkür ederim tarif için . ama maaalesef canım kocacım unu unutmuş.. gidiim aliim dio ama kıyamadım yakınlarda yok çünkü migros yada kipa... başka bahara kaldı ama tarifi kaydettim en kısa zamanda yapıcam inş. yapıncada yorumumu yaparım burdan

canım tarifi kaydettim en kısa zamanda denicem eminim çok güzel oluyodur çok teşekkür ediyorum

mutlaka dene canım. hindistan cevizi kokusu geliyo buram buram yerken. çok güzel kabarıyor, tel tel oluyor birde çiğnerken ağzında dağılıveriyor asla hamursu olmuyor. rengide tatlı bir krem rengi oluyor, ince ince gözenekli görünüyor. yani tabağa koyuncada hazırmış gibi duruyor ve tabaktan bile hindistan cevizi kokusu geliyor. birde bu şekilde yaptıktan sonra tutmaması imkansız. geç yazdım biraz ama işten erken çıkamadım eve yeni gelmiştim. birde kuzenim benden 1 hafta önde oda hamile bugün suyu patlamış, şimdi hastanede onunla falan konuşurken geç kaldım. kusura bakmayın artık :)

slm kızlar perolidyadan hala haber yokmu yaa onu merak ettiğimden geldim inşallah iyidir telefonunu alan varsa bi arasın iyilermi:26:

maşallah kuzunaahayırlısı olsun canım sağlıkla gelsin de minnoşun gerisi önemli değil

başın sağolsun canım mekanı cennet olsun...

çok güzeller canımmm

maşallah bebişine canım onlar yanlış hatırlıyorlardır yada bebek obez olmuştur ondan buyuk ve erken dogmuş olabilir sen kafana takma bunlarııııı
benim bugün 37+00 da 3030 gr çıktı canım, kayınvaliden saçmalamış, seninki 3'ü geçer zamanına doğarsa
maşallah canım melegine

vuuuuuuuuuvvv maharetli hatunnnnnn keske benimde böyle yeteneklerim olsa

Son düzenleme:
Canom, çok sağol tatlım, Allah sevdiklerimizin acısını göstermesin...

Ben kekimi yaptım kızlar, cevizli-üzümlü-hindistan cevizli; tabaklara koydum çayın demlenmesini bekliyoruz...

Canım, ben magnezyum kullanıyorum, doktorum doğuma kadar kullanacağımı söyledi, sadece kramplar için değil doğumu da kolaylaştıracak dedi...

Son düzenleme:

teşekkürler teyzesi. ini sağlıkla gelir bebişlerimiz.

sağol tatlım bende merak ediyorum ama daha haber yok en iyi ihtimalle kimsede teli yoksa tabi çarşamba yada perşembe haber alırız inş. girip yazar iyiyim diye....
fatoşcum sağol tarif için not ettim en kısa zamanda yapıcam

filiz gül böreği tarifi senin için affedersin artık beni :)

Öncelikle içinin harcını neli yapacağına karar vermelisin. Aşağıya birkaç harç tarifi yazıyorum, seçtiğin herhangi biriyle gül böreğini yapabilmen mümkün :)

ıspanaklı harç
yarım kilo ıspanağı yıkayıp doğra. ıspanak harcı yaparken lezzetli olması için bol soğan kullanmalısın. yarım kilo ıspanak için 5 adet soğanı kıyıp zeytinyağında kavur, içerisine bir yemek kaşığından biraz az domates salçası ve biraz pul biber ekle daha sonra doğradığın ıspanağı ve tuzunu ekle. ıspanaklar hafif ölene kadar pişir ama tam pişmesin. daha sonra harcı soğumaya bırak.
Eğer salçalı, soğanlı bir harç istemem süt koksun istersen ıspanağı yıkayıp doğra daha sonra beşamel sos yap ve ikisini karıştır. bu şekilde yaparsan hafif süt kokusu gelir canım buda farklı bir lezzet ama benim favorim soğanlı olan muhteşem oluyor.
beşamel sos 2 yemek kaşığı unu 50 gram margarinle kavur üzerine 1 su bardağı süt ekle ve puding kıvamını alana kadar karıştırıp puding kıvamına gelince doğramış olduğun ıspanaklara ekleyip karıştır.
peynirli harç beyaz peynir yada taze lorun içerisine maydonoz ekle ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştır. peynir ve maydonozu yufkana göre göz kararı ayarla canım.
Kıymalı harç 1 adet soğanı incecik kıyıp kavur içerisine 2 tane rendelenmiş domatesi ve biraz pul biberi at. daha sonra 3 adet ince kıyılmış sivri biberi ekle. ardından 150 gram az yağlı kıymayı ekle. baharat olarak karabiber ve kimyon varsa sevdiğin baharatları ve tuzu ekleyip harcı 10 dk kadar pişir. üzerine son olarak ince kıyılmış 2 avuç kadar maydonoz ekleyip karıştır ve harcı soğumaya bırak.
patatesli harç 3-4 adet patatesi rendele içerisine nane,kırmızı biber,karabiber, kimyon,tuz, ıyılmış yeşil biber ve maydonoz ekle. istersen hafifçe teflon tavada 5-10 dk kadar pişir istersen harcı direk çiğdende koyabilirsin.

gül böreğininde yufkaya sürmek için sos hazırlanması
2 adet yumurtanın akı ( sarılarını daha sonra üzerine sürmek için başka bir kaseye koy)
küçük çaybardağının yarııs kadar sıvı yağ
5-6 yemek kaşığı yoğurt
bir çay kaşığı karbonat.
malzemeleri derin bir kasede çırpın.

gül böreği tarifi
yufkayı ikiye katlayıp elinizle üç eşit parçaya bölün. daha sonra parçaların geniş kısımları sizden tarafa gelecek şekilde çevirin ve yufkanın üzerine hazırladığınız sosu fırça ile sürün. daha sonra yukarıdaki harçlardan birini yufkanın sizden tarafta olan kısmına tıpkı sarma içi koyar gibi koyun ve sıkıca yuvarlayarak sarın. elinizde küçük bir hortuma benzeyen bir yufka olmuş olacak bunu tıpkı gül gibi kıvırın uıcu bırakmasın diye ucuna azcık sos değdirin ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. bu şekilde tüm yufkaları sarın. üzerine çırptığınız yumurta sarılarını sürün ve çıtır olabilmesi için her birinin göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı koyun. önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun 20 dakika içinde pişecektir. piştiğini kokuusndan anlayabilirisniz. eğer gözetim altında üst kısmı pişirmye ayarlayıp 5 dk daha pişirirseniz çıtır çıtır olacaktır.
not: eğer çok çıtır isterseniz yufka katları arasına eritilmiş tereyağını fırçayla incecik sürebilirsiniz.
üzeri nar gibi olsun isterseniz yumurta sarısına hafif bir damla pekmez ekleyin
Eğer parlak görünsün isterseniz yumurta sarısına çok az sıvı yağ ekleyip çırpın ve üzerine o şekilde süürn.
umarım anlaşılır olmuştur..

okudukça halay çekesim geldiiiiiiii liliiilliiliilililil zılgıtta çekiyom şuan

ben de kısmet olursa ekim annesi olacağım,bebeğim 35 haftalık...şimdiye kadar nerdeydin diyeceksiniz belki ama ben sizler kadar şanslı bir anne değilim. ilk bebeğimi kalp ameliyatından sonra kaybettiğim için,ikinci bebeğimin mutluluğunu yaşamaktan çok ilk ayında cennete uçan yavrumun hasretini,acısını yaşadım. neyin değiştiğine gelince; bugün ekimde gelecek olan yavrumun kıyafetlerini dizdim 'tabi arada ilk oğlumdan kalan giysilerde vardı' ve ben de sanırım yavaş yavaş heyecanlanmaya başlıyorum,bu heyecanı büyütmek ve kaybetmemek için aranıza katılmaya karar verdim...ama korkularım heyecanımdan daha büyük, bu sebeple daha fazla duaya ihtiyacım var,..umarım hepiniz sağlıkla alırsınız yavrularınızı kucağınıza çünkü hepinizin bir çok hazırlığı ve hayali var bebeğine dair benimse tek hayalim onu sağlıkla kucağıma alıp,evime getirmek...

rabbim sabır versin canım.hayat zor sınavlarla dolu inş atlatırsın bende iki tane bebeğimi kaybettim inş bunlar sağlıkla doğar

hayirli aksamlar cicekler ve bocukleri noruyonuz herkezin bi derdi var bizimkiside tansiyon hic yukselmiyor neyaptimsa uzandigim halde basim donuyor bugun bebegi gormeye gittik 2.168kg olmus hersey yolunda dogum posizyonunu almis yuzunu gostermedi hanimefendigelecek hafta geri gidicem normal muayene basladik artik her 2 hafta gitmelere belli olmuyor bu kizlar heran gelebilir

basin sagolsun canim allah yakinlarina sabir versin mekani cennet olsun

ayyy kızlar bugün ne çok yorulmuşum ben ,zaten dün gece uyuyamamıştım ,sabah erkenden okula git- gel ,sonra bostancıya arkadaşa gittik ,uzanamadım ,ayaklarım toynak gibi oldu resmen ,sandaletlerime dua ettim ,kedi olalı bi fare tutmuşum valla...geldiğimde saat 7 olmuştu ,gidip gelirken tren kullandım oda yordu bayaa...giderken yer bulamadım en kenara oturdum biraz sarstı ,dönüşte tıklım tıkıştı ,arkadaşım gel şu gençten yer isticem sana dedi ,bende dur ben isterim dedim ,istedim ve çocukta kuzu kuzu kalktı saolsun ...neyse eve geldim ,karnımda toktu ,eşiminde bugün doğum günü olduğu için bi yerlerde poasta yedirmişlerdi ,yemek derdim olmadı ,uzandım okuyodum topiği ama gözlerim sızlayınca yarıda bıraktım ,uyudum ,şimdi uyandıımmnbenim herifte abisiyle tavla oynamaya gimiş ,dedimgelirken bana adana allaz sonra geliyomuş şimdi aradıı
bende pendiğe nene hatuna gelicem izmitten enfazla yarım saat sürüyor..sen nene hatuna yakınmısın?
canım bana yakın sayılır ,yani ben pendiğin içindeyim ,oraya hiç minibüsle gitmedim ,eşim 5 dk da götürdü duygunun doğumunaa..oda orda oldu biliyosun ...

kimse niye bize bişey yazmadı ya :84::84::84:
bakın hamileyim diyorum 3 gündür keyfim yok diyorum çok pis trip atarım ona göre ayağınızı denk alın
yawruum benimmm ..niye sıkıyon sen canını bakiiim ,bak bebişin odasınıda ne güzel yapmışsıın ,park yatağın vardı senin onumu değiştirdin ,yoksa onu yatak odanamı almıştın ....ben bu yatağıda çok beğendim ikea dan imii...ayy benim kızımında odası olursa ,ikeanın o uzayan karyolasından alcam inşş..sende güle güle güzel günlerde kullan canım balböcüğün sudenazınla beraberr..bide hediyeliklerini çok beğendim ...valla bendenilerde olmasan seni kapıp eminönüne giderdim
kızlar park yataklarınızın kurulumu nasıl??? kolay kurup toplayabiliyormusunuz benimkinin kilitleri bana kriz geçirtiyo her defasında
niye kurup kurup kaldırıyon kızz??
bi anlam veremiyom, herhalde uğraşmak istemiyolar.
benden önce giren, sonra giren hamileleer normal doğumdu, bana gelince yok,
bana gıcık galiba. uyuz şey.
kızzz doktorunu değiştirmeyeceksen ,kendini doldurup durma ,kızıyorum sana bakkkneden kendini iyce kastırıyosun ,biraz sakinleşmeye çalışş...hadi başka dr buldum desen neysede gene o kadının yüzüne bakcaksan yaptığın sadece kendine zarar verir haberin ola...

hoş geldin canım aramısa ,bende dahil bikaç arkadaş daha senin yaşadıklarını yaşadık canım ,bende 4. aydan sonra katıldım ,çok bağlanmıyayım diye ,Ama çok şükürki devam ettii..aramızdan ayrılanlarda oldu ,ama hep birbirimize destek olduk ,dualarımızla onlara deste olduk ,Rabbiim kimseye yaşatmasın ....

ayyy fatoooşşşş...süppersin sen yaa..keşke komşum olaydıın ,ben kendim yapınca çok zevk alıp yiyemiyorum ,sen bana ben sana yapardık ne güzeell..hele şu börek harçlarını okurken varyaa..ne ara yapcam diyip durdum ,ben çok özenirim böyle şeylere ama özendiğim için vede yaparken doyduğum için hiç lezzet alamamm...kaynanam zaten beceremzzzama yarın öbürgün kesin yapcam börekk...
crafti ıslak kekede bayılırım ,ben birazda vişne suyuyla ıslatırım ,bölee daha ekşimtrak hoş bi tadi oluyo...
ohhh aytencim yapmışta hüpletiyo şimdi kekini ,afiyet olsun canım ,yarasın bebişimizee...bu arada başınız saolsun canım...
zeynepcim moralini bozmamaya çalış kuşum ,inşallah bebeğiniz doğunca eşin sana ve evine daha bağlı bi eş olur canım ...
edaaa gelmemiş bugün inşallah bi sıkıntısı yokturr...canomda az önce gelmiişş...perolidya naaptı acaba ,şimdi yatıyodur hastanede 1-2 güne alırız inş güzel heberlerinii...necla geldimi???varmı haberrr...

ayy günler yaklaştıkça herkesi merak eder oldum ,birini yazıyorum aklıma öteki geliyo ...inşallah herkes iyidir canlarr...benimde yemek gemek üzeredir şimdii ..bayadır yazıyorum destan olduu..yiyim bakarım sonraa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…