2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kız memeyi alırken öğürüyor kızlar ya. emziği verince öyle oluyordu ilk başlarda. şimdi benim mememi de alırken öğürüyor ilk alışta. sadece ucunu verince alışıyor, sonra tamamını alıp emiyor. sizde de var mı böyle bir durum? neden oluyor böyle acaba?

merhaba kızlar aranızda bebegi yesil kaka yapan var mı? tahlil yaptırdım hiçbir şey cıkmadı yediklerindendir dediler. var mı öyle bir şey cidden:?

merhaba kızlar aranızda bebegi yesil kaka yapan var mı? tahlil yaptırdım hiçbir şey cıkmadı yediklerindendir dediler. var mı öyle bir şey cidden:?
bence tahlillerde bişey çıkmadıysa endişelenme

bizde böyle bir durum yok dediğin gibi emziği alırken yapıyor

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. İşte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

Son düzenleme:
gökcenciğim bak yine aynı problemi yaşamışız. bugun yazmıstım buraya benim kızımda da yuzunde o seylerden cıktı. vaselin pure surdum 3 gunde gecti

bebeğimde aynısını yapıyo

kakasını bi kaç gün yapmazsada yeşil olur kızım öyleydi bi kaç gün yapmayınca yeşil oluyordu şimdi hergün yapıyor düzeldi rengide

kızlar neden kimse cevap yazmadı sizin bebekler gözüyle birşeyi takip edebiliyor mu ?? yoksa çok mu erken?

yavaş yavaş takip ediyor kucağıma alıp gezdirdiğimde etrafına bakınıyor eşyaları inceliyor sanki 58 günlük ama bikaç gündür böyle

allah razı olsunn senden canım...rabbimde yavrunu sana bağışlasınnn...

bizim bebektee takip ediyor herşeyi..özelliklede insan yüzlerini...maşallahhhh kuzucuklara hergün bir arpa büyüyorlar...

selam kızlar. bişi sorucam sütün az mı çok mu geldiğini bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz? pompayla sağsam tamam şu kadar geldi felan diyeceğim ama ben sağmıyorum nasıl anlayacağım?
canım pompaya hiç güvenmiorum benden süt çıkmıyor pompayla ama çocuk emiyor ağzından akıyor gayet iyi kilo alıyor ama pompayla 50cc 1 saatte

sweet drop doktorum yediğin yeşil yapraklı sebzeden bile olur endişelenme demişti daha hasataneden çıkarken, bizimki de bazen yeşil yapıyor

Son düzenleme:

denizcim kilo alımıda azdı ilk doktor kontrolünde oyüzden başlandı bende merak ettimde sağdım

bugün mert bey çooooooooook huysuz uyanıkken ağlıyoruz genelde hiç oyanlanmadıannem varda dinlenebiliyorum oda gidiyor artık ne yapıcam ben kara kara düşünüyorum

Yüzündekileri rosensın gülsuyu ile silince geçti..Allah tüm bebişlere sağlık versin..

Yeşil kaka için benim doktorum,soğuk hiç bir şey içme dedi.Ayrıca asitli hiç bir şey içme dedi..Onlarda kaka rengini yeşil yapıyormuş..

ayy bugün oğlum bi kalktı saat 17 de 10 dk önce uyduu. 22.30 gibi yani.
inş. kalkmaz uzun bi süre uyur.
sırtım çatladı yani...

selam kızlar..bugün akşam üstü annem kucağında salıncak&beşik karışımı bişeyle geldi,bi akrabamızdan almış...şuanda mucize gb..ona yatırıp sallıyorum..ya ayaklarımda ya kucağımdaydı telefona,kapıya bile bakamıyordum..şimdi çok rahat geldi..mışıl mışılda uyudu diyor annem...beninki gb huysuz bebiş annelrine önerilir

ayy neki adı acaba çiğdemcim çok merak ettim tam benlik bişey gibi
ayy bugün oğlum bi kalktı saat 17 de 10 dk önce uyduu. 22.30 gibi yani.
inş. kalkmaz uzun bi süre uyur.
sırtım çatladı yani...

yok yok bu bebişler neden uykusuz anlamadımkiiii

maşşşşşşşşşşşşşşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…