2011 Nisan Anneleri

Ya açıkcası şimdiden okula gitmek zor geliyor bana şubata kadar zor dayanırım diyorum büyük ihtimalle ikinci dönem devam edemem diye düşünüyorum

Empatik aramızda 2 afta var.
Yarıyıl tatilinden sonra hiç gitmezsen doğum sonrasına 8 haftadan daha fazla kalmış oluyor.
Haziran sonuna yetmiyor.
Yani ben öyle hesapladım, yanlış değilse.
Bir de sen hesapla istersen.
yok çaşlmadım canım zaten mezun olalı bir yıl oldu benm ilk defa derse grecegim ilkögretimde yapacagım görev..ilk defa derse girecegim anlayacagın acemi çğretmenim

Ayy ilk gün heyecanlı olur.
Benim ilk dersim 8. sınıflaraydı.
Nasıl küçüktüm o zaman yaa, inanamıyorum.
İlk yılın olduğunu söyleme öğrencilere.
Bazı bilmiş öğrenciler bunu kullanabilir.
Bana daha önce nerelerde çalıştığımı sorduklarınsa staj yaptığım okulları saymıştım

Şimdi tartıldım bir haftada 2 kilo almış görünüyorum :78: :26:
Tartıda yanlışlık var bence bu kadar almış olamam yaa

Tüneydın annecikler...nasılsınız bugün..bebişler falan..benim sıpa dün 4.5 kadar uyutmadı beni..bi ara coştu Sonra nedense uyuyamadım rahatını bozarmıyım die Sola yatınca falan hafif bi ağırlık çöküyo malum büyüttük minikleri..

benmde ilk ders 7.sınıflara valla öle dillerine düşmemek lazım...işn kötü yanı aylar sonra başlyrm ve okuln kapanmasına da az kaldı ne yapacagm blmyrm daha 2.yazılılarını bile olmamışlar ...tanışma fazslını gecip direk kaldkları yerden devam etsem mi dyrm anca yetişecek..ay daha defteri nasıl doldurcam onu bile bilmyrm çok acemiyim çok.. :26:

Hoş geldin canım.
Dün Agu Bugu programında nasıl rahat ederseniz öyle yatın, sırt üstü yatılmaz diye kendinizi şartlamayın diyordu.
Hatta bacakların altına yastık koyarak yüz üstü yatma pozisyonu bile gösterdi.

Defteri önceki doldurmuş olanlardan kopya çekersin, sorun olmaz
Bence de tanışma faslını çok uzun tutma, sene başı değil ne de olsa.

ay canım uyutamayack kadr hareket edyr mu maaşallh..benmki ben uyurken o kadr hareketli deil gun içinde genelde acıktgmda çok hareket edyr beni doyur der gbi

arkadaşlar ben cuma günü yaptırdım aşıyı hafif kolumda yanma oldu rvr grlince uyudum geçti,onun haricinde bi ağrı olmadfı,olsada bence her ihtimale karşı yaptırmakta fayda var,insanın başına nerde ne geleceği belli olmaz

sarissa canım sen ne öğretmeniydin?
bu arada kızına isim düşündün mü?
Türkçe öğretmeniyim canım.
İsim düşünüyoruz. Şimdilik benim aklımda Dilara var. Eşim de beğeniyor ama netleşmiş değil.

Ben de cuma yaptırmayı düşüyorum. Etkilerse okulda zor olur.

Hesapladım canım sanırım haklısın doğumdan sonraya 10 hafta kalıyor ve rapor hakkımız saklı kalsa daha iyi olabilir bizim şuan tayin durumumuz net değil eğer şubatta eş durumu tayinleri olursa ve eğer merkeze gelebilirsek(inşallah) ücretsiz izin düşünmüyorum bebeğe annem bakar ve ben de çalışabilirim ama eğer tayinimiz çıkmazsa tatil sonrası ücretsiz izin alabilirim, off ya hayatımızın nett olmaması ne kötü bişey hele benim gibi pimpirikli herşeyi dert eden biri olursa , şu anda karar verdim sanırım şubat sonuna kadar çalışıcasm
Tünaydın tatlım niye uyumamış bıcırık bi yerde okumuştum bu haftalardan sonra bebek bazı şeylere tepki olarak tekmeliyormuş mesela açsan yada uyuduğun pozisyonda bebek rahat değilse falan küçük bi uyarı

Ay ne tatlısın hayırlı olsun ataman ne heyecan vardır şimdi sende ama hiç endişelenme, herşeyden önce acemi gibi davranıp çocuklara soru sorma yeni olduğunu bir hissederlers sonra bunu kullanmaya başlıyorlar, okulun kapanmasına az kalması senin için bir avantaj ayrıca doğum iznini idareye bir an önce söylersen senden beklentileri çok olmaz, defteri falan da sorun etme ilk günden öğrenirsin hepsini

empatik_ canm nasıl heyecan var anlatamam ne desem nasıl konşsam diye düşünyrm ama emnmki sınfa grer grmez hepsi kaybolacak en iisi doğal olmak başa gelen çeklr ne yapalım bide 80 km yol olmasa daha iidi ya neyse :44:

hayırlı olsun cimcimenaz yaparsın merak etme. ingilizce galiba branşın ben de ingilizce öğretmeniyim 5.yılım hemen geçiveriyo seninde öyle olcak endişelenme herşeyi öğreniyosun yaşayarak

Pazartesi sendromları başlamış.Aynen bende de yaa ( Her taraf kar ama yağış durdu.Gece yağarsa belki tatil olur ama şu şartlarda sanmam olacağını.Az kaldı kızlar sabredelim biraz daha.Aman okula giderken sıkı giyinelim.Hasta olmaya gelmez şu dönemde.

İyiyiz çok şükür canım.
Pazar tembelliği yapıyoruz.
Siz nasılsınız?
Senin kızın iyice hareketlerini hissettiriyor maşallah
canım benimki artık bayağ düzenli hissediliyor maaşallah 2-3 saatte bir kımıldanıyor.çok uykucu ya benim kız doğduğunda da öyle olur inşallah
canım dün hamile koçu agubugu da konuşuyordu yatış pozisyonları ile ilgili : Anneler sırt üstü yatabilirler eğerki nefes darlığı ğöğüs sıkışması yada mide ekşimesi gibi bir durum yoksa bebek açısından sırt üstü yatmanın bir sakıncası yoktur ama bacakları kendilerine doğru 45 derecelik açıyla çekerlerse karınlarındaki gerginlik kaybolur daha rahat ederler dedi. İllaki sola yatılacak diye bir kural yoktur ne tür rahat edecekseniz öyle yatabilirsiniz dedi.siz bir tarafa döndüğünüzde bebekte yeni pozisyonunuzda kendine yer ayarlamaya çalışır bunun için kıpırdanır,tekme atar.çoğu anne bebeğimi sıkıştırdım diye endişe edip pozisyon değiştirir hop bebekte onla beraber yer değiştirir anne yine korkar dedi (tıpkı ben) hatta anneler yüz üstü bile yatabilirler dedi yeterki üst tarafata kalan ayaklarının altına yastık koyarak desteklesinler ve 45derecelik açıyla durdursunlar yüksekteki bacaklarını dedi.hatta bu poisyonlr bebek için ve bizim sırtımızı dinlendirmek için en rahat pozisyonmuş...
Ama dedi dinlenirken sola yatarak dinlenmeye gayret edin.Şimdi bahsi geçmişken sizlerlede paylaşmak istedim.

canım çok oyalanma bencede çünkü dersi kaynatabileceklerini düşünürler.birde fazla güleryüzlü olma.tatlı sert olmaya çalış.ikili çatışmaya girme öğrencilerle üzerine oynarlar başlangıçta sınırlarını tartmak için. direk derse başla.quiz yapcam ne seviyedesiniz görmek için hazırlıklı olun de. ilk slmı verdiken sonra gerisi hızla geçiyor hiiiççç üzülme sen. ha birde 2.dönem gitcem deme çocuklara zamanı gelince öğrensinler boşver. tecrübelerime dayanarak naçizane tavsiyelerimdir canım sana...
hayırlı olsun cimcimenaz yaparsın merak etme. ingilizce galiba branşın ben de ingilizce öğretmeniyim 5.yılım hemen geçiveriyo seninde öyle olcak endişelenme herşeyi öğreniyosun yaşayarak
ooo 3 kişimiyiz topikte branştaş olarak ne hoş ne hoş :) lise mi ilköğretim mi canım senin ????

sağolun kızlar bide 2 gündür rahim genişliyo die sanırım ufacık bi his var o bile etkiliyo insanı...artık malum az kaldı uykusuz gecelere...

tatlım merak etme eminim çok güzel geçecek kardeşim vekil öğretmenlik yapmaya başladı bu yıl daha hiç stajer olarak bile derse girmeden başladı dokuzuncu sınıfların dersine girmeye aynı senin gibi çok heyecan yapıyordu hepimiz heyecanla aksam olmasını bekledik ve çok güzel geçtiğini anlattı hala da sınıfta olan komik şeyleri anlatır hele sınav kagıtları bazıları gerçekten komik oluyor

A ne güzel ben kendimi bildim bileli ayağımı kendime çekerim başka türlü uyuyamıyorum eşim çok kızıyordu bebeği sıkıştırıyorsun diye

Şimdi tartıldım bir haftada 2 kilo almış görünüyorum :78: :26:
Tartıda yanlışlık var bence bu kadar almış olamam yaa

kesin tartı yanlıştır tatlım,ama sen yiinede dikkatli ol bari..

günaydın kankiş, vay yaramaz vay şimdiden anneyi deniyor desene..benimkide öyle valla hemde ne zamandır,2.ciler mi böyle sapıtık yoksa benim karnımdaki tüm yağ eriiyip sadece deri mi kaldı nedir çocuk fırlıcak gibi sürekli tepiş tepiş,gecede şimdiden uyutmuyor,hele bi wc fln gidim tamam artık dursunki tepişi zavallı ben uyuyabileyim..

yok çaşlmadım canım zaten mezun olalı bir yıl oldu benm ilk defa derse grecegim ilkögretimde yapacagım görev..ilk defa derse girecegim anlayacagın acemi çğretmenim

cnm hayırlı olsun ,inş umdurgundan daha güzel bve kolay geçer ilk günün..

öğretmen anneler beni yanlış anlamayın ama tacrübeli bi anneden tavsiye olrak söylüyorum,hani siz diyorsunuzya dogumum nisanın şu günü ona göre iznimi ayarlayayım fln,tam o doktorun verdiği muhtemel güne odaklanmayın çünkü ileri geri çok oynayabiliyor..bakın mesela görümcem 42.haftaya kadar bekledi doğmadı suni sancıyla doğurdu.ben ise 37.haftamın bittiği gün doğurdum.yani bizim hesabımıza göre aramızda 2aydan fazla vardı ama 36gün arayla doğurduk.ben erken doğurup o da geç doğurunca öyle oldu..
dünde ben aralık annelerine baktım bebişleri erken doğmuş hatta çok şaşırdım 35.haftalarda doğan bile var..yani ne bileyim ben söylemek istedim size..ama diyeceksiniz ki şimdi neye göre ayarlayalım sizde haklısnız..
birde hamileyken çalışmak elbette zor ama bence çocuk doğunca daha zor,inanın bi dakka bile bırakamıyor insan,elinizden geldiğince hamileyken dişinizi sıkın çünkü şimdi en azından gözünüzü arkada bırakacak bi bebeğiniz yok evde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…