Şu örgü işine bir ben heveslenemedim senelerdir...
Çıtır çıtır nasıl örüyorsunuz saatlerce..
Maşallah size
Hayırlı günler kızlar,gene ben geldim...
Maşallah muhabbeti kaptırmışsınız kaç sayfadır okuyorum bilmiyorum....
Zonoxcum,maşallah bebişine,Rabbim sağlıkla gelmesini nasip etsin...
Erkek olabilir dedi demek,inşallah gönlünüze göre olur,ilerliyen zamanlarda görücez...
canım benimki kız istiyor ama erkekte olsa sever. öyle baskı yapmıo ama gönlü kızdan yana
saol canım darısı bbaşınaaa
saol hayatım. eşim bu güzel sözlerinizi görünce çok mutlu olcak eminim. Allah sizinde gönlünüze göre versinn
sanırım biz kalsiyum depolamışız. :) çok mutlu oldum
Ben ören değil ördüren gruptanım ama örmeyide severim de pek becerikli değilim heralde canım..... bu işleri ustalarına bıraktım bende:))
Valla 1 hafta sonra kız derlerse şoka gireriz. özellikle eşim
Canım sen de tez zamanda minnoşunun cinsiyetine kavuşursun inşallahh
tamam canım hemen koycam bitsin bu arada canım ya ben yazıları kaçırıyorum sen doktoramı gtcen bugün kusura bakma eğer gidiceksen inşallah gzüel haberllerle dönersin canım ya.....
KIZLAR ÇOK YOĞUNUM YAZAMIYORUM
ayy burda çok erkek oldu...benim kızım ( eğer doğruysa) için buralar çokk tehlikelii !!!!
Sağol canım iyi dileklerin için..Dediğin gibi onlarında canları sonuçta tabiki ne olsa sevinirler..Annemin hevesini bi görsen beni kardeşimi unuttu şimdiden. geçen arkadaşım diyo alışverişte tanımadıklarına anlatıyo anane olcamda kıyafet bakıyorum diye ... babamı yeni kaybettik sayılır annem toparlanamadı ama bu bebek yaşam umudu gibi oldu onaa ...Dilekcim, insallah bas agrin seni en kisa surede terk eder canimm., biliyorum cok kotu bisiy, ara ara benide yokluyor, ama sabirla bu agrili gunleride geciricez insallah.
Bebek konusuna gelince, oncelikle hayirli saglikli bir evlat nasip etsin Rabbim, sonrasindada SENIN ISTEDIGINI SANA versin canim:))) annenlerde, kayinvalidenlerde nasilsa hersekilde gelene razi olucaklar:)))
bende hiç anlamam başlasamda sıkılıp devam edemiyorum eşime atkı yapmıştım hediye 1 aya anca bitmişti :))Şu örgü işine bir ben heveslenemedim senelerdir...
Çıtır çıtır nasıl örüyorsunuz saatlerce..
Maşallah size
benim komşularım öyle nasıl güzel örgüler yapıyolarr anlatamam özeniyorum walla ama tahammül edemiyorum yapmayaaterapi gibi oluyor valla..hiç bir derdini sorununu düşünmüyorsun, örgüye odaklanıyorsun...benim arkadaşlarım filan çok özenir, kendime de birsürü hırka, kazak vs ördüm, zevkle de giyiyorum...hatta mağazalardan örnek çalıyorum, kendim örüyorum:)) hem el örgüsü senelerce dayanıyor, hem çok uygun oluyor, hem de insanın kendi eliyle yaptığı şey bambaşka oluyor...
Sağol canım iyi dileklerin için..Dediğin gibi onlarında canları sonuçta tabiki ne olsa sevinirler..Annemin hevesini bi görsen beni kardeşimi unuttu şimdiden. geçen arkadaşım diyo alışverişte tanımadıklarına anlatıyo anane olcamda kıyafet bakıyorum diye ... babamı yeni kaybettik sayılır annem toparlanamadı ama bu bebek yaşam umudu gibi oldu onaa ...
bende hiç anlamam başlasamda sıkılıp devam edemiyorum eşime atkı yapmıştım hediye 1 aya anca bitmişti :))
benim komşularım öyle nasıl güzel örgüler yapıyolarr anlatamam özeniyorum walla ama tahammül edemiyorum yapmayaa
işte sen de yemek yapmayı filan seviyorsundur, mutlaka vardır bi terapi yolun. ben hiç sevmem çünkü yemek yapmayı:)) ama atkı örmek sıkıcıdır, aynı boy, aynı ilmek ör allah ör..1 ayda yine iyi bitirmişsin:)) şimdi rengarenk ebruli ipler var, örmesi de çok zevkli kendisinden deseni oluyor, bebeğe birşey örebilirsin..hem ne güzel siz evdesiniz oooh:))
Kızlar bi konuda dusuncelerinize ihtiyacım var.
Kaynanamla ilgili...Uzaktan, özellikle baskalarının yanında gelinini cok seven hep arayan soran bir kayınvalide imajı cizmeye bayılır..Beni de hep arkadaslarıyla bir aradayken arar..Öyle ki kadınların gulusmelerı yuzunden kaynanamın sesini zor duyarım.
Gel gelelim böylesine ilgili gözüken kadın aramız cok uzak olmamasına ragmen ne gelir ne de bir kap yemek yapar..Kayınpederim tamam hasta yalnız kalmaması lazım sözüm ona, ama insan gunu birlik gelir..Her aradıgında anlatttım..annen cok kustum..ee kızım yemek yee..Ama anne ben kokudan yemek yapamıyorum ki...O zaman kızım kraker yee...Bana hep bunu dedi durdu..Eşim haftalarca hiç bilmemesine ragmen ütü yapmaya calıstı ve harita seklinde gömleklerle işe gitti..Utandım ama elden bişey gelmez ki.Kusmaktan gözümü acamıyodum ki ben...Beni bi kere arıyorsa bu kadın, oglunu 5 kere arar sanki hamile olan o..Neyse..Herseyi gectim eltime olan tavrıyla bana olan tavrı hiç bir zaman bir degildi..Eltim ikizlerine hamileyken defalarca gelip gitti..Ki kaynatam o zamanda hastaydı..Bırakabildi..Hatta yetmedi benide cagırdı eltime, hadi gel birlikte temizlik yapalım diye..Hİçbi zaman hayır demedim..Cunku eltimde gurbette ve benim gibi kimsesi yok İzmir de...Cocuklar dogdu aylarca kaldı burda..Bende yaveri gibi hep yanındaydım hatta bi ara bakıcı işi bırakınca birlikte baktık ikizlere eltim calısmaya baslamıstı...Ama bu kadar dusunceli oldugunu iddia eden kaynanam benim bi ailem olmadıgını bildigi halde bizi hep yalnız bırakıyor...4 yıllık evliyim ne zaman cagırsa, yardıma ihtiyacı olsa ben hep gittim..ama ben iki kez tasındım bana yardıma gelmedi..Hayatımızın hiç bir zor zamanında yanımızda olmadı ama ben salak gibi o her cagırdıgında gittim..en son ramazan bayramında 2 gun önceden gittim evini temizlemek için..Hatta haileymişim haberim yok halı bile silkeledim...Herseyi allah rızası için yaptım ama artık agrıma gidiyor..Yıllarca ben hep yanında oldum,ama o hep bizi yanız bıraktı..Kazık gibi laf soktu gene ses etmedim..Tasınırken eve temizlikçi tuttum diye dunyanın lafını etti hatta o kadar kızdı ki yardıma falan gelmedi ben gene saygımı bozmadım kocamın hatrına..Ama kadın hiç akıllanmadı..En son gecen hafta aradı bugunku gun..Gene arkadasları var.kakara kikiri guluyorlar..Ben de kusmusum karnım ac ölüyorum..Bana hala kraker ye diyo...Torunuma iyi bak diyo...dusunun ki aradan bir hafta gecti bugun gene aradı acmadım bu sefer..Kesin yine arkadasları var yanında..Nispet yapar gibi gulmeler,yok bizde kahve cay içiyoz onu bunu yıyoz demeler..Gunah yaa..Zaten kimsem yok..Sen bir annesin beni oglundan cok onun iyi anlaması lazım ama anlamıyor işte..Gecen hafta bu yuzden agzıma geleni söyledim eşime..Sana göre annen bi melek ama üzgünüm benim bilidigim melekler yardım eder allah rızası için bişeyler yapar ama görüyorum ki senin annen sözde melekmiş dedim..agladım agladım sinirden..Artık yeter yaa..Zor zamanımda yanımda yoksa iyi zamanımda da olmasın istemem..Simdi kaynanam diyodur onlar bana hep muhtac o yuzden küs kalamzlar..Malum benim ailem hiç yanımda olmadıgı ve dogumdada olmayacakları için bu kadar rahat herhalde bana karsı..Zaten beni hiç sevmedi..Bİr insan ŞİMDİKİ AKLIM OLSA OGLUMU ASLA EVLENDİRMEZDİM diyorsa ben artık o insanın iyi niyetinden suphe ederim..Saolsun eşimde ben bişey demeden Sen asıl buyuk oglunu evlendirmeseydin.Bak aylardır evine bile giremiyorsun dedi...Sustu kaldı kaynanam ama ben soklarda tabii...Yinede bişey demedim kovmadım evimden...Herseyine kostugu buyuk gelini ilk göz agrısı, o kadar iyilik görmesine ragmen incir cekirdegini doldurmayacak bişey yuzunden küstü kaynanama..Ne evine sokuyor ne kendi gidiyor..Kaynım 6 ayda bir cocukları alıp annesine göstermeye götürüyor..İlahi adalet diyorum ama benim kaynanam hala akıllanmadı..İyilik gariptir kimse kıymetini bilmez derler ya..Dogruymus..Rabbimden ve eşimden baska tutunacak bir dalım yok..Tek duam allahımın her daim yanımızda olması...Yoksa yasadıklarım,maruz kaldıklarım inanın dayanılır gibi degil
Size benim yerimde olsanız ne yapardınız???[/B]
gülesram, ben baştan beri kayınvalidemi çok sevmeme rağmen aramıza hep bir set koydum. Annem hep derki "çok muhabbet tez ayrılık getirir" valla ben çok soğuk suratımdır. öyle çok güler yüzlü fln değilimdir. insanlar bu halime alıştılar. bu tamamen senin yaklaşımınla alakalı
mesela eşimin ailesinde misafir gelirlerse aramadan pat die geliolarmış. ben kayınvalideme gayet naif bir şekilde aramadan gelinmesine karşı olduğumu söyledim. benim eşref saatim var eşek saatim var. her an kapımda pat die birini istemiyorum die.ben kimle ilgili ne düşünüosam pat die söylüyorum. kayınvalidem bu huyumu çok sever. asla içimde saklayamam. mesela kayınvalidem, daha önceki torununun odasını kendi dizmiş (bana göre yanlış) banada söyler gibi oldu ama katiyen izin vermem o ben,im ilk göz ağrım deyip uyardım ama asla kötü dille söylemem. zaten kayınvalidemde 1 konuşmada anlıcak kapasitededir çok şükür.
yemeklerimi yapar getirir. ama ben arayıp istemeden çok aklına gelmez (normaldir) ben kötü niyetli olmadığını bildiğim için önemsemem. acaba sen de kayınvalidene söylesen yapar mı? yoksa sen söylemediğin için sana sitem mi ediyor?
canım üzüldüm yazdıklarını okuyunca...
bazı insanlar çok içten pazarlıklı oluyorlar ne fena..hani derler ya dostlar alışverişte görsün diye seninki de o hesap anlaşılan....
evet yaptıkları görmezden gelmesi, yardımcı olmaması çok acı insana koyar ama demekki bencil bir tip..
Allah sana ve eşine kuvvet versin canım birbirinize tutunun ve hiç ihtiyaç duymayın inşallah..senin ailenin oraya arada gelip yardımcı olma şansı yok mu canım?
ben senin yerinde olsam oradan kısar buradan kısar bu kötü günlerinde yemeğimi yapmaya veya ev işine yardımcı alırdım ara ara tabi imkan yaratabilirsen yani...
ne bilim aklıma bi bu geldi canım Allah kolaylık versin.. Çok samimi davranamayacağım kesin ama bu olaylardan sonra benim kaynanam olsa...
gülesram,canım senin yerinde olsam seni bu halinle düşünmeyip değer vermeyen birinden birşey beklemezdim...O zamanla pişman olur,sizin mutluluğunuz ile görür gerçekleri...
Sen eşinle huzurunu bozma,bak o kendi huzurunu senin rahatsızlıkların için bozmuyor,gülmeye eylenmeye devam ediyor,Rabbim anlayışlı insanlarla yakın kılsın hepimizi...
Tabi annedir saygı olucak mecbur,yakınlık olmasada olur bir yerde...
Yeter ki huzur olsun...
Sağol canım iyi dileklerin için..Dediğin gibi onlarında canları sonuçta tabiki ne olsa sevinirler..Annemin hevesini bi görsen beni kardeşimi unuttu şimdiden. geçen arkadaşım diyo alışverişte tanımadıklarına anlatıyo anane olcamda kıyafet bakıyorum diye ... babamı yeni kaybettik sayılır annem toparlanamadı ama bu bebek yaşam umudu gibi oldu onaa ...
bende hiç anlamam başlasamda sıkılıp devam edemiyorum eşime atkı yapmıştım hediye 1 aya anca bitmişti :))
benim komşularım öyle nasıl güzel örgüler yapıyolarr anlatamam özeniyorum walla ama tahammül edemiyorum yapmayaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?