2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
canım gecmiş olsun..

zehirlenmeden nasıl süphelendi ya.. ödem ve şişme demişsin.. testler filan yapıldı mı

Gunaydin herkese,

Arkadasim bu zehirlenmeninde boyutlari varmis genelde son trimester cikarmis. Belirtiler odem, el bacak yuzde sisme bunun yanin yuksek tansyon eklenince suphe artio 13-9 u bulmamasi gerekio. Bunlar olunca genelde idrarda protein ariolarlar. Ek belirtiler basagrisi dönmesi, gozun onunde ucusmalar (olurya bole cakmak cakmak bisiler), mige agrisi bulantisi....aklima gelenler bunlar. Bir sure boyle idare edilebio ama agrilasinca hastalik anne ve bebek icin tehlikleli bir durum. Tansyon bebege yansiormus kordondan beslenme zorlaniyormus ve bebek hayati organlara yonlendiriyormis kani bu yuzden karin cevresi geriden gelebiliomus...
Bole yani tatlim takibe devam simdilik iii hisediorum ama doktorum bir kac gun icnde doguk kararini verecrk, normali denicem olmadi artik hayirlisi canim....

ilk bebişimiz geldi hayırlı olsun ay canım ya çok sevindim Allah hepimize böyle hayırlısı ile kurtulmayı nasib etsin sende bir an önce iyileş
Allah kızlar bebişler gelmeye başladı

Haklısın canım Allah hakkımızda hangisi hayırlı ise onu versin

selam annişler benimde kritik 3 günüm bugün doluyor ve kendimi çok iyi hissediyorum kanamam yok gibi birşey sancıda hissetmiyorum Allahıma şükürler olsun minişim biraz daha bende kalacak heralde bakalım çarşamba günü nts de sancım çıkmazsa çok daha rahatlayacağım moralim yüksek yazdığınız cevaplar içinde çok teşekkür ederim cesaret verdiniz

zuzzuu cum inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...
beyhan25 18 Ekim benim doğum günüm ve kontrolüm var..bakalım ne diyecek doktorum... Tebrik ederim şimdiden,allah bir ömür mutlu ve huzurlu, bebiş(ler)inizle yaşlanmayı nasip etsin..

afratafra dan haber var mı? Nasıl mış bebişle kendisi?
Yeni bi doğuran mı var? kaçırdım heralde..

canım çok geçmiş olsun. umarım sağlıcakla , sorunsuz bi şekilde, zamanında alırsın bebişini kucağına... valla benimde bu aralar bacaklarımda şişme başladı. tansiyonum normal bi sıkıntı yok. geçen hafta doktordaydım. çok ciddiye almadığım için sormadım. bebeğin beslenmeside normaldi.ama senin durumu okuyunca biraz endişelendim. bu haftalarda bacak şişmesi normalmi ki? tek başına bi sebep olmaz zehirlenmeye değil mi?

tünaydın kızlar nasılsınız bugun hava yagmurlu ve çok kasvetli kocamda işte çok sıkıldım
zuzzuu cum geçmiş olsun umarım bi problem çıkmadan bebegini kucagına alırsın
geçen gun doktora gittigimde benimde tansiyonun 13/8 di bende tekrar yarın saglık ocagına gidip tansiyonuma baktıracagım
buarada bugun kayınvalidemler gelecek bebegin eşyalarını getirmeye 2 3 gün kalacagız demişler eşime beni arayıpda müsaitmisin diyen yok inşallah çarşambaya kadar giderler çünkü ogün temizlikçi gelecek eve ayak altında olmasınlar istiyorum ama bişeyde denilmez napcam bilmem artık

güle güle kullansın kızcen:)şimdi geçmişi okurken gördüm :)))

slm kızlar dün acayip kötü bi gece geçirdim annemin tansiyonu çıktı acillerdeydik. orda da şahit olmak istemediğim çok üzücü bi durumu izlemek zorunda kaldım malesef. neyse anneme dil altı verip 2 ,5 saat beklettikten sonra eve geri döndük bugünde benim tansiyon fırlamış stresten 14.8 13.8 arası değişiyo. doktora gidilcek bi durum değildir ama demi. normal hissediyorum yani. bebek hareketlerini de duyuyorum şükür offf işte bizden böyle

hepicisi çok güsel. de ben şu sabo denenlerden aldım. olmazmı ki;?:26::26:

pazardan aldım valla terliğii :)) en iyisi..

Kızlarr gülün birazz ..

Kaynoş geldi geçen gösterdim falan annemin aldıklarını ( 1 kg peynir parasını aldın rezil dedim gözlerimle hep bu arada..)diyoki bende battaniye alayım dedim ki Çağanın 5 tane battaniyesi var herşeyi var oğlumun dedimm..peki neyi eksik diye sordu sonunda bende dedim arabası ve puseti eksik takım gördüm beğendim sadece o kaldı alacağımız..

tamam dedi heralde ucuz bişeymi sandı neyse eşim onları bırakırken sölemiş 600 lira diyee..

dün gidip almışlarr oğluşkomun hiç eksiği kalmadıı çok şükür...

ne fenayım yaa bide utandırdım istersen alma bişey ama alacaksan tek eksik bu diye..ohh olsunn

ayrıca görümcem teşrif etmemiş hast çıkışını yollamış ilk benim aldığımı giydir diye sölemişti..ben eğer kendisi getirseydi hast çantam hazır olsa bile yıkayıp onu koyacaktım ama şansını kaybetti..aramızda hiçbişey olmasada inat etmiş gelmiyo..madem böyle yaptı bende anne keşke önce getirseydii ben hast çantamı hazırladım bu kalsın artık dedim..ohh içim rahatt ..

çok geçmiş olsunn..Allah sağlık versin..Üzme kendinii..

üzme kendini bebek hareketlerinde veya kendinde farklı bir belirti hissedersen dr. gitmeyi ihmal etme ...

bugün ortalıkta gözleri dolu dolu gezen karnı burnunda bir hamiş var bennnnnnnnn
sabah doktoruma gittik sözde kapattığı özeline telle davet edildik ultrasona aldı anestezi testlerimi yaptırmıştım cuma günü sonuçlara baktı herşey yolunda dedi
2600 olmuş paşam gelişimide 1 hafta önde gözüküyor dedi
sonra geldik doğum konusuna benim 6 kasımda 38 haftam bitiyor araya bayram tatili giriyor ve bayram boyunca doktorum şehir dışına çıkacakmış birşey olma durumunda kendi doktorumda dahil hiçbir doktoru bulamayıp tepecikte doğum yapmaktan korktuğumu söyledim oda bana bebek 3 kiloyu bulur hatta geçer bile bayramda bebeğinle olmak istemezmisin dedi tabiki ama sağlıklı olacaksa diye cevap verdim bende bana güven ve gel biz bayramdan önce alalım diyince eşim sabırsızıyla birlikte karar verildi 4 kasım cuma sabahı paşamı kollarıma alıyorum hayırlısıyla ama içim rahat değil hala 37+4 te erken olmayacakmı daha :18::18::18:

cnm elbetteki sen bilirsin bana yorum yapmak düşmez ama bence çok erken
hele herşey yolundayken sen de bebek de sağlıklıyken

Ben de benzer durumdayım. Ya 1 Kasım'da alacak (37+6'da) ya da 8 Kasım'da (38+6), ama o da bayramın 2.günü.
Hastanede anestezide nöbetçi kalan olur ama sorun olurmu bilmiyorum ki..
Bi de benim kordon sorunum var,bebeğin boynunda hala, sanırım erken almayı tercih edecek dr.um yani 1'inde.

Geçen burda beyin gelişimini 39.da tamamladığını okudum, canım sıkıldı. İnşallah sorun olmaz. Var mı bu konuda bilgisi olan ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…