seninki yukarıda, benimki dışarıda:) evde yalnızım. işsizim güçsüzüm. buralara geldiğim için. hey gidi günler hey.....
kusura bakmayın kızlarr, ancak gelebildim eve. işleri bitiremedim bi türlübi taraftan yemek yapıyorum. size hindistan ceviz aromalı kekin tarifini veriyorum.
Malzemeler:
- 3 su bardağı sinangil hindistan cevizi aromalı un
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının dörtte biri kadar sıvı yağ ( yani su bardağının dibinden itibaren 2 parmak olacak)
- 100 gr yumuşamış margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
YAPILIŞI
Derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı kırın, üzerine şekeri ve vanilyayı ilave edin ve mikserle düşük ayarda beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın ( not: yüksek ayarda çırparsanız yumurta ve şeker köpük haline gelmez,gelirsede söner) köpük haline gelen karışıma yumuşamış olan margarini ilave edip büyük parça kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip 1-2 daki,ka daha çırpın. ince bir eleğin yada süzgecin içerisine 3 su bardağı unu koyun, üzerine hamur kabartma tozunu dökün ve hazırladığınız sıvı karışımın içine unu eleyerek ilave edin. daha sonra düşük ısıda en az 5 dakika kek karışımını çırpın. Son olarak mikserin ayarını yükseltip 3-4 dakika daha çırpın. hazırladığınız karışım beyaz bir krema kıvamını almışsa çırpmayı bırakabilirsiniz demektir.
22 cm çapındaki ( yani küçük boy kare,yuvarlak yada benzeri) kek kalıbını margarin ile hafifçe yağlayın üzeine hazırladığınız kek karışımını dökün, üzerinin düzlenmesi için hafifçe kalıbı sallayabilirisniz :)) önceden ısıtılmış 160 derece fırına keki koyun. kekin tahmini pişme süresi 50-70 dakika arasıdır. ( aslında 60 dakikada pişiyor ama fırınınızın ısı farklılığı olabilir) önemli olan ilk 45 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamnınız. 45 dakika sonra etrafa kekin kokuus gelmeye başlamışsa kapağı açıp, ortasına bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ama kesinlikle bunu daha önce yapmayın yoksa kabaran kek anında iner. kek kokusu gelmedikçe içini tam olarak çekmemiş demektir. bıçakla kontrol ettiğiniz kekiniz pişmişse fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin ve ılıklaşan keki kalıptan çıkarın. daha sonra tadına bakabilirsiniz. Ancak durdukça kekin tadı dahada güzelleşecektir. streş naylona sarıldığında 2 hafta boyunca taze kalabiliyor :)
sinangil un bulamayan hanımlar keke ilaveten 2 yemek kaşığı toz haline gelmiş hindistan cevizi tozu eklesinler. kabartma tozunu 1,5 paket kullansınlar ve unu iki kez eleyip karışıma eklensinler. geriye kalan tüm işlemleri aynı şekilde yapabilirler.
Afiyet olsun. beğeniceksiniz inşallah :))
kusura bakmayın kızlarr, ancak gelebildim eve. Işleri bitiremedim bi türlübi taraftan yemek yapıyorum. Size hindistan ceviz aromalı kekin tarifini veriyorum.
Malzemeler:
- 3 su bardağı sinangil hindistan cevizi aromalı un
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının dörtte biri kadar sıvı yağ ( yani su bardağının dibinden itibaren 2 parmak olacak)
- 100 gr yumuşamış margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
yapılışı
derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı kırın, üzerine şekeri ve vanilyayı ilave edin ve mikserle düşük ayarda beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın ( not: Yüksek ayarda çırparsanız yumurta ve şeker köpük haline gelmez,gelirsede söner) köpük haline gelen karışıma yumuşamış olan margarini ilave edip büyük parça kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip 1-2 daki,ka daha çırpın. Ince bir eleğin yada süzgecin içerisine 3 su bardağı unu koyun, üzerine hamur kabartma tozunu dökün ve hazırladığınız sıvı karışımın içine unu eleyerek ilave edin. Daha sonra düşük ısıda en az 5 dakika kek karışımını çırpın. Son olarak mikserin ayarını yükseltip 3-4 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışım beyaz bir krema kıvamını almışsa çırpmayı bırakabilirsiniz demektir.
22 cm çapındaki ( yani küçük boy kare,yuvarlak yada benzeri) kek kalıbını margarin ile hafifçe yağlayın üzeine hazırladığınız kek karışımını dökün, üzerinin düzlenmesi için hafifçe kalıbı sallayabilirisniz :)) önceden ısıtılmış 160 derece fırına keki koyun. Kekin tahmini pişme süresi 50-70 dakika arasıdır. ( aslında 60 dakikada pişiyor ama fırınınızın ısı farklılığı olabilir) önemli olan ilk 45 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamnınız. 45 dakika sonra etrafa kekin kokuus gelmeye başlamışsa kapağı açıp, ortasına bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ama kesinlikle bunu daha önce yapmayın yoksa kabaran kek anında iner. Kek kokusu gelmedikçe içini tam olarak çekmemiş demektir. Bıçakla kontrol ettiğiniz kekiniz pişmişse fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin ve ılıklaşan keki kalıptan çıkarın. Daha sonra tadına bakabilirsiniz. Ancak durdukça kekin tadı dahada güzelleşecektir. Streş naylona sarıldığında 2 hafta boyunca taze kalabiliyor :)
sinangil un bulamayan hanımlar keke ilaveten 2 yemek kaşığı toz haline gelmiş hindistan cevizi tozu eklesinler. Kabartma tozunu 1,5 paket kullansınlar ve unu iki kez eleyip karışıma eklensinler. Geriye kalan tüm işlemleri aynı şekilde yapabilirler.
Afiyet olsun. Beğeniceksiniz inşallah :))
bir an önce doğurmak istiyorum ve oğlumla baş başa tatile gitmek
canım teşekkür ederim tarif için . ama maaalesef canım kocacım unu unutmuş.. gidiim aliim dio ama kıyamadım yakınlarda yok çünkü migros yada kipa... başka bahara kaldı ama tarifi kaydettim en kısa zamanda yapıcam inş. yapıncada yorumumu yaparım burdan
bugün doktorla da kapıştım, çatı muayenesi doloyısıyla, sezeryan dedi gıcık, bide demezmi ben sorumluluk almam
kötü bi gün....
ne güzel olurdu tatil.
maşallah kuzunaaslm güzel annişler doktordan geldim az önce bitanem 2900 olmuş öyle mutlu oldumki anlatamam benim hamileligim hep hastalıklarla geçti birde şeker çıkınca birçok yiyecekten mahrum kalmaya başladım gerçi son zamanlarda diyeti azcık bozdum ama yinede dikkat ediyorum.doktorum eylülün son haftası bebegi alacagını söyledi birden heyecanlandım oysa ekim annesi olacaktım ekimin ilk haftası olsun dedim ama ayın 24de tekrar çagırdı karar vermek için benim bebegim tüp o yüzden doktor normal dogum yaptırmıcak tabiki ogluşum acele etmezse daha önce birkaç kez kist ameliyatı geçirdim sezaryan gibi hepsindede genel anestesi aldım doktorum dogumu epidural yapmak istedigini böylelikle bebegimin dogum anını görebilecegimi söyledi ancak korkarsın diyen çok etrafımda birde uzun zaman bacak bel agrısınada sebeb olabiliyormuş bazılarında yani çok tecrübeli biri yapmazsa bu konuda bilgisi olan varmı kararsız kaldım
başın sağolsun canım mekanı cennet olsun...Elif tatlım, neye sıkkın canın? Bende de keyifsizlikle durgunluk arasında bir halet-i ruhiye var bu aralar... Forumu düzenli okuyorum ama bir şeyler yazma isteği coşkusu azaldı; tembellik başladı galiba... Belki de hamileliğin son demlerinde normaldir böyle hissetmemiz...
Ben bir de liseden bir arkadaşımın vefat ettiğini öğrendim cumartesi günü, trafik kazası geçirmiş bir aydır komadaymış; daha geçen yıl evlenmişti...:-(((( Hala etkisinden kurulamadım bu haberin...
başta oda yapmayacağım demiştim ama boş bi odamız vardı sonradan kızımın küçük bi odası olsun dedim ufak bişey yaptık tabi siz teyzoşlar görmeden fikriniz alınmadan olmaz akşam yaptığım süslerimizide ekledim bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 255087 Eki Görüntüle 255079 Eki Görüntüle 255080 Eki Görüntüle 255081 Eki Görüntüle 255086 Eki Görüntüle 255082 Eki Görüntüle 255083 Eki Görüntüle 255084 Eki Görüntüle 255085
maşallah bebişine canımbiz doktordan geldik sinirim tepemde bebek 2500 2600 arasıymış.kafam karıştı benim.eltim 36. hafta doğurdu göya 3500 doğurmuş doktor bana bebeğin iri diyo kayınvalidem küçük diyo bu hafta çocuk nasıl 3500 oluyo
maşallah canım meleginebenim bugün 37+00 da 3030 gr çıktı canım, kayınvaliden saçmalamış, seninki 3'ü geçer zamanına doğarsa
canım sıkılıyoooooo ama boş vakitten değil hayallerimin hangi birine öncelik tanıyacağım die düşünmekten canım sıkılıyo...
bunları yapmak istiyodum kapı süsü olarak falan kullanırım diye.
Eki Görüntüle 255232 Eki Görüntüle 255231 Eki Görüntüle 255233
daha önce foto koymuştum çiçeğimi yaptım mavili mavili...Eki Görüntüle 255239 Eki Görüntüle 255240
şu an da leylekli kapı süsü ile uğraşıyorum , kumaşlarımı kestim ayarladım aplikesini denicem makinada ama akşam deniim diorum.
yemek de yok pufffbi tane fasulye konservem vardı bi kaç hafta önce yaptığım onu açayım bari hiç yemek yapasım yok...
fatoşu bekliyorum kek yapmak için de:93::93::93:
iyi akşamlar arkadaşlar.perolidyadan haber yok heralde.benim dünden beri karnım çok kasılıyor.dün gece bekledim belki sancıda gelir diye ama foss çıktı.2 gündür aşırı.aşağıya aşırı baskı yapıyor zor dikiliyorım.magnezyumu bırakmıştım ben.alsam rahatlatır mı diyorum ama artık doğurma zamanım almasam mı ki diyorm.olumsuz bi etkisi olmasın.benimle aynı haftada olup magnezyum kullanıp doktorun bırakabilirsin ya da devam et dediği kimse var mııı ???? eşimin de kıl dönmesi sorunu nüksetmiş.gelmesin kısçe acık iyileşiyim diyo.neyse ki ameliyatlık bi durum yokmuş şimdilik
ya bu doktorlar neden bukadar sezeryan taraftarı ben anlamadım.ellerinden gelse şimdi kesip alcaklar
slm kızlar perolidyadan hala haber yokmu yaa onu merak ettiğimden geldim inşallah iyidir telefonunu alan varsa bi arasın iyilermi:26:
maşallah kuzunaahayırlısı olsun canım sağlıkla gelsin de minnoşun gerisi önemli değil
başın sağolsun canım mekanı cennet olsun...
çok güzeller canımmm
maşallah bebişine canımonlar yanlış hatırlıyorlardır yada bebek obez olmuştur ondan buyuk ve erken dogmuş olabilir sen kafana takma bunlarııııı
maşallah canım melegine
vuuuuuuuuuvvv maharetli hatunnnnnn keske benimde böyle yeteneklerim olsa
slm kızlar perolidyadan hala haber yokmu yaa onu merak ettiğimden geldim inşallah iyidir telefonunu alan varsa bi arasın iyilermi:26:
maşallah kuzunaahayırlısı olsun canım sağlıkla gelsin de minnoşun gerisi önemli değil
başın sağolsun canım mekanı cennet olsun...
çok güzeller canımmm
maşallah bebişine canımonlar yanlış hatırlıyorlardır yada bebek obez olmuştur ondan buyuk ve erken dogmuş olabilir sen kafana takma bunlarııııı
maşallah canım melegine
vuuuuuuuuuvvv maharetli hatunnnnnn keske benimde böyle yeteneklerim olsa
filiz gül böreği tarifi senin için affedersin artık beni :)
Öncelikle içinin harcını neli yapacağına karar vermelisin. Aşağıya birkaç harç tarifi yazıyorum, seçtiğin herhangi biriyle gül böreğini yapabilmen mümkün :)
ıspanaklı harç
yarım kilo ıspanağı yıkayıp doğra. ıspanak harcı yaparken lezzetli olması için bol soğan kullanmalısın. yarım kilo ıspanak için 5 adet soğanı kıyıp zeytinyağında kavur, içerisine bir yemek kaşığından biraz az domates salçası ve biraz pul biber ekle daha sonra doğradığın ıspanağı ve tuzunu ekle. ıspanaklar hafif ölene kadar pişir ama tam pişmesin. daha sonra harcı soğumaya bırak.
Eğer salçalı, soğanlı bir harç istemem süt koksun istersen ıspanağı yıkayıp doğra daha sonra beşamel sos yap ve ikisini karıştır. bu şekilde yaparsan hafif süt kokusu gelir canım buda farklı bir lezzet ama benim favorim soğanlı olan muhteşem oluyor.
beşamel sos 2 yemek kaşığı unu 50 gram margarinle kavur üzerine 1 su bardağı süt ekle ve puding kıvamını alana kadar karıştırıp puding kıvamına gelince doğramış olduğun ıspanaklara ekleyip karıştır.
peynirli harç beyaz peynir yada taze lorun içerisine maydonoz ekle ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştır. peynir ve maydonozu yufkana göre göz kararı ayarla canım.
Kıymalı harç 1 adet soğanı incecik kıyıp kavur içerisine 2 tane rendelenmiş domatesi ve biraz pul biberi at. daha sonra 3 adet ince kıyılmış sivri biberi ekle. ardından 150 gram az yağlı kıymayı ekle. baharat olarak karabiber ve kimyon varsa sevdiğin baharatları ve tuzu ekleyip harcı 10 dk kadar pişir. üzerine son olarak ince kıyılmış 2 avuç kadar maydonoz ekleyip karıştır ve harcı soğumaya bırak.
patatesli harç 3-4 adet patatesi rendele içerisine nane,kırmızı biber,karabiber, kimyon,tuz, ıyılmış yeşil biber ve maydonoz ekle. istersen hafifçe teflon tavada 5-10 dk kadar pişir istersen harcı direk çiğdende koyabilirsin.
gül böreğininde yufkaya sürmek için sos hazırlanması
2 adet yumurtanın akı ( sarılarını daha sonra üzerine sürmek için başka bir kaseye koy)
küçük çaybardağının yarııs kadar sıvı yağ
5-6 yemek kaşığı yoğurt
bir çay kaşığı karbonat.
malzemeleri derin bir kasede çırpın.
gül böreği tarifi
yufkayı ikiye katlayıp elinizle üç eşit parçaya bölün. daha sonra parçaların geniş kısımları sizden tarafa gelecek şekilde çevirin ve yufkanın üzerine hazırladığınız sosu fırça ile sürün. daha sonra yukarıdaki harçlardan birini yufkanın sizden tarafta olan kısmına tıpkı sarma içi koyar gibi koyun ve sıkıca yuvarlayarak sarın. elinizde küçük bir hortuma benzeyen bir yufka olmuş olacak bunu tıpkı gül gibi kıvırın uıcu bırakmasın diye ucuna azcık sos değdirin ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. bu şekilde tüm yufkaları sarın. üzerine çırptığınız yumurta sarılarını sürün ve çıtır olabilmesi için her birinin göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı koyun. önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun 20 dakika içinde pişecektir. piştiğini kokuusndan anlayabilirisniz. eğer gözetim altında üst kısmı pişirmye ayarlayıp 5 dk daha pişirirseniz çıtır çıtır olacaktır.
not: eğer çok çıtır isterseniz yufka katları arasına eritilmiş tereyağını fırçayla incecik sürebilirsiniz.
üzeri nar gibi olsun isterseniz yumurta sarısına hafif bir damla pekmez ekleyin
Eğer parlak görünsün isterseniz yumurta sarısına çok az sıvı yağ ekleyip çırpın ve üzerine o şekilde süürn.
umarım anlaşılır olmuştur..
ben de kısmet olursa ekim annesi olacağım,bebeğim 35 haftalık...şimdiye kadar nerdeydin diyeceksiniz belki ama ben sizler kadar şanslı bir anne değilim. ilk bebeğimi kalp ameliyatından sonra kaybettiğim için,ikinci bebeğimin mutluluğunu yaşamaktan çok ilk ayında cennete uçan yavrumun hasretini,acısını yaşadım. neyin değiştiğine gelince; bugün ekimde gelecek olan yavrumun kıyafetlerini dizdim 'tabi arada ilk oğlumdan kalan giysilerde vardı' ve ben de sanırım yavaş yavaş heyecanlanmaya başlıyorum,bu heyecanı büyütmek ve kaybetmemek için aranıza katılmaya karar verdim...ama korkularım heyecanımdan daha büyük, bu sebeple daha fazla duaya ihtiyacım var,..umarım hepiniz sağlıkla alırsınız yavrularınızı kucağınıza çünkü hepinizin bir çok hazırlığı ve hayali var bebeğine dair benimse tek hayalim onu sağlıkla kucağıma alıp,evime getirmek...
Elif tatlım, neye sıkkın canın? Bende de keyifsizlikle durgunluk arasında bir halet-i ruhiye var bu aralar... Forumu düzenli okuyorum ama bir şeyler yazma isteği coşkusu azaldı; tembellik başladı galiba... Belki de hamileliğin son demlerinde normaldir böyle hissetmemiz...
Ben bir de liseden bir arkadaşımın vefat ettiğini öğrendim cumartesi günü, trafik kazası geçirmiş bir aydır komadaymış; daha geçen yıl evlenmişti...:-(((( Hala etkisinden kurulamadım bu haberin...
canım bana yakın sayılır ,yani ben pendiğin içindeyim ,oraya hiç minibüsle gitmedim ,eşim 5 dk da götürdü duygunun doğumunaa..oda orda oldu biliyosun ...bende pendiğe nene hatuna gelicem izmitten enfazla yarım saat sürüyor..sen nene hatuna yakınmısın?
yawruum benimmm ..niye sıkıyon sen canını bakiiim ,bak bebişin odasınıda ne güzel yapmışsıın ,park yatağın vardı senin onumu değiştirdin ,yoksa onu yatak odanamı almıştın ....ben bu yatağıda çok beğendim ikea dan imii...ayy benim kızımında odası olursa ,ikeanın o uzayan karyolasından alcam inşş..sende güle güle güzel günlerde kullan canım balböcüğün sudenazınla beraberr..bide hediyeliklerini çok beğendim ...valla bendenilerde olmasan seni kapıp eminönüne giderdimkimse niye bize bişey yazmadı ya :84::84::84:
bakın hamileyim diyorum 3 gündür keyfim yok diyorum çok pis trip atarım ona göre ayağınızı denk alın
niye kurup kurup kaldırıyon kızz??kızlar park yataklarınızın kurulumu nasıl??? kolay kurup toplayabiliyormusunuz benimkinin kilitleri bana kriz geçirtiyo her defasında
başta oda yapmayacağım demiştim ama boş bi odamız vardı sonradan kızımın küçük bi odası olsun dedim ufak bişey yaptık tabi siz teyzoşlar görmeden fikriniz alınmadan olmaz akşam yaptığım süslerimizide ekledim bakalım beğenecekmisinizEki Görüntüle 255087 Eki Görüntüle 255079 Eki Görüntüle 255080 Eki Görüntüle 255081 Eki Görüntüle 255086 Eki Görüntüle 255082 Eki Görüntüle 255083 Eki Görüntüle 255084 Eki Görüntüle 255085
kızzz doktorunu değiştirmeyeceksen ,kendini doldurup durma ,kızıyorum sana bakkkbi anlam veremiyom, herhalde uğraşmak istemiyolar.
benden önce giren, sonra giren hamileleer normal doğumdu, bana gelince yok,
bana gıcık galiba. uyuz şey.
ben de kısmet olursa ekim annesi olacağım,bebeğim 35 haftalık...şimdiye kadar nerdeydin diyeceksiniz belki ama ben sizler kadar şanslı bir anne değilim. ilk bebeğimi kalp ameliyatından sonra kaybettiğim için,ikinci bebeğimin mutluluğunu yaşamaktan çok ilk ayında cennete uçan yavrumun hasretini,acısını yaşadım. neyin değiştiğine gelince; bugün ekimde gelecek olan yavrumun kıyafetlerini dizdim 'tabi arada ilk oğlumdan kalan giysilerde vardı' ve ben de sanırım yavaş yavaş heyecanlanmaya başlıyorum,bu heyecanı büyütmek ve kaybetmemek için aranıza katılmaya karar verdim...ama korkularım heyecanımdan daha büyük, bu sebeple daha fazla duaya ihtiyacım var,..umarım hepiniz sağlıkla alırsınız yavrularınızı kucağınıza çünkü hepinizin bir çok hazırlığı ve hayali var bebeğine dair benimse tek hayalim onu sağlıkla kucağıma alıp,evime getirmek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?