2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hayrancığım hoşgeldin canım

valla denizciğim bende doktoruma eminmisiniz diyemedim
ama hocam değişirmi dedim?aslında burda iyi gördün mü demek istemiştim:))))
doktor da benle dalga geçti
yavrum kromozomlar değişirmi hiç diye:))
değişsin ben kromozomlar gösteririm ona:)))
ay neyse değişse bile sağlıklı olsunda şu 1 ay hiç geçmiyor
biran önce doktor randevumun gelmesini istiyorum

bizim ki kesinleşti artık geçen gittiğimizde sormuştuk hala kız mı diye kız kız annesi dedi
dünde kendisi kızın iyi merak etme dedi zilli dedi bide kızıma

hoşbulduk dirimcim

ümit ismini pek beğenmiyorum ben ama umut hoş
evet canım umutu ben de çok beğendim ama ümit de uyumlu oluyor diye düşündüm
canım tanıdık irisi var mı ümit diye benim çevremde hiç yok da
hayrancığım bence çok uyumlu olmuş
ikiside güzel isim
evet canım uyum açısından güzel ama deniz gibi ümit ismi beni de düşündürüyor

canım geçmiş olsun
neyseki bebeğin sağlıklıymış
gözün aydın
organ taramanızıda yaptırmışmıydınız canım benim?

sağol canım..benim doktorum ayrıyetten başka bir yere göndermedi. geçen ay organ taramamızı doktorumuz yaptı.

günaydın ...çok geçmiş olsun 2 hafta öncede ben düştüm öyle
aman ALLAH korusun canım.. dikkatli olmak lazım valla..

canım dıkkat et..aman koşturma..
aynen bundan sonra yavaş hareket etmem lazım.

amin inşALLAH canım. sende dikkat et Allah korusun düşmeyesin benim gibi..

Küçücük ve melekler kadar masum bebeğinizin bu kadar kıyafeti nasıl kirletebildiğini mi düşünüyorsunuz? Bu şaşkınlıktan kurtulduktan sonra endişe duyacağınız konu “kullandığım deterjan bebeğimin cildine zarar verir mi?” olacaktır. Ne yazık ki evet! ama endişe edilmesi gereken bir konu değil. Bebeğinizin cilt yapısı sizin cildinizden farklı, kendi çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanlar bebeğinizin cildine zarar verebilir. Bu nedenle bebeğinizin yeni kıyafetlerini mutlaka bebek deterjanlarıyla yıkayın, içiniz rahat etsin bebeğinizin cildini koruyun.

Bebeğinizin cildi son derece hassastır. Bunun nedeni cildinin henüz dış etkenlere maruz kalmamış olması, dolayısıyla cildin dış etkenlere karşı koruyucu tabakasının tam olarak oluşmamış olmasıdır. Örneğin bebek cildinde bölgesel keratin tabakası gelişmemiştir. Giysiler kızarıklık ve teninde hassasiyet yaratabilir. Benzer şekilde kimyasal açıdan irritatif özellik taşıyan temizlik malzemeleri ve deterjanlar aynı olumsuz etkiyi yaratırlar.

Neden Sıvı Deterjan?

Bebeklerin hassas cilt durumları ve bebek cildinin pH değeri göz önüne alınarak üretilmiş özel deterjan ve yumuşatıcılar bebek teninde kızarıklık ve hassasiyet gibi olumsuz etkileri yok eder veya minimum düzeyde tutar. Bildiğimiz toz çamaşır deterjanları, tanecik yapıları yüzünden tam durulanamayabilir ve çamaşırlar üzerinde kalıntı bırakabilir. İçerdikleri kimyasal maddeler, bebek cildinde ve hassas ciltlerde tahrişlere neden olabilir. Oysa Dalin Sıvı Çamaşır Deterjanı, bebeklere özel hipoalerjenik sıvı yapısıyla kolayca durulanır ve bebeğinizin cildinde tahrişe ve alerjiye neden olmaz. Ayrıca, bebeğinizin giysilerindeki mama, süt, meyve gibi lekeleri iz bırakmadan temizler. Böylece bebeğiniz hem tertemiz giysilere kavuşur hem de cildi tahriş olmadan sağlıkla büyür. Dalin Sıvı Çamaşır Deterjanı’nı, hassas ciltli yetişkinler de, hipoalerjenik özelliği nedeniyle gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Aldığınız giysileri giydirmeden önceden yıkayın,

Yeni giysiler üretim, nakliye ve satış sırasında üzerlerinde toz, kir ve bakteri bulundururlar. Bebeğinizin hassas cildinde yeni aldığınız giysileri yıkamadan giydirmeniz nedeniyle kızarıklık veya alerji oluşabilir. Dolayısıyla en değerli varlığınıza hijyenik olmayan cicilerini giydirmeyin, öncesinde mutlaka yıkayın…

Yıkadıktan sonra hijyen,

Yıkama sonra bebeğinizin giysilerini güneş gören bir yere kurutun. Güneş ışınları bazı bakterilerin yok olmasına yardım eder. Çamaşırları kuruduktan sonra serin ve kuru bir yere ya da çocuğunuzun dolabına kaldırın. Yıkama ve güneşin yok edemediği bakterilerden kurtulmak içinse bebeğinizin kıyafetlerini mutlaka ütüleyin.

günaydın kızlar hayırlı cumalar hepinizeopuyorumnanaktan
nasılsınız güzel anneler bebişler nasıl bugün:ecrin_bebek:
akşam iftara misafirim var erken gidecem eve işler beni bekliyor evdeeyvahedigeldismile

krem sürüyor musun canım ya da yağ falan
canım niveanın badem yağı var bende arada aklıma geldikçe sürüyorum ama hiç de düzenli değil artık sürmem lazım dimi
canım benimde kaşınıyor arada
büyüdüğü için heralde
yağ sürmeyi ihmal etme
kızlar ben bitek akşam yatmadan önce sürüyorum
siz nezaman ve günde kaç kere sürüyorsunuz?

işte dirimcim vıcık vıcık olmak hiç hoşuma gitmiyor diyo sürmek istemiyom boşluyom ama çatlaklar dha kötü ya düşünüyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…