2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Şu örgü işine bir ben heveslenemedim senelerdir...
Çıtır çıtır nasıl örüyorsunuz saatlerce..
Maşallah size

terapi gibi oluyor valla..hiç bir derdini sorununu düşünmüyorsun, örgüye odaklanıyorsun...benim arkadaşlarım filan çok özenir, kendime de birsürü hırka, kazak vs ördüm, zevkle de giyiyorum...hatta mağazalardan örnek çalıyorum, kendim örüyorum:)) hem el örgüsü senelerce dayanıyor, hem çok uygun oluyor, hem de insanın kendi eliyle yaptığı şey bambaşka oluyor...

Valla 1 hafta sonra kız derlerse şoka gireriz. özellikle eşim

Canım sen de tez zamanda minnoşunun cinsiyetine kavuşursun inşallahh

Bencede bu kadar meyvenin sütün bigün bana geri dönceğini biliodum

Canlarım ben biraz çıkıyorum evi toplucam çünkü benim eşim erken gelio eve adam evi dağınık görmesin öptüm hepiniziiiiiiii.....

Ben ören değil ördüren gruptanım ama örmeyide severim de pek becerikli değilim heralde canım..... bu işleri ustalarına bıraktım bende:))

Bende ustalarına bırakıp saygı ile anıyorum kendilerini...
Valla 1 hafta sonra kız derlerse şoka gireriz. özellikle eşim

Canım sen de tez zamanda minnoşunun cinsiyetine kavuşursun inşallahh

İnşallah canım...

Sizinde durum böyle devam eder hep inşallah istediğiniz sizinle olur...

KIZLAR ÇOK YOĞUNUM YAZAMIYORUM
ayy burda çok erkek oldu...benim kızım ( eğer doğruysa) için buralar çokk tehlikelii !!!!

tamam canım hemen koycam bitsin bu arada canım ya ben yazıları kaçırıyorum sen doktoramı gtcen bugün kusura bakma eğer gidiceksen inşallah gzüel haberllerle dönersin canım ya.....

Canim, topik hareketli olunca insan karistirabiliyor. doktora gidicek olan arkadas ben degilim canimcim:)
Aksama Gulesram gidicek, suan da melek arkadasimiz dottorda sanirim. Zonuxta sabah gitmisti. Sanirim bu 3 arkadasimizdi bugun randevulari olan.

Kızlar bi konuda dusuncelerinize ihtiyacım var.
Kaynanamla ilgili...Uzaktan, özellikle baskalarının yanında gelinini cok seven hep arayan soran bir kayınvalide imajı cizmeye bayılır..Beni de hep arkadaslarıyla bir aradayken arar..Öyle ki kadınların gulusmelerı yuzunden kaynanamın sesini zor duyarım.
Gel gelelim böylesine ilgili gözüken kadın aramız cok uzak olmamasına ragmen ne gelir ne de bir kap yemek yapar..Kayınpederim tamam hasta yalnız kalmaması lazım sözüm ona, ama insan gunu birlik gelir..Her aradıgında anlatttım..annen cok kustum..ee kızım yemek yee..Ama anne ben kokudan yemek yapamıyorum ki...O zaman kızım kraker yee...Bana hep bunu dedi durdu..Eşim haftalarca hiç bilmemesine ragmen ütü yapmaya calıstı ve harita seklinde gömleklerle işe gitti..Utandım ama elden bişey gelmez ki.Kusmaktan gözümü acamıyodum ki ben...Beni bi kere arıyorsa bu kadın, oglunu 5 kere arar sanki hamile olan o..Neyse..Herseyi gectim eltime olan tavrıyla bana olan tavrı hiç bir zaman bir degildi..Eltim ikizlerine hamileyken defalarca gelip gitti..Ki kaynatam o zamanda hastaydı..Bırakabildi..Hatta yetmedi benide cagırdı eltime, hadi gel birlikte temizlik yapalım diye..Hİçbi zaman hayır demedim..Cunku eltimde gurbette ve benim gibi kimsesi yok İzmir de...Cocuklar dogdu aylarca kaldı burda..Bende yaveri gibi hep yanındaydım hatta bi ara bakıcı işi bırakınca birlikte baktık ikizlere eltim calısmaya baslamıstı...Ama bu kadar dusunceli oldugunu iddia eden kaynanam benim bi ailem olmadıgını bildigi halde bizi hep yalnız bırakıyor...4 yıllık evliyim ne zaman cagırsa, yardıma ihtiyacı olsa ben hep gittim..ama ben iki kez tasındım bana yardıma gelmedi..Hayatımızın hiç bir zor zamanında yanımızda olmadı ama ben salak gibi o her cagırdıgında gittim..en son ramazan bayramında 2 gun önceden gittim evini temizlemek için..Hatta haileymişim haberim yok halı bile silkeledim...Herseyi allah rızası için yaptım ama artık agrıma gidiyor..Yıllarca ben hep yanında oldum,ama o hep bizi yanız bıraktı..Kazık gibi laf soktu gene ses etmedim..Tasınırken eve temizlikçi tuttum diye dunyanın lafını etti hatta o kadar kızdı ki yardıma falan gelmedi ben gene saygımı bozmadım kocamın hatrına..Ama kadın hiç akıllanmadı..En son gecen hafta aradı bugunku gun..Gene arkadasları var.kakara kikiri guluyorlar..Ben de kusmusum karnım ac ölüyorum..Bana hala kraker ye diyo...Torunuma iyi bak diyo...dusunun ki aradan bir hafta gecti bugun gene aradı acmadım bu sefer..Kesin yine arkadasları var yanında..Nispet yapar gibi gulmeler,yok bizde kahve cay içiyoz onu bunu yıyoz demeler..Gunah yaa..Zaten kimsem yok..Sen bir annesin beni oglundan cok onun iyi anlaması lazım ama anlamıyor işte..Gecen hafta bu yuzden agzıma geleni söyledim eşime..Sana göre annen bi melek ama üzgünüm benim bilidigim melekler yardım eder allah rızası için bişeyler yapar ama görüyorum ki senin annen sözde melekmiş dedim..agladım agladım sinirden..Artık yeter yaa..Zor zamanımda yanımda yoksa iyi zamanımda da olmasın istemem..Simdi kaynanam diyodur onlar bana hep muhtac o yuzden küs kalamzlar..Malum benim ailem hiç yanımda olmadıgı ve dogumdada olmayacakları için bu kadar rahat herhalde bana karsı..Zaten beni hiç sevmedi..Bİr insan ŞİMDİKİ AKLIM OLSA OGLUMU ASLA EVLENDİRMEZDİM diyorsa ben artık o insanın iyi niyetinden suphe ederim..Saolsun eşimde ben bişey demeden Sen asıl buyuk oglunu evlendirmeseydin.Bak aylardır evine bile giremiyorsun dedi...Sustu kaldı kaynanam ama ben soklarda tabii...Yinede bişey demedim kovmadım evimden...Herseyine kostugu buyuk gelini ilk göz agrısı, o kadar iyilik görmesine ragmen incir cekirdegini doldurmayacak bişey yuzunden küstü kaynanama..Ne evine sokuyor ne kendi gidiyor..Kaynım 6 ayda bir cocukları alıp annesine göstermeye götürüyor..İlahi adalet diyorum ama benim kaynanam hala akıllanmadı..İyilik gariptir kimse kıymetini bilmez derler ya..Dogruymus..Rabbimden ve eşimden baska tutunacak bir dalım yok..Tek duam allahımın her daim yanımızda olması...Yoksa yasadıklarım,maruz kaldıklarım inanın dayanılır gibi degil

Size benim yerimde olsanız ne yapardınız???[/B]

Sağol canım iyi dileklerin için..Dediğin gibi onlarında canları sonuçta tabiki ne olsa sevinirler..Annemin hevesini bi görsen beni kardeşimi unuttu şimdiden. geçen arkadaşım diyo alışverişte tanımadıklarına anlatıyo anane olcamda kıyafet bakıyorum diye ... babamı yeni kaybettik sayılır annem toparlanamadı ama bu bebek yaşam umudu gibi oldu onaa ...

Şu örgü işine bir ben heveslenemedim senelerdir...
Çıtır çıtır nasıl örüyorsunuz saatlerce..
Maşallah size
bende hiç anlamam başlasamda sıkılıp devam edemiyorum eşime atkı yapmıştım hediye 1 aya anca bitmişti :))
benim komşularım öyle nasıl güzel örgüler yapıyolarr anlatamam özeniyorum walla ama tahammül edemiyorum yapmayaa

işte sen de yemek yapmayı filan seviyorsundur, mutlaka vardır bi terapi yolun. ben hiç sevmem çünkü yemek yapmayı:)) ama atkı örmek sıkıcıdır, aynı boy, aynı ilmek ör allah ör..1 ayda yine iyi bitirmişsin:)) şimdi rengarenk ebruli ipler var, örmesi de çok zevkli kendisinden deseni oluyor, bebeğe birşey örebilirsin..hem ne güzel siz evdesiniz oooh:))

gulesram önemli olan eşinle sizin ağız tadınız, kimse için aranızı bozma...sen eşinle bebeğinle çok mutlu ol ki kayınvaliden iyice kudursun...ayrıca eşlere de zulmetmemek lazım, neticede anneleri..atsalar olmaz, satsalar olmaz..onlar herşryi görüyorlar merak etme...

Ewweettt yemek yapmaya bayılırım değişik şeyleri denerim çokta beğenilirr tarif dağıtıcıyım :)) bebişe yapan çok yaa kendime bi yelek yapıcam derya baykalda göstermişler hemde şal olabiliyo çok amaçlı onu yapmaya çalışıcam olmazsa komşum yapacak örneğini atarım okadar güzelki hem şık hemde göbüşü güzel kapatıyo sıcak tutar tunik gibi uzun...

Gülesram sende üzülme canım dua etki eşin arkanda o dediği lafın cevabını eşin vermiş eşi sahip çıkmayan insan okadar çok görüyorumkii..Yinede eşinede çok anlatıp üzme onu yumuşak dille kırıldığın zamanlar anlat naapsın oda değişemezki annesini ..Allah kimseye muhtaç etmesin ne diyeyimm eşlerimizi başımızdan eksik etmesiinn

gülesram, ben baştan beri kayınvalidemi çok sevmeme rağmen aramıza hep bir set koydum. Annem hep derki "çok muhabbet tez ayrılık getirir" valla ben çok soğuk suratımdır. öyle çok güler yüzlü fln değilimdir. insanlar bu halime alıştılar. bu tamamen senin yaklaşımınla alakalı

mesela eşimin ailesinde misafir gelirlerse aramadan pat die geliolarmış. ben kayınvalideme gayet naif bir şekilde aramadan gelinmesine karşı olduğumu söyledim. benim eşref saatim var eşek saatim var. her an kapımda pat die birini istemiyorum die.ben kimle ilgili ne düşünüosam pat die söylüyorum. kayınvalidem bu huyumu çok sever. asla içimde saklayamam. mesela kayınvalidem, daha önceki torununun odasını kendi dizmiş (bana göre yanlış) banada söyler gibi oldu ama katiyen izin vermem o ben,im ilk göz ağrım deyip uyardım ama asla kötü dille söylemem. zaten kayınvalidemde 1 konuşmada anlıcak kapasitededir çok şükür.

yemeklerimi yapar getirir. ama ben arayıp istemeden çok aklına gelmez (normaldir) ben kötü niyetli olmadığını bildiğim için önemsemem. acaba sen de kayınvalidene söylesen yapar mı? yoksa sen söylemediğin için sana sitem mi ediyor?

canım üzüldüm yazdıklarını okuyunca...

bazı insanlar çok içten pazarlıklı oluyorlar ne fena..hani derler ya dostlar alışverişte görsün diye seninki de o hesap anlaşılan....

evet yaptıkları görmezden gelmesi, yardımcı olmaması çok acı insana koyar ama demekki bencil bir tip..

Allah sana ve eşine kuvvet versin canım birbirinize tutunun ve hiç ihtiyaç duymayın inşallah..senin ailenin oraya arada gelip yardımcı olma şansı yok mu canım?

ben senin yerinde olsam oradan kısar buradan kısar bu kötü günlerinde yemeğimi yapmaya veya ev işine yardımcı alırdım ara ara tabi imkan yaratabilirsen yani...

ne bilim aklıma bi bu geldi canım Allah kolaylık versin.. Çok samimi davranamayacağım kesin ama bu olaylardan sonra benim kaynanam olsa...

gülesram,canım senin yerinde olsam seni bu halinle düşünmeyip değer vermeyen birinden birşey beklemezdim...O zamanla pişman olur,sizin mutluluğunuz ile görür gerçekleri...
Sen eşinle huzurunu bozma,bak o kendi huzurunu senin rahatsızlıkların için bozmuyor,gülmeye eylenmeye devam ediyor,Rabbim anlayışlı insanlarla yakın kılsın hepimizi...

Tabi annedir saygı olucak mecbur,yakınlık olmasada olur bir yerde...
Yeter ki huzur olsun...

Gulesram, yasadiklarin kolya degil canim, zaten ir kanadin kirikti(daha evvelki anlattiklarina dayanarak yaziyorum, kendi ailen hakkinda) bu esinin tarafindanda gerekli ilgiyi, olmasi gerekeni esasinda, goremedigin icin haliyle cok uzuluyorsun.

Tum bu negatiflikler arasinda aslinda cok cok pozitif olan birsey var! Sen herseye ragmen cok guclusun, esini seviyorsun, esinde seni seviyor ve kolluyor, elinden geldigince sana yardimci olmaya gayret ediyor( iyi veya kotu). Dahasi var; minicik evladiniz yolda, Rabbimin izniyle oda sizin araniza karisicak ve guzel, mutlu bir aile olucaksiniz insallah. Aile buyukleri yaninizda olmadanda hayatinizi dewam ettirebilirsiniz, ettirmek zorundasiniz. Sonucta hepimizi birer ana dogurmus, hayata getirmis ama genelde hepimizde yola yanliz dewam etmek zorundayiz, ailelerimiz cok sukur bugun varsalar, yarin olmayabiliyorlar. Keske hersey hep istedigimiz gibi olsa, gonlumuzce, sorunsuz sikintisiz...ama hayat boyle degil be guzelim. Inisler cikislar var, bunlar nekadar zorda gelse bize aslinda bir zaman sonra gucumuze guc katiyor!
Sen buzamana kadar olanlari artik dusunme, bundan sonraki olucaklara konsantre ol. Esinle, bebeginle pekisiriceginiz yuvanizi dusun, guclu ol. En onemlisi, RABBIMIN varligini hep yaninda hisset.

GÜLESRAM...
neticede oda bir anne ama kendi evladına anne...
kimse kendi öz annen gibi olmuyor olamazda..
çok şey bekleme,hatta hiçbişey bekleme kayınvalideden...
bu şekilde olması inan senin için daha iyi..
ne kadar mesafe o kadar saygı....bu zor günlerin evet ihtiyacın var kolay değil allaha dua et...o en büyük yardımcımızdır...
çok yanında yakınında olsa inanki sana, hayatına, evine, işine, gücüne, tasına, tarağına, tabağına herşeyine müdahale eder...
benim kayınvalidem gerçekten çok iyidir ..hatta ilk yıllarda kendi annem yerine koydum...bikaç sene sonra anladımki hep ilk önceliği oğluymuş...
o zaman tamam dedim...o benim annem değil eşimin annesi...

Canlarım allah biliyor yaa bende kendisini hiç öle aman aman sevmedim ama allahtan korkarım bide eşimi cok seviyorum onun için hep iyi olmaya calıstım..Ailem yok diye ona dört elle sarıldım ama hep elim boş döndüm...Hep iyi tarafından görmeye calıstım..Saolsun eşimde bundan sonra ona göre davranırsın sende hayatım diyor..Ama söyledim eşime bundan sonra arasın acmıcam dedim..Yazık ben aglarken bi baktım o da aglıyor..En cok buna kahroluyorum zaten..Benden cok oglunu üzüyor haberi yok hanfendinin..Daha biz bebegin kabi atıyormu onu bile bilmiyorken bir suru plan yapıyor yok ben dugrcakmısım hemen beni götürcekmiş kendi evine..Sonra mevlut okutcakmıs...Eltim hiç izin vermedi bişeye diye, bende heveslerini giderme derdinde..Söyledim eşime valla plan mlan yapmasın kafamı bozmasın benim...Cok hevesliyse kendi dogursun ne istiyosa yapsın...Yine bayram geliyo...Cok sukur yolu bahane edip gitmicez bu bayram ona kalmaya..Ama kesin o coktan plan yapmıstır bize gelek kalmak yayılmak için..İhtiyacımız oldugunuzda hanfendi ortalıkta yok gezmek oldu mu hemen meydanda....
Bugune kadar hiç bişey istemedim ondan bundan sonrada istemem..Malum ben bir isterim o bin ister hiç ugrasamam..Onun yuzunden işimi bıraktım zaten..Ben calısırken cocuk yapın diye yedi bizi...Dedik dusunmuyoruz..Bakacak kimse yok..Aa ben varım dogru sen ben evime alır bakarım hayatta bakıcıya para vermenize izin vermem dedi..Böyle de patavatsız işte..ayy ne zaman beni arasa delleniyorum..allah nasıl bilirse öyle yapsın yeter ki bana uzak olsunlar

Dilekcim, bu bebek insallah nasibiyle kismetiyle gelir, annanesininde butun yaralarini sarar canim. Bu minicik canlar ailenin hayatini degistiriyor. Ayrica basinda saolsun canim, Rabbim daha baska acilar gostermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…