2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
güzelim bişey değil güle güle kullanırsın inşallah bu arada ptt kargoya verdim ama eşin sorsa bile takip noyu isterler KP00153058460 burdan kontrol edersiniz senin doğum tarihi belli mi bu arada?

kılzar inşallah hepiniz sağlıkla güzellikle bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız:) çok heyecanlandım sizin bu haftalarda paylaşımlarınızı görünce bu haftalarda:nazar::nazar::nazar:

merhaba hanımlar bugün buraya yazdıktan sonra bebeğin kıpırdamaması kafama takıldı baya bir bekledim sonra baktım olmayacak yakındaki devlet hastanesine gittim,malum benimde durum riskli biraz.
nst'ye bağladılar sonucu aldım doktorun yanına giderken dışarıdaki merdivenlerden kaydım ve düştüm yağmur yüzünden :43: sırtımı çarptım vede kalçamı.hemen yatırdılar beni bir odaya baktılar falan neyse doktor geldi nst'ye baktı normal dedi.sonra ultrasona aldı bebeğe baktı bir sıkıntı yok dedi.ama ben nasıl ağlıyorum çok korktum bir şey olacak diye.birde ilk 2-3 dakika konuşamadım nefes alamadım düşünce iyice korktum.ama karnımı çarpmamıştım neyse ki ondan biraz içim rahattı.

sonra eşimi aradım apartopar geldi beni eve getirdi.bebişte kıpırdıyor şimdi ama sabah hiç hareket etmedi saatlerce.eve geldim sıcak bir banyo,tabi tüm vücudum ağrıyor yürüyemiyorum kalça,sırt ağrısından.bugünlerde daha da dikkatli olun.ben hiç düşeceğimi tahmin etmezdim ama oldu bir anda.aman ayağınızı yere iyi basın.

canım ya gecmıs olsun cok uzuldum ınan ıcım gıttı okuyunca. Neyse ki Allah korumuş birşey yokmuş. Geçmiş olsun,,,

güzelim bişey değil güle güle kullanırsın inşallah bu arada ptt kargoya verdim ama eşin sorsa bile takip noyu isterler KP00153058460 burdan kontrol edersiniz senin doğum tarihi belli mi bu arada?

çok teşekkür ederim canım,arayıp söyledim eşime.kızçem sabredebilirse 2 hafta sonra,1 kasımda kavuşacağız kuzumla.heyecan tavan yapmaya başladı.

herkese iyi akşamlar arkadaşlar,
doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. bizde sıradayız
.
benim de kafamda bu soru var ya benim 4. aydan 7. aya kadar geldi hep ama bir kesildi artık hiç yok acaba normal mi diye merak ediyordum dr sorsam mı diye de düşündüm ama ne pimpirikli karı bu der diye sormaktan vazgeçmiştim napsam sorsam mı süt gelen varsa söylesin
süt kontrolü yapmayın arkadaşlar çünkü meme ucuna yapacağınız uyarı oksitosin düzeyini arttırıp uterus kasılmalarını başlatabilir, sütün gelmesi normaldir sıcak duştan sonra kendi kendinede gelebilir şimdiden telaş etmeyin. saygılar

herkese iyi akşamlar arkadaşlar,
doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. bizde sıradayız
.
süt kontrolü yapmayın arkadaşlar çünkü meme ucuna yapacağınız uyarı oksitosin düzeyini arttırıp uterus kasılmalarını başlatabilir, sütün gelmesi normaldir sıcak duştan sonra kendi kendinede gelebilir şimdiden telaş etmeyin. saygılar

seni tanımıyorum arkadaşım ama ben süt kontrolü yapmıyorum asla. Bilinçliyim o konuda. sadece önceden gelip şimdi gelmemesi beni düşündürdü olmayacak mı acaba sütüm diye sadece bunu sordum arkadaşlara

Aslında ben de birisi bana normal yapamazsın dese de vıcdanen rahat olarak sezeryan olsam dıye dusunmuyor degılm senemgycım :) Ciddi ciddi kendimi hazır hissedemiyorum. Ama dediğim gibi hepimiz için hayırlısı. Bu arada ben de bugun doktordaydım ve dogumun erken olabılecegını bebegın cok asagı ındıgını soyledı. 36. haftadayım suan ama 10 gun sonra beklemeye basla dedı. Çatı muayenesi de olmadı henüz ne diyecek çok merak ediyorum ama ne zaman yapacagını da sormayı unuttum ,

Bu haftalardan sonra sıkıntı olmaz artık. Sağlığıyla gelir kısmetse. 10 gün sonra 38. hafta artık. Benimki daha aşağı inmedi ama çok ayakta kalıyorum, iki hafta daha çalışıcam. Ayakta kalmak da erken doğumu tetikliyor ama yapacak bişey yok. Korku da başladı artık.İşin kötü tarafı ben hem normalden, hem sezaryenden, yani aslında doğumdan korkuyorum. Acı kısmından ziyade bebek sağlıklı mı diye... İyi düşünelim, iyi olsun inşallah.

merhaba hanımlar bugün buraya yazdıktan sonra bebeğin kıpırdamaması kafama takıldı baya bir bekledim sonra baktım olmayacak yakındaki devlet hastanesine gittim,malum benimde durum riskli biraz.
nst'ye bağladılar sonucu aldım doktorun yanına giderken dışarıdaki merdivenlerden kaydım ve düştüm yağmur yüzünden :43: sırtımı çarptım vede kalçamı.hemen yatırdılar beni bir odaya baktılar falan neyse doktor geldi nst'ye baktı normal dedi.sonra ultrasona aldı bebeğe baktı bir sıkıntı yok dedi.ama ben nasıl ağlıyorum çok korktum bir şey olacak diye.birde ilk 2-3 dakika konuşamadım nefes alamadım düşünce iyice korktum.ama karnımı çarpmamıştım neyse ki ondan biraz içim rahattı.

sonra eşimi aradım apartopar geldi beni eve getirdi.bebişte kıpırdıyor şimdi ama sabah hiç hareket etmedi saatlerce.eve geldim sıcak bir banyo,tabi tüm vücudum ağrıyor yürüyemiyorum kalça,sırt ağrısından.bugünlerde daha da dikkatli olun.ben hiç düşeceğimi tahmin etmezdim ama oldu bir anda.aman ayağınızı yere iyi basın.

Okurken "hiiiii" demişim, annemle eşim yerlerinden sıçradı nooldu diye. Çok şükür Canım, ucuz atlatmışsın. Dikkat edelim bu aralar. İyice dinlen olur mu? Çok çok geçmiş olsun.

Canim benim cok gecmis olsun gercekten.Vucut dengelerimiz tamamen alt üst oldugu icin hamilelikte her daim özellikle son dönem dikkatli olmaliyiz.

bende 34+0'ım bıraktım dün..sana dr mu bu 35.hafta dedi?
sanki bu ilaçla bebeğim yaşıyor sanıyorum, korkuyorum bırakmaya..
önceden bi düşüğüm oldu da :26:

evet canım doktor söyledi.
benimde bir düşüğüm var malesef :(
benim sol taraftaki damardan yeterince beslenemiyordu bebek kan akışını attırmak için kullandırdı doktor. bırakalı bir hafta oldu kilo alımında bir problem olmadı çok şükür. 35te bırakman gerekiyormuş canım doğumda kanama çok olurmuş kullanırsan.

canım ya gecmıs olsun cok uzuldum ınan ıcım gıttı okuyunca. Neyse ki Allah korumuş birşey yokmuş. Geçmiş olsun,,,

Okurken "hiiiii" demişim, annemle eşim yerlerinden sıçradı nooldu diye. Çok şükür Canım, ucuz atlatmışsın. Dikkat edelim bu aralar. İyice dinlen olur mu? Çok çok geçmiş olsun.

Canim benim cok gecmis olsun gercekten.Vucut dengelerimiz tamamen alt üst oldugu icin hamilelikte her daim özellikle son dönem dikkatli olmaliyiz.

çok sağolun teşekkür ederim.evet gerçekten de dengeler değişiyor,birilerinin düştüğünü duyunca benimde içim bir garip oluyordu ama başa da gelecekmiş demekki.sizde kendinize dikkat edin.şimdi sırtım kalçam mor içinde :43: ama karnıma değmedi neyseki.bebeğimde kıpırdıyor.annem babam çok kızdı tabi bizi arasaydın götürürdük doktora seni diye.güya idare edebiliyorum kendimi kimseyi işinden etmeyim dedim ama daha beter işler gelecekti başıma.yanımda hamile başka bir bayan vardı oda çok korktu zaten . doktorda kesinlikle mecbur olmadıkça dışarı çıkma tek çıkma ve bastığın yere dikkat et falan dedi. böyle geçmiş olsunda inşallah zaten stres mahvetti beni iyice. iyi geceler hepinize hanımlar

yeni bebeklerimiz hoşgelmiş.. :nazar::nazar:

cumadan beri bakamıyorum, umarım önemli bişi yoktur hepiniz iyisinizdir.

bizde haftasonu dr daydık. 2200 olmuş minik sıpa ama çıkışa yaklaşmış.. erken doğum riskimiz varmış, rahim kalınlığı 20 mm e inmiş, dinlen dedi bundan sonra.. işlerimi devredemedim henüz, ayarlanmış toplantıları iptal edemedim.. bugün 2 tane vardı, yarın 1.. bu haftayıda atlatırsam, yıllık iznimi kullanıp izne ayrılıcam bakalım...

Merhaba anneler...çok ama çok heycanlıyım artık sayılı günler desek yeridir öyle değil mi?çünkü ufaklıkların ne zaman gelceği hiç belli olmuyor:))
ÇAtı muayenesi olan ver mı aranızda???
yarın dr.gidiyorum çatı muayenesi yapıalcak ve doğum şeklime karar verilecek.Dua ediyroum umarım normal doğum için bir engel olmaz.tabiki herşeyden önce hAYIRLISI VE SAĞLIKLISI OLSUN.
bu arada benim hergün düzenli sancılarım oluyor ve birbirini takiben oluyor.dün gece de karnım taş gibiydi ağrım vardı,geçmeseydi dr.gidecektm ama geçti okşayınca.rahim kasılmalarım başladı sanırım.yalnız bu bıçak saplanmasına benzer ağrı bir felakete dönüşecek doğum anı yaklaştıkca belli:))

canım kaç haftalıksın? ben 37. haftamdayım. cuma günkü muayenemde doktoruma sordum çatı ölçümü yapacak mısınız diye, doğum sancıların başladığında bakarız dedi. alttan muayeneden ödüm patlıyor, önceki pek tercih edilen doktorumu da sırf bu yüzden değiştirmiştim her kontrol her kontrol bakılır mı, bu kadar içli dışlı olmaya luzüm var mı yahu:) şaka bir yana bolca gerileceğimiz günler geliyor. düşünmemeye çalışıyorum.
benim nts de ağrı çıktı ama hiç bir şey hissetmiyorum. haftaya salı tekrar muayenem var. bakalım ne diyecek.

ahhh canım ya çok büyük geçmiş olsun. Allah korumuş ikinizi de, çok şükür bir problem çıkamış ama sırt kalça ağrısı da az değildir. çok üzüldüm. ben de aile binasında oturuyorum. merdivenlerden patikle inerken aşağı kayıp düşeceğim, ya da gelip giden yeğenler merdivende bir şey bırakacaklar da basıp düşeceğim diye ödüm patlıyor. göbekten önümdeki basağı da göremiyorum ki. hakikaten insan da denge diye bir şey kalmıyor. tekrar büyük geçmiş olsun.

Bu haftalardan sonra sıkıntı olmaz artık. Sağlığıyla gelir kısmetse. 10 gün sonra 38. hafta artık. Benimki daha aşağı inmedi ama çok ayakta kalıyorum, iki hafta daha çalışıcam. Ayakta kalmak da erken doğumu tetikliyor ama yapacak bişey yok. Korku da başladı artık.İşin kötü tarafı ben hem normalden, hem sezaryenden, yani aslında doğumdan korkuyorum. Acı kısmından ziyade bebek sağlıklı mı diye... İyi düşünelim, iyi olsun inşallah.

senemcim bayağı çok çalışıyormuşsun, ben 32. haftada bıraktım. evde yatıp yuvarlanıyorum. aman dikkat et kendine. doğrusu ben de tüm doğum şekillerinden korkuyorum ama o kadar şiştim ve giyecek konusunda o kadar muzdaribim ki, kaçınılmaz günün bir an evvel gelmesine dua etmiyor da değilim.hoş bu kilosunda bir an önce kendiliğinden gelmezse, doktorum çekip çıkaracak. eşim bir delik açıp az havanı indirelim istersen diyor:) 15 kilo aldım, 15 i de göbeğimde. denge diye bir şey kalmadı.

Allah'ın izniyle sağlıklı olur bebeklerimiz. tüm gün hayal kuruyorum. oğluma şunu öğreteceğim bunu okuyacağım, şunu dinleteceğim. beraber tiyatroya, müzelere gideceğiz falan filan diye. bir de sürekli söylediğim bir türkü var şimdiden kulağı alışşın diye, doğduğunda ninni niyetine söyleyeceğim belki ağlamasını kesmesinde faydası olur( bir gemim var adalara yaslanır ). odasını korsanlı denizli etiketlerle süsledim, sanki biliyormuş gibi marangoz abimiz kendisinden istediğimiz şifonyere kendi yorumunu katmış, çekmecelerini dalga şeklinde ve mavi-beyaz yapmış. yarın ilk mobilyası da gelecek oğlumun inşallah. tatlı bir heyecan ile içim kıpır kıpır. yine şarkı söyleyesim geldi:D:D

Son düzenleme:
yaw nasıl oldu ya o iş.. Allah korumuş neyseki.. zaten artık hepimiz Allaha emanet yaşıyoz.. herkes kendine ve bebişine dikkat etsin.. :nazar::nazar:

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim bana moral oluyosunuz rabbim sizide bir avazda kurtarsın inşallah bebişlerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız tarkulcum canım arkadaşım dualarım senle rabbim yardımcın olsun:emir_bebek:

Allah birlikte olacağınız sağlıklı günleri tez zamanda nasip etsin inşallah

Back
X