• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
merhaba kizlar gecmisi pek okuyamadim insallah hepiniz iyisinizdir.

bana gelince nereden anlatmaya baslasam bilemiyorum cok ama cok moralim bozuk bebegimi uzmemek icin moralimi yuksek tutmaya cabaliyorum.bunu ne kadar basarabiliyorum bilemiyorum.

dun yumurtalik kistim ve bebegim icin doktor randevum vardi gittim hastahaneye bebegime bakildi iyi masallah-subhanallah:nazar:kistime bakildi,bakildi ve krarsiz kalindi doktorumun bir anda yuzu dustu.:26:anladim birseyler ters gidiyor.dedim kesin kistin bebege bir zarari var cok buyudu dedim.:43:meger tam tersiymis.doktorum hemen beni baska hastaneye daha uzman bir doktora gonderdi.gittik esimle diger hastahaneye oradada 4dle bakildi masallah bebegime cok hareketli doktor cinsiyetini biliyormusunuz dedi bizde hayir dedik.

bilmek istermisiniz dedi evet dedik su anda pek emin degilim ama kiza benziyor dedi:69:cok mutluydum o an sevinc gozyaslari akittim ama biliyorumki yolunda gitmeyen birseyler var icim hep korku icinde.

kistim icin bu doktorda iki arada bir derede kaldi 26 yasinda oldugum icin genc oldugumdan korkmamami soyluyor.hamilelikten sonra kendiliginden gidebilirde diyor ama diger yanda icinde sivilar oldugundan unilocular-solid varmis.tibbi terimini tam olarak bilmiyorum sanirim kati demek.bu biraz doktoru endiselndirdi ama yasim genc oldugundan kanser olmadimi ustune basa,basa soyledi.o anda basimdan asagiya kaynar sular dokuldu resmen hamileyim ve kanser riskim var.istersen hemen ameliyet yapariz dedi ama bebegini kaybetme riskin olabilir dedi.zaten boyle bir seyi kesinlikle kabul etmem su anda benim icin bebegim herseyden onemli kendi sagligimdan bile:43:sonuc olarak dogum sonrasini bekliyoruz yine kistim kontrol altinda olacak surekli ama ben mahvolmus bir durumdayim dunden beri leyla gibi dolasiyorum.

ne yapacagimi bilemiyorum dua etmekten baska yapacak birseyim yok.:50:kimseye derdimi anlatamam ailem hele annem bir duysa hastalanir yataklara duser.bende bu gurbet ellerde bir basima moralimi yuksek tutmaya calisacagim.

dualarinizi eksik etmeyin lutfen Rabbim tum hastalara ve hamilelere yardim etsin.

canım dua et ve hep olumlu düşün baksana bebeğin kıpır kıpır o yerinde çok rahat belli..kist herkeste olabilir doğum sırasında bakarlar icabına..

canim doktorun bana dedigi kesin birsey yok adam yumurta kistinde kanserde olabilir olmayabilirde diyor bunu mikroskopun altina koymadan anlayamayiz diyor.yani ameliyat yapilmadan anlayamayiz diyor ama birde soyle birsey diyor yasin cok genc kanser ihtimali olmayabilirde diyor.bende anlamadim adam bir oyle bir boyle cevap veriyor.doktoru suphede birakan tek sey kistin icinde sivi olmasi normal iyi huylularda sivi olmuyormus.internetten arastirdim bugun.

su anda sagligini etkilemiyor dedi ama ilerde kaybolmazsa zaten ameliyat sart dedi.

acaba bu ameliyat bebeğe zarar vermeden yapılamıyor mu? tıptaki ismini bilemeyeceğim ama iğneyle parça alınıyor ya hani amniyosentez gibi kistten o şekilde parça alsalar olmaz mı acaba? sen hep gönlünü ferah tut. sağ eline ''Ya Şafi'' de üfle yumurtalık bölgesine sür, devamlı Ya Şafi ismini zikret.

güzelim canını sıkma lütfen.benim bildiğim doğumda alıyorlar kisti.internette araştırıpta moralini bozma orda en kötü ihtimaller yazar.ben her gün bebeğime 1er cüz okuyorum.4. hatimdeyim.buradaki arrkadaşlara dua ediyorum.sana özellikle dua edicem.rabbim cuma gününün hürmetine dualarımızı kabul eder inş..

maşallah 4. hatimdeymişsin. bende 16. haftamı bekliyorum, bebek o zaman duymaya başlıyormuş ya, bende başlayacağım inşallah.

prenses kafana takmamaya çalış canım bebeğin iyimiş şükürler olsun onu düşün arkadaşların dediği gibi doğumda onun icabına bakarlar
benimde ilk gebeliğimde kist vardı ama doğuma kadar kayboldu işallah seninde sorun çıkarmaz

canlarim benim ya hepinizden Allah c.c razi gelsin.su mubarek gunde icime soguk sular serptiniz.bir dus aldim olu topragi uzerimden attim kendime geldim azda olsa dusunmeyecegim artik hersey olacagina varir tek derdim yavrum beni birakip gitmesin.simdi karnimizi doyurcagiz.:56:

kizlar bu arada kesin degil bebisimin cinsiyeti Rabbim sagliklisini nasip etsin.aman birsey daha soyleyeyim su 4d ne guzelmis bebekleri sanki disarda dunyada gibi gosteriyor yahu:66:

serracigim hatimlerini Allah kabul etsin canim dualarinida,kahvekolik dedigini yapacagim canim sagolasin gulum.

yubacigim ince dusuncen icin cok tesekkur ederim canim herzaman beklerim cik gel inan canimin ici:71:

yubacigim sormak istedigin soru neydi canim sorabilirsin dunyaya geri dondum artik:34:

bana gelince nereden anlatmaya baslasam bilemiyorum cok ama cok moralim bozuk bebegimi uzmemek icin moralimi yuksek tutmaya cabaliyorum.bunu ne kadar basarabiliyorum bilemiyorum.

dun yumurtalik kistim ve bebegim icin doktor randevum vardi gittim hastahaneye bebegime bakildi iyi masallah-subhanallah:nazar:kistime bakildi,bakildi ve krarsiz kalindi doktorumun bir anda yuzu dustu.:26:anladim birseyler ters gidiyor.dedim kesin kistin bebege bir zarari var cok buyudu dedim.:43:meger tam tersiymis.doktorum hemen beni baska hastaneye daha uzman bir doktora gonderdi.gittik esimle diger hastahaneye oradada 4dle bakildi masallah bebegime cok hareketli doktor cinsiyetini biliyormusunuz dedi bizde hayir dedik.

bilmek istermisiniz dedi evet dedik su anda pek emin degilim ama kiza benziyor dedi:69:cok mutluydum o an sevinc gozyaslari akittim ama biliyorumki yolunda gitmeyen birseyler var icim hep korku icinde.

kistim icin bu doktorda iki arada bir derede kaldi 26 yasinda oldugum icin genc oldugumdan korkmamami soyluyor.hamilelikten sonra kendiliginden gidebilirde diyor ama diger yanda icinde sivilar oldugundan unilocular-solid varmis.tibbi terimini tam olarak bilmiyorum sanirim kati demek.bu biraz doktoru endiselndirdi ama yasim genc oldugundan kanser olmadimi ustune basa,basa soyledi.o anda basimdan asagiya kaynar sular dokuldu resmen hamileyim ve kanser riskim var.istersen hemen ameliyet yapariz dedi ama bebegini kaybetme riskin olabilir dedi.zaten boyle bir seyi kesinlikle kabul etmem su anda benim icin bebegim herseyden onemli kendi sagligimdan bile:43:sonuc olarak dogum sonrasini bekliyoruz yine kistim kontrol altinda olacak surekli ama ben mahvolmus bir durumdayim dunden beri leyla gibi dolasiyorum.

ne yapacagimi bilemiyorum dua etmekten baska yapacak birseyim yok.:50:kimseye derdimi anlatamam ailem hele annem bir duysa hastalanir yataklara duser.bende bu gurbet ellerde bir basima moralimi yuksek tutmaya calisacagim.

dualarinizi eksik etmeyin lutfen Rabbim tum hastalara ve hamilelere yardim etsin.
çok geçmiş olsun cnm Allah acil şifalar versin inşallah...
dualarım seninle..

canlarim benim ya hepinizden Allah c.c razi gelsin.su mubarek gunde icime soguk sular serptiniz.bir dus aldim olu topragi uzerimden attim kendime geldim azda olsa dusunmeyecegim artik hersey olacagina varir tek derdim yavrum beni birakip gitmesin.simdi karnimizi doyurcagiz.:56:

kizlar bu arada kesin degil bebisimin cinsiyeti Rabbim sagliklisini nasip etsin.aman birsey daha soyleyeyim su 4d ne guzelmis bebekleri sanki disarda dunyada gibi gosteriyor yahu:66:

serracigim hatimlerini Allah kabul etsin canim dualarinida,kahvekolik dedigini yapacagim canim sagolasin gulum.

yubacigim ince dusuncen icin cok tesekkur ederim canim herzaman beklerim cik gel inan canimin ici:71:

yubacigim sormak istedigin soru neydi canim sorabilirsin dunyaya geri dondum artik:34:
ay canim sevindim iyi olmana hep boyle ol bebisinde uzulmesin
canim ben kan testi sonucun eve geldimi diye soracaktim su ikili testten sonra bayan bana kagit vermisti 2 hafta icinde gelmesse arayin yaziyor kagitta tam 2 hafta olmadi ama seninkini merak ettim geldimi diye.

princess cim hiç üzme kendini neler nelr geliyo insanların başına benima arkadaşımdada kist vardı doktor mümkün değil çocuğun olmaz dedi ameliyat olmalısın tam emliyat olacakken hamile oldunu öğrendi şuan 2 aylık b, oğlu var:))
inşallah sende doğumla birlikte kurtulursun bundan hiçbişeye gerek kalmaz.

yubacigim bana oyle bir numara ve kagit vermediler sadece kani alan hemsire kan degerlerinde bir sorun olursa biz sizi arariz dedi.aramadilar aramadiklarina gore cok sukur bir sorunda yoktur benimki iki haftayi gecti bile birsey olsaydi ararlardi emin ol. takma kafana yinede emin olmak istersen verdikleri numarayi ara yada kontrole gittiginde sor canim.

İlk kızıma gebe kalmadan önce sağda 6 solda 6 toplamda 12 kistim vardı. Küçük küçük ama adet fazla. Sonra sorunsuz bir gebelik ve bebek. doğumdan sonra doktor baktı ordalar hala dedi. küçük oldukları için ameliyatla değil ilaçla 2 yılda yoketti.
Şimdi içimde pozisyonunu değiştir der gibi sağ tarafıma vuran bi bıdık daha var. İçini ferah tut. İnternetten hiç birşey araştırma. Doktorlar çok kızıyor. Psikolojiniz bozuluyor diyorlar.
Seni seviyoruz.

folibol u kesti benim doktor şuanda sadece coraspirin kullanıyorum birdaha gittiğimde isticem ama sadece demir ilacı vericem dedi ilaca vitamine çok karşı benim doktor..:26:

ben folbiolu sordum bu son gidişimde devammı die iç onun sana yararı var dedi bende devam ediorum coraspirini zaten hemen hemen her dr veriyor benimkide progestan karşıtı asla hiçbi hastasına vermez adam bende en son çağre vermişti bebeği yaşatmak için :)

mrb kızlar çoğunuzun mide bulantıları geçmiş ne güzel benim hala devam ne yesem çıkarıyorum dün hiç bişe yiyemedim doktor ilaçta verdi ama ilacıda içer içmez çıkarıyorum 1aydan fazladır ne folik asit ne vitamin nede dogru düzgün yemek yiyemiyorum bunlar yetmezmiş gibi eşimde bana kızıyo yemiyorum diyo :( bişeyler hazırlıyo getiriyo yediğim gibi çıkarıyorum onunda morali bozuluyo doktor serum takıcaz sana o zman dedi ama ben gitmedim bugün henüz bişey yok eşimde diyo bugünde çıkarırsan gidiyoruz hastaneye diye benim gibi olan kaldımı ya geçiçek dedikleri zamanlar dahada azdı bu bunalıma girdim valla napcam ben:(

Kıyamam ben sana. Hiç korkma benim ilk gebeliğimde 9 ay kustum eltim 5. aya kadar kustu. 24 saat sürekli kustuğum için boğazım kanardı serum verirlerdi. İçini rahat tut. Faydalı şeyler yerine o anda ne istiyorsan onu ye az ye. içinde bişeyler kalsın. Bu arada bebek kilo alır sen hiç merak etme.

ben folbiolu sordum bu son gidişimde devammı die iç onun sana yararı var dedi bende devam ediorum coraspirini zaten hemen hemen her dr veriyor benimkide progestan karşıtı asla hiçbi hastasına vermez adam bende en son çağre vermişti bebeği yaşatmak için :)

benim kafam inan çok karıştı şimdi ..

bana genetik doktoru heterozigotum deyince dokuz ay folibol kullan dedi gittiğim doktor kestii ne yapıcam hemen hemen 12.haftadan beri içmiyorum folibol Allahımm yavrularımızı sağlıkla bize bağışlasın inş:17:

benim kafam inan çok karıştı şimdi ..

bana genetik doktoru heterozigotum deyince dokuz ay folibol kullan dedi gittiğim doktor kestii ne yapıcam hemen hemen 12.haftadan beri içmiyorum folibol Allahımm yavrularımızı sağlıkla bize bağışlasın inş:17:

benim doktorunda 12. haftada bıraktırdı.elevit verdi onun içindede folic asit var.doktortan doktora değişiyor.mesela bende kan sulandırıcı olarak fraxiparin 03 kullanıyordum. şimdi gittiğim riskli gebelik uzmanı clexan 06 verdi onu kullanıcam.diğer doktorumun haberi yok ona gittiğimden ve ilacı değiştirdiğimden.

hepinize teşekkürler kızlar desteğiniz için iyi şeyler duymaya bu konuda iyi hikayeler okumaya çok ihtiyacım var doğrusu duanızı esirgemeyin nolur.
ilkumu senin drun nasıl hastane falan medical parka ünal beye mi gitsem tekrar yoksa ne yapsam bilemiyom. Ya zaten okul kapanınca mersine annemlere gidicem dolayısıyla ordada iyi bi dr bulmam lazım çünkü 2- 2,5 ay orda olucam annemler ilgilenir benimle iyi olur yani epey dr görücek gibiyim döndüğümde ve bi sorun olduğunda rahatça ulaşabileceğim bi drum olsun burada antalyada bu konuda yardımcı olursan sevinirim bebeğimi 3 yıllık bi uğraştan ameliyat falan sonrası buldum ona bişey olmasın ne olur.

canım riskli gebeliklerle ilgili memorial de hasta bakan üniversitenin profesörü mehmet şimşek beyi öneririm,çok methini duydum,yine memorialde hasta bakan üni prof u münire erman akar hanımı da bizzat ben tavsiye ederim. Allah yardımcın olsun canım

bu arada ben de bayılıp ayılıp duruyorum, cumartesi düşmüştüm bayılıp, bugün sabah migrosa balık almaya gidiym dedim, bayılmama ramak kala saolsun lcw çalışanı bi bayan yardımcı oldu oturttu falan kendimi toplayınca aradım bizimkileri beni aldılar. artık bana tek başıma sokağa çıkmak yasak :(

helencim sende heterzigot var.hiç düşük yapmış mıydın

hayır cnm şükürler olsun olmadı öle bişey..
tedaviden sonra normal yolla geldi yavrumm ..daha ilk gebeliğim zaten gebe kaldıktan sonra öğrendim heterozigot olduğumu genetikçi bunun hiçbir bağlayıcılığı yok dedi rapora göre..sadece folibol dokuz ay kullan dedi benim doktorda coraspirin verdi yeterli bu dedi.. şuana kadar hiçbir sorun yok..Allahım sağlıkla taamına erdirsin inşallah hepimizinkini..

Son düzenleme:
Back
X