2011 Şubat Anneleri

okuldan geldim yattım bugün hep ..sitenin de tadı yoktu zaten .yarın ve perşembe kontrolüm var bakalım ben ne haberlerke döneceğim 34+4 de kilosunu hatırlayan var mı bebişin
kızlar sizdede öyle mi benim karnım neredeyse bacaklarıma değmeye başladı otururken tekmelerin bacağa geldiği oluyor

benim kız 2400dü canım ii haberlerle gelirsin inş benim de oturuken bacaklarıma değiyo hele de bu son hafta kaburgalarımdan ayrıldı artık miniğim :9:

Slm kızlar geçmişe dalmadan önce hemen haber vereyim dedim:) Bugün ben ,Çağlayan ve Ela buluştuk.Hastanede kontrolleri vardı.Nts ye girmişlerdi benide aradılar ve hep birlikte hastanenin kafetaryasında buluştuk.Çok sevindim anlatamam sanki kırk yıllık dost gibi konuştukta konuştuk.Üçümüzünde haftaları hemen hemen aynı olduğundan halimize çok güldük.Üçümüz aynı anda doğurursak şakaları filan yaptık.Bide foto çekildik ama Ela nın makinasında o ekler artık.En nihayetinde buluşabildik yani.İkiside çok iyilerdi merak edenlere duyrulur.

ayyyy..ne güzelya,keşke görseydik fotonuzu:3:

NAPSIN ŞEKERİM KADIN BAKTI OĞLU karının koynundan çıkmıyor kös kös yemiştir yemeğini:9:

canım Allah razı olsun Allah kabul etsin

sedoş ben çok memnunum ya tupperlerden özellikle yeşillik gibi çabuk bozulan gıdalar için ideal,güle güle kullan

maşallah canım ya..olsun iri normal doğum daha riskli sağlıklı olsun da sezeryan olsun

hadi bekliyoruz...

canım nasıl oldun sancıların geçti mi biraz

sana da şenayım ..eğer doktorumu 37 haftalık yazmaya ikna edebilirsem iznim yanmadan cuma ayrılacağım bana dua et,perşembe kontrolde konuşacağım bakalım
ayy melocum güldürdün benii kahkaha atmak isterdim ama malum ortamm uygun dil:9:
ayy canım yaa. artık en ufak ağrılar korkuya neden oluyo dimi bende öle az bi karnım ağrısa tedirgin oluyorum hakkımızda hayırlısı..

maşallahh tosuna annesi iyi bakmısın paşana :nazar:
ne yedın anacım bizede söle bizde alalımm :)

benım gecelerı öle oluyo canım yaa sabah kalktıgımda dınlenmıs olmam gerekırken daha cok yorgun uyanıorum.. afedersin popoma kadar uyuşmuşşş ve ağrıyo bi şekilde kalkıorum..

biraz dinlen canım uzan da yalancı sancılar olabılır.

meerak etmıomusun.. tabi ki duymak istemek senin kararın evet ama ben doğum yapmıs bırını yakalayım beynının etını yiyorum bişiler duymak benı rahatlatıo olumsuz bi hikaye bile olsa en azından benı neler bekledığını bilmek iyi gelio

bu arada evirdiki den haber yokmu yaa en son hastanedeydı sancı yoktu doğuma felan almadılar demi
yok canım duymamak bana daha iyi geliyor...çünkü çok etkileniyorum ve pimpirikleniyorum....bu da psikolojimi bozuyor....
cnm bndede cok sık oluyorr yarımsaat bir saat sürüyor sonra geçiyor ama bu aralar sık sık giriyorr heralde doğuma az kaldı ya yavaş yavaşş haber veriyorr yalancı sancı olabilir
evet ya sanki baya yaklaştı doğumlar kendilerini belli ediyorlar...dediğin gibi yarım saat falan sürdü şimdi iiyim çok şükür....
iyi akşamlar kızlar
işten geldim yemek bulaşık anca oturdum ölü gibiyim her tarafım ağrıyor
Allahtan son 3 günüm işte sonra izne ayrılıyorum
birazdanda notları girip rahatlayacağım

evridiki hastanedeymiş.Onun sezeryandı zaten belkide ameliyatını olmuş bebişini kucağına aalmıştır bile:16:

faygen yazdıklarını okudum sinir oldum ya
hem sormazlar bişey lazımmı diye hemde sallana sallana gezmeye gelirler merak etme hepimizde var onlardan:47:

sağolasın canımmm
ayy napayım iştahım tavan yapmış durumda yemedende olmuyorkiii:1:

sağolasın canım darısı sizin görüşünüze inşallah:16:

Allah razı olsun canım ağzına sağlık
ben hemen okuyorum fatihamı

kesinlikle sana katılıyorum canım
helede dün bir arkadaş burda bir yazı yazmıştı çok kötü etkilendim ve moralim bozuldu
sanki biz zevkimiz içinmi sezeryan oluyoruz
bence butür yazıları yazmamalıyız sonuçta burada herkes hassas
lütfen dikkat edelim!!!
dur hatta yazıyı bulursam ne kadar negatif bir yazıydı görün diye ekliyeceğim:

feeble arkadaşın bunu kötü niyetle yazmadığını düşünüyorum ama burada birsürü sezeryan olacak arkadaş var lütfen bu tür olumsuz yazıları paylaşmayalım bir daha
gece boyu etkisinden kurtulamadım ya

gözün aydın canım bebiş kocaman olmuş
ay sakın normal doğum diye diretme ben 5.5 kg doğmuşum normal
annemin heryerleri parçalanmış yazık
hala elime parçalar geliyoır der bazen fena olurum bende:5:
valla canım senn temponu okurken ben yoruluyordum neyseki baya az kalmış izne ha gayret....bi annem bi sen zaten ikinizede maşallah:nazar:bende çok etkileniyorum canım zaten çok kötüyüm sanki sezeryan olursam dünyanın en kötü annesi olcakmışım gibi geliyo birde olumsuz şeyler okuyunca iyice berbat oluyorum....sonra ağla ağla halim duman oluyo....
okuldan geldim yattım bugün hep ..sitenin de tadı yoktu zaten .yarın ve perşembe kontrolüm var bakalım ben ne haberlerke döneceğim 34+4 de kilosunu hatırlayan var mı bebişin

inş güzel haberlerle dönersin canım...bizimde yarın 11de görüşümüz var....ben 33+4 de hastaneydim yanlış hatırlamıyorsam 2100 dü...

canım benim kız biraz küçük gidiyo biliyosun 34+4 de 2200 dü bende yarını merak ediyorum nolmuş acaba

Slm kızlar geçmişe dalmadan önce hemen haber vereyim dedim:) Bugün ben ,Çağlayan ve Ela buluştuk.Hastanede kontrolleri vardı.Nts ye girmişlerdi benide aradılar ve hep birlikte hastanenin kafetaryasında buluştuk.Çok sevindim anlatamam sanki kırk yıllık dost gibi konuştukta konuştuk.Üçümüzünde haftaları hemen hemen aynı olduğundan halimize çok güldük.Üçümüz aynı anda doğurursak şakaları filan yaptık.Bide foto çekildik ama Ela nın makinasında o ekler artık.En nihayetinde buluşabildik yani.İkiside çok iyilerdi merak edenlere duyrulur.

aaa ne güzel yaaaa konyadaki arkadaşlardan tık yok geçen hafta kayra79 la karşılaşırmıyım dedim o da olmadı ama istanbuldaki arkadaşlar 40ımız çıksın biz ordayız bi müddet duyrulur :)))

feeble arkadaşın bunu kötü niyetle yazmadığını düşünüyorum ama burada birsürü sezeryan olacak arkadaş var lütfen bu tür olumsuz yazıları paylaşmayalım bir daha

kızlar çok üzüldüm ben şimdi :43: sizi üzdüysem yada telaşlandırdıysam çok çok özür dilerim.. benim doğum şeklimde henüz belli değil belki bende sezaryen olacağım. ben sadece keyfi sezaryen olan veya doktoru tarafından gereksiz yere sezaryena sürüklenen arkadaşlara aman dikkat demek istemiştim. yoksa zorunlu bir durumda tabikii sezaryen olacağız ben hep Allahım hakkımda hayırlı olan doğumu ver diyorum. bebeğim içinde benim içinde sezaryen iyi olacaksa bir an bile düşünmem bende olurum. tekrar özür diliyorum zaten zor bir süreçteyiz, stres hat saffada sizleri daha fazla kaygılandırmak en son isteyeceğim şey:59:

slm kızlar.benimde doğum şeklim belli değil henüz..ama sezeryanla ilgli yazılanlara yada başka herhangi bir konuda yazılanlara müdahele etmeyelim derim.tabi doğru bilgiler olduğu sürece... zor bir süreçten geçiyoruz ve hepimiz başımıza gelebilecek negatif şeylerden korkuyoruz.ama gerçekleri gözardı edemeyiz.hem herkesin yaşayacağı farklı olacak kimsenin doğum şekli kimseye benzemeycek olumlu veya olumsuz şeylerin paylaşılmasında sakınca yok bence.....kendimiz negatif düşünmeyerek üstesinden gelebiliriz ancak...
mesela erken doğum yapan arkadaşların çoğu tansiyondan erken doğum yaptı.biz bundan korkmamalııyız ama tansiyonunda önemli olduğunu öğrenmiş olduk paylaşmasalar bilgimiz olmayacaktı.

Ayy cnm süper olmuş, bizde görelim fotonuzu :)
canım valla aramızda 2 gün var biz sizden öndeyiz ama biz geçen hafta pazartesi gittiğimizde 2400 dü....ondan öncede gidişimizde 2100dü yanı 15günde sadece 300 gr almıştı...şimdi merakla bekliyorum bakalım 1 buçuk haftada ne kadar almış...panik oldum bende sizinkileri görünce....eşime söylüyorum bak şu kadar olmuşlar bu kadar olmuşlar diye kayınvalidemde sinir ediyo benii gülüyo sen panik yapıon,girme o siteye bi daha diye....sen moralini bozmak için mi giiriyon oraya dedi bende bilgilenmek için dedim....fıtık oldum yaaaaaaaa:41:
Cnm her bebek farklıdır, karşılaştırma yapmamaya çalış, şişman bebek sağlıklıdır iye bişeyde yok unutma cnm, sağlıklı olsun canı içinde aklı yerinde olsun bunlar önemli
sevimli maşallah canım yaa oğluşuna kocaman olmuş daha 37 de maşallah :nazar:

kızlar yaa benim ayaklar balon gibi olmuş normal mi şimdiye kadar hiç şişmemişti de dr sorup duruyodu panikledim bende :44:
Cnm şişmeler normal bu haftalarda
canım annem iyi çok şükür toparlanıyo ama gelemiycek malasef riske atmayalım dedik.
kardeşim geliyo pazar günü allah izin verirse yarı kırk olunca biz gidicez sonra annemide alıp gelicem içim biraz buruk ama napalım iyi olsun da
Cnm annen gelemesede kardeşin geliyormuş gözün aydın yardımcı olur sana
nasılsınız hanımlr geçmişe pek bakamadım atlaya atlaa okudum evridiki hastanedeymiş inş hakkındsa hayırlısı olur da alır bebişini kucağına bugün doktordaydık dün okadar dövündüm burdas doğurtsun beni diye ama doktorum çok üzgündü babası vefat etmiş bende kıyamadım teyzemişze gerçi 10 gün içinde kendi gelmeye kalkmassa 10 gün sonraki kilosuna bakıp alıcakmış paşamı çünkü oğluşum yediklerimin hepsini yutmuş 3 haftada 1400 gr almış 3400 olmuş gözlerim pörtledi resmen nst düzensiz sancılar çıktı ara ara boyumuz tam ölçülmedi çükü oğluşum kafasını sonunda kaburgalarımdan çekip doğum kanalına sokmuş :) ama bu seferde kilosu 40 haftayı beklersek 5kiloyu bulur dedi benim normal doğum umudum yine uçtuuuuuu:27: oğluşumun pipisini gördük bacağını ararkenn kapatmıyorda terbiyesiz yiğidin malı meydanda der gibi bu sefer babamızda gelebildi mest oldu oğluşunu izlerkennn ikisinide çooooook seviyorum biri küçük aşkım biri büyük aşkımm allahım ikisinide bana bağışlasınnnnnnn :69::69::69:bu arada oğluşum usg de 39+1 çıktıııı :)))
Maş kuzuna cnm:nazar:
Selam kızlar

ben sabahtan bi sancılandım belimden kasıklarıma dogru ahaa ben doguruyomuyum dedim ama nasıl sancı eger dogum sancısı bunun daha daha üstü oldugunu düşünürsek off off
oturdum kendimi dinledim baya bi ama sancılar düzensiz devam ettiği için hastaneye de gitmedim şuan iyiyim geçti şükür bi ağlama krizine girdim ki sormayın ayy kendimi çok yalnız hissettim bi çaresiz hissettim ki anlatamam halen gözlerim dolu dolu oturuyorum bugün bunalımlı bi gün geçiyo benim için hayırlısı olsun :30:
Cnm ağrın varmış benimde var, hatta bu akşam bebeğin kendiliğinden erken gelebileceğini düşünmeye başladım

iyi akşamlar kızlar...yasini şerifleri ben dualıycaktım.dualadım.hrekese ismen dua ettim:)) sizlerde birer fatiha okursanız tam olcak inşallah.hepimiz sağlıklı kolay bir şekilde evlatlarımıza kavuşuruz umarım..
okudum cnm ağzına sağlık Alla kabul etsin yasinlerimizi amin
dün gece kocişe bi saldırdımm adam kendini elimden zor kaçırdı:17::27: hem kovalıyorum onu hemde bıktım ben artık doğurmak istiyorum normale dönelim diye söyleniyorum.adamcağız iffetini zor korudu benden yanii :35: hem kaçıyo hem bak meteye ayıp oluyo diyo manyakkk:37: ben sinirimden ağlayacaktım nerdeyse o gülüyo karşımda :4: şimdi düşününce komik gerçekten.

bak bişi olcak bi dur diyo bende fenamı bahaneyle doğururum işte ne güzel diyorum :1::60:

aayy bi fenaydım akşam yani.deminde aramış nasılsın diye soruyo :37: Allah ımm nolcak bizim bu halimiz ben bilmemkiii
Kız valla okudum 5 dk güldüm :))) vallahi gözümde canlandı kaçma kovalama sahnesi :)) neyse cnm doğuma ne kaldı dimi ama
selam kızlar ben geldim yina faranjit belasına yakalandım çok kötüyüm sesim berbat
Geçmiş olsun cnm
Günaydinnnn, dün doktordaydik, bebisim 2800 gr olmus boyunu ölcemedi dahada inmis asaga tombis bi bebegim olmayacak olsuuunnn ben onu dogduktan snra sisiriim :1: benim drum her kontrolde alttan eliyle muayene ediyo hani acilma varmi diye fln resmen hmmm evt kafasini cok iyi hissediyorum elimde ama rahim agzi kapali dedi ayyy icim bi acayip oldu hazir elin degmisken baslat su dogumu dedim güldü kadin boooool booooool yürü dedi, artik daha cok yüricem bakalim bidahaki kontrolümüz 10 gün snra
maş kuzuna cnm
FAYGEN:
ahh ahhh seninki ne ki benim kayinvalidem yok ama kayinpederim hepimize yetiyo esim resmen tapiyo babasina tmm düsünceli iyi bi baba olsa anlarim sadece isi olunca ariyo oglum param yok moralim bozuk falan fistik, büyük oglu bütün maasini yiyo bide icraalik etti adami evi barki gitti simdi kizinda kaliyo, ben almanyada oldugum icin zirt pirt gelmiyo allahtan ama iste gecen aramis yine morali bozuk esimde baba davetiyeni gönderiym hemen gel diyo snrada bakariz resmi gayriresmi islerden burda kalirsin temelli diyo TEMELLI!!! bi yakalansa hepimizin basi yanacak üstümpzdekiler satsak kurtulamayiz ayyyy sinirrrr oldum dogurmadan gelecek bide adam yok dedim esime bide kardeimin dügünü var haziranda olmaz dedim esimde sanki coook büyük bi suc islemisim gibi bi trip yapiyo bana o benim babam diyo iyiii babansa birazda bize yardim etsin yanima gelecek ama maas kartini büyük ogluna birakacak niyeymis bizim ihtiyacimiz yokmus, yok yaaaa ben 1 yil snra full ise dönecektim dönmem part time calisirim yarisini babanin maasiyle takviye ederiz cocuguma bakarim dedim ama yoook benim esim insan psikolojisini cok iyi anliyo cok seviyorum onu kisisel hicbi sorunumuz yok ama su abbasi abisi meselesi acilinca hirrrrrrrrrrrr:47:
ya adam hep büyük oglunu düsünüyo maasini ona veriyo ozaman git onda kal dimi yoook oraya gidince onlarin ne yokluk cektigini görüp morali bozuluyomus alla allaaaaaaaaa
amann üff neyse benim derdimde büyük anlicaniz temelli kalirsa yandim ne halt etcem bilmiyorum..... allah yardim etsin bana.... neyse
icimi döktüm azcik rahatladiom ohhhh =)

hee bi eklenti daha: benim kayinpederde beni hiiic aramadi hep esim arayinca öylesine soruyo noldu oldu mu diye ama esim yine bana kiziyo yok kardesim ben kac kere aramisim, en sonunda dayanamadim sen abini babani bizden cok düsünüyosun git onlarin yaninda kal dedim bozuldu pfff sinirlenmekte istemiyorum karnimda bebek var onada yazik dogumdan snraya sakliyorum sinirimi cok fena patlicam bu gidisle :1:
Cnm eşini karşına al güzel güzel anlat bence, başkası için hiiiiiiiiç evinin huzurunu bozma
slmm kızlarr bn geldimm herkes bebeğini görmüşş ohh maşallah bizde dün gittik kızımın suyu baya azalmışş 47 ml kalmışşş doktorum 7 ml daha azalırsa mecbur sezeryanla alıcam dedim eger doğuma kadr böyle devam ederse normal düşünğyormuşş kızım kilo almış 2800 gr olmuşş bizimde tek sorunumz suyumuzz:(
Hakkında hayırlısı cnm inş vaktinde gelir
günaydın kızlar... çok sinirliyim buğün... uyuyamadım da doğru düzgün...halbuki dün akşam nasıl mutluydum...kızımı gördüm sağlıklıymış bin şükür..:nazar::nazar:dudakları yanakları pek datlıydı...:nazar: 45cm ve aşağı yukarı 2222gr dedi doktorum...bende 15 günde 1 kilo almışım ama boşver dedi doktorum.sezeryan günümüde söyledi kocamın israrlarıyla...23-24-25inden birinde alabiliriz dedi...kocamda 23ünde doğum gününde alalım o zaman dedi.. çok sevindim...en güzel doğum günü hediyem olacak yavrum benim..tabi inşallah allahtan bi sorun çıkmazsa...:nazar: eve uça uça geldim mutluluktan... çok acıkmıştık hemen yemek olayına girdim ben....şu ana kadar süper herşey....sonra benim salak kocam teli aldı...babasını arıyo...:37: baba 23 şubatta doğum yapacak bebek iyiymiş diye...salak...sanki soran var...sanki 1kez arayıp iyimisin kızım bişey istiyonmu diyen var...öküzler..dur teli vereyim dedi,oda istemedimi noldu anlamadım konuştu ve kapattı...ayyy bi sinir oldum...çatlıycam...seninkiler soruyomu bebeğide sen arıyon dedim.arayınca soruyolar dedi safım...bi sinirlendim bi sinirlendim...bide işin komiği ne biliyonuzmu kızlar.kayınpeder emekli ve çok sıkılıyolar yaşadıkları yerde..gitmişken bi kaç ay kalırız kafasıyla geliyolar cümbür cemaat...sonra kalamıyolar tabi. ben çalışıyom,bide pek bi eziyetli olyolar,kocamın nöbeti falan derken..küsüp gidiyolar...bende dedim kayınpederdemi gelecek,ben onun yanında rahat edemiyom odaya tıkılcam kalcam tvde yok diye...gelenim gidenimde olur...falan...benim salak kocamda ne dese beğenirsiniz ben çıkar gezdiririm onları..:47: boğuverecektim herifi...sözde beebek için izne çıkacak,ondada babasını gezdirecek:47: ayyy bi sinirlendim...çatlycam...ozaman hiç gelmesinler sen git orda cümbürcemaat gezin dedim..bi surat astım bi surat astım...anladıda bişeyde diyemiyo..haklıyım çünkü...niye surat asıyon dese ben patlıycam...ölee suratsız suratsız geçirdim tüm geceyi..bide sinirden uyuyamadım..onlar gelcek huzursuz kavgalı günler başlıycak diye..gelip 2gün kalıp gitseler hiç sorun yok...bizimkiler gezmeye geliyo...öbür oğulları çekmiyo tabi bizimki gibi...bide benim en morale ihtiyacımın olduğu bakıma ihtiyacımın olduğu hashas günlerim olacak ozaman.sezeryanın verdiği ağırlık olacak,bakıma ihtiyacım olacak.evde 4 müsafir..bağırış çağırış...ayyyy çok kötü..:36: kayınpeder huysuz kayınvalide yatar durma...kocam çırpıncak durcak iş yapcam diye...:53: ben yatak odasına kapatcam kendimi..zaten evden çıkamıycam bide odada tıkılcam kalcam.gelip hiç merak etmedikleri yavrumu mıncıklamak istiycekler...çok kötü yani...
işte böyle kızlar..hala surat asma modundayım..bu gecede nöbetçi zaten herifim..gider bi süre böle..anlasın adam gibi söylesin..çünkü onlar düşüncesiz..düşünemezlerki...oğlumun evine kalmaya geliyom şeklinde gelecekler çünkü...
çok moralim bozuk yani...:14:
Cnm sabır dilemekten başka diyecek bişey yok sanırım, eşinle konuş bence ya en azından bir süre sonra gelsinler görmek için
aynen ya...nasıl bu kadar özverili vepozitifolabilir insan.ben de perşembe gidicem bakalım .bana da ısrarla normal doğurtacam seni diyor bakalım ne olacak ne kadar olmuşseninki

günaydıncanım burcu erkencisin
ben de evridikiden haber alayım diyegirdim ama ne oldu kimde numarası varsa arasın
ya da bana numarasını atsın ben de yok ne yazıkki

Cnm sen sabah yazmışsın bana görmemişim geçmişe bakarken gördüm kusura bakma :71:

NAPSIN ŞEKERİM KADIN BAKTI OĞLU karının koynundan çıkmıyor kös kös yemiştir yemeğini:9:

canım Allah razı olsun Allah kabul etsin

sedoş ben çok memnunum ya tupperlerden özellikle yeşillik gibi çabuk bozulan gıdalar için ideal,güle güle kullan

maşallah canım ya..olsun iri normal doğum daha riskli sağlıklı olsun da sezeryan olsun

hadi bekliyoruz...

canım nasıl oldun sancıların geçti mi biraz

sana da şenayım ..eğer doktorumu 37 haftalık yazmaya ikna edebilirsem iznim yanmadan cuma ayrılacağım bana dua et,perşembe kontrolde konuşacağım bakalım
saol canım benim baştan sezeryandı tüp bebiş olduğu için ama bebek dönerse deneriz demişti doktor bebek tersti şuan düzelmiş bu seferde iri olduğundan sezeryan olucak nediyim hakkımıkzda hayırlısı
ayy canım yaa. artık en ufak ağrılar korkuya neden oluyo dimi bende öle az bi karnım ağrısa tedirgin oluyorum hakkımızda hayırlısı..

maşallahh tosuna annesi iyi bakmısın paşana :nazar:
ne yedın anacım bizede söle bizde alalımm :)

benım gecelerı öle oluyo canım yaa sabah kalktıgımda dınlenmıs olmam gerekırken daha cok yorgun uyanıorum.. afedersin popoma kadar uyuşmuşşş ve ağrıyo bi şekilde kalkıorum..

biraz dinlen canım uzan da yalancı sancılar olabılır.

meerak etmıomusun.. tabi ki duymak istemek senin kararın evet ama ben doğum yapmıs bırını yakalayım beynının etını yiyorum bişiler duymak benı rahatlatıo olumsuz bi hikaye bile olsa en azından benı neler bekledığını bilmek iyi gelio

bu arada evirdiki den haber yokmu yaa en son hastanedeydı sancı yoktu doğuma felan almadılar demi
saol canım valla yediklerimiz aynı farklı bişey yemedim sadece şu 15 gündür balık hapı kullanıyordum onun etkisi varmıdırki :15:
iyi akşamlar kızlar
işten geldim yemek bulaşık anca oturdum ölü gibiyim her tarafım ağrıyor
Allahtan son 3 günüm işte sonra izne ayrılıyorum
birazdanda notları girip rahatlayacağım

evridiki hastanedeymiş.Onun sezeryandı zaten belkide ameliyatını olmuş bebişini kucağına aalmıştır bile:16:

faygen yazdıklarını okudum sinir oldum ya
hem sormazlar bişey lazımmı diye hemde sallana sallana gezmeye gelirler merak etme hepimizde var onlardan:47:

sağolasın canımmm
ayy napayım iştahım tavan yapmış durumda yemedende olmuyorkiii:1:

sağolasın canım darısı sizin görüşünüze inşallah:16:

Allah razı olsun canım ağzına sağlık
ben hemen okuyorum fatihamı

kesinlikle sana katılıyorum canım
helede dün bir arkadaş burda bir yazı yazmıştı çok kötü etkilendim ve moralim bozuldu
sanki biz zevkimiz içinmi sezeryan oluyoruz
bence butür yazıları yazmamalıyız sonuçta burada herkes hassas
lütfen dikkat edelim!!!
dur hatta yazıyı bulursam ne kadar negatif bir yazıydı görün diye ekliyeceğim:

gözün aydın canım bebiş kocaman olmuş
ay sakın normal doğum diye diretme ben 5.5 kg doğmuşum normal
annemin heryerleri parçalanmış yazık
hala elime parçalar geliyoır der bazen fena olurum bende:5:
saol canım kocaman olmuş sıpam gerçekten doktorumda zaten istesende ben normal doğurtmam bu bebeği dedi zaten tüp bebek olduğu için sadece deneriz çatın müsaitse ama artık umutlanmma dedi zaten eşimde riske gerek yok sezeryan yapın dedi hakkımızda hayırlısı
sonunda büyük buluşma gerçekleşti demekiki nekadar güzel bi ortam olmuştur 3 koca göbük arada çarpıştırsaydınız :49:

kızlar çok üzüldüm ben şimdi :43: sizi üzdüysem yada telaşlandırdıysam çok çok özür dilerim.. benim doğum şeklimde henüz belli değil belki bende sezaryen olacağım. ben sadece keyfi sezaryen olan veya doktoru tarafından gereksiz yere sezaryena sürüklenen arkadaşlara aman dikkat demek istemiştim. yoksa zorunlu bir durumda tabikii sezaryen olacağız ben hep Allahım hakkımda hayırlı olan doğumu ver diyorum. bebeğim içinde benim içinde sezaryen iyi olacaksa bir an bile düşünmem bende olurum. tekrar özür diliyorum zaten zor bir süreçteyiz, stres hat saffada sizleri daha fazla kaygılandırmak en son isteyeceğim şey:59:

canım inşallah sende bizi yanlış anlamadın
inanki ben ilk doğumumda dr umun beni kandırmasıyla 41+3 teyken zorunlu sezeryan oldum
buradada kaç dr değiştirdim şimdi 2. bebği normal doğurmak istiyorum kimse yapmıyor
onun için zaten duygusal olarak kendimi suçlu hissediyorum o dr a niye kandım ilk doğumda diye
bunlarıda okuyunca bebeğimi ve kızımı düşünüyorum
Allahım hepsine uzun ömürler versin
bende kesinlikle normal doğum taraftarıyım ama hepimizin hakkında hayırlısı olsun
umarım sende kırılmamışsındır
anlayışın içinde çok teşekkürler bu arada:38:

ayyy ne güzel 3 göbekdaş buluşmuş:1:

slm kızlar.benimde doğum şeklim belli değil henüz..ama sezeryanla ilgli yazılanlara yada başka herhangi bir konuda yazılanlara müdahele etmeyelim derim.tabi doğru bilgiler olduğu sürece... zor bir süreçten geçiyoruz ve hepimiz başımıza gelebilecek negatif şeylerden korkuyoruz.ama gerçekleri gözardı edemeyiz.hem herkesin yaşayacağı farklı olacak kimsenin doğum şekli kimseye benzemeycek olumlu veya olumsuz şeylerin paylaşılmasında sakınca yok bence.....kendimiz negatif düşünmeyerek üstesinden gelebiliriz ancak...
mesela erken doğum yapan arkadaşların çoğu tansiyondan erken doğum yaptı.biz bundan korkmamalııyız ama tansiyonunda önemli olduğunu öğrenmiş olduk paylaşmasalar bilgimiz olmayacaktı.

canım doğru diyorsun aslında ama ben sezeryanın ne kadar kötü olduğunu biliyorum bizzat yaşadım kızımda halada şuan dr um kabul etse 2. yi normal doğuruum ama zorunlu sezeryan olup zaten ruhen bunun ezikliğini yaşıyorken birde kanser vs duyunca inan gece uyku girmedi gözüme
Allahım dedim aniden bir sancı verde eskiler gibi hastaneye gidemeden yolda doğurayım:(

lalcim eşime kızarken 2-3 ay önce geçen benimde gözüm döndü adama saldırdım nolduğunu şaşırdı adamcağız:26::17::17::17:

canım ya üzülme lütfen konuyu ben dile getirdim....zaten senin bunu bilerek yada üzmek için paylaştığını düşünmedim düşünmemde burası bilgilenmek adına hepimizin başvurduğu bi yer....tabi ki gerçekler vardır,hatta birbirimizi uyarma adına burda paylaşırız ama zaten kendini kötü hisseden birisi bunları duyunca daha çok etkileniyor yanı ben öyle oluyorum herkes adına bişey diyemem...seni kırdıysam üzdüysem bende özür dilerim....:71:

inanki ben ilk doğumumda dr umun beni kandırmasıyla 41+3 teyken zorunlu sezeryan oldum
buradada kaç dr değiştirdim şimdi 2. bebği normal doğurmak istiyorum kimse yapmıyor
onun için zaten duygusal olarak kendimi suçlu hissediyorum o dr a niye kandım ilk doğumda diye
bende kesinlikle normal doğum taraftarıyım ama hepimizin hakkında hayırlısı olsun

canım doğru diyorsun aslında ama ben sezeryanın ne kadar kötü olduğunu biliyorum bizzat yaşadım kızımda halada şuan dr um kabul etse 2. yi normal doğuruum ama zorunlu sezeryan olup zaten ruhen bunun ezikliğini yaşıyorken birde kanser vs duyunca inan gece uyku girmedi gözüme
Allahım dedim aniden bir sancı verde eskiler gibi hastaneye gidemeden yolda doğurayım:(

canım bilinççli bir doktor belki yapabilir ibilmiyorum isviçrede sezeryandan sonra normal doğum oranı %48 mi ne geçen gün dikkatimi çekti.bir bak istersen.işte biz ilk doğumunu yapacaklar korkuyoruz ve çevremizdekiler ve doktor sezeryana yönlendirince kanıyoruz.senin gibi başından geçenlerein kırılmak yerine bize yardım edip cesaretlendirmesi gerekiyor diye düşünüyorum canım.sen denemişsin olmamış suçlu hissetmene gerek yok kızını olması gereken kadar karnında tutmuşsun beslemişsin.erkenden keyfi biri şekilde aldırmamışsın....
bizim de normal doğum için cesarete ihtiyacımız var....ben hemn ağlayan psikolojisi zayıf bir insanım ama şimdi güçlü olmalıyım diyorum .inatlaşıyorum kend..değilse yıkılırım...hassaslaşmaya başladık mı sonu gelmez ....

canım ya üzülme lütfen konuyu ben dile getirdim....zaten senin bunu bilerek yada üzmek için paylaştığını düşünmedim düşünmemde burası bilgilenmek adına hepimizin başvurduğu bi yer....tabi ki gerçekler vardır,hatta birbirimizi uyarma adına burda paylaşırız ama zaten kendini kötü hisseden birisi bunları duyunca daha çok etkileniyor yanı ben öyle oluyorum herkes adına bişey diyemem...seni kırdıysam üzdüysem bende özür dilerim....:71:

gerçekten kızlar bu kadar üzüleceğiniz hiç aklıma gelmedi, çok kızdım kendime düşüncesizlik ettim diye tekrardan kırdığım, boşyere kaygılandırdığım tüm anniş ve bebişlerden özür dileyerek bu konuyu kapatmayı teklif ediyorum. ben burayı ve sizleri çok seviyorum kardeşlerim gibi oldunuz dertleşiyoruz muhabbetleşiyoruz aynen devam :61:

Feeble cnm bende yazını okuduktan sonra çok kötü oldum gerçeği söylemek gerekir ise, yazacaktııııııııııııım yazmadım kapattım pc yi, mecburi sezaryen oldu benim ilkim, ikinciside ilki sezayen olduğu için mecburen sezaryen olacak, ki Allah ve eşim biliyor ne kadar sezaryeni istemediğimi, normal olsun diye çok dua ettim ama kordon dolalıydı ve kaç sefer dolalı olduğu belli bile değildi maalesef, 4 ayda bebeğimi kurtarmak için kalkmadan yattığım için dr bile riske atmak istemedi, bende asla risk istemiyordum ve sezaryenle dünyaya geldi bebeğim,
Sende sonradan üzülmüşsün, ama olmuş bir kere yapcak bişey yok, çoğu arkadaşta benim gibi sıkıntılı bir gece geçirmiş,
Sezaryen ve normal doğumun risklerinden bahsetmekte bir sakınca görmüyorum ben, sonuçta insan başına geleceği bilmek ister, sezaryen nasıl normal doğum nasıl fln diye merak eder , ama mesajı okuyunca sezaryenin riskinden çok sadece korku ve telaş sardı beni , belkide olayın anlatılış şeklinden bilmiyorum, belki o an için normale yönlendirmek istedin ama sezaryenle doğum yapmış bir anne içinde evladının sezaryen yüzünden ölebileceğini söylenmiş gibi oldu...
Sende yanlış anlamadığın için çok teşekkür ederim cnm eminim kötü bir niyetin yoktu, ama anneyiz hassasız hepimiz... hemde en duygusal dönemlerimizi yaşıyoruz
Anlayışın için teşekkürler cnm:71:

aamızda sezeran olan arkadaşlar var sanırım.sezeryan sonrası nasıldı.sorun yaşadınız mı anlatabilirmisiniz.ben de sezeryan olacağım ve merak ediyorum.özellikle kusma olayı var mı

Back
X