Daha öncede konuşuyorduk ya seninle iş yaşamlarımızdan benimkiler emin ol senden beterler canım,pazartesi eşim söyledi dr.kontrolümüz var gidebilirmiyiz diye,hiç birşey söylememişler düşün yani tamam yada hayır anlamında birşey çıkmamış ağızlarından bende şimdi gelmezlerse diye tedirginim eşim gelmesinler genede gideriz diyor ama bilmiyorum,birde bunun sıkıntısı çıktı şimdi :kedi:
ıyyy ben bile sinir oldum..niye düşünüyorsunki gelselerde gelmeselerde gideceksin tabiki kontrolüne...sağlık bu kimsenin seni strese sokmaya hakkı yokk ver o patronu benim elime bi parçalayayımmm okadar sinirlendim yanii :umursamaz:
kızlar dün televizyonda ender saraç ı seyrederken çam fıstığından bahsetti.çam fıstığının 100 gramında 31 gr protein varmışş...yorgunluk bitkinlik hissedenler bir avuç çam fıstığı yesinler dedi hemen aklıma bizler geldi..burda çoğu zaman enerjimizin bitikliğinden şikayet ediyorduk...çam fıstığının faydaları kısaca şunlarmış
Fıstık çamının kozalaklarından çıkarılan sert kabukların kırılmasıyla elde edilen çam fıstığı kendine özgü bir aromada ve beyazımsı bir renktedir.
Genel olarak Akdeniz ikliminin yaşandığı yerlerde yetişir. Ülkemizin koşulları, çam fıstığının yetişmesine için uygundur.
Çam Fıstığı Faydaları Nelerdir?
Çam fıstığı bol protein ve mineral içerir.
100 gram çam fıstığı içeriğinde yaklaşık olarak 45 gram yağ, 31 gram protein, 5 gram karbonhidratla vitaminler, mineraller ve su yeralır.
C vitamini, B1 vitamini ve B2 vitamini en çok yeralan vitaminlerdir.
Çam fıstığının 100 gramı 580 kaloridir.
Doymamış yağ asitlerinden linoleik asit ve oleik asit yeralır.
Çam fıstığındaki linoleik asit, vücutta meydana gelmesi olası birçok zehire karşı panzehir niteliği taşır.
Tüberküloz ve aneminin gelişmesini önlemeye yardımcıdır.
Siroz , onikiparmak bağırsağı, mide, damar tıkanıklığı gibi sorunlarda yararlıdır.
Omega–3, omega–6, B vitamini, E vitamini, karoten, demir, çinko, potasyum manganez, fosfor içerir.
Pankreas hastalıkları ile romatizma sorunları içinde yararlı olduğu belirtiliyor