2011 Nisan Anneleri

Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?

Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.

kızlar hepimizin aklına takılan bir konu olduğu için burada paylaşmak istedim

Bebeğin doğum kilosunu etkileyen özellikler önem sırasına göre, genetik özellikler (anne ve babanın doğum kilosu), anne adayının gebelik döneminde beslenmesi ve gebelik döneminde ortaya çıkan özel durumlardır (gebelik döneminde ortaya çıkan şeker hastalığı bebeğin iri olmasına, preeklampsi adı verilen durum ise düşük kilolu doğmasına neden olabilir).

e bunuda paylaşmasam olmaz diiiimmmiii:76:

sağol canım o zaman doktoruma danışayım hem bir hafta önce bir sürü tahlil yapmıştı ona göre baksın ne ye ihtiyacım var neye yok diye , meyveyi bende acayip tüketiyorum hele akşamları bir oturuyorum ki sorma

dıkkat et kendıne canım hava çok soguk meyva ye bol bol
kızlar yaramaz oğlumun doktorua saldırdığı an
maş.benımkınıde dun gulerken yakaladık
sağol cnm

bizimde babamız çoğu şeyi istemiyodu ama baktıki burda çok zaman geçiriyo ve önem veriyo sağolsun demdi...yoksa feci inattır koydurmazdı

benımkıde ılk zamnalr ıstemıyordu sıteye gırmemı zamnla alıştı

benım normalde son adet tarıhım 9 temmuzdu ama dr 14 temmuz olarak belırledı.bır hafta gec yumurtlamıssın dedı gec dollenme olmuş.bı ara başka dr gtmıştım onun olçumlerıde aynı çıkardı 15 nısandı dogumum yenı tarıh 20 nısan

yokk bizimkisi bu siteyle alakalı diil sadece resmini göstertmiyor bile kimseye akrabalara aileye falanda yani. daha ne kadr saklıcaksak oğlumuzu:)))

sağol cnm
bizimde babamız çoğu şeyi istemiyodu ama baktıki burda çok zaman geçiriyo ve önem veriyo sağolsun demdi...yoksa feci inattır koydurmazdı

cnm maşallah oğluşuna..4 boyutlu ne güzel bayagı belli oluyor ya..benim eşimde bi ara sinir oluyordu sürekli napıyorsun orda diye ama zamanla alıştı..ama göbüşümü koymama önce izin çıkmadı sonra ben ısrar edince bişey demedi,yinede bu resim koyma işine sıcak bakmıyor,ama ben ısrarla bunaltıp dediğimi yapıyorum

kankiş demin eymo ben yokken açmış msnyi..bu çocuk beni delirtecek

dıkkat et kendıne canım hava çok soguk meyva ye bol bol

maş.benımkınıde dun gulerken yakaladık

benımkıde ılk zamnalr ıstemıyordu sıteye gırmemı zamnla alıştı

sorma canım öyle yapıyorum eşimden kaptım sanırım adam dedi yukarıda koltuklarda uyuyalım diye ben kapris yaptım dün gece..vallahi hasta olmamam lazım cok kızar bana:))

esracımdan özendim benim nazlı kızımın yüzünün yarısını gösterdiği resmimizi ekledim :) üstelik profilden çalışıyor benimki baksanıza tam karikatürdeki gibi

hakkaeten önceki hamişliğe göre biraz fazla gibi cnm,son aylardada çok alınıyor bence doktorunla bi konuş..zaten bu zamana uyarmalıydı bence..ama moralini bozma,dikkat edersin
bundan sonra..hem birkaç arkadaşta 10 kğ almıştı tek sen değilsin..sakin ol üzme kendini..

cnm sende amma bpanik yapmışsın..lavman korkulacak bişey değil..5mllik fln bi ilaç var tepesine küçük parmak kadar bi başlık takıyor sana veriyor hemşire..gidiyorsun tuvalete makattan ilacı kendin sıkıyorsun zaten bağırsakları yumuşatmak için,bi kaç daakka sonra tuvalet ihtiyacını karşılıyorsun o kadar..acı filan olmuyor yani..ben ilk doğumda ertesi gün gel doğuma alalım demişti, bişey yeme demişti aç gitmiştim,yinede 1tane ilaç verdiler lagman için yaptım ama tuvalete çıkmadım hiç,yani onu vermezse aferdesin dogum anında ıkınırken kakasını yapanlar olabiliyor,onu engellemek için yapıyorlar..

yerim ben onuuu asabi paşa seni
evet asabi olcak sanırım..gerçekten feci bi bebek...
cnm doktorum dediki meyvenin arkadasından 1 kase yoğurt yada süt iç kan şekerini dengelesin dedi...
ay ne güldüm
yokk bizimkisi bu siteyle alakalı diil sadece resmini göstertmiyor bile kimseye akrabalara aileye falanda yani. daha ne kadr saklıcaksak oğlumuzu:)))
baya hassamış.. biz herkese gösteriyoruz vallahi.. tabi dengelemek lazım..
kzılar ayağım sanki az şiş gibi yada şişmanladı sizlerin nasıl
cnm tuz seviyomusun su topluyo olabilir bu zamanlarda başlarmış... yada kan akışından vs de olabilliyomuş.ama bende yok..yorulduysanda..
ay ne güldüm bide ç.dışı yazıyo falan..bende virüsmü diyorum
esracımdan özendim benim nazlı kızımın yüzünün yarısını gösterdiği resmimizi ekledim :) üstelik profilden çalışıyor benimki baksanıza tam karikatürdeki gibi

koy cnm bizim başka kimlerimiz var bebişlerimizden başka... maşallah yatışı pozisyonunda profilden vermiş..bizimde profil hiç yüzün göstermedi..22 sini bekliyorum inş..

soldakı sıyahlıgın ıçındekı mı canım pek anlayamdım ben
evet canım çok belli olmuyor maalesef doktorumuz yakalayamamış güzel pozlarını

koy cnm bizim başka kimlerimiz var bebişlerimizden başka... maşallah yatışı pozisyonunda profilden vermiş..bizimde profil hiç yüzün göstermedi..22 sini bekliyorum inş..

ayrıntılıda gösterir canım.az kalmış seninde.benimde 25.de kontrolüm var bu doktora son kez gitcem sonra değiştirmeye karar verdim.

Az önce ilk kez internetten 2 takım sipariş ettim.Daha önce netten hiç alışveriş yapmamıştım bakalım inşallah istediğim gibi gelir ve memnun kalırım. Kapıda ödeyecem,kredi kartıyla yapmadım.

Bu arada esracım bebişin yüzünü kapatmış ya aynen benimki de dün öyle duruyordu.Utangaç olacak galiba dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…