- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #53.061
canım sen bu azimle başarırsınama bala dikkat benden söylemesi
Yok yaa sanmıyorum, korkarım bu köprüden düşen keçi ben olucam..
Benım bebegımde emzık almıyordu an sonunda damaksız bır emzık aldım onu kaptıgı gıbı bırakmadı damaklı emzıklerı cocukların cogu sevmıuormus damaksız agızda daha rahat cevrılıyormu denemeye devam et emzık almayan cocuk yoktur emzık begenmeyen cocuk vardır...
![]()
Diyorum ya çeşit çeşit emzik var hiçbirini almadı: wee ve nuk damaklı (kauçuk+silikon), chicco physio, avent damaksız, wee biberon ucuna benzeyen, bebe d'or kısa damaklı.. bunların içinde bazen wee'nin damaklısını tutuyor(bugün balla denediğim-bu arada tekrar deneyince almadı yine), bazen de aventin damaksızını, anlamadım ben bu çocuğu, kendini yırtıyor emmek için ama emzik mümkün değil emmiyor, kendi kolunu benim kolumu, omzuma örttüğüm mendili bile emmeye çalışıyor. bazen dikkati dağınık veya feci uykuluysa biraz emiyor, bazen de öyle kızıyor ki katıla katıla ağlıyor, 1 saat zorla emdirdikten sonra (ağlatmadan tabii) dikkatini toplayıp sinirlendiği oluyor.. başka çeşit kaldı mı bilmiyorum bi de halasına söyleyecem bakkal emziği bulsun bakalım son çarem..
Tüm annelere ve bebişlerine selamlar...Bizim bugün 2. ay aşılarımız ve kontrolümüz vardı.Sabahtan 2 tane aşısını sağlık ocağında yaptırdım.Öğleden sonrada hastaneye kontrole götürdüm doktor muayeneye bizimki de ağlamaya başladı ama nasıl ağlama susturamadım hastaneyi ayağa kaldırdı katılacak sandım yavrum.Sonra doktor baktı bacağının biri aşı yapılan yer çok şişmiş ve kızarmış şu an hala şiş.Uyanmasını bekliyorum buz koyucam inşallah iyi gelir.Kilo alımı da bu ay sınırda 600 gr almış doktor şimdilik mamaya başlama takip edelim 15 gün sonra tekrar bakalım kilosuna dedi.Bu arada zaten son 1 ayda 2 kere enfeksiyon geçirmişti biri idrar yolları enf.(daha önce yazmıştım) biri de kakasında mikrop çıktığı için antibiyotik tedavisi oldu ben sınırda kilo almasını ona bağlıyorum yoksa emmesi güzel maşallah.Bizden haberler böyle....
Geçmiş olsunnn, ah canım benim yaa, şişmiş diyince içim gitti öfffffff.........inşallah çabuk geçer. benim de ödüm patlıyor bizim de haftaya aşılarımız var.
benimki emziği almıştı derin uykuya geçtiğinde atıyordu ağzından. ama şimdilerde pek istemiyor öyle bir düşkünlüğü yok. ilk bebeğimde herşeyi kuralına uygun yapmaya çalıştım süt dışında bişi vermedim. kolik olmasına rağmen. emzikte vermedim ama vermem gerekiyormuş keşke verseydim oğlum 6 yaşında ama hala gecceleri dilini emiyor. damaksız emzikler 6 aya kadar kullanılabiliyor ama diş çıkarmaya yaklaştımı illakı damaklı emzik vermek lazım.
Ben de keşke ben ameliyathaneden çıkana kadar ebeler tutturuverseymiş diyorum. ilk zamanlar emzik olmasa da olur diyordum şimdi kesinlikle olmalı diyorum..
Son düzenleme: