kızlaar emzikle ilgili sorularıma cevaapp
bi daha sorayım
emzik veren anneler
ben daha yeni başladım sayılır tedirginlikle veriyorum siz bebeğiniz sakinleşince çıkarıyomusunuz yoksa uzun uzun emiyo mu yani 5dk. verip çekiyo musunuz
bi de ben ağzından çektikten sonra bi yere değmemişse bile kaynatıyorum tekrar ağzına koymuyorum siz nasıl yapıyosunuz ben çok mu abartıyorum
bi daha sorayım
emzik veren anneler
ben daha yeni başladım sayılır tedirginlikle veriyorum siz bebeğiniz sakinleşince çıkarıyomusunuz yoksa uzun uzun emiyo mu yani 5dk. verip çekiyo musunuz
bi de ben ağzından çektikten sonra bi yere değmemişse bile kaynatıyorum tekrar ağzına koymuyorum siz nasıl yapıyosunuz ben çok mu abartıyorum
canım kızım şu anda henüz emzik almadı. büyük kızım da emziğe 3. ay civarı başlamıştı. emziği sürekli ağzında bekletme. uyutmak için kullanıyordum ben. uyuduktan sonra çıkarıyordum. eğer sakinleşmesi için verdiysem sakinleştikten sonra çıkarıyordum. her emdiğinde kaynatmıyordum. sık sık su ile yıka. hergün veya 2 günde bir de kaynatsan yeterli olur bence..
canım öncelikle cavabın için teşekkürler.
ben emziği veriyorum zaten bir süre sonra atıyor öyle uzun uzun emmiyor ben vermeye çalışsam bile diliyle itip almıyor. Bebeğin isteğine bağlı 5dk sonra ağzından çekersen belki daha çok ağlar en iyisi o kendi bıraksın en fazla 10dk emer zaten..
temizliğine gelince önceleri ben de kaynatıyordum çeşme suyunu bile kullanmıyordum ama şimdi sadece çeşme suyuyla yıkıyorum o kadar da temiz olmasın biraz da mikrop alsın:) alışsın mikroplara yoksa sonra hemen hasta olur..
canım yanlış m ıhatırlıyorum bu arada emin değilim ama senin bebeğin anne karnında bir süreden sonra beslenme sorunu yaşıyordu değil mi? şu an nasıl bebeğin? umarım sağlıkla büyüyordur..
cnm yanlıs anlama ama gerek yok kaynatmaya ben emzık kutusu kullanıyorum tmm bebeklerımmız bızım ıcın cok degerlı ama sakınan goze cop batar anne sutu sayesınde bagısııklık guclu onlarda ayrıca bırazcık mıkroptan bıse olmaz sonucta dısarı cıkarıp pıs havayı da solutuyoryz onlara dırek cıgerlere gıdıyo o yuzden ufak seylerı problem etme benım fıkrım bu yınede tabıkı sen bılırsın
sana yazarken bile acıyor övgücüm sızım sızım sızlıyor offff offf cidden nasıl geçicek bu sızlamalarYa Damla benimki salık durunca ayrı acıyo, emzirirken ayrı. Ne yapcam şaşırdımyara varken bu kadar acimiyordu yav. Ama şimdi tam ucu değil de, kahverengi kısımda yine, minik pütürcükler oluyor ya, onlar acıyo sanırsam.
geçmiş olsun gamzecimgünaydın anneciklerkızımın ağzı pamukçuk oldu 2 gündür mikostatin kullanıyorum ilk defa kızım dün kakasını yapmadı acaba ilaçtanmıdır kullanan varsa bilgi verebilirmi bana
geçmiş olsun tatlım emziği sürekli almıyor gökçeninde dediği gibi diliyle itiyorteyzeler 2. ay aşılarımızı oldukk,çok acıdı canımız,ağlamaktan nefesimiz kesildi....
gitmeden önce yarım ölçek calpol verdim 6 saatte bir vercekmişim öyle dediler versem mi bilemedim
emzik kullanan anneler ben de yeni yeni başladım ama korkuyorum da bi yandan.çok huysuzlanınca veriyorum.siz ağzına koyup hemen 5dk.da çekiyomusunuz yoksa uzun süre emiyo mu?bi de ben eziği her seferinde yani ağzından her çıkardıktan sonra bi yere değmemiş bile olsa kaynatıyorum.siz nasıl yapıyosunuz??
selamlar biraz geç kaldım ama ben de 28 martta doğum yaptım.Kızım var
Bebeğine hem anne sütü hem mama veren var mı benim gibi?Çok üzülüyorum ama sütüm yetmiyor
Bir de göğsüm yara oldu nasıl geçer kii:26:
merhaba bayanlar
ben 2011 agutos annesi olacagim kismetse, bir kizim olacak
nolur bana guzel kiz isimleri soyleyinn
tartılınca çıktı doktor ek mama verdi zaten sonrada sağdım gerçektende az sütüm yoksa hayatta anlamazdım çünkü sütüm taşıyordu bu nasl oluyor anlamıyorum:44::44::44:selam kızlar. bişi sorucam sütün az mı çok mu geldiğini bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? pompayla sağsam tamam şu kadar geldi felan diyeceğim ama ben sağmıyorum nasıl anlayacağım?
merhaba bayanlar
ben 2011 agutos annesi olacagim kismetse, bir kizim olacak
nolur bana guzel kiz isimleri soyleyinn
bi daha sorayım
emzik veren anneler
Ya kızlar hala mme verirken göğüsleri acıyanınız var mı? Benim yaralarım geçti ama hala felakt acıyor, ve emzirdikten sonra da öne ğilince filan sızım sızım sızlıyor ya, ağlıcam artık.. Ağzını her kıpırdattığında acıyor yaaLansinoh süüyorum, Garmastan da var evde ama onu sürmüyorum, her emzirmede temizlemek lazım diye.. Ayh deliricem ya
arkadaşlar ben çıldırmak üzereyim bebeğim 1 haftadır kendi kendine kakasını yapamıyor geçen hafta gittiğimiz doktor fitil+osmolak adlı bir şurup+ zinko verdi fitili 3 gün yaptık sonra yine kakasını yapamadı şurubun faydası olmadı neyse dün yine başka bir doktora gittik o da osmolak adlı şurubu kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor fitil kullanın dedi yolladı bunları yapan özel hastanedoktorları birde ben o kadar emzirmeme rağmen aç kalıyorsa kaka yapmıyordur dedi çıldıracaktım orada ben ilk günden beri göğüslerim yara içinde emziriyorum günüm emzirmekle geçiyor hala doymuyordur belki diyor 1 haftaönce nasıl doyuyordu o zaman günde 2 3 kez kaka yapardı anlamıyorum göğsüm hala yara ama emziriyorum ararda mama verdim ama hiç vermek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım
selam kızlar. bişi sorucam sütün az mı çok mu geldiğini bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? pompayla sağsam tamam şu kadar geldi felan diyeceğim ama ben sağmıyorum nasıl anlayacağım?
geçmiş olsun ilk önce eee tartmadımı kilo almadıysa doymuyordur aldıysa doyuyordur zaten tartmadan nerden anladıki
arkadaşlar ben çıldırmak üzereyim bebeğim 1 haftadır kendi kendine kakasını yapamıyor geçen hafta gittiğimiz doktor fitil+osmolak adlı bir şurup+ zinko verdi fitili 3 gün yaptık sonra yine kakasını yapamadı şurubun faydası olmadı neyse dün yine başka bir doktora gittik o da osmolak adlı şurubu kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor fitil kullanın dedi yolladı bunları yapan özel hastanedoktorları birde ben o kadar emzirmeme rağmen aç kalıyorsa kaka yapmıyordur dedi çıldıracaktım orada ben ilk günden beri göğüslerim yara içinde emziriyorum günüm emzirmekle geçiyor hala doymuyordur belki diyor 1 haftaönce nasıl doyuyordu o zaman günde 2 3 kez kaka yapardı anlamıyorum göğsüm hala yara ama emziriyorum ararda mama verdim ama hiç vermek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım
sen millete bakma bence onların ağzı laf yapıcak yaa boşda olsa nerden biliyorlarmış tartımı gözleritarttı ama zaten bu doktor sürekli gittiğimiz degil ilk gittiğimiz tarttı kilo almıştı doyuyor dedi sonra gittiğimiz dedi bunu sinir oluyorum zaten doymamış bu diyenlere misafir geliyor emziriyorum içeri gidiyorum ağzını açıp kapayınca etrafa gelenler doymamış annesi diyorlar çok üzülüyorum nasıl doyduğunu anlayacağım şaşırdım
o sağlık ocağındakiler malesef doğru sonuç vermiyor en güzeli digital tartısağlıkocağına gidip rica edin. ben öyle yapıyorum. aklıma takıldıkca gidip ordaki tartıyı kullanıyorum
benim oğlum bütün gün memede durmak istiyordu çekince ağlıyordu hatta bazen basbas bağırıyordu memeyi asla almıyordu meğer doymuyormuş ama herkesin öylemi olur bilememeğer tartılınca anlaşılacaksa çok kötü yaaa. taaa 16 mayısta gün verdiler bize. hadi doymuyorsa almıyorsa bebecik o zamana kadar aç mı gezecek? normal durumuna bakıp anlaşılmaz mı yaaa? çok ağlayıp ağlamamasından kakasından felan?
bende bunu merak ediyorum benim bebeğim eğer uyanıksa hiç göğsümü bırakmıyor ancak uyursa bırakıyor bu doymuyor mu demek acaba birde günde ne kadar süt almalı bebekler bileniniz varmı
sütün yetip yetmediğini anlamanın tek yolu kilosunu takip etmek. sütçok olabilirmiş önemli olan kalitesiymiş.
bu arada bebeğin tırnaklarıyla nasıl başa cıkıyorsunuz. ben eldivensiz dursun istiyorum ama olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?