2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım öncelikle cavabın için teşekkürler.
ben emziği veriyorum zaten bir süre sonra atıyor öyle uzun uzun emmiyor ben vermeye çalışsam bile diliyle itip almıyor. Bebeğin isteğine bağlı 5dk sonra ağzından çekersen belki daha çok ağlar en iyisi o kendi bıraksın en fazla 10dk emer zaten..
temizliğine gelince önceleri ben de kaynatıyordum çeşme suyunu bile kullanmıyordum ama şimdi sadece çeşme suyuyla yıkıyorum o kadar da temiz olmasın biraz da mikrop alsın:) alışsın mikroplara yoksa sonra hemen hasta olur..

canım yanlış m ıhatırlıyorum bu arada emin değilim ama senin bebeğin anne karnında bir süreden sonra beslenme sorunu yaşıyordu değil mi? şu an nasıl bebeğin? umarım sağlıkla büyüyordur..

cnm yanlıs anlama ama gerek yok kaynatmaya ben emzık kutusu kullanıyorum tmm bebeklerımmız bızım ıcın cok degerlı ama sakınan goze cop batar anne sutu sayesınde bagısııklık guclu onlarda ayrıca bırazcık mıkroptan bıse olmaz sonucta dısarı cıkarıp pıs havayı da solutuyoryz onlara dırek cıgerlere gıdıyo o yuzden ufak seylerı problem etme benım fıkrım bu yınede tabıkı sen bılırsın

canım yanlış m ıhatırlıyorum bu arada emin değilim ama senin bebeğin anne karnında bir süreden sonra beslenme sorunu yaşıyordu değil mi? şu an nasıl bebeğin? umarım sağlıkla büyüyordur..

teşekkürler kızlar ben de öyle yapıcam artık haklısınız.her seferinde kaynat kaynat nereye kadar,ben de emzik kutusu kullanıyorum.

periliev evet doğru hatırlıyosun canım.o sorunumuz doğuma kadar devam etti ve 2200 gr. doğdu bebeğim.şimdi mama takviyesiyle besliyorum doğduğundan beri hatta , gücü yoktu emmeye hala aydaşlarını yakalayamadı ama ben artık hiiçç önemsemiyorum Allah a şükür kucağıma aldım bebeğimi Allah hepsini bağışlasın sağlıklı olsunlar da yeter.

sana yazarken bile acıyor övgücüm sızım sızım sızlıyor offff offf cidden nasıl geçicek bu sızlamalar
günaydın annecikler kızımın ağzı pamukçuk oldu 2 gündür mikostatin kullanıyorum ilk defa kızım dün kakasını yapmadı acaba ilaçtanmıdır kullanan varsa bilgi verebilirmi bana
geçmiş olsun gamzecim
geçmiş olsun tatlım emziği sürekli almıyor gökçeninde dediği gibi diliyle itiyor
selamlar biraz geç kaldım ama ben de 28 martta doğum yaptım.Kızım var

Bebeğine hem anne sütü hem mama veren var mı benim gibi?Çok üzülüyorum ama sütüm yetmiyor
Bir de göğsüm yara oldu nasıl geçer kii:26:

sağlıkla büyütmeyi nasip etsin benimde malesef sütüm yetmiyor ek olarak mama veriyorum krem sür istersen benimde başta yaraydı geçirdi

selam kızlar. bişi sorucam sütün az mı çok mu geldiğini bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? pompayla sağsam tamam şu kadar geldi felan diyeceğim ama ben sağmıyorum nasıl anlayacağım?

merhaba bayanlar

ben 2011 agutos annesi olacagim kismetse, bir kizim olacak

nolur bana guzel kiz isimleri soyleyinn

benim oğlum oldu ama son zamanlarda duyduğum en güzel ve moda kız ismi bence buğlem. allah bebeğini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.

selam kızlar. bişi sorucam sütün az mı çok mu geldiğini bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? pompayla sağsam tamam şu kadar geldi felan diyeceğim ama ben sağmıyorum nasıl anlayacağım?
tartılınca çıktı doktor ek mama verdi zaten sonrada sağdım gerçektende az sütüm yoksa hayatta anlamazdım çünkü sütüm taşıyordu bu nasl oluyor anlamıyorum:44::44::44:
merhaba bayanlar

ben 2011 agutos annesi olacagim kismetse, bir kizim olacak

nolur bana guzel kiz isimleri soyleyinn

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin beste olabilir bunun için ayrı bir topik var istersen oraya bak daha geniş bilgi edinirsin

Son düzenleme:
arkadaşlar ben çıldırmak üzereyim bebeğim 1 haftadır kendi kendine kakasını yapamıyor geçen hafta gittiğimiz doktor fitil+osmolak adlı bir şurup+ zinko verdi fitili 3 gün yaptık sonra yine kakasını yapamadı şurubun faydası olmadı neyse dün yine başka bir doktora gittik o da osmolak adlı şurubu kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor fitil kullanın dedi yolladı bunları yapan özel hastanedoktorları birde ben o kadar emzirmeme rağmen aç kalıyorsa kaka yapmıyordur dedi çıldıracaktım orada ben ilk günden beri göğüslerim yara içinde emziriyorum günüm emzirmekle geçiyor hala doymuyordur belki diyor 1 haftaönce nasıl doyuyordu o zaman günde 2 3 kez kaka yapardı anlamıyorum göğsüm hala yara ama emziriyorum ararda mama verdim ama hiç vermek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım

ben geçmişi okuyup gelene kadar cevaplar gelmiş bencede okadar kaynatma mikrobada alışık olsun annemin komşusu senin gibi yapardı kızı çok hasta oldu sebep mikropsuzluk mikrop içeren 3 adet iğne verdi doktor iyileşmesi için tanesi 250 liraydı yaklaşık 9 sene önce şimdi toz toprak bırakıyo kızı...eziğide kendi atıyo zaten o bırakmadan çekersen başa dönersiniz

acılarıma tercüman olmuşsun birde benim göğüsler normaldede büyüktü şimdi dev oldular sarkcak diyede korkuyorum bu gidişle estetik kapısıda açılcak ee başlamışken bi kaç rötuş daha attırırım heralde

geçmiş olsun ilk önce eee tartmadımı kilo almadıysa doymuyordur aldıysa doyuyordur zaten tartmadan nerden anladıki

bende bunu merak ediyorum benim bebeğim eğer uyanıksa hiç göğsümü bırakmıyor ancak uyursa bırakıyor bu doymuyor mu demek acaba birde günde ne kadar süt almalı bebekler bileniniz varmı

geçmiş olsun ilk önce eee tartmadımı kilo almadıysa doymuyordur aldıysa doyuyordur zaten tartmadan nerden anladıki

tarttı ama zaten bu doktor sürekli gittiğimiz degil ilk gittiğimiz tarttı kilo almıştı doyuyor dedi sonra gittiğimiz dedi bunu sinir oluyorum zaten doymamış bu diyenlere misafir geliyor emziriyorum içeri gidiyorum ağzını açıp kapayınca etrafa gelenler doymamış annesi diyorlar çok üzülüyorum nasıl doyduğunu anlayacağım şaşırdım

eğer tartılınca anlaşılacaksa çok kötü yaaa. taaa 16 mayısta gün verdiler bize. hadi doymuyorsa almıyorsa bebecik o zamana kadar aç mı gezecek? normal durumuna bakıp anlaşılmaz mı yaaa? çok ağlayıp ağlamamasından kakasından felan?

sütün yetip yetmediğini anlamanın tek yolu kilosunu takip etmek. sütçok olabilirmiş önemli olan kalitesiymiş.
bu arada bebeğin tırnaklarıyla nasıl başa cıkıyorsunuz. ben eldivensiz dursun istiyorum ama olmuyor.

sağlıkocağına gidip rica edin. ben öyle yapıyorum. aklıma takıldıkca gidip ordaki tartıyı kullanıyorum

canım sakin ol benim kızım son zamanlarda 2 3 günde bir yapıyor bu doymuyor anlamına gelmez cünkü kızım haftda 450gram alıyor doktor kilo alımı fazla dedi kaka ile doyup doymamanın alakası yok.emziriyorsan sen kuru kayısı ye yada komposto yap iç sütten geciyor kakası daha düzenli oluyor cok zor durumda kaldıgında zeytinyagı içirebilirsin 1 cay kasıgı ama önce yagı ısıt içindeki asit gitsin soguyunca ver cocuga (doktor öyle önerdi)birde d vitamini kullanıyorsan bazı bebeklerde kabılık yapabiliyormus 1 2 gün verme dene eger düzelirse sebebin o oldugunu anlarsın için rahat olur vermeye devam edersin ama sakın doymuyormu diye düşünme doyup doymadıgını gösteren tek sey kilo alımıdır

sen millete bakma bence onların ağzı laf yapıcak yaa boşda olsa nerden biliyorlarmış tartımı gözleri
sağlıkocağına gidip rica edin. ben öyle yapıyorum. aklıma takıldıkca gidip ordaki tartıyı kullanıyorum
o sağlık ocağındakiler malesef doğru sonuç vermiyor en güzeli digital tartı
benim oğlum bütün gün memede durmak istiyordu çekince ağlıyordu hatta bazen basbas bağırıyordu memeyi asla almıyordu meğer doymuyormuş ama herkesin öylemi olur bilemem
bende bunu merak ediyorum benim bebeğim eğer uyanıksa hiç göğsümü bırakmıyor ancak uyursa bırakıyor bu doymuyor mu demek acaba birde günde ne kadar süt almalı bebekler bileniniz varmı

bir öğünde 60-70cc almalıymış burdada bilgi var kızlar okuyun isterseniz
http://http://www.uhkadikoy.com/Default.aspx?pageID=66

bebedorun küt uclu makas seklinde olan tırnak makası var onunla kesip kagıt törpü ile kenarları törpülüyorum kesemedigimde kendi dişimle yer gibi kesiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…